Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، صبحانه از وعده‌های بسیار مهم است که انرژی مورد نیاز بدن را برای شروع روز تأمین می‌کند. اهمیت این وعده برای زنان باردار بیشتر بوده و صبحانه در بارداری باید از مقوی‌ترین مواد غذایی ممکن انتخاب شود.
بهترین حالت ممکن شروع یک روز جدید با نوش جان کردن یک وعده غذایی مقوی حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی گوناگون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غذایی که بدن را سرشار از انرژی سالم کرده و سلامت فرد را حفظ کند. حال این مسئله در دوره بارداری به مراتب مهم‌تر و ضروری‌تر است. صبحانه مادر باردار می‌بایست در عین رساندن مواد مغذی مورد نیاز بدن مادر و کودک، عاری از هرگونه مواد مضر و باکتری‌های خطرناک باشد. در این مقاله به نکات مهم انتخاب صبحانه در بارداری می‌پردازیم و در انتهای مقاله با چند مورد از بهترین صبحانه‌های بارداری با شما هستیم. با ما همراه باشید.

صبحانه در بارداری؛ چه بخوریم؟
به طور کلی در این دوره بدن مادر به مواد غذایی خاصی نیاز دارد که باید طی وعده‌های غذایی تأمین شود. در این بخش برخی از مواد غذایی مورد نیاز در صبح و مثال‌هایی از آن‌ها گرداوری شده است. روز خود را با وعده‌ای سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مثل فولیک اسید، کلسیم و آهن شروع کنید. این وعده‌ی غذایی باید بدن را سرشار از انرژی‌های سالم کند.
نگاهی بیاندازیم به ویژگی این وعده‌ها:
۱. صبحانه سرشار از فیبر
غذا‌های حاوی فیبر ضمن کاهش کلسترول، احساس سیری القا کرده و به حل مشکل یبوست کمک می‌کند. سعی کنید حداقل ۵ گرم فیبر در هر وعده دریافت کنید. برخی از مواد سرشار از فیبر عبارت‌اند از: بلغور جو دوسر، دانه چیا در اسموتی، املت اسفناج، لوبیا و ماست و میوه‌هایی سرشار از فیبر مانند تمشک، توت‌فرنگی، زغال‌اخته و گواوا.


۲. سرشار از پروتئین
وعده‌های غذایی خود را طوری تنظیم کنید که سرانجام در پایان روز ۷۵ گرم پروتئین مصرف کرده باشید. پروتئین و آمینواسید‌ها برای رشد کامل و قدرتمندی بدن فرزند حائز اهمیت هستند. ماست یونانی، پنیر کلم، تخم مرغ، کره بادام زمینی، املت با پنیر سوئیس یا چدار و اسموتی‌های لبنی شده، همگی از گزینه‌های مفید و خوشمزه سرشار از پروتئین به شمار می‌روند.

۳. صبحانه‌ی غنی از کلسیم
بدون شک می‌دانید که کودک شما به روزی هزار میلی‌گرم کلسیم نیاز دارد، پس سعی کنید روز خود را با این قبیل مواد غذایی شروع کنید: ماست غنی‌شده با کلسیم، پنیر، آب پرتقال غنی‌شده، نان کنجد، لوبیا، بادام، انجیر خرد شده و اسفناج.
۴. غلات سبوس دار
با استفاده از کربوهیدرات‌های پیچیده و سرشار از ویتامین ب، یک ماده مغذی مهم برای رشد کودک خود، مهیا کنید. این غلات که مناسب افرادی با معده‌ی حساس بوده، حاوی فیبر، آهن و مواد معدنی نیز هستند: نان‌های سبوس دار، غلات (ترجیحاً بدون شکر)، جو دوسر، فرنی با جوانه گندم.

