Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@05:19:08 GMT

ترکیه درصدد اکتشاف نفت در سواحل لیبی است

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۷۰۱۲۰

ترکیه درصدد اکتشاف نفت در سواحل لیبی است

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، "فاتح دونماز" وزیر انرژی ترکیه در این باره افزود: کشورش بوسیله مؤسسات مجاز خود اقدام به اکتشاف نفت و گاز در مناطقی خواهد کرد که شامل توافق اخیر ترکیه و دولت وفاق ملی لیبی است.

ترکیه و لیبی ششم آذرماه و در جریان سفر "فایز السراج" رییس دولت وفاق ملی لیبی به آنکارا و دیدار با "رجب طیب اردوغان" رییس جمهوری ترکیه، دو قرارداد مهم امضا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توافق نخست در مورد حریم دریایی ترکیه و لیبی در دریای مدیترانه و قرارداد دیگری در مورد توسعه همکاری‌های امنیتی و نظامی میان دو طرف امضا شد.

دولت وفاق ملی لیبی که مورد حمایت جامعه جهانی، روابط نزدیکی با کشورهای ترکیه و قطر دارد، درحالی که مصر، امارات و سعودی از دولت شرق که مورد حمایت خلیفه حفتر است، حمایت می‌کنند.

این اقدام با اعتراض بسیاری از کشورهای حوزه دریای مدیترانه روبرو شد، مصر به عنوان کشوری که از حفتر" حمایت می‌کند، این توافق را «غیرقانونی» خواند.

یونان دیگر همسایه ترکیه که مشکلات مرزی با دولت آنکارا دارد نیز اعلام کرد، چنین توافقی از نظر جغرافیایی مضحک است چون جزیره کرت یونان را که میان سواحل ترکیه و لیبی واقع شده نادیده گرفته است.

تنش میان ترکیه و یونان به دلیل حفاری‌های ترکیه در شرق دریای مدیترانه و در جوار سواحل قبرس تشدید شده است.

"کریا کوس میتسوتاکیس" نخست وزیر یونان یکشنبه هفته جاری در واکنش به این توافق گفته بود: ما نمی توانیم در مورد این توافق بی‌تفاوت باشیم زیرا یکی از اعضای آن، آشکارا قوانین بین المللی را نقض کرده و به عضو دیگری حمله می‌کند.

در واکنش به اقدام ترکیه برای اکتشاف نفت در شرق دریای مدیترانه، اتحادیه اروپا از سازوکاری برای تحریم ترکیه به دلیل اکتشاف گاز طبیعی در آب‌های ساحلی قبرس خبر داد.

ترکیه، قبرس را به عنوان کشور به رسمیت نمی شناسد و اقدامات خود را در چارچوب حفاظت از منافع خود و ترک های قبرس ساکن شمال این جزیره تقسیم شده، در حوزه انرژی توجیه می کند.

قبرس به عنوان عضو اتحادیه اروپا، اخیرا ترکیه را متهم کرده که با اعزام کشتی ها حفاری جدید به آب های منطقه ای این جزیره، اوضاع را متشنج کرده، اما ترکیه مدعی شده که این کشتی ها در آب های این کشور استقرار یافته اند.

دولت قبرس تلاش جدید ترکیه را برای عملیات حفاری غیرقانونی در جنوب غرب این جزیره محکوم کرده و آن را نقض پیاپی حق حاکمیت قبرس در دریای مدیترانه دانسته است.

جزیره قبرس به بخش های یونانی نشین و ترک نشین تقسیم شده که بخش ترک نشین شمال قبرس در سال ۱۹۷۴ در واکنش به ناآرامی ها در این جزیره میان یونان تبارها و ترک تبارها، به اشغال نیروهای ترکیه درآمده، هر چند نهادهای بین المللی این اقدام آنکارا را به رسمیت نشناخته اند.

بخش یونانی نشین قبرس عضو اتحادیه اروپا است.

برچسب‌ها ترکیه نفت و گاز قبرس لیبی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ترکیه نفت و گاز قبرس لیبی ترکیه نفت و گاز قبرس لیبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۰۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتصاب‌های گسترده یونان را فلج کرد

اعتصاب‌های عمومی گسترده در اعتراض به افزایش قیمت‌ها و دستمزدهای پایین بخش‌های وسیعی از یونان را فراگرفته و این کشور را فلج کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نشریه "فوکوس" آلمان در مطلبی نوشت: کشور یونان در سال های اخیر به زعم دولت بر بحران اقتصادی غلبه کرده و موفقیت های اقتصادی را به ثبت رسانده است. با این حال، اکثریت جمعیت یونان برای تامین هزینه های زندگی خود مشکل دارند.

