Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@14:09:32 GMT

صادرات نفت اوپک کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۸۴۷۷۱

صادرات نفت اوپک کاهش یافت

همزمان با نشست وزیران نفت اوپک در وین برای تصمیم‌گیری درباره گام بعدی سیاست تولید خود، بررسی آمار نشان داد صادرات نفت این گروه به پایین‌ترین حد خود در چهار ماه اخیر رسیده است.

به گزارش ایسنا، بررسی آمار نفتکش‌ها توسط بلومبرگ نشان داد عربستان سعودی، عراق، کویت و امارات متحده عربی که به اتفاق یکدیگر حدود ۷۰ درصد از کل تولید اوپک را تشکیل می‌دهند، در نوامبر ۱۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷۹ میلیون بشکه در روز نفت خام و میعانات صادر کردند که ۹۷۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با اکتبر کاهش نشان داد و پایین‌ترین میزان از ژوییه بود.

صادرات نفت عربستان سعودی در نوامبر به سطح پیش از حملات هوایی به تاسیسات نفتی این کشور در سپتامبر بازگشت و بر مبنای ماهانه ۶۸۰ هزار بشکه در روز یا معادل ۹ درصد کاهش داشت و به ۶.۶۳ میلیون بشکه در روز رسید. صادرات از بندر ینبع این کشور در دریای سرخ به میزان ۲۳ درصد کاهش یافت و به ۶۰۰ هزار بشکه در روز رسید که نشان می‌دهد ریاض دیگر تلاش نمی‌کند از عبور از تنگه هرمز اجتناب کند.

صادرات نفت کویت هم در نوامبر به میزان ۲۲۰ هزار بشکه در روز یا معادل ۱۱ درصد کاهش یافت و به پایین‌ترین سطح از اکتبر سال ۲۰۱۶ رسید. امارات متحده عربی هم ماه میلادی گذشته نفت و میعانات کمتری صادر کرد و صادرات نفتش ۱۴۵ هزار بشکه در روز یا پنج درصد کاهش داشت.

صادرات نفت عراق از پایانه نفتی بصره برخلاف صادرکنندگان دیگر خلیج فارس در نوامبر ۷۴ هزار بشکه در روز افزایش ماهانه داشت و به ۳.۴۵ میلیون بشکه در روز رسید. با این حال صادرات این کشور بیش از ۲۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از سطح سپتامبر ماند زیرا عراق تلاش می‌کند تولیدش را به هدف تعیین شده تحت توافق اوپک پلاس نزدیک کند. وزیر نفت عراق در یک نشست اوپک اعلام کرده بود که کشورش در این ماه بالاخره به تعهداتش عمل خواهد کرد.

با این حال با توجه به بیش از ۳۶ میلیون بشکه نفتی که در نفتکش‌های بارگیری شده از صادرکنندگان خاورمیانه‌ای اوپک در حال حمل است، برآورد جریان نفت به کشورهای واردکننده ممکن است در معرض بازبینی قرار گیرد.

صادرات نفت از منطقه خلیج فارس به هند که نزدیکترین بازار بزرگ است در نوامبر به پایین‌ترین میزان در سه ماه گذشته کاهش یافت. صادرات از عراق به میزان ۱۶۴ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد و به پایین‌ترین سطح از آوریل رسید. این کاهش با افزایش صادرات از سوی امارات متحده عربی جبران شد که صادراتش بر مبنای ماهانه ۱۶۸ هزار بشکه در روز رشد کرد. با توجه به کوتاه بودن سفر نفتکش‌ها به ساحل غربی هند که در مقایسه با سفر سه تا چهار هفته‌ای به چین، ژاپن و کره جنوبی تنها چند روز طول می‌کشد، صادرات کمتر از سوی کشورهای منطقه خلیج فارس به سرعت در آمار واردات دهلی نو نمود پیدا می‌کند. واردات نفت هند در اکتبر بر مبنای سالانه ۸.۵ درصد افت کرد و بررسی آمار صادرات از منطقه خلیج فارس نشان می‌دهد که واردات نوامبر هم ممکن است اندک باشد.

جریان صادرات نفت اوپک به آمریکا در نوامبر پایین ۵۰۰ هزار بشکه در روز بود با این حال آمار مذکور ممکن است با روشن شدن مقصد نفتکش‌هایی که هنوز محموله‌شان را تحویل نداده‌اند افزایش پیدا کند. زمان سفر حدود شش هفته‌ای به سواحل شرقی و غربی آمریکا به معنای آن است که جریان واقعی تا چندین هفته پس از بارگیری مشخص نخواهد شد.

صادرات نفت از کشورهای عضو اوپک منطقه خلیج فارس به جز ایران به چین به میزان ۶۶۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد اما این آمار هم ممکن است هدف بازبینی قرار بگیرد. جریان نفت از عربستان سعودی به میزان بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت و نتوانست با آمار اکتبر برابری کند.

صادرات به ژاپن پس از جهشی که در اکتبر به دلیل صادرات بالاتر از سوی عربستان سعودی و عراق داشت، در نوامبر کاهش پیدا کرد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، صادرات به کره جنوبی که خریدار آسیایی بزرگ دیگر نفت خلیج فارس است، در نوامبر به میزان ۲۹۳ هزار بشکه در روز یا ۱۸ درصد رشد کرد و به بالاترین سطح از ژانویه رسید. جریان نفت از عراق بیش از دو برابر رشد کرد و به ۵۲۵ هزار بشکه در روز رسید در حالی که صادرات از عربستان سعودی ۱۸۰ هزار بشکه در روز رشد کرد و به بالاترین سطح از ژوئن رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صادرات نفت اوپک به آمریکا صادرات نفت اوپک به آسیا توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۴۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه (پنجم اردیبهشت‌) پس از آنکه داده‌های صنعت در هفته گذشته کاهش غیرمنتظره ذخایر نفت خام آمریکا را نشان داد، افزایش یافت که نشانه مثبتی برای تقاضا بود. اگرچه بازارها به‌دقت مراقب خصومت‌ها در خاورمیانه بودند.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال امروز ساعت ۶ و ۳۴ به وقت گرینویچ با ۲۶ سنت یا ۰.۲۹ درصد افزایش به ۸۸ دلار و ۶۸ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، هر بشکه نفت خام دبلیوتی‌آی آمریکا با ۲۶ سنت یا ۰.۳۱ درصد افزایش، ۸۳ دلار و ۶۲ سنت معامله شد.

به‌گفته منابع بازار با استناد به آمار مؤسسه نفت آمریکا، ذخیره‌سازی‌های نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۱۹ آوریل ۳ میلیون و ۲۳۷ هزار بشکه کاهش یافت، درحالی‌که ۶ تحلیلگر در نظرسنجی رویترز انتظار افزایش ۸۰۰ هزار بشکه‌ای را داشتند.

معامله‌گران بازار نفت برای تأیید این کاهش منتظر داده‌های رسمی ایالات‌متحده آمریکا درباره ذخیره‌سازی‌های نفت و فرآورده‌های نفتی، خواهند بود.

کد خبر 6087759 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت
  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • کاهش ۰.۰۲ درصدی قیمت جهانی نفت
  • کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • قیمت نفت در بودجه چند دلار است؟