Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-23@12:32:12 GMT

باور‌های غلط رایج درباره لبنیات

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۷۱۵۰۲

باور‌های غلط رایج درباره لبنیات

دکتر رضا تاجیک مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گفت: در جامعه امروز یکی از مهمترین شاخص‌های توسعه فرهنگی، سرانه مصرف شیر و فرآورده‌های آن است. شیر یکی از چهار گروه اصلی غذایی و غنی‌ترین منابع غذایی حاوی مجموعه پروتئین‌های با ارزش، مواد قندی، چربی، املاح مختلف و انواع ویتامین‌ها است که از نظر کمی و کیفی در سلامتی و تامین غذای انسان نقش اساسی ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هرم مواد غذایی، لبنیات جایگاه ویژه‌ای دارند و تاکید می‌شود هر فرد با توجه به سن و جنس خود، روزانه بین ۲ تا ۴ واحد شیر یا سایر لبنیات مصرف کند.

دکتر تاجیک افزود: با وجود تمام این مزایا، متاسفانه مصرف شیر در کشورمان، با، اما و اگر‌هایی همراه شده است و گاهی وجود شایعات و دامن زدن به آن‌ها سبب سردرگمی هموطنان در مصرف این غذای مغذی و در نتیجه کاهش میزان مصرف سرانه لبنیات می‌شود. باور‌های درست و غلط زیادی درباره این محصولات وجود دارد که منجر به امتناع از مصرف آن می‌شود، یکی از این شایعات افزودن مواد نگهدارنده به شیرهاست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تشریح کرد: شیر‌های با مدت ماندگاری بالا، مدت ماندگاریشان به وسیله مواد نگهدارنده بالا نمی‌رود. این شیر‌ها فاقد هرگونه مواد نگهدارنده می‌باشند. آنچه موجب افزایش ماندگاری در این نوع شیر‌ها می‌شود روش تولید و فرآیند ضدعفونی آنهاست که در نام فرآورده نیز بیان می‌شود، اما متاسفانه اکثر افراد با معنای این واژگان آشنا نیستند.

شیر پاستوریزه: پاستوریزاسیون فرایندی است که طی آن باکتری‌های بیماری زا و همچنین اکثر میکروارگانیسم‌های دیگر نابود می‌شوند، ولی اشکال اسپوری و برخی از باکتری‌ها تحت این شرایط زنده باقی می‌مانند. در این روش شیر در دمای ۷۲ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ ثانیه حرارت می‌بیند. قابلیت نگهداری این نوع شیر‌ها چند روز (۳-۵) است.

شیر استریلیزه یا فرادما (Ultra High Temperature): در استریلیزاسیون دمای شیر را ناگهان در مدت ۲-۴ ثانیه تا حدود ۱۳۵- ۱۵۰ درجه سانتی گراد می‌رسانند و در این صورت کلیه میکروب‌های موجود در شیر اعم از بیماری زا و غیر بیماری زا از بین رفته و شیر عاری از هرگونه میکروارگانیسم می‌گردد؛ لذا مدت ماندگاری محصول به شرط باز نشدن بسته بندی طولانی است. تصور عمومی این است که فکر می‌کنند به شیر استریل مواد نگهدارنده اضافه می‌کنند و به این خاطر ارزش غذایی آن کاهش پیدا می‌کند، در حالی که استریلیزاسیون نوعی تکنیک در فرآوری بدون اضافه کردن هر گونه ماده به شیر می‌باشد.

شیر فراپاستوریزه (Extended Shelf Life): یک فرآیند تولیدی جدید است که در آن شیر را در دمای ۱۲۵ تا ۱۳۰ درجه سانتیگراد به مدت دو تا چهار ثانیه حرارت می‌دهند. در واقع این فرآیند تحت عمل استریلیزاسیون صورت می‌گیرد، اما به حرارت استریل نمی‌رسد. بهره‌گیری از فناوری پیشرفته ESL حدود ۹/۹۹ درصد باکتری‌ها اعم از بیماری زا و غیر بیماری زا را نیز نابود می‌کند. همچنین مدت نگهداری این نوع شیر‌ها از شیر‌های پاستوریزه کمی بیشتر و در حدود ۱۰ روز می‌باشد. ​

منبع: پارسینه

کلیدواژه: لبنیات پاستوریزه مصرف لبنیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۱۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امحاء بیش از یک تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی در بوکان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکزمهاباد؛ کارشناس مسئول سلامت محیط مرکز بهداشت شهرستان بوکان گفت: کارشناسان واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت این شهرستان یکهزار و ۶۱ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته و فاسد را کشف و امحاء کردند.

مسگری افزود: در جریان بازرسی از مراکز و اماکن سطح شهر پیرو تشدید اقدامات بهداشت محیط، بیش از یک تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته شامل نوشیدنی های گازدار، نبات بدون مشخصات بهداشتی، آبلیموهای دست ساز کپک زده و روغن های سوخته و غیر قابل مصرف شناسایی و غیر قابل مصرف تشخیص داده شد که نسبت به جمع آوری و امحاء این اقلام  برابر مقررات اقدام شد.

مسگری، از شهروندان خواست از خرید مواد غذایی بدون مشخصات بهداشتی خودداری نموده و هنگام خرید به مشخصاتی نظیر ( تاریخ تولید، تاریخ انقضاء و شماره پروانه ساخت) توجه داشته باشند و در صورت مشاهده هر گونه تخلف مراتب را به سامانه بهداشت ۱۹۰ و یا شماره تماس ۴۶۲۳۴۰۶۶-۰۴۴ مرکز فوریت سلامت محیط و کار مرکز بهداشت بوکان اعلام کنند.

دیگر خبرها

  • امحاء بیش از یک تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی در بوکان
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند
  • برای خلاص شدن از چربی شکم از این مواد غذایی دوری کنید
  • ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید
  • کشف و معدوم سازی بیش از ۴ تن مواد غذایی فاسد در پارس آباد
  • مصرف این مواد غذایی به جلوگیری و متوقف کردن ریزش مو کمک می‌کند
  • معدوم کردن ۲.۲ تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در بوشهر
  • برای داشتن عمر طولانی از این مواد غذایی غافل نشوید
  • محصولات لبنی کم چرب واقعا سالم‌ترند؟