Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-19@21:45:41 GMT

بازگشت بوی متعفن به تهران/ خرس کُش ها تبرئه شدند

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۸۴۱۱۹

بازگشت بوی متعفن به تهران/ خرس کُش ها تبرئه شدند

بازگشت بوی متعفن مرموز به تهران، تبرئه دو خرس کش در دادگاه و اعتراض محیط زیست سوادکوه و هشدار دوباره سازمان ملل در باره افزایش بی سابقه گرمایش زمین در یک دهه اخیر مهمترین عناوین اخبار محیط زیست هفته گذشته است که در ادامه می خوانید.

به گزارش ایمنا، بوی بدی که دی ماه سال گذشته تهران را در برگرفت و نگرانی‌هایی به دنبال داشت، هم اکنون بار دیگر در بخش‌هایی از تهران پراکنده شده و شامه‌ها را آزار می‌دهد؛ رخدادی که ظاهرا باید در زمره معضلات همیشگی تهران دسته بندی‌اش کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رستگاری معاون نظارت و پایش محیط زیست تهران از طرحی خبر داده که ظاهرا سال گذشته به ذهن مسئولان نرسیده بود. او گفته: همکاران ما در حال آنالیز این موضوع هستند تا منشأ این بو را پیدا کنند؛ قطعا اگر نوع آلودگی را تشخیص دهیم در مورد تشخیص منشأ آن نیز می‌توانیم گام موثری برداریم.

سازمان ملل متحد: گرمای دهه ۲۰۱۹-۲۰۱۰ استثنایی بود

سازمان ملل متحد اعلام کرد که میزان گرمای کره زمین طی دهه ۲۰۱۹-۲۰۱۰ میلادی «استثنایی» بوده است.

طبق اعلام سازمان ملل متحد سال ۲۰۱۹ که با آتش سوزی های جنگلی، خشکسالی، موج گرما و طوفان های دریایی زیادی همراه بود یکی از گرمترین سه سالی است که کره زمین از سال ۱۸۵۰ میلادی تاکنون تجربه کرده است.

سازمان جهانی هواشناسی وابسته به سازمان ملل متحد در گزارش خود آورده است: سال ۲۰۱۹ پایان بخش یک دهه گرمای استثنایی، آب شدن یخ ها، افزایش بی سابقه سطح آب دریاها در سطح جهان به دلیل تولید گازهای گلخانه ای ناشی از فعالیت های انسانی بود.

این سازمان همچنین افزوده است: سال ۲۰۱۹ احتمالا در جایگاه دوم یا سوم فهرست گرمترین سالهایی که تاکنون به ثبت رسیده اند قرار خواهد گرفت.

سازمان جهانی هواشناسی همچنین از سال ۲۰۱۶ میلادی به عنوان گرمترین سالی که تاکنون در کره زمین به ثبت رسیده یاد کرده است.

اختصاص هفت هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال برای مقابله با گرد و غبار

دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار گفت: هفت هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع صندوق توسعه ملی برای مقابله با گرد و غبار به ۶ وزارتخانه و سازمان مهم و مرتبط با گرد و غبار اختصاص یافته است.

آغاز خدمت ۳۰۰ محیط بان در کشور به زودی

 فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور گفت: ۳۰۰ نفر در آزمون‌های علمی و عملی قبول شده اند و پس از گذراندن دوره آموزشی ۴۵ روزه به شمار محیط بانان افزوده می‌شود.

جمشید محبت خانی افزود: مجوز جذب سه هزار محیط بان را از دولت دریافت کرده ایم که این تعداد در مدت زمان ده سال در محیط بانی‌های کشور مشغول خدمت می‌شوند.

خسارت آلودگی هوای تهران سال گذشته ۱.۳ میلیارد دلار بود

 رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوا در پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بر اساس آخرین گزارش در سال ۱۳۹۷ مرگ سه هزار و ۴۴۷ نفر ۳۰ سال و بالاتر از آن در تهران به علت مواجهه با ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون ثبت شده که هزینه اقتصادی آن حدود ۱.۳ میلیارد دلار برآورد شده است.

