Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@08:34:20 GMT

اردبیل نویسندگانی در تراز جهانی دارد

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۷۷۱۲۲

اردبیل نویسندگانی در تراز جهانی دارد

گروه فرهنگی- مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی گفت: اردبیلی‌ها نویسندگانی در تراز جهانی در اطراف خود دارند که باید قدر آنها را بدانند.

به گزارش ایکنا از اردبیل، مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی، صبح امروز، 14 آذرماه در آئین بزرگداشت مفاخر فرهنگ و ادب استان اردبیل، اظهار کرد: اردبیلی‌ها نویسندگانی در تراز جهانی در اطراف خود دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره بایرامی و آثار وی بیان کرد: در نوجوانی با بایرامی آشنا شدم؛ همه آثار وی را دنبال کردم در حالی‌که در آن سن و سال، مسئله ما در ادبیات آنچنان منظم نبود، بلکه با فطرت و علایق نوجوانی کتاب می‌خواندیم.

مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی افزود: آنچه از قلم بایرامی مسطور می‌شود، از فطرت وی برآمده و به این دلیل به سرعت بر جان و فطرت می‌نشیند، از دیگر نکات قابل تذکر به همشهریان وی این است که قدر او را بدانید.

قزلی با یادآوری پیشنهاد نامگذاری یکی از میادین اردبیل به نام بایرامی تاکید کرد: از دانش‌آموزان می‌خواهم وی را به‌خوبی بشناسند، زیرا آن‌قدر که در تهران و اروپا بایرامی را می‌شناسند، در اردبیل شناخته شده نیست، درحالی‌که شما نویسندگانی در تراز جهانی در اطراف خود دارید.

وی ادامه داد: من اگر اردبیلی بودم، همه کتاب‌های بایرامی را در برنامه خود قرار می‌دادم؛ اردبیلی‌ها می‌توانند وی را بیشتر بشناسند.

مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی تصریح کرد: همانطور که داستایوفسکی می‌گوید پوشکین قلب روسیه است، در سینه بایرامی نیز قلب سبلان می‌تپد و وی پدیده‌ای است از تبلور روح سبلان به عنوان یک نماد از یک قوم است.

قزلی گفت: بایرامی حتی وقتی از جنگ می‌نویسد، باز هم آثار سبلان در آن دیده می‌شود و به واقع ادبیات در برابر قله او کرنش کرده و خواهد کرد.

اردبیلی‌ها قدر بزرگان شهر خود را بدانند

غلامرضا امامی، نویسنده، مترجم و پژوهشگر مطرح کشور نیز در این آیین از روزی گفت که برای نخستین بار فرش اردبیل را در موزه لندن، دیده و آرزومند دیدار این شهر بود و در این باره افزود: از آن روز به بعد آرزو داشتم، توفیق رفیق شود تا به شهر شما و به دیدار خانقاه و مسجد شیخ صفی بیایم، از این رو در پاسخ به دعوت خانه کتاب به شوق آمدم.

وی با ابراز خرسندی از حضور در اردبیل اظهار کرد: از بازدید چند کتابفروشی این شهر لذت بردم، حضور خانم‌ها در عرصه عرضه کتاب، امانت کتاب، نقد کتاب، جمع‌خوانی، نقد و بررسی، کار بزرگ فرهنگ‌سازی «نه به پلاستیک» و... از جمله اقدامات بزرگ و مثبت کتابفروشی‌های اردبیل بود که مرا به وجد آورد.

نویسنده، مترجم و پژوهشگر مطرح کشور تصریح کرد: ناشری دیدم که با وسواس و دقت به ویراستاری و تصحیح می‌پردازد و در عین فروتنی و تواضع، ۱۰ سال زمان برای آن صرف می‌کند به مثابه «جهانی بنشسته در گوشه»، در دیدار دکتر وهاب‌زاده نیز شگفت‌زده شدم؛ پزشکی که زندگی غرب و بهترین امتیازات را کنار گذاشت تا دِین خود را به سرزمینش ادا کند.

این مترجم با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین کتابخانه‌ها پس از آستان قدس رضوی، کتابخانه شیخ صفی‌الدین اردبیلی بوده است، گفت: امروز به زیارت مزار شیخ صفی و بقعه متبرکه نائل شدم و خوشحالم که این آرزو برآورده شد و این سفر با دیدار دوستانی، چون بایرامی و استاد جامعی قرین شد.

