Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه حوزه‌های علمیه ــ نشست «بررسی و نقد ادلۀ جدید الحاد» امروز 14 آذرماه در مجمع عالی حکمت اسلامی در قم برگزار و در آن مدل‌های فکری جدید الحاد از مدل فرویدی و دوستانه گرفته تا عملگرایانه و ستیزه‌جویانه تبیین شد.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام طباطبایی، دبیر این نشست در ابتدا با بیان اینکه همواره در طول تاریخ بشر بحث از خدا و خداباوری مطرح بوده است گفت: در کنار خداباوری کمابیش مباحث الحاد هم مطرح بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با ظهور فرهنگ جدید غرب و مولفه‌های خاص آن، ما با سبک‌های جدید الحاد روبرو هستیم؛ جامعه ایران هم به خاطر نزدیکی‌هایی که با فرهنگ غرب پیدا کرده و می‌کند به نوعی با این موضوع درگیر است و الحاد  وارد مباحث دانشگاهی و فضاهای مطالعاتی شده و می‌شود.

انواع الحاد

در ادامه سیدرضا اکبری، استاد دانشکده الهیات دانشگاه امام صادق(ع) گفت: الحاد، در دوره معاصر با اصطلاحات جدیدی روبروست از جمله الحاد سلبی؛ این گروه به خدا به عنوان یک پدیده ناشناخته برخورد کرده و الگویی مطرح کردند که ما اصلا نمی‌دانیم در مورد چه چیزی حرف می‌زنیم.

اکبری بیان کرد: مدل دیگر، الحاد دوستانه است یعنی؛ خداوندی که ادیان مطرح می کنند قابل اثبات نیست ولو اینکه خداوندی ماوراء این عالم وجود داشته باشد.

اکبری تصریح کرد: الحاد ستیزه‌جویانه مدل دیگری از الحاد است؛ معتقدین به آن می‌گویند ما باید در ورای نظر، وارد عمل شده و با شدت بیشتر در مقام معرفت و عمل، سمبل‌های خداباوری را از جامعه پاک کنیم و محیط‌های علمی را نقطه عزیمت خود می‌دانند.

وی با اشاره به الحاد عملی افزود: الحاد عملی دیدگاه توصیه‌ای است و به ما می‌گوید فارغ از اینکه خدا باشد یا نباشد طوری عمل کنید که وجود یا عدم وجود خدا تاثیری در زندگی ندارد البته الگوی دیگری هم در این زمینه وجود دارد و آن اینکه وجود خدا آثار چندانی در زندگی عملی ما ندارد یا خدایی که دغدغه‌های وجودی مرا پاسخ ندهد وجود ندارد.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) اظهار کرد: مدل دیگر فکری این است که اساسا ما برای چه باید در مورد خدا استدلال وجود یا عدم وجود بیاوریم بنابراین این تفکر، نوعی بی توجهی در معرفت خدا در این مدل بیان می کند.

اکبری ادامه داد: در دوره معاصر عده‌ای معتقدند که خداباوری دارای آثار منفی اجتماعی و فردی است؛ بنابراین اگر اینگونه است برای چه باید خدا را قبول کنیم.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: عده‌ای می‌گویند خداباوری آزادی کنشی و فکری را از انسان می‌گیرد در حالی که آزادی از ارزشمندترین سرمایه‌های فرد و جامعه است؛ این ادبیات در آلبرکامو و دیگران وجود دارد.
مدل الحاد هیومی

اکبری با اشاره به دیدگاه هیوم بیان کرد: وی معتقد است که اگر خدا را قبول کنید انسان موجود درجه دو خواهد بود؛ همچنین برخی نگاه جامعه‌شناختی تاریخی دارند و می‌گویند خداباوران اولیه کسانی بوده‌اند که جلوی پیشرفت های علمی را گرفته‌اند همچنین خداباوری گاهی باعث مذمت درونی وعقده‌های روان‌شناسی می‌شود؛ فروید می‌گوید اگر دین در دوره‌ای می‌توانست به خداباوری کمک کند امروز دیگر دوره این مسئله نیست.

استاد دانشگاه امام صادق با بیان اینکه داوکینز معتقد است که کسانی که خداباور هستند خشن می‌شوند اظهار کرد: وی از تعبیر ویروس ذهنی برای این افراد استفاده می‌کند. همچنین یکی دیگر از استدلالات برخی از این گروه‌های ملحد این است که خداباوری محدودیت شناختی ایجاد می‌کند و راه شناخت واقعیت بر روی انسان بسته می‌شود همچنین زندگی خصوصی انسان از بین می‌رود زیرا خداوند در همه آنات و لحظات بر انسان آگاهی و کنترل دارد و ایجاد چنین فضایی قابل قبول نیست.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه برخی خدار ا قبول دارند ولی او را دشمن بشر می‌دانند که باید با او مبارزه شود افزود: برخی فرقه‌گرایی، تنفرگرایی، محدودیت برای آزادی، سرکوب و نژادپرستی، فرودست پنداری زنان، عدم تساوی جامعه و هزینه کردن پول زیاد در تبلیغات و عدم توجه به فقر اقتصادی مردم، بی پناهی انسان و واگذاری امور به خدا، به دست آوردن قدرت برای حاکم کردن دین باوری و ... را از جمله دلایل برای لزوم عدم خداباوری بیان می‌کنند.

