Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان گفت : با توجه به محدودیت منابع تولید آب و استمرار بیش از دو دهه خشکسالی در سطح استان و کاهش تولید منابع آب سطحی و زیر زمینی، ضرورت صرفه جویی در بخش کشاورزی و شرب بسیار ضروری می باشد.

به گزارش خبرگزاری برنا در هرمزگان ؛ نشست مشترکی به منظور حفظ و احیای منابع آب شهرستان رودان و مشکلات کشاورزان با حضور مصطفی غلامپور فرماندار شهرستان رودان در شرکت آب منطقه ای برگزار شد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان ضمن خوش آمد گویی به فرماندار شهرستان رودان ، کاهش منابع زیرزمینی در استان هرمزگان  را از مهم‌ترین مشکلات کشاورزان و مردم  دانست و تاکید کرد: برداشت بی‌رویه و کاهش میزان بارندگی از مهم‌ترین علل و عوامل کاهش منابع زیرزمینی به شمار می‌رود.

هوشنگ ملایی ابراز داشت : برداشت‌های بی‌رویه، حفر چاه‌های غیرمجاز، برداشت‌های فراتر از میزان پروانه بهره‌برداری موجب افت سطح و کاهش کیفیت آب‌زیرزمینی شده است که این افت سطح درشهرستان رودان 1/5 متر در سال می باشد در صورتی که متوسط میانگین در استان 34 سانتی متر است واین امر باعث نشست زمین در تعدادی از دشت‌ها و کاهش کمی وکیفی محسوس منابع آب می شود.

وی خاطر نشان کرد :  از جمله روش های مدیریتی که به منظور مقابله و سازگاری با شرایط کم آبی  و جبران بخشی ازاین کمبودهای موجود انجام داد جمع آوری آب های سطحی هنگام بارندگی وایجاد سازهای آبخیزداری جهت تزریق در سفره های آب زیر زمینی در شهرستان رودان است .

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان عنوان کرد : با توجه به اینکه رودان دارای ظرفیت و پتاسیل بالای در کشاورزی استان می باشد واقتصاد این شهرستان در گرو آب کشاورزی است و منابعی آبی این شهرستان محدود است پس  باید به سمت کشت های گلخانه ای باید بتوانیم منابع موجود را مدیریت کنیم.

ملایی اذعان داشت : راهکار حل کمبود آب در رودان امکان پذیر نخواهد بود مگر با اجرای طرح تعادل بخشی با سیستم آبیاری نوین، نصب کنتورهای هوشمند، مسدود کردن چاه های غیر مجاز و کاشت محصولات کم آب بر و رعایت الگوی کشت و اصلاح الگوی کشت به سمت کشت متراکم که امیدوراریم با همکاری وفرهنگ سازی بتوانیم به امر مهم دست یابیم .

ملایی به لایه روبی رودخانه های زیارت علی، بیکاه و جغین اشاره کرد و گفت : مطالعات فاز اول آن انجام گرفته و در آینده کار لایه روبی این رودخانه ها انجام خواهد شد.

وی در ادامه به واگذاری وساماندهی رودخانه ها به بخش خصوصی وشرکت های شن وماسه که تحت نظارت بخش صنعت ومعدن هستند اشاره کرد وگفت : با مجوز ونظارتی که شرکت آب منطقه ای در مدت تعیین شده  از رودخانه صادر کرده ، بهره بردار می تواند کار ساماندهی و برداشت را انجام دهند ومطالبات خود از محل اراضی ایمن شده پرداخت نماید و نیزمی توانند جهت بهره برداری مفید از امکانات حاشیه رودخانه ها به ساخت مجتمع های خدماتی ورفاهی که مجوز ان از سوی این شرکت صادر می گردد اقدام کنند.

ملایی با بیان اینکه شرکت آب منطقه ای آمادگی خود را جهت تسهیل در کار مردم و رسیدگی به درخواست های آنان اعلام میدارد اظهار کرد :  به زودی اداره منابع آب رودان  به مدیریت آب جهت تسریع امور ارباب رجوع ارتقا پیدا می کند و ساختمان اداری حفاظت منابع آب شهرستان نیز احداث می شود .

در پایان این نشست هوشنگ ملایی از فرماندار شهرستان رودان بخاطر پیگیری مداوم در مسأله آب و تشکیل جلسات شورای حفاظت منابع آب تشکر وقدر دانی کرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بخش خصوصی بخش کشاورزی خشکسالی صرفه جویی هرمزگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۲۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی آب سد سفیدرود از ۲ هفته دیگر

وحید خرمی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان از آغاز رهاسازی آب ذخیره شده در پشت سد سفیدرود از ۲ هفته دیگر برای آبیاری شالیزار‌های این استان خبر داد. 

او گفت: یکی از دغدغه‌های کشاورزان در فصل زراعی تأمین آب کشاورزی است و شرکت آب منطقه‌ای گیلان هم هر سال با توجه به میزان ذخیره آب سد سفیدرود، برنامه زمان بندی شده‌ای را برای رهاسازی آب کشاورزی اعلام می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان تصریح کرد: از ۱۵ اردیبهشت ماه، آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌ها به داخل کانال‌های کشاورزی رهاسازی خواهد شد.

گیلان ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار دارد که آب حدود ۱۷۲ هزار هکتار آن تحت پوشش شبکه سد سفیدرود است. آب زراعی بقیه شالیزار‌های استان هم از آب بندان ها، رودخانه‌ها و چاه‌ها تأمین می‌شود.

این سد روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی ۲ رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل واقع شده است، حوضه آبریز آن، اما از ۸ استان کشور تغذیه می‌شود.

منبع: صداوسیما

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • رهاسازی آب سد سفیدرود از ۲ هفته دیگر
  • ۲۹۱ میلیون لیتر بنزین در استان کرمانشاه صرفه‌جویی شد
  • ۲۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی از محل تولید داروهای جدید
  • ورود ۹۶ داروی جدید در سال ۱۴۰۲ به بازار/صرفه جویی ارزی ۲۰۰ میلیون دلاری با رشد تولید
  • مدیریت مصرف آب و صرفه جویی در فصل گرم سال
  • صرفه‌جویی بیش از ۴۷ میلیون لیتری مصرف بنزین در منطقه ایلام
  • صرفه جویی ۱۴ میلیون مترمکعبی آب با انسداد چاه‌های غیرمجاز در آذربایجان‌غربی
  • هشدار به مصرف کنندگان | هوای برق را داشته باش
  • صرفه جویی سه میلیون متر مکعبی در مصرف آب‌های زیرزمینی اردبیل
  • ۲۲ میلیون مترمکعب آب در تایباد و باخرز خراسان رضوی صرفه‌جویی شد