این شرایط امروز (چهارشنبه) منجر به اعتصاب های گسترده ای در یونان شده است. در سایه این اعتصاب ها ورودی‌های مترو مسدود شدند، اتوبوس‌ها در پارکینگ ها ماندند و روزنامه‌های روزانه در کیوسک‌ها دیگر وجود نداشت. به این ترتیب یونان روز چهارشنبه دچار سکون در بسیاری بخش ها شد. در پاسخ به هزینه‌های روزافزون زندگی، سازمان چتر اتحادیه‌های کارگری GSEE خواستار اعتصاب در این کشور با شعار «قیمت‌ها تا خدا بالاست، دستمزدهای ما در تارتاروس [بخشی از دنیای اموات در افسانه‌های یونانی، پایین آمده است شدند. فهرست مطالبات اعتصاب کنندگان در درجه اول شامل افزایش دستمزدها و استفاده مداوم تر از قراردادهای جمعی است، اما همچنین اقدامات مؤثری در برابر افزایش چشمگیر قیمت ها که در همه جای یونان در حال گسترش است نیز درخواست شد.

این اعتصاب عمومی روز سه شنبه (16 آوریل 2024) با اعتصاب سراسری 24 ساعته روزنامه نگاران یونانی و همچنین کارکنان فنی و اداری کلیه رسانه های چاپی و و پخش آنلاین در بخش دولتی و خصوصی آغاز شد.

یونان مدتی است که از بحران مالی شدید سال‌های 2010 تا 2016 بهبود یافته و در سال‌های اخیر موفقیت‌های اقتصادی چشمگیری را به ثبت رسانده است. با این حال، نارضایتی در میان مردم یونان رو به افزایش است. برای بخش بزرگی از یونانی‌ها، پوشش هزینه‌های زندگی یک چالش جدی است. طبق گزارش یورواستات، قدرت خرید یونانی‌ها دومین قدرت خرید پایین در اتحادیه اروپا است. فقط بلغارها می توانند در مقایسه با درآمدشان کمتر از یونانی ها هزینه کنند.

بخش حمل و نقل به ویژه تحت تأثیر این اعتصاب عمومی قرار گرفته است: متروی آتن و تمام قطارها و ترامواها در اعتصاب هستند، کشتی ها در بندر ها باقی می مانند و اتوبوس ها فقط در بازه های زمانی خاصی حرکت می کنند. پزشکان بیمارستان نیز در این اعتصاب 24 ساعته شرکت دارند. از جمله، آنها خواستار یک سیستم مراقبت بهداشتی با دسترسی آزاد برای همه و افزایش کارکنان بیمارستان هستند.

رانندگان تاکسی نیز دست از کار کشیدند. پاولوس سیگکوناکیس راننده تاکسی آتن در توصیف زندگی روزمره خود می گوید: برای زنده ماندن و امرار معاش، باید به طور متوسط ​​حداقل ده ساعت در روز کار کنم. جورج مامالیس، او نیز یک راننده تاکسی در آتن، تجربه مشابهی داشت. او می گوید: «به دلیل گرانی ها و مالیات های هنگفت برای ما تاکسیران ها، فارغ از اینکه چقدر کار می کنم، وضعیت هر روز بدتر می شود.

جورج اصلانیدیس هم حدود 20 سال است که راننده اتوبوس است. او می‌گوید: «ما می‌خواهیم زندگی‌مان به عقب برگردد. "بسیاری بر این عقیده اند که یک اعتصاب به هیچ نتیجه ای نمی رسد، اما ارزش امتحان کردن را دارد." برای او فقط دستمزدهای پایین مشکل ساز نیست، او شرایط کار را نیز تقریباً غیرقابل تحمل می داند. وی در این باره گفت: کمبود پرسنل وجود دارد. نقص فنی نیز وجود دارد. در شیفت دیروز به دلیل خرابی مجبور شدم دو بار خودرو را تعویض کنم."

یونان در آوریل 2024 حداقل دستمزد را 6.4 درصد افزایش داد و به 830 یورو در ماه رساند. اما برای بسیاری از یونانیان این هنوز کافی نیست. تاناسیس* که در GSEE فعال است، می‌گوید: «حداقل دستمزد یونان بسیار کمتر از میانگین اروپایی است. وی درباره این شرایط دشوار گفت: مردم دیگر نمی توانند مایحتاج اولیه مانند شیر برای نوزادان خود یا یک آپارتمان معمولی را بپردازند.»