امامی با ابراز امیدواری بر اینکه تعداد کتابخانه‌ها بیشتر شود تا چراغ دل‌ها روشن‌تر شود، خطاب به حاضران تأکید کرد: قدر شهر خود و بزرگان این شهر را بدانید؛ کما اینکه امروز برای تقدیر چنین چهره‌هایی جمع شده‌اید.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قرآن نویسندگان فرهنگ و ادب ادبیات داستانی شعر تراز جهانی کتاب اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۷۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه‌ها روایتگر هویتی ملت‌ها هستند

دبیر اولین کنفرانس بین‌المللی موزه در اردبیل گفت: موزه‌ها روایتگر هویتی ملت‌ها و جوامع انسانی هستند که در آن پایه اصلی عبرت‌آموزی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، در این کنفرانس 2 روزه که در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد، شرکت‌کنندگانی از ایران و هفت کشور دنیا حضور داشته و آخرین یافته‌های علمی و تحقیقاتی خود را با محوریت موزه و اهمیت و جایگاه آن تبیین کردند.

عصر چهارشنبه دبیر نخستین کنفرانس بین‌‌المللی موزه در اردبیل، اظهار داشت: این کنفرانس به مدت 2 روز برگزار می‌شود و تلاش بر این است تا 120 مقاله ارائه شده به این کنفرانس به صورت پنل و شفاهی ارائه شود.

جبرائیل رزمجو تصریح کرد: موزه‌ها در کنار جذب گردشگران، در هویت‌باوری نقش مهمی را دارند و سعی بر این بوده تا دانشگاه محقق اردبیلی با توجه به راه‌اندازی موزه تاریخ طبیعی بتواند از ظرفیت خود برای احیای جایگاه موزه‌ها بهتر و بیشتر استفاده کند.

وی گفت: سعی بر این است تا با افزایش کمی و کیفی موزه‌ها در کنار پذیرش گردشگران بتوانیم ظرفیت‌های تاریخی و تمدنی خود را به نمایش گذشته و بیش از هر زمان دیگر محققان سایر کشورها را نیز با ارزش و جایگاه این موضوع آشنا کنیم.

دبیر نخستین کنفرانس بین‌المللی موزه در اردبیل افزود: در استان اردبیل 18 موزه دولتی و خصوصی فعال است که اکثر آن در اردبیل و برخی نیز در شهرهای دیگر فعالیت می‌کنند و دانشگاه محقق اردبیلی نیز دارای موزه ارزشمند تاریخ طبیعی است.

رزمجو در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: موزه‌ها می‌توانند چراغ راه آینده در حوزه تحقیق و پژوهش بوده و زمینه‌ساز حرکت‌های تحول‌آفرین در ارتقای فرهنگ، اصالت و ارزش این جایگاه باشد.

وی اضافه کرد: دانشگاه محقق اردبیلی، دانشگاه مادر استان است و در سال‌های اخیر در برگزاری کنفرانس‌‌ها و نشست‌های ملی و بین‌المللی پیشتاز بوده و از امروز به مدت 2 روز میزبان کنفرانس بین‌المللی موزه است تا جایگاه آن را به شایستگی تبیین و تشریح کند.

دبیر نخستین کنفرانس بین‌المللی موزه در اردبیل بیان کرد: در استان اردبیل موزه‌های متنوعی را شاهد هستیم و خود بقعه شیخ صفی‌الدین و آثار به جای مانده از دوران تاریخی، وسیع‌ترین موزه در دسترس مردم است که به راحتی در این زمینه می‌توان ارائه مطلب و بیان موضوع کرد.

انتهای پیام/131

 

دیگر خبرها

  • تالار چینی‌خانه اردبیل اولین موزه کشور
  • نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی استان اردبیل
  • موزه‌ها روایتگر هویتی ملت‌ها هستند
  • از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها
  • نمایشگاه آئین محوطه‌های باستانی اردبیل دایر شد
  • جهادگر اردبیلی عنوان برگزیده آیین جایزه نوبل ایرانی را کسب کرد
  • پلیس تراز به بازار نشر آمد
  • تراز تجاری منطقه آزاد قشم به بیش از ۳۱۳ میلیون دلار رسید
  • آزادی یک زندانی به همت دانش‌آموزان اردبیلی
  • جهادگر اردبیلی «جایزه البرز» در سال ۱۴۰۳ را کسب کرد