Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس گفت که مذاکرات ایران و روسیه درباره چگونگی اجرای پروژه «ایزوتوپ پایدار» در جریان است.

«بهروز کمالوندی» معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سؤال خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، درباره بیانیه منتشره شرکت «روس اتم» در مورد تعلیق پروژه تولید ایزوتوپ های پایدار در فردو، عنوان کرد: بعد از فعال کردن سانتریفیوژهای فردو در پی دستور رئیس جمهور برای اجرای گام چهارم کاهش تعهدات برجامی، با توجه به اینکه به لحاظ فنی تولید اورانیوم و ایزوتوپ پایدار در یک سالن، با مشکلات همراه است، مذاکراتی با طرف روس صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت که مذاکرات درباره چگونگی اجرای این پروژه به نحوی که مشکلات فنی آن مرتفع شود، در جریان است.

گفتنی است شرکت «روس اتم» روسیه در بیانیه ای با بیان اینکه با آغاز غنی‌سازی اورانیوم در مرکز «فردو» امکان تولید رادیو ایزوتوپ‌های پایدار وجود ندارد، اعلام کرد پروژه تبدیل کاربری این مرکز به حالت تعلیق درآمده است.(اینجا بخوانید) 

به گزارش فارس، 14 آبان ماه و در پایان سومین فرصت 60 روزه ایران به طرف‌های باقیمانده در برجام برای اجرای تعهدات بانکی و نفتی خود و در راستای اجرای مصوبه 18 اردیبهشت شورای عالی امنیت ملی، حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران گام چهارم کاهش تعهدات را اعلام و به سازمان انرژی اتمی دستور داد تا از 15 آبان ماه گازدهی به سانتریفیوژها در تأسیسات فردو را آغاز کند که این کار صورت گرفت. البته کمالوندی پیش از این گفته بود که قرار نیست به دو زنجیره 174 تایی اورانیوم تزریق شود و اینها برای ایزوتوپ‌های پایدار در نظر گرفته شده‌اند.

گفتنی است سند همکاری ایران و روسیه در زمینه تولید ایزوتوپ پایدار در چارچوب برجام و در سایت فردو دی ماه 1395 در مسکو توسط کمالوندی و طرف روس امضا شده بود.

به گزارش فارس، ۱۰۴۴ ماشین سانتریفیوژ IR1 (شامل ۶ زنجیره ۱۷۴ تایی) در فردو مستقر است که در پی دستور رئیس جمهور به چهار زنجیره از ۶ زنجیره ۱۷۴ تایی سانتریفیوژ IR1 یعنی ۶۹۶ سانتریفیوژ گاز هگزافلوراید اورانیوم UF6 تزریق شد و آنگونه که اعلام شد دو زنجیره دیگر که شامل ۳۴۸ ماشین IR1 هستند اقدام به تولید و غنی سازی ایزوتوپ‌های پایدار خواهند کرد. 

* آخرین اقدامات انجام شده در اراک

بهروز کمالوندی همچنین درباره راه اندازی بخش ثانویه راکتور آب سنگین اراک که قرار بود چندی پیش با حضور خبرنگاران انجام شود، نیز گفت: برنامه حضور خبرنگاران به علت تغییر ناگهانی آب و هوا و نگرانی از بروز مشکلات در مسیر این سفر لغو، اما پروژه براساس زمانبندی انجام شده، اجرایی شد. 

وی در توضیح بیشتر عنوان کرد: هفته گذشته درپوش اصلی راکتور آب سنگین اراک با بیش از 100 تن وزن با موفقیت در محل خود در چاله راکتور نصب شد و علاوه بر این کار ساخت ماشین سوختگذاری راکتور نیز پایان یافته و آماده آزمایش با سوخت مجازی است.

کمالوندی همچنین گفت که بخش های دیگر از جمله اتاق کنترل راکتور نیز به سرعت در حال تکمیل است.

*دیدار عراقچی با گروسی

سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین گفت که سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران فردا (جمعه) با رافائل گروسی مدیرکل جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین دیدار خواهد کرد.

گفتنی است عراقچی فردا (جمعه) در نشست کمیسیون مشترک برجام در وین حضور می یابد.