پرندگان مهاجر میهمان هورالعظیم شدند

معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه ترمیم شکستگی‌های دایک مرزی هورالعظیم هنوز به اتمام نرسیده، گفت: شرایط آبی این تالاب بهبود یافته و جمعیت زیادی از انواع پرندگان زمستان گذر به آن مهاجرت کرده‌اند.

وی با اشاره به مهاجرت پرندگان زمستان گذر به هورالعظیم گفت: تعداد زیادی از انواع پرندگان به تالاب مهاجرت کرده و گونه‌های شاخص همچون پلیکان، آکراس آفریقایی، اردک تاجدار، اردک بلوطی، اردک پاخاکستری و اردک مرمری در گشت و کنترل‌ها ثبت شده‌اند.

مولا افزود: جمعیت خوبی از فلامینگو نیز در این تالاب مشاهده شده است.

وی با بیان اینکه هم اکنون در حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد هورالعظیم آبدار است اضافه کرد: آب از مخزن ۳ به ۴ جریان دارد اما از به اندازه‌ای نیست که از مخزن ۴ به مخزن ۵ سرریز شود، مخزن شماره ۵ این تالاب به ویژه بخش شرقی این مخزن هنوز خشک است.

صنعت خودرو و موتورسیکلت در ایران استاندارد نیست

عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: ما زورمان به خودروسازها نمی رسد، اگر قرار بر تولید استاندارد موتورسیکلت و خودروها باشد، باید این کارخانجات را تعطیل کنیم و در این صورت هم ممکن است میلیون ها نفر بیکار شوند.

وی با بیان اینکه مصرف سوخت های فسیلی در ایران بسیار بالاست، گفت: ماشین هایی که این سوخت ها را می سوزانند قدیمی و از کار افتاده اند، به عنوان مثال دو میلیون و 700 هزار موتور سیکلت کاربراتوری در سطح شهر تهران داریم که هر کدام به اندازه هشت خودروی بنزین سوز، آلاینده تولید می کنند، ضمن اینکه اکثر این موتورسیکلت ها اسقاطی و خارج از رده هستند.

کلانتری عنوان کرد: ما زورمان به خودروسازها نمی رسد، جالب است خودروسازان تقاضا کرده بودند که فیلترهای دوده را به دلیل تحریم ها از کامیون ها بردارند درحالیکه ۱۰ سال قبل که تحریم نبودیم، آقایان از فیلتر استفاده نمی کردند و الان به بهانه سال رونق تولید، از هر مسیری سوء استفاده می کنند.

خرس کش‌ها در دادگاه تبرئه شدند

اواخر خرداد ماه امسال بود که یک قلاده توله خرس قهوه‌ای پس از سقوط از بالای کوه که منجر به جرات این توله خرس شد، به جای تیمارداری، با سنگ مورد حمله ۲ جوان رهگذر قرار گرفت. تشخیص اولیه محیط‌زیست سوادکوه بر آن بود که خرس با سنگ پرانی تلف شد.

اعتراض محیط زیست سوادکوه به تبرئه خرس کش ها

محیط‌زیست سوادکوه در مازندران به حکم دادگاه بدوی مبنی بر تبرئه ضاربان توله خرس که خردادماه سال جاری با سنگ‌پرانی منجر به مرگ این حیوان نادر شده بودند، اعتراض کرد.

جلوگیری از فعالیت یک واحد تولیدی آلوده کننده هوا در شهرستان مبارکه

با توجه به تشدید آلودگی هوای منطقه، یک واحد تولید و بسته بندی پودر سنگ در شهرستان مبارکه که به دلیل عدم فیلتراسیون مناسب تجهیزات خردایش و دانه بندی سنگ،موجبات آلودگی هوا و تخریب محیط زیست را فراهم ساخته بود شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شد.

شکارچی گورکن در قروه دستگیر شد

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست قروه گفت: فرد متخلفی که اقدام به شکار گورکن به منظور عرضه و فروش روغن و گوشت آن کرده بود، در این شهرستان شناسایی و دستگیر شد.

وی اضافه کرد: بعد از اثبات این مساله فرد متخلف شناسایی و با اخذ حکم مقام قضایی دستگیر شد و اعتراف کرد با استفاده از سگ تازی اقدام به شکار گورکن کرده است که پس از بررسی محل چهار قطعه گوشت و سه شیشه روغن از او کشف و ضبط شد.

