Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، محمدرضا کشاورزیان رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود بابیان اینکه طی ۹ ماهه سال جاری میزان پنج هزار و ۷۹۴ کیلوگرم چوب تاغ در شاهرود کشف‌شده است، گفت: با توجه به اینکه نواحی جنوبی شهرستان کویری و بیابانی است لذا این درختان نقش قابل توجهی در کنترل ریزگرد و جلوگیری از پیشرفت بیابان به سمت شهر‌ها دارند لذا حفظ و حراست از آن اهمیت بالایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بابیان اینکه طی مدت مذکور دو هزار و ۴۱۵ کیلوگرم چوب گز در شاهرود از متخلفان شناسایی‌شده است، افزود: گیاه گز مقاومت بسیار بالایی نسبت به خشکی و شوری خاک دارد که نقش آن در حفظ عرصه‌های منابع طبیعی و جلوگیری از فرسایش خاک غیر قابل انکار است.

رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود بابیان اینکه طی این مدت نیز ۳.۲ متر مکعب انواع چوب جنگلی کشف‌شده است، ابراز داشت: این درختان جنگلی شامل سرخدار، اوجا، ممرز و ... می‌شود که البته باید گفت قاچاقچیان چوب به ازای هر کیلوگرم چوب و زغال جریمه نقدی خواهند شد.

کشاورزیان بابیان اینکه طی ۹ ماهه گذشته از سال‌جاری ۳۰ قاچاقچی چوب درختان جنگلی، تاغ و گز در شاهرود دستگیر شدند، تصریح کرد: برای همه این افراد تشکیل پرونده قضایی صورت گرفته است.

او با تاکید بر اینکه آسیب وارده به محیط‌زیست و منابع طبیعی به هیچ عنوان قابل جبران نیست، گفت: گشت‌های موتوری و خودرویی در عرصه‌های ملی، جنگلی و بیابانی شهرستان به صورت ۲۴ ساعت فعال است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود همچنین افزود: با توجه به وسیع بودن عرصه تلاش شد تا از افراد محلی نیز برای مشارکت در حفاظت عرصه‌های منابع طبیعی و مقابله با قاچاق چوب و زغال تاغ استفاده شود.

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست قاچاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۰۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سبزی کوهی؛ نچینیم و نخریم؛ چرا؟

عباس محمدی در خبرآنلاین نوشت: کوه‌های ما بر اثر چرای بی‌رویه‌ دام و طرح‌های معدنی و عمرانی بی‌حساب، در معرض فرسایش شدید هستند؛ با چیدن گیاهانی که به سبزی کوهی یا صحرایی معروف‌اند، به این تخریب‌ها دامن زده می‌شود.

طبق بند ۱۶ ماده‌ ۵۵ قانون شهرداری‌ها، یکی از وظیفه‌های این نهاد‌ها "اتخاذ تدابیر مؤثر و اقدامات لازم برای حفظ شهر از خطر سیل و… " است. بیشتر شهر‌های ایران، از جمله پایتخت، در کوهپایه‌ها شکل گرفته و در معرض خط سیل هستند. نابودسازیِ پوشش گیاهی کوهستان، امکان جذب بارش‌ها را بسیار کم می‌کند و خطر سیل‌های ویرانگر و مرگبار را بسیار افزایش می‌دهد. در چند دهه‌ی اخیر این‌گونه سیل‌ها افزایش چشمگیر داشته که برای نمونه در تهران می‌توان به سیل‌های تجریش، کن، و امام‌زاده داوود اشاره کرد. بدیهی است که به جز خسارت‌های جانی و مالی، خسارت عظیم دیگر، از دست رفتن خاک ارزشمند است که به هیچ قیمتی جبران‌شدنی نیست.

بند ۱۴ همین ماده‌ی قانونی، وظیفه‌ی دیگر شهرداری را "تهیه‌ی مقررات صنفی و پیشنهاد آن به انجمن [شورای]شهر" تعیین کرده است. با برداشت از این اصول قانونی می‌توان گفت که شهرداری‌ها وظیفه دارند از فروش سبزی‌های کوهی جلوگیری کنند تا خطر فرسایش خاک و بروز سیل کم‌تر شود. اگر هم لازم باشد می‌توانند ضمن هماهنگی با اداره‌های منابع طبیعی، لایحه‌ای برای تصویب مقررات لازم به شورای شهر تقدیم کنند.

یادآوری می‌کنم که طبق قانون‌ها و مقررات مختلفِ ناظر بر منابع طبیعی و محیط زیست، بریدن، ریشه‌کن کردن و سوزاندن نهال‌ها، درختچه‌ها و بوته‌ها بدون مجوز از سازمان منابع طبیعی یا محیط زیست ممنوع است و هیچ‌کس مجاز نیست به صورت دلبخواه گیاهان کوه و دشت را بچیند. تا کنون، اداره‌های منابع طبیعی و شهرداری‌ها در جلوگیری از غارت گیاهان کوهی قصور داشته‌اند و به همین علت برداشت تجاری و سنگین گیاهان خودرو و فروش گستاخانه‌ی آن در فروشگاه‌ها و کنار جاده‌ها به امری عادی بدل شده امید است از این پس در این زمینه با جدیت با متخلفان برخورد کنند.

به جز نهاد‌های عمومی و دولتی، مردم عادی هم می‌توانند با به کاربستن پیشنهاد‌های زیر، در حفظ گیاهان کوه و دشت مؤثر باشند:

هیچ گیاهی را از طبیعت نچینیم و به کسانی که سبزی‌های کوه و دشت را می‌چینند، تذکر دهیم که این کار به طبیعت آسیب می‌رساند.

سبزی کوهی یا صحرایی نخریم.

فراموش نکنیم که ادعا‌ها درباره‌ی "خواص" این گیاهان، غالبا غیرعلمی یا اغراق‌آمیز است.

به یاد داشته باشیم که اگر در زمان‌های گذشته علف‌چینی می‌شده، دلیل بر این نمی‌شود که امروز هم چنین کنیم!

از اداره‌های منابع طبیعی و شهرداری‌ها بخواهیم با افراد و فروشگاه‌هایی که سبزی کوهی می‌فروشند، برخورد کنند.

دیگر خبرها

  • دستگیری بیش از ۵ هزار نفر از مجرمین و تعرض‌کنندگان به عرصه‌های ملی و جنگلی کشور
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • دستگیری قاتل درختان جنگلی؛ گرگان
  • عامل قطع درختان جنگلی دستگیر شد
  • طرح‌های حوزه سلامت در شاهرود افتتاح و کلنگ زنی شدند
  • فردی که متهم به قطع درختان بود در گرگان دستگیر شد
  • سبزی کوهی؛ نچینیم و نخریم؛ چرا؟
  • نصب تله های فرمونی در بوستان جنگلی سرخه حصار
  • رفع تصرف اراضی ملی در شهرستان قائم شهر
  • آزادسازی ۳ هکتار از اراضی ملی ساری