Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@22:14:06 GMT

۲۹ هزار مبتلا به ایدز در ایران شناسایی شده است

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۶۹۵۹۹

۲۹ هزار مبتلا به ایدز در ایران شناسایی شده است

ایسنا/البرز کارگاه پیشگیری و مبارزه با بیماری ایدز (اچ آی وی) با همکاری انجمن همیاران سلامت پرور البرز (اهسا) از سوی دفتر فرهنگی مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی البرز برگزار شد.

دکتر علیرضا سلیمانی، متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در این کارگاه ضمن تشریح تاریخچه پیدایش بیماری ایدز گفت: این بیماری ابتدا در آفریقا مشاهده شد و محققان شامپانزه‌هایی را پیدا کردند که حامل ویروس ایدز بودند و مردم بومی به دلیل تغذیه از این شامپانزه ها و زخمی شدن در حین شکار مبتلا به این ویروس می شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی ضمن تشریح کامل این بیماری تصریح کرد: این ویروس ایمنی بدن را به صورت هوشمندانه تضعیف کرده و منجر به عفونت‌های فرصت طلب در بدن بیمار شده و نهایتا باعث ابتلا به بیماری ایدز می‌شود.

سلیمانی با اشاره به ضرورت شناخت این بیماری برای پیشگیری از آن تاکید کرد: به دلیل دوره نهفته ای که این بیماری دارد و معمولا یک دوره ۱۰ ساله است، بسیاری از افراد از وجود این بیماری بی خبر می مانند و در نتیجه به دنبال درمان نمی روند که باعث تشدید بیماری و در موارد زیادی منجر به مرگ می شود.

وی یادآور شد: بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، ۳۷ میلیون نفر در سال ۲۰۱۵ با اچ آی وی زندگی می کنند که صرفا ۱۵ میلیون نفر از آنها درمان ضد رتروویروسی را دریافت می کنند. دلیل اصلی این اتفاق، آن است که طبق پژوهش‌های اخیر، فقط ۵۱ درصد افراد اچ آی وی مثبت از این مسئله باخبر هستند و می دانند که اچ آی وی دارند.

سلیمانی گفت: در ایران ۲۹ هزار نفر شناسایی شده اند که ۵ هزار نفر تاکنون فوت کرده اند و مساله مهم شناخت روش های انتقال و آگاه سازی در این زمینه است.

گفتنی است روز جهانی ایدز از سال ۱۹۸۸ به منظور افزایش بودجه‌ها و افزایش آگاهی، آموزش و مبارزه با تبعیض‌ها به اول دسامبر (برابر ۱۰ آذر) هر سال اطلاق می‌گردد و هر ساله برای این روز، شعار خاصی نیز در نظر گرفته می‌شود. هدف عمده از این کار این است که به عموم مردم یادآوری شود که اچ ای وی از بین نرفته ‌است و هنوز کارهای زیادی است که باید انجام شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سازمان جهانی بهداشت ايدز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۶۹۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال در البرز

معصومه جودکی افزود: از سال ۲۰۰۱ تاکنون ، پوشش بالای واکسیناسیون و انجام با کیفیت عملیات ایمن سازی تکمیلی سالیانه، وضعیت عاری از فلج اطفال در کشور تداوم داشته است.

وی  گفت: اما احتمال ورود و انتشار مجدد این بیماری با وجود دو کشور همسایه افغانستان و پاکستان که بیماری فلج اطفال در آن‌ها بومی است، وجود دارد که برنامه ایمن سازی تکمیلی فلج اطفال ویژه کودکان اتباع در استان البرز نیز در دو مرحله ۲ تا ۴ اردیبهشت و ۳۰ اردیبهشت تا ۱ خرداد ماه انجام می‌شود.   معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گفت: برنامه ایمن سازی تکمیلی برای کودکان زیر ۵ سال اتباع غیر ایرانی به ویژه کودکانی که در محل تجمع عمده مهاجرین مستقر هستند انجام می‌شود. باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

دیگر خبرها

  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • ببینید | پاسخ به یک سوال جنجالی؛ زگیل تناسلی یا ایدز واقعاً از طریق کاشت و ترمیم ناخن منتقل می‌شوند؟
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا
  • افراد مبتلا به آب‌سیاه نقاشی‌های معروف را چه شکلی می‌بینند؟ (+عکس)
  • جزییات تازه از اسم بیماری که ترانه علیدوستی به آن مبتلا شده است
  • آغاز ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال در البرز
  • کم‌خطر اما پردردسر!