Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@00:04:07 GMT

کشف سیاره ای که دور ستاره سفید کوتوله مدار می زند

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۷۴۰۵۴

کشف سیاره ای که دور ستاره سفید کوتوله مدار می زند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پرس اسوسیشن،  برای نخستین بار شواهدی از یک سیاره کشف شده که دور یک ستاره کوتوله سفید مدار می زند.

 این سیاره شبیه نپتون ٤ برابر ستاره سفید کوتوله ای است که دور آن مدار می زند. محققان تخمین می زنند ستاره سفید کوتوله نیز حجمی مشابه زمین دارد. 

 مدار سیاره مذکور دور ستاره کوتوله ١٠ روز طول می کشد و هنگام حرکت، پشت سر آن دنباله ای از گاز متشکل از هیدروژن، اکسیژن و سولفور به وجود می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 تا به امروز هیچ شواهدی از سیاره ای که بتواند در شرایط تغییر ستاره به حالت یک کوتوله سفید دوام بیاورد، کشف نشده بود . 

ستاره شناسان دانشگاه وارویک و واحدNPF دانشگاه والپارایزو این سیاره را کشف کرده اند. به گفته آنان این نخستین شواهد از وجود یک سیاره عظیم است که دور یک ستاره کوتوله مدار می زند. ستاره سفید کوتوله ٤٠ بار داغ تر از خورشید است. اما حجم ستاره مذکور یک صدم خورشید است.  

ستاره سفید کوتوله مذکور WDJ۰۹۱۴+۱۹۱۴  نام گرفته و هنگام بررسی ١٠ هزار ستاره سفید کوتوله توسط تلسکوپ Sloan Digital Sky Survey  کشف شده است. به گفته محققان این ستاره در فاصله ٢هزار سال نوری از زمین قرار دارد. 

کد خبر 4789326

منبع: مهر

کلیدواژه: ستاره تلسکوپ تحقیقات علمی شرکت دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نوآوری اینترنت تحقیقات علمی امنیت اطلاعات فناوری فضایی فناوری نانو موبایل ربات هوش مصنوعی صندوق نوآوری و شکوفایی فیس بوک شرکت هواوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۴۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سالانه ۳۸۰ میلیون تن زباله در دنیا

۲۲ آوریل را «روز جهانی زمین» یا «روز جهانی مادر زمین» می‌نامند. این روز یادآور اهمیت زمین، آگاهی بخشی و مسئولیت همگان در برابر مادرمان، زمین است.

مفهوم «روز زمین» را می‌توان در اواخر دهه ۱۹۶۰ با کتاب تاثیرگذار Rachel Carson با عنوان «بهار خاموش» (۱۹۶۲) و «نشت نفت» Santa Barbara در سال ۱۹۶۹، درباره آگاهی بخشی در خصوص تخریب محیط زیست، جستجو کرد. با این حال، نخستین بار، پس از اینکه John McConnell، فعال صلح، ایده گرامی داشتن روزی به افتخار زمین و صلح را در کنفرانس یونسکو در سال ۱۹۶۹ مطرح کرد، سازمان ملل در ایالات متحده آن را در سال ۱۹۷۲ به‌طور رسمی تأیید کرد.

با گرامی داشتن چنین روزی، هر ساله حدود یک میلیارد نفر در سراسر جهان با انجام فعالیت‌هایی برای تغییر بحران آب و هوا و ایجاد تغییرات رفتاری در جهت حفاظت از زمین و محیط زیست تلاش می‌کنند.

شرکت در چنین رویداد‌ها و فعالیت‌هایی، فرصتی عالی برای مشارکت در فعالیت‌های زیست‌محیطی و کمک به داشتن سیاره‌ای پایدارتر است. هرساله، روز زمین با مضامین متفاوتی عنوان می‌شود و بر جنبه‌های مختلفی از پایداری و حفاظت از محیط زیست متمرکز می‌شوند.

در این خصوص، اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SDGs) که شامل فعالیت‌های اقلیمی و زندگی بر روی زمین می‌شود، نیاز مبرم به فعالیت‌هایی اقلیمی و حفظ اکوسیستم‌های زمینی را برجسته می‌کند.

طبق تحقیقات صندوق جهانی حیات وحش (WWF)، تولید زباله‌های پلاستیکی در جهان از ۳۸۰ میلیون تن در سال فراتر رفته است. مقدار قابل توجهی از این میزان زباله به محل‌های دفن زباله، اقیانوس‌ها و آبراه‌ها راه پیدا می‌کند. از این‌رو، با هدف داشتن آینده‌ای بدون پلاستیک برای نسل‌های آینده، موضوع و شعار روز جهانی زمین امسال، «سیاره در برابر پلاستیک» اعلام شده است.

موضوع «سیاره در برابر پلاستیک»، این نکته را که پلاستیک برای کره زمین و سلامت انسان تهدیدی جدی به شمار می‌رود را برجسته می‌کند و پیش‌بینی می‌شود که با کاهش ۶۰ درصدی تولید پلاستیک تا سال ۲۰۴۰، می‌توان به تمام زباله‌های پلاستیکی پایان داد.

- اهداف روز جهانی امسال با موضوع «سیاره در برابر پلاستیک» عبارت است از: 

- ارتقاء آگاهی عمومی در مورد آسیب‌های وارد شده توسط پلاستیک به سلامت انسان‌ها، حیوانات و تنوع زیستی 

- حذف تمام پلاستیک‌های یکبار مصرف تا سال ۲۰۳۰ و دستیابی به عهدنامه حذف تدریجی در پیمان سازمان ملل متحد در مورد آلودگی پلاستیک تا سال ۲۰۲۴

- درخواست سیاست‌هایی برای پایان دادن به حجم عظیم پلاستیکی که تولید و استفاده می‌شود و سرمایه گذاری در فناوری‌ها و مواد نوآورانه برای ساختن دنیایی بدون پلاستیک

در واقع، «روز جهانی زمین» در عصری که نگرانی‌های زیادی در مورد محیط زیست، کاهش منابع طبیعی و تغییرات شدید آب‌وهوایی وجود دارد، از اهمیت بسیاری برخوردار است. این روز یادآور این نکته است که همه ما در قبال سلامت کره زمین مسئولیت مشترکی داریم و تمام افراد، دولت‌ها، نهاد‌ها و جوامع باید برای رسیدن به این هدف مشترک با یکدیگر همکاری کنند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • سیاره مشتری چه زمانی شروع به حرکت در منظومه شمسی کرده است؟
  • تصاویر نجومی چهارم اردیبهشت (۲۳ آوریل)
  • محیط زیست و پسماند از مهم‌ترین چالش‌های امروزی بشر است
  • تولید سالانه ۳۸۰ میلیون تن زباله در دنیا
  • حقایقی در مورد سیاره آبی
  • حیات بشر در قمر یخی زحل محتمل است
  • اخترفیزیکدانان معمای ویژگی قلبی شکل در سطح پلوتو را حل کردند
  • آدم فضایی سبز را فراموش کنید؛ حیات فرازمینی ممکن است بنفش باشد
  • آیا سیاره‌ای کشف نشده در منظومه شمسی ما وجود دارد؟
  • شواهدی برای وجود سیاره نهم در منظومه شمسی