Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با انتقاد از نحوه مدیریت پسماند در استان گفت: از 28 سایت دفن زباله هنوز در یکی از آنها دفن بهداشتی صورت نمی‌گیرد و شیرابه‌ها جنگل، آب و خاک را از بین برده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، حسینعلی ابراهیمی کارنامی در همایش روز جهانی خاک در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری اظهار کرد: در حوزه خاک با مسائلی چون قاچاق، فرسایش و آلودگی مواجهیم که حاصل بی تدبیری و عدم نگاه به توسعه پایدار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه محیط زیست دستگاه نظارتی بوده و وظیفه آن نظارت و اطلاع رسانی است، افزود: سالانه بیش از ۲ میلیارد تن حجم فرسایش خاک در کشور است و در هر هکتار نیز بیش از ۱۶ تن فرسایش خاک وجود دارد که این میزان بیش از حدود سه برابر میانگین فرسایش خاک در جهان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با انتقاد از نحوه مدیریت پسماند در استان گفت: در مازندران چندین دهه است که مشکل مدیریت پسماند وجود دارد، به طوری که از 28 سایت دفن زباله هنوز در یکی از آنها دفن بهداشتی صورت نمی‌گیرد و شیرابه‌ها جنگل، آب و خاک را از بین برده است.

ابراهیمی گفت: در کشور بیش از 50 درصد فاضلاب‌های خانگی تصفیه می‌شود اما در مازندران در خوشبینانه‌ترین حالت، به 14 تا 15 درصد می‌رسد و حتی نسبت به میانگین کشوری هم 3 تا 4 برابر عقب هستیم.

وی افزود: استفاده از سم و کود نیز در مازندران بالاست، علیرغم دارا بودن  منابع علمی و تحقیقاتی اما هنوز میزان سم و کودی که برای میوه‌جات، سبزیجات و صیفی‌جات مصرف می‌شود دقیقا مشخص نبوده و برای تعیین میزان باقیمانده سم و کود در محصولات کشاورزی و باغی در استان هیچ اطلاعاتی وجود ندارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران ادامه داد: مرکز سنجش میزان باقیمانده سم و کود در محصولات کشاورزی و باغی هم در میادین میوه و تره بار وجود ندارد که این به‌هیچ وجه پذیرفته نبوده و باید متولیان امر پاسخگو باشند.

وی با انتقاد از مهار و انتقال آب به بالادست به بهانه تثبیت و تغییر الگوی کشت در اراضی شیبدار گفت :کاشت درخت در اراضی شیبدار نباید موجب به مخاطره افتادن حیات زیست‌مندانی شود که از حقابه طبیعی چشمه‌ها و رودخانه‌ها استفاده می‌کنند بلکه باید تامین آب درختان غرس شده در اراضی شیبدار با روشهای علمی دیگر مانند عملیات آبخوانداری و آبخیزداری تامین شود که در این صورت مطلوب خواهد بود.

ابراهیمی تاکید کرد: تغییر کاربری اراضی و فروش خاک به بهانه ایجاد کارآفرینی معنایی ندارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در پایان سلامت افراد جامعه  را بالاترین نعمت الهی دانست و افزود: سلامت آب، خاک، هوا و جسم به عهده همه مردم و مسؤولان است و همه باید در جهت حفظ آن تلاش کنیم.

انتهای پیام/86041/ع

منبع: فارس

کلیدواژه: فرسایش خاک محیط زیست مازندران زباله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۱۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی حاشیه سد مهاباد به مناسبت روز جهانی زمین پاک

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: سیدمحمد امین شیخ مندی فعال و دوستدار محیط زیست در اقدامی نمادین جهت گرامیداشت روز جهانی زمین پاک،با شعار" سد مهاباد، سطل زباله نیست" قسمتی از حاشیه سد مهاباد را از وجود هرگونه زباله پاکسازی کرد.

فاروق سلیمانی گفت: هدف از این اقدام را جلب مشارکت‌های مردمی برای پاکیزه نگاه داشتن محیط ‌زیست و ترویج فرهنگ عمومی حفاظت از طبیعت عنوان کرد  و گفت: برای بهره مندی از طبیعت زیبا و سالم ،شهروندان باید طبیعت و تفرجگاهها را تمیز و پاکیزه نگه دارند .

دیگر خبرها

  • پاکسازی طبیعت نقده به مناسبت هفته زمین پاک
  • اجرای طرح پاکسازی کیسه های پلاستیکی حاشیه سایت زباله شهری آواجیق چالدران
  • اتوبان کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی پاکسازی شد
  • پاکسازی اتوبان شهید کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • پاکسازی حاشیه سد مهاباد به مناسبت روز جهانی زمین پاک
  • تفکیک از مبدا زباله سبب کاهش جمعیت سگ‌های ولگرد می‌شود
  • شهرداری‌های کردستان مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند