Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@18:51:44 GMT

چرا خرید از مزون لباس عاقلانه نیست؟

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۷۵۵۰۸

چرا خرید از مزون لباس عاقلانه نیست؟

فرارو- خرید از مزون لباس این روز‌ها بیشتر از همیشه باب شده است. این شاید به دلیل همه‌گیر شدن سریع این موضوع به خاطر تبلیغات وسیع آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام باشد. تبلیغاتی که هزینه زیادی ندارد و در مقابل باعث به‌دست آمدن سود زیاد از فروش محصولات می‌شود. از آنجا که خرید لباس از مزون‌ها ابعاد مختلفی دارد، بد نیست کمی راجع به طرز کار آن‌ها بیشتر بدانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مزون‌ها از کجا لباس‌ها می‌آورند؟
این موضوع که پوشاک فروخته شده در مزون‌ها از کجا می‌آیند کاملا روشن است. دبی و ترکیه دو بورس مهم و اصلی برای این قبیل خرید‌ها هستند و پای جنس‌های دوخته شده از کشور‌های آسیای شرقی نیز مدتی است که به این مزون‌ها باز شده است. از همین اول خیالتان راحت باشد که هیچ‌کدام از این لباس‌ها برند اصل نیستند و تازه اگر هم اصل باشند قیمت آن‌ها خیلی بیشتر از آنی است که فکرش را بکنید. اگر اصل باشند مشابه هر کدام از مدل‌ها را باید بتوانید در سایت برند پیدا کنید و قیمت‌ها را مقایسه کنید، تفاوت زیادی که بین قیمت جنس خریداری شده با نمونه اصلی که در سایت دیده‌اید گواه این مسئله است که چنین لباس‌هایی تنها مشابهی برای برند اصلی است. بااین حال اطمینان داشته باشید که لباس‌های عرضه شده در مزون‌ها را می‌توان در فروشگاه‌های معمولی سطح شهر یا حتی دستفروش‌های کنار خیابان هم پیدا کرد.

چه نوع پوشاکی در مزون‌ها فروخته می‌شود؟
بیشترین فروش مزون‌های لباس مخصوص خانم‌هاست. اصلا بیشتر این شو‌ها تنها و فقط برای خانم‌ها انجام می‌شوند. کیف و کفش، مانتو و پالتو که باتوجه به فصل فروش دارد از پرطرفدارترین لباس‌ها برای فروش هستند. لباس‌های رسمی و شلوار‌های جین نیز در هر فصلی که باشد مشتری خودشان را دارند و همیشه جزو پرفروش‌ترین‌ها هستند. انواع شال و روسری را می‌توانید در این مزون‌ها با چند برابر قیمت در مقایسه با فروشگاه‌های معمولی پیدا کنید. با توجه به فصل سرما لباس‌های بافتنی و پلیور‌ها و مانتو‌های بافت نیز مشتری خودشان را دارند پس فضای زیادی از مزون‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. برای آقایان نیز انواع کت و شلوار‌های فصلی، پالتو‌های رسمی و اسپورت، کیف و کفش‌های مخصوص هر فصل در این مزون‌ها پیدا می‌شود. می‌توانید انواع تی شرت‌های فصلی و پیراهن‌ها را نیز در مزون‌ها پیدا کنید اگر چه همه‌شان قیمتی بالاتر از فروشگاه‌ها دارند.

محصولات ایرانی عرضه شده در مزون‌ها
معمولا کیفیت پارچه‌های این دسته از لباس‌ها در حد معمولی است در عوض تزئینات به‌کار رفته روی لباس‌ها گاهی خاص و منحصربه‌فرد به‌نظر می‌رسند. تنها کاری که باید انجام دهید، کنار آمدن با دوخت‌ها و طرح‌های گاه عجیب و غریب است. وقتی دقیق‌تر به این تزیینات نگاه کنید متوجه می‌شوید حضور بیشتر آن‌ها برای توجیه قیمت بالای لباس است. مانتو‌هایی از جنس تافته در این مزون‌ها بیشترین قیمت را دارند و مانتو‌های پشمی نیز این روز‌ها با قیمت‌های بالایی به فروش می‌رسد.

ترفند‌هایی که مزون‌ها برای فروش لباس به‌کار می‌گیرند
بیشتر لباس‌هایی که برای فروش در مزون‌های خصوصی خریداری می‌شوند، طرح‌های ساده و حتی از مد افتاده کشور‌های دیگر هستند. واردکنندگان این لباس‌ها را با قیمت‌های پایین و حتی به‌صورت کیلویی خریداری می‌کنند و با انجام تغییرات کوچک که البته از نظر خودشان بسیار تاثیر‌گذار است، به آن‌ها سر و شکل تازه‌ای می‌دهند. برای مثال پالتو‌های ساده‌ای که اینجا و در فروشگاه‌های معمولی به فروش می‌رسد را با اضافه کردن چند رشته زنجیر و یک کمربند و حتی تکه‌ای سنگ دوزی، متمایز می‌کنند. اینجاست که همان لباس ساده با چند برابر قیمت اصلی به فروش می‌رسد.
شگرد دیگر مزون‌هایی که مثل قارچ پشت سر هم سبز می‌شوند، استفاده از نام مزون‌های مشهور شهر است. این تازه‌کار‌ها چند نمونه از لباس‌های موجود در مزونی معرف را خریداری کرده و در کلکسیون لباس‌های خود جا می‌دهند و موقع تبلیغ هم اسم مزون معروف را کنار مزون خود می‌گذارند، در کنار آن محصولات وارداتی خود را هم عرضه می‌کنند تا سود کارشان تضمین شود. در یکی دو سال اخیر با توجه به‌افزایش قیمت ارز، ممنوعیت و کاهش واردات رسمی باد به پرچم مزون‌ها می‌وزد. برای همین اگر یک قاچاق‌بر پیدا کنند می‌توانند بار خود را داخل گونی و به‌شکل کیلویی وارد کشور کنند. پول آن را به‌شکل عمده بپردازند و با چندتا تبلیغ در اینستاگرام و خریدن کیلویی فالور خودشان را مطمئن و قابل اعتماد جا بزنند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بسته حمایتی دولت قیمت ارز سامانه یارانه معیشتی راهنمای خرید پوشاک مزون لباس بسته حمایتی دولت قیمت ارز سامانه یارانه معیشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۵۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟

فرارو- کاهش قدرت خرید اقلام خوراکی از گوشت قرمز به لبنیات رسیده و بر اساس آمار‌های فائو در سال ۲۰۲۳ تولید شیر و محصولات لبنی در ایران ۲۶۸ هزار تن کاهش پیدا کرده است. این در حالیست که صادرات همین محصولات ۴۲ درصد رشد داشته است.

به گزارش فرارو، محمدرضا بنی طبا، سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران اخیرا گفته است: «متاسفانه افکار عمومی، تغییر قیمت محصولات لبنی را برآمده از طمع تولیدکننده می‌دانند غافل از اینکه این سیاست‌های دولت است که به افزایش هزینه‌های تولید و در ادامه گرانی محصول تمام‌شده می‌انجامد. در پی همین سیاستگذاری‌هاست که تعداد شرکت‌های لبنی ایران از بیش از ۱۰۰۰ شرکت در دهه ۸۰ به حدود ۲۰۰ شرکت افت کرده است. کاهش سرانه مصرف لبنیات به دلیل کاهش قدرت خرید مردم مشکل امروز صنعت لبنیات است و متولی حراست از قدرت خرید مردم هم تولیدکننده نیست بلکه مجلس، دولت و وزارتخانه‌های رفاه و اقتصاد و بانک مرکزی هستند.»

این آمار‌ها در شرایطی منتشر می‌شود که سرانه مصرف لبنیات در سال ۸۹ بالای ۱۸۰ کیلو بوده است، علی احسان ظفری، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی نیز درباره کاهش مصرف لبنیات در کشور، گفت: «بنابر آخرین آمار سرانه مصرف لبنیات بدلیل کاهش قدرت خرید خانوار به ۵۵ تا ۶۰ کیلو رسیده است.»