به نظر می رسد یکی از موضوعات مذاکره عراقچی و گروسی، نهایی کردن زمان سفر مدیرکل جدید آژانس به ایران باشد. مدیرکل جدید پس از انتصاب به این سمت اعلام کرد که در آینده نزدیک به ایران سفر خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کمالوندی سازمان انرژی اتمی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۱۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش وزیراقتصاد برای تولید کنندگان در سال جاری

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سید احسان خاندوزی در نشست مشترک با داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: برای سومین سال به صورت مستمر شاهد کاهش نرخ مالیات واحدهای تولیدی هستیم.

وزیر اقتصاد از بازگشت انضباط به دخل و خرج دولت و افزایش سهم درآمدهای پایدار از بودجه عمومی خبر داد و گفت: دولت سیزدهم ۲ رویکرد مهم در حوزه مالیه عمومی را سر لوحه امور قرار داده بود.

وی بیان کرد: اولین رویکرد معطوف به شفافیت و انضباط بخشی به دخل و خرج دولت و شرکت‌های دولتی از مسیر اجرای حساب واحد خزانه و پرداخت به ذی نفع نهایی بود.

خاندوزی اضاقه کرد: در بخش دوم هدف‌گذاری دولت ارتقاء سهم درآمدهای پایدار از بودجه عمومی را افزایش قابل اعتنایی بدهد.

وی اضافه کرد: در سه سال گذشته نسبت درآمدهای پایدار که مجموع درآمدهای غیر نفتی و استقراض را شامل می‌شود به ۵۲ درصد در سال ۱۴۰۲ افزایش پیدا کرد و امیدوارم در سال ۱۴۰۳ به نسبت ۶۰ درصد نزدیک شویم.

۳ گام دولت در حمایت از تولیدکنندگان ؛ مالیات باز هم کم می شود؟

سخنگوی اقتصادی دولت بیان کرد: امسال برای سومین سال پیاپی شاهد کاهش نرخ مالیات بر واحدهای تولید هستیم به نحوی که در سال ۱۴۰۰ کاهش ۵ درصدی، در سال ۱۴۰۱ کاهش ۷ درصدی و امسال نیز کاهش ۵ درصدی را شاهد خواهیم بود که این مسئله در تاریخ بودجه ریزی بی سابقه بوده است.

وزیر امور اقتصاد با اشاره به اقدام مهم دولت برای جبران کمبود نقدینگی شرکت‌ها گفت:دولت بنا دارد تا پایان مهرماه امسال برای کاهش فشار به نقدینگی شرکت‌ها و وارد کنندگان کالاهای اساسی، بجای دریافت مالیات و عوارض آن‌ها بصورت نقد، ضمانت‌نامه بانکی، اسناد خزانه و اوراق گام را جایگزین کند.

او تاکید کرد: امیدواریم کاهش نرخ مالیات و استفاده از ابزارهای جدید برای تسویه شاهد رفع برخی از مشکلات تولیدکنندگان کشور باشیم.

کد خبر 844892 برچسب‌ها مالیات احسان خاندوزی- وزیر اقتصاد سازمان برنامه و بودجه دولت سیزدهم اقتصاد

دیگر خبرها

  • نوسان در تولید مانع صادرات پایدار مرغ شده است
  • اجرای طرح آبرسانی پایدار در ۲۱۱ روستای ایلام
  • اجرای طرح کیفیت بخشی محصولات سنگین، اولویت پالایشگاه بندرعباس است
  • راه حل اصلی برخورد با فاضلاب‌های خطرناک، اجرای یکسان قانون برای همه است
  • داستان قطار ملی مترو؛ از مذاکرات با غرب تا بومی سازی ۸۵ درصد
  • خبر خوش وزیراقتصاد برای تولید کنندگان در سال جاری
  • داستان قطار ملی مترو؛ از مذاکرات با غرب تا بومی‌سازی ۸۵ درصد
  • ماموریت شهرهای هوشمند هند
  • ادعای آمریکا درباره چگونگی پاسخ به ایران
  • بازگشت واحد ۲ نیروگاه بعثت به مدار تولید