دستگیری شکارچی متخلف در کاشان

طی عملیات گشت و کنترل محیط بانان در زیستگاههای این شهرستان، یک متخلف شکار در اراضی اطراف تصفیه خانه مرکزی فاضلاب کاشان دستگیر شد.

از متخلف یاد شده لاشه سه قطعه پرنده کشف و ضبط و وی به مراجع قضایی معرفی شد.

کد خبر 399752

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تهران توله خرس تنوع زیستی آلودگی هوا شکارچی متخلف محيط زيست گرمایش زمین شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۴۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید در حفظ ظرفیت گردشگری چهارمحال و بختیاری تلاش شود

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از چهارمحال و بختیاری، نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط‌زیست با حضور علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، محمدعلی نکونام نماینده ولی فقیه در استان، غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری، نورالله مرادی معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، یاسر پیرعلی رییس دانشگاه شهرکرد و سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان و دبیر همایش در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.

یاسر پیرعلی درآیین افتتاحیه نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط‌زیست، تاکید کرد: نتایج برگزاری این همایش‌ها باید برای استان و کشورمان مثمر ثمر باشد و بتوان مشکلات و مسائل را به شکل علمی برطرف کرد.

وی افزود: این همایش محصول تعامل موثر بین دانشگاه شهرکرد به‌ویژه دانشکده‌های کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی با اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان است.

رئیس دانشگاه شهرکرد از وجود سازمان عمومی غیردولتی (NGO) در خصوص محیط زیست در دانشگاه خبر داد که تاکنون اقدامات مهم و مؤثری در راستای حفظ محیط‌ زیست، از جمله پاکسازی محیط زیست، کاشت نهال و... انجام داده‌ است.

پیرعلی خاطرنشان کرد: طبق مذاکراتی که با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط‌زیست کشور انجام شد، انتظار می‌رود راه اندازی موزه تاریخ طبیعی دانشگاه شهرکرد با همکاری اساتید دانشگاه که از جمله الزامات مهم در انجام طرح‌های کلان پژوهشی است، مورد توجه قرار گیرد.

ایشان ضمن قدردانی از دولت سیزدهم برای توجه ویژه به استان چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: مجموعه دولت سیزدهم از جمله وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست، توجه خوبی در خصوص مسئله انتقال آب داشته‌اند و آرامش خوبی در این خصوص حاکم است.

رئیس دانشگاه شهرکرد، استان چهارمحال و بختیاری را استان گردشگری عنوان کرد و افزود: با توجه به فرهنگ و طبیعت بکر و ظرفیت بالای گردشگری استان که بین دو استان بزرگ صنعتی دیگر مثل خوزستان و اصفهان قرار دارد، باید در حفظ و نگهداری این ظرفیت تلاش کرد.

این مقام دانشگاهی همچنین ضمن قدردانی از عوامل برگزاری این همایش گفت: دبیرخانه دائمی این همایش در دانشگاه شهرکرد راه اندازی می‌شود و با توجه به سیاست‌ها و دغدغه‌های سازمان حفاظت محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، به‌خصوص گروه محیط زیست دانشگاه از این دبیرخانه حمایت می‌کند.

خبرنگار: رضا طهماسبی

انتهای پیام/

کد خبر: 1227458 برچسب‌ها سازمان محیط زیست کشور سازمان محیط زیست استان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گردشگری

دیگر خبرها

  • ضرورت مشارکت آحاد جامعه در حفظ محیط زیست
  • آمادگی ایران برای جلوگیری از فجایع زیست محیطی
  • توضیح سلاجقه درباره ایمن‌سازی قلمرو یوزپلنگ آسیایی
  • ابلاغ منشور اهداف و برنامه های عملیاتی HSE سازمان بنادر و دریانوردی
  • چهارمحال و بختیاری از جمله استان‌های پیشرو در حفظ محیط زیست است
  • باید در حفظ ظرفیت گردشگری چهارمحال و بختیاری تلاش شود
  • ستاد «جهش تولید محیط زیست محور» تشکیل می‌شود
  • ساختمان‌های تهران سبز می‌شوند
  • سلاجقه: وضعیت دریاچه ارومیه مناسب است
  • توسعه باید با دانش سنتی و بومی هر منطقه همراه شود