این جوان 29 ساله معتقد است که اقدامات قبلی دولت یونان برای تقویت اقتصاد مورد استقبال مردم قرار نمی گیرد. به زعم وی "داستان موفقیت در مورد بهبود اقتصاد یونان عمدتاً در مورد سرمایه گذاری است. اگر در مورد جمعیت یونان صحبت کنیم، پس این یک داستان موفقیت نیست، بلکه یک سناریوی جهنمی است."

در ادامه این مطلب آمده است: تورم شدید چند ماه گذشته دستمزدها و مستمری های پایین بسیاری از یونانی ها را از بین برده است. جورجوس، مستمری بگیر 60 ساله در این کشور نیز به سختی امرار معاش می کند. او می گوید: «من آخر ماه مستمری می گیرم و هر ماه باید از فرزندانمان پول قرض کنیم. بنابراین مستمری ما فقط برای ده روز کافی است. او و همسرش تئودورا حتی آپارتمان شخصی خود را دارند و مجبور به پرداخت اجاره نیستند. تئودورا هم که بازنشسته هست به مدت 36 سال در بخش دولتی کار کرده است. وی می گوید:حقوق بازنشستگی من 950 یورو است و این حتی برای خرید در سوپرمارکت کافی نیست. وی همچنین گفت:قبل از کرونا، ما 100 یورو برای دو هفته خرید پرداخت می کردیم. امروز همین مبلغ فقط برای چند روز کافی است. ما سعی می کنیم همه جا پس انداز کنیم ومحصولاتی با کیفیت پایین را خریداری کنیم.

برای مقابله با افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها، دولت یونان طرح به اصطلاح «سبد خانگی» را در نوامبر 2022 معرفی کرد که هدف آن تضمین قیمت پایین‌تر برای برخی از مواد غذایی اساسی است. به اصطلاح "سبد عید پاک" حتی به طور خاص برای عید پاک ارتدوکس یونانی در 5 مه 2024 معرفی شد، با این وجود، برخی از محصولات مانند روغن زیتون به کالاهای لوکس در این کشور تبدیل شده اند و به سختی برای بخش هایی از جمعیت مقرون به صرفه هستند.

با این وجود، اعتصاب برای همه یک گزینه نیست. جورجوس و تئودورا اشاره می کنند که بسیاری از یونانی ها از شرکت در اعتصاب می ترسند. تئودورا می گوید: پسرم روز بعد اگر اعتصاب می کرد اخراج می شد و اگر حقوقی در خانواده از دست می رفت، دیگر نمی شد به خانواده غذا داد.

جورجوس 36 ساله، که به عنوان مهندس برق در صنعت انرژی کار می کند هم اظهارات مشابهی را ایراد می کند.

او می گوید: «در شرکت من، یکی از همکارانش به دلیل شرکت در اعتصاب اخراج شد. بسیاری از مردم از اعتصاب می‌ترسند، نه تنها در صنایع کم‌درآمد، بلکه در مشاغل پردرآمدتر، زیرا از آسیب‌های شغلی خود می‌ترسند.» این ایده که از طریق اعتصاب نمی توان به هیچ چیز دست یافت نیز بسیار رایج است. اما جورجوس با این نظر مخالف است: وی در این باره می گوید: به نظر من، مهم این نیست که روز بعد یا فردای آن روز از چنین اعتصابی چه چیزی به دست می آورید، بلکه در اینجا بیشتر مسئله ایجاد یک آگاهی جمعی مطرح است." جورجوس معتقد است تنها از این طریق می توان تغییر واقعی را آغاز کرد.

ممنوعیت ورود به کنگره فلسطین برلین علیه وزیرسابق یونانی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح ممنوعیت تجارت با رژیم صهیونیستی در مجلس ترکیه
  • اکتشاف سنگ آهن در خواف درسال ۱۴۰۲ حدود۱۱۱ درصد افزایش یافت
  • اعتصاب‌های گسترده یونان را فلج کرد
  • رشد دیپلماسی منطقه‌ای سیاست دولت است
  • پیشرفت ۹۴ درصدی امور مربوط به ساماندهی سواحل، بنادر و جزایر کشور
  • ببینید | روایت رفیق دوست از درخواست موشکی ایران از سوریه و لیبی؛ نقش آیت‌الله هاشمی چه بود؟
  • افزایش مناسبات منطقه‌ای از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم است
  • سوییس به معاهده آرتمیس پیوست
  • افزایش تعاملات منطقه‌ای از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم است
  • جنگ کریدورها| هند و یونان علیه چین و ترکیه؛ جایگاه ایران کجاست؟ + فیلم