۵. صبحانه‌ی سرشار از آهن
به عنوان یک شخص باردار به منظور مهیا کردن اکسیژن لازم برای فرزند خود، نیاز دارید دو برابر بیشتر از سایر خانم‌ها (۲۷ میلی‌گرم) آهن مصرف کنید. غذا‌های سرشار از آهن برای صبحانه شامل میوه‌های خشک، جو دوسر، اسفناج، تخم مرغ و غلات سرشار از آهن هستند.


صبحانه در بارداری؛ چه نخوریم؟
از مواد غذایی زیر نه تنها برای صبحانه بلکه برای در تمام طول روز پرهیز کنید:
۱. کافئین
بیشتر از یک فنجان قهوه‌ی سیاه یا چهار فنجان چای سیاه یعنی ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین برای فرد باردار مضر است. البته نوشیدن لاته‌ی بدون کافئین، شکلات داغ و چای بابونه ضرری ندارد.

۲. لبنیات پاستوریزه نشده
لیستریا، سالمونلا و سایر باکتری‌های مضر را می‌توان در شیر خام و پنیر‌های نرم مانند کاممبرت، پنیر شیر بز، ریکوتا، فتا و پنیر رگه آبی مشاهده کرد. از مصرف این مواد پرهیز کنید.


۳. غذای دریایی دودی
اگر به غذای دودی علاقه دارید، باید بدانید که ماهی سالمون دودی در عین خوشمزگی حاوی باکتری لیستریا است.
۴. غذای شیرین (قند و شکر)
چه باردار باشید و چه نباشید، مصرف یک غذای شیرین پس از بیدار شدن قند خون را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. اگر باردار هستید، احتمال ابتلا به دیابت در بارداری بسیار زیاد است.
۵. تخم مرغ خام، نیم پخته یا عسلی
تخم مرغ کامل پخته شده یک غذای عالی برای مادران باردار است؛ در حالی که تخم مرغ خام یا عسلی ممنوع! تخم مرغ خام و زرده‌ی نرم آن حاوی باکتری سالمونلا هستند.

تخم مرغ هم زده+ آووکادو +ذرت ترتیلا
تخم مرغ آب پز + آووکادو + نان تست بدون گلوتن
املت + کلم بروکلی + پنیر + گوشت باقیمانده از روز گذشته
عصاره آب استخوان + تخم مرغ آب پز
تخم مرغ سرخ شده + برش گوجه فرنگی تازه + آووکادو + کینوا
انواع اسموتی‌های موز، گیلاس، سیب، پرتقال و...

کلام آخر
بارداری از حساس‌ترین دوره‌های زندگی بانوان است و داشتن رژیم مناسب مخصوصاً برای صبحانه که مهم‌ترین وعده غذایی محسوب می‌شود، از اهمیت بالایی برخوردار است. با خوردن غذا‌هایی مانند غلات کامل و وعده‌هایی دارای آهن، فیبر، پروتئین و کلسیم بالا و همچنین با پرهیز از کافئین و قند زیاد، مصرف غذای دریایی دودی، غذای غیرپاستوریزه و تخم مرغ خام یا عسلی، سلامت فرزند خود را تضمین کنید.

منبع: ستاره

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت دانستنی ها دوران بارداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۱۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف این مواد غذایی به جلوگیری و متوقف کردن ریزش مو کمک می‌کند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نمناک، آیا می دانستید که با داشتن تغذیه مناسب می توانید از ریزش مو جلوگیری کنید؟ از گذشته گفته اند پیشگیری بهتر از درمان است که این موضوع در مورد ریزش مو نیز صدق می کند.

همه افراد در طول روز بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار موی خود را از دست می دهند، این موها، موهای مرده هستند که معمولا با دست کشیدن به سر و شانه زدن به دست می آیند و انتهای سفیدی دارند. به جای موهای ریخته شده موهای جدیدی رشد می کند، این سیکل طبیعی است و هیچ نگرانی را ایجاد نمی کند تا زمانی که این ریزش ها بیشتر شوند و حد و اندازه حجم موها کم شوند.