کاهش آمار مصرف لبنیات در کشور را می‌توان دومین آمار کاهشی در خصوص اقلامی دانست که به لحاظ ارزش غذایی اهمیت زیادی دارند. پیش از این کاهش سرانه مصرف گوشت در کشور مورد توجه قرار گرفته بود. افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک، در این باره گفته است: «بنابر آمار ۱۰ ماهه سال گذشته سرانه مصرف گوشت قرمز به ۷.۱ کیلو رسید که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ کاهش داشته است.»

همزمان با افزایش قیمت اقلامی مثل گوشت و لبنیات، قدرت خرید اقشاری مثل کارگران نیز روز به روز کاهش پیدا می‌کند. علیرضا میرغفاری، نماینده جامعه کارگری و عضو شورای عالی کار در این خصوص می‌گوید: مصرف گوشت قرمز و سفید کاهش پیدا کرده و افراد برای جبران پروتئین مبادرت به خرید سایر اقلام می‌کنند. اگر میزان مصرف گوشت در جامعه کارگری کاهش پیدا کرده به این معنی نبوده که این کالا برای بدن مضر بوده یا فرد توان خرید داشته، اما خریداری نکرده است. توان خرید پایین وی بر اساس دستمزدی که دارد سبب شده تا آن را از سبد خانوار حذف کند.»

با توجه به این شرایط پرسش‌هایی مطرح است از جمله این که چرا قدرت خرید اقلام خوراکی روز به روز کاهش پیدا می‌کند و این وضعیت با چه پیامد‌هایی همراه است؟ فرارو در راستای پاسخ دهی به این پرسش‌ها با وحید محمودی، استاد اقتصاد دانشگاه تهران و اقتصاددان گفتگو کرده است:

تعداد زیادی از خانواده‌ها در طبقه «مسکینی» قرار گرفته‌اند

وحید محمودی به فرارو گفت: «وقتی که کشور در شرایط رکود تورمی قرار داد و همانطور که از اسم آن مشخص است، مزمن و مستمر است و البته با ارقام بالای ۳۰ درصد و ۴۰ درصد پیش می‌رود، طبیعیست که قدرت خرید خانوار، تحت تاثیر قرار می‌گیرد و کاهش پیدا می‌کند. قدرت خرید واقعی یک خانوار، مبنا و اساس تصمیمات یک خانوار است؛ تصمیماتی که بودجه خانوار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. هر خانوار، بر اساس درامد ثابت خود، برنامه ریزی می‌کند تا منابع و درامد خود را برای خرید اقلام خوراکی و غیرخوراکی تقسیم کند. به طور طبیعی وقتی با تورم مزمن و افسار گسیخته مواجه می‌شویم، خانوار‌ها با محدودیت‌های شدید مواجه می‌شوند؛ بنابراین به طور طبیعی باید به شکلی برنامه ریزی کنند که نیاز‌های اساسی و ضروری خود را در اولویت قرار داده و پوشش دهند. اگر بر اساس خط فقر تقسیم بندی انجام دهیم. دو مفهوم «فقیر» و «مسکین» را داریم. مسکین حتی با صرف کردن تمام درآمدی که دارد نمی‌تواند نیاز‌های خوراکی خود را تامین کند چرا که فقر شدید دارد یا اصطلاحا (Ultra Poor) نامیده می‌شود. تعداد زیادی از خانوار‌ها در بخش مسکینی یا فقر شدید طبقه بندی می‌شوند.»

وی افزود: «خانوار‌هایی که در شرایط فقر شدید قرار می‌گیرند، عموما مستاجر هستند و باید هزینه‌ای را نیز صرف اجاره واحد مسکونی کنند، بنابراین برای آن که سرپناهی داشته باشند، ابتدا باید برای اجاره خانه هزینه کنند. وقتی هزینه‌های اجاره خانه در کشور مدام بالا می‌رود، فشاری که روی دوش خانوار‌ها ایجاد می‌شود نیز افزایش پیدا می‌کند، چرا که رشد درآمد‌ها برابر با رشد قیمت مسکن و اجاره بها نیست. هر اندازه خانوار‌ها هزینه‌های بیشتری را صرف مسکن کنند، به تبع آن، قدرت خریدشان کاهش پیدا می‌کند. در نتیجه همه این شرایط، قدرت انتخاب نیز معنای خود را از دست می‌دهد و افراد مجبورند از تامین نیاز‌های اولیه و پایه‌ای خود شروع کنند.»