وی در عین حال تاکید کرد: در تمامی این نوع باورها نوعی خلط علمی و فکری وجود دارد که باید به آن پاسخ دهیم. 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا قم فروید دوستانه ستیزه جویانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۹۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

القسام: حمله تلافی‌جویانه ایران به رژیم صهیونیستی، محاسبات دشمن را به هم ریخت

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، «ابوعبیده» سخنگوی نظامی گردان‌های عزالدین القسام(شاخه نظامی جنبش حماس) امروز سه‌شنبه به مناسبت گذشت ۲۰۰ روز از آغاز عملیات طوفان الاقصی، پیام ویدئویی منتشر کرد.

وی با اشاره به اینکه اسرائیل پس از عملیات طوفان الاقصی به جز رسوایی و ننگ، چیزی عایدش نشده است، گفت: ۲۰۰ روز گذشت و ارتش اشغالگر صهیونیستی همچنان در باتلاق غزه سرگردان است و از بحرانی که در آن گرفتار شده برای قتل و کشتار و ویرانگری بیشتر استفاده می‌کند.

ابوعبیده همچنین تأکید کرد: دشمن جنایتکار می‌خواهد وجهه خود را بهبود بخشد، اما جز خفت و خواری دستاوردی نخواهد داشت. بعد از گذشت ۲۰۰ روز، مقاومت همچون کوه استوار مانده است. توپ اکنون در زمین جامعه صهیونیستی است، اما فرصت بسیار کم است.  

سخنگوی نظامی گردان‌های عزالدین القسام اظهارداشت: آنچه فشار نظامی خوانده می‌شود ما را به مواضع خود و حقوق ملت خویش پایبندتر می‌کند و هرگز از آن کوتاه نمی‌آییم.  واکنش هیستریک به اقدامات مقاومت در جبهه‌های مختلف بیانگر اهمیت مقاومت است.  

سخنگوی نظامی گردان‌های عزالدین القسام، با تأکید بر اینکه پاسخ قاطع و گسترده ایران قواعد جدیدی را وضع کرد و معادلات دشمن را برهم زد، بیان کرد: که اُبُهت رژیم صهیونیستی در عملیات طوفان الاقصی، فقط طی ۶۰ دقیقه از بین رفت.

ابوعبیده درواکنش به تهدید‌های حمله به رفح که از سوی بنیامین نتانیاهو مطرح شده بود اشاره کرد و افزود: درباره سناریوی رون آراد شاید محتمل‌ترین سناریو در مورد اسرای دشمن در غزه باشد. «رون آراد کمک‌خلبان مفقودشده نیروی هوایی ارتش اسرائیل در جنوب لبنان در سال ۱۹۸۶ است.»

وی افزود: واکنش عصبی دشمن به اقدامات مقاومت در جبهه‌های مختلف بیانگر تاثیرگذاری و اهمیت گروه‌های مقاومت است. گذشت، آن زمان که دشمن بدون پاسخگویی، عربده‌کشی می‌کرد. از همه تلاش‌های نظامی و مردمی همسو با طوفان الاقصی به ویژه در جبهه لبنان، یمن و عراق قدردانی می‌کنیم.

سخنگوی نظامی گردان‌های عزالدین القسام با تأکید بر اینکه نخستین جبهه مقاومت، جبهه کرانه باختری است و ما به هر وجب از خاک سرافراز کرانه باختری درود می‌فرستیم، بیان کرد: سراسر امت را به تشدید تحرکات خود در حمایت از مقاومت فلسطین فرا می‌خوانیم. از مردم اردن می‌خواهیم که اقدامات خود را تشدید کنند.

ابوعبیده همچنین گفت: مقاومت، قدردان فداکاری‌های ملت است. خود را حامل درد‌ها و امید‌های ملت می‌دانیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شکست استقلال در دیداری دوستانه
  • شکست استقلال مقابل آریو اسلاشهر در بازی دوستانه
  • آمریکا در سیاست‌های مداخله جویانه بازنگری کند
  • کنعانی: آمریکا در سیاست‌های مداخله جویانه بازنگری کند
  • قمار جنگ اسرائیل و ایران
  • القسام: حمله تلافی‌جویانه ایران به رژیم صهیونیستی، محاسبات دشمن را به هم ریخت
  • معرفی کابینت های جدید
  • تحول بی نظیر موسیقی مدرن با آلبوم جدید مُجال
  • فرهنگ برهنگی از مظاهر جاهلیت مدرن/ با سخنرانی، معضل حجاب رفع نمی‌شود 
  • اولین گام سقوط روشنفکری