ریزش مو در خانم ها و آقایان شایع است و علل متفاوتی دارد اما یکی از اصلی ترین علل ریزش مو کمبود مواد مغذی در بدن و کم خونی است، با تغذیه صحیح می توانید جلوی ریزش بیشتر موهای خود را بگیرید و به رشد و تقویت موها کمک کنید. در این بخش مواد غذایی را آورده ایم که مصرف آنها سبب تقویت موها و جلوگیری از ریزش مو می شود.

هویج :
هویج به دلیل داشتن ویتامین آ، برای پوست سر عالی است و به براقی ، رطوبت و تقویت مو کمک می کند. یک رژیم متعادل باید حاوی پروتئین های کم چرب، میوه ها و سبزیجات، حبوبات، ماهی چرب مثل ماهی سالمون و محصولات لبنی کم چرب باشد که تقویت کننده های عالی برای داشتن مو سالم هستند.

ماهی سالمون :
ماهی غنی ترین منبع امگا ۳ است. امگا ۳ ماده ای بسیار بسیار مقوی و مهم برای تقویت و استحکام موها به شمار می رود که در ماهی سالمون به مقدار فراوان وجود دارد. اسیدهای چرب امگا۳ به تقویت غدد چربی اطراف فولیکول های مو کمک کرده و با متعادل سازی چربی مو موجب افزایش درخشندگی موها می شوند. مطلوب است هفته ای دو وعده ماهی سالمون مصرف کنید.

میگو :
برخلاف شکل ظاهری و دوست نداشتنی میگو خواصی بسیار دوست داشتنی برای سلامت موها و قلب دارد که نباید آنها را نادیده بگیریم. میگو حاوی زینک است و از ریزش مو جلوگیری می کند. توجه داشته باشید مصرف زیاد زینک سبب ریزش مو می شود و میزان تستوسترون تولیدی بدن را افزایش می دهد. همچنین میگو یکی از غنی ترین مواد غذایی می باشد که سرشار از سلنیوم و ویتامین B۱۲ می باشد. غنی بودن میگو از سلنیوم و ویتامین B۱۲ سبب می شود این غذا یک غذای مقوی برای جلوگیری از ریزش مو باشد.

۳ روغن طبیعی که به تسریع رشد مو کمک می‌کند

آلو :
موهای خشک، نازک ، خشن ، بد رنگ و یا ریزش مو ممکن است از نشانه های کمبود آهن باشد آلو منبع غنی از آهن است و به شدت به بهبود کیفیت مو کمک می کند. به همین دلیل آلو را به همراه مقدار زیادی سبزیجات، چغندر در رژیم غذایی خود بگنجانید.

گردو :
دانه های روغنی و آجیل ها خاصیتی انکار ناپذیر دارند که مربوط به تاثیر مثبت آنها در تمام اعضای بدن می شود. در میان آجیل و مغزها هرگز از کنار گردو ساده رد نشوید چرا که نگاه موهایتان به گردو متفاوت با دیگر مغزها از جمله پسته و.. است.

نخود سبز:
اگر چه نخود سبز سرشار از آنتی اکسیدان ها و یا هر گونه ویتامین یا مواد معدنی خاصی نیست، اما حاوی مقادیر نسبتا متعادل ویتامین و مواد معدنی مانند آهن، روی و ویتامین های گروه ب هستند که برای داشتن موی سالم ضروری است.

جو دوسر :
جو دوسر به دلیل داشتن فیبر کافی به محافظت از قلب و روده کمک می کند. همچنین حاوی غلظت بالایی از دیگر مواد مغذی ضروری مثل روی، آهن و اسیدهای چرب امگا ۶ است. اسیدهای چرب امگا ۶ به ویژه برای محافظت از پوست و رشد مو ضروری است. از آنجا که این مواد فقط از طریق رژیم غذایی به دست می آید، حتما صبحانه ای حاوی جو چند روز در هفته داشته باشید.