استمرار تورم، ساختار عرضه و تقاضا را نابود می‌کند

این اقتصاددان در ادامه گفت: «بر اساس الگوی «انستیتو تغذیه» ۱۳ الی ۱۴ قلم کالای استاندارد برای تغذیه وجود دارد که باید تامین شود (حتی به شکل حداقلی) تا یک فرد بتواند بالای خط فقر قرار گیرد. در این الگو، دقیقا مشخص شده که لازم است یک خانوار در ماه چند گرم گوشت، پنیر، نان، برنج، حبوبات و امثالهم مصرف کند. اما با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، تعداد زیادی از کالا‌هایی که لازم است انرژی و سلامت بدن را تامین کنند، خریداری نمی‌شوند. میزان کالری روزانه مورد نیاز برای بدن یک مرد، ۲۵۰۰ کالری است. اما تامین این میزان کالری باید براساس مصرف همه اقلام ضروری و مغذی برای بدن تامین شود. وقتی میزان درامد فرد به خرید گوشت قرمز و پروتئین حیوانی نمی‌رسد، سعی می‌کند، این نیاز را با حبوبات و لبنیات جایگزین کند و وقتی که تورم پیش می‌رود، الگوی مصرف اقلام خوراکی در خانوار‌ها عقب نشینی بیشتری می‌کند و در نتیجه حتی مصرف لبنیات و حبوبات و حتی سبزیجات کاهش پیدا می‌کند و الگوی مصرفی شکل می‌گیرد که به شدت منتهی به افزایش ضعف و بیماری افراد خانواده می‌شود.»

وی افزود: «کاهش قدرت خرید اقلام خوراکی مورد نیاز بدن، در کنار ایجاد بیماری در افراد می‌تواند با افزایش ترک تحصیل نیز همراه شود و عواقب دیگری نیز در جامعه ایجاد کند. اما علت العلل همه این موارد، تورم است که ناشی از ضعف در حکمرانی است. وقتی دولت ضعیف باشد و نتواند تورم را کنترل کند، پیامد‌های آن روی دوش خانوار خواهد بود بنابراین کلیت ریشه تورم به دولت‌ها باز می‌گردد.»

این استاد دانشگاه در پایان تاکید کرد: «وقتی شرایط تورم اقتصاد به شکل فعلی است و فشار‌های زیادی را نیز به صف عرضه وارد می‌کند، درواقع استمرار تورم و رکود تورم را شاهد خواهیم بود. رکورد تورمی (stagflation) بدترین شرایطی است که در اقتصاد کلان رخ می‌دهد. در این وضعیت، از طرفی خانوار تحت فشار تورم است و از طرفی تولید کننده تحت فشار هزینه‌های تولید قرار می‌گیرد و تغییر شکل بازار و مشکلات کمبود توان خرید مردم نیز تولید کننده را آزار می‌دهد. کاهش حاشیه فروش می‌تواند بنگاه‌های تولید را به سمت زیان دهی و حتی تعطیلی سوق دهد. به همین دلیل است که ما آثار تورم را نه فقط در طرف تقاضا، بلکه در طرف عرضه نیز می‌بینیم.»

دیگر خبرها

  • ۵۰۰ هکتار از اراضی پلدختر به کشت باقلا اختصاص پیدا کرد
  • مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟
  • مهره کلیدی نساجی با لباس شخصی (عکس)
  • نصف قیمت ماشین بخر! قسطی با ۵۰ درصد پیش‌پرداخت
  • بلیط فروشی بازی تراکتور و ذوب‌آهن آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط ticket.tractor-club.com
  • هشدار تند به دو پلتفرم فعال در خرید، فروش مسکن
  • تولید، اشتغال و تأمین معاش خانواده، ثمره پشتکار بانوی اراکی
  • هنگام خرید ورق آلومینیوم کامپوزیت به چه نکاتی توجه کنیم؟
  • شرایط و قیمت فروش دایون اعلام شد + قیمت و شرایط خرید
  • تقویم نجومی امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | تقویم همسران امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