تخم مرغ:
تخم مرغ به دلیل داشتن مواد مغذی ضروری مثل پروتئین ها، ویتامین ب ۱۲، آهن، روی، بیوتین (ویتامین ب ۷) و اسیدهای چرب امگا ۶ به پرپشتی موها کمک کرده و از ریزش آن جلوگیری می کند. کمبود هر کدام از این ویتامین ها و مواد معدنی منجر به شکنندگی مو می شود.

محصولات لبنی کم چرب:
محصولات لبنی کم چرب مانند شیر و ماست غنی از کلسیم، ماده معدنی، همچنین آب پنیر و کازئین( دو منبع پروتئین با کیفیت بالا) هستند. یک فنجان ماست یا پنیر روستایی را به لیست میان وعده خود اضافه کرده تا به جلوگیری از ریزش مو کمک کنید. برای تامین اسیدهای چرب امگا ۳ و روی می توانید چند قاشق سوپ خوری بذر کتان و گردو را با آن ترکیب کنید.

اسفناج :
همان طور که می دانید فقر آهن یکی از دلایل اصلی ریزش مو بشمار می رود . پس می توان اسفناج را به عنوان منبع غنی از آهن، ویتامین آ ، ث، پروتئین و سبوم در رژیم غذایی گنجاند زیرا به عنوان نرم کننده طبیعی مو عمل می کند. همچنین اسیدهای چرب امگا ۳، منیزیم، پتاسیم، کلسیم و آهن بدن را تامین می کند تا موی براقی داشته باشید.

عدس:
عدس به دلیل داشتن پروتئین، آهن، روی ، بیوتین و اسید فولیک برای ترمیم سلول های خون قرمز لازم است و اکسیژن مورد نیاز پوست و مو را تامین می کنند.

تاثیر بی‌نظیر ماسک آب برنج در جوانی و شادابی پوست

مرغ:
گوشت مرغ غنی از پروتئین است و موهای شکننده را تقویت و از شکنندگی آن جلوگیری می کند. از آنجا که مو و ناخن ها از پروتئین تشکیل شده اند، باید این ماده غذایی را در رژیم روزانه خود بگنجانید. همچنین مصرف گوشت مرغ به علت داشتن میزان قابل توجهی ویتامین B، B۱۲ و فولیک اسید موها برای محکم کردن و تقویت موها ضروری هستند.

انواع توت ها :
میوه های جنگلی مانند تمشک و .. در کنار توت ها با رنگ های متفاوت منابع مغذی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند که به تقویت موهای ضعیف و آسیب پذیر کمک می کنند. توت فرنگی حاوی سطوح بالایی از سیلیس است و سیلیس به رشد و تقویت مو کمک می کند. غذاهای دیگر غنی از سیلیس شامل برنج، جو، پیاز، کلم، خیار و گل کلم است.

غذاهای غنی از ویتامین ث:
کمبود آهن در بدن موجب ریزش مو می شود، با مصرف ویتامین ث می توانید به جذب آهن کمک کنید. ویتامین ث به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی می تواندبه کاهش آسیب رادیکال های آزاد کمک کند که موجب شکنندگی مو می شوند. همچنین ویتامین ث به تولید پروتئین ضروری به نام کلاژن کمک می کند که رگ های خونی و ساقه مو را تقویت می کند. بنابراین میوه هایی مثل پرتقال، پاپایا، لیمو و کیوی را داخل رژیم غذایی خود بگنجاید.

کد خبر 846219 برچسب‌ها خبر مهم مو تغذیه

دیگر خبرها

  • معدوم سازی ۲۸ تن مواد غذایی فاسد در کبودراهنگ
  • ۱۲ منبع پروتئین گیاهی
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • سبزیجات سرشار از پروتئین را بشناسید
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند
  • ۷ دلیل برای استفاده از سرکه سیب
  • مصرف این مواد غذایی به جلوگیری و متوقف کردن ریزش مو کمک می‌کند
  • درباره فواید خوردن صبحانه بیشتر بدانیم