Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@17:01:19 GMT

نقش پیش‌دبستانی در گسترش عدالت آموزشی

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۸۴۸۷۵

نقش پیش‌دبستانی در گسترش عدالت آموزشی

به گزارش خبرگزاری مهر، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در نشست با مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، گفت: پیش‌دبستانی نقش عمده‌ای در گسترش عدالت آموزشی دارد و از مطالبات شهروندان کشور است.

رضوان حکیم‌زاده در نشست با عبدالرضا فولادوند، افزود: پیش دبستانی نقش عمده‌ای در گسترش عدالت آموزشی دارد و از مطالبات شهروندان کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدالت آموزشی برای ما موضوعی کلیدی است و در کشورهای پیشرفته نیز شاخص‌های توسعه بیش از این که با پوشش تحصیلی دبستان مرتبط باشند، با پوشش تحصیلی پیش‌دبستانی مرتبط هستند. پوشش تحصیلی ما در بخش دبستان تفاوت معناداری با کشورهای پیشرفته جهان ندارد اما در بخش پوشش پیش‌دبستانی تفاوت‌ وضعیت ما با این کشورها آشکار است.

وی به اهمیت دوران پیش‌دبستان در توسعه‌ عدالت آموزشی اشاره کرد و ادامه داد: کودکان به لحاظ سرمایه فرهنگی و دسترسی به کالاهای فرهنگی دارای فرصت‌های برابری نیستند. وقتی این کودکان با وضعیت‌های متفاوت در دبستان و بر سر کلاس اول حاضر می‌شوند، از آن‌ها انتظار نسبتا برابری داریم در حالی که شرایط ورود به دبستان کودکان با یکدیگر متفاوت است. لذا بسیار اهمیت دارد که کاری کنیم تا نوآموزان بیشتری در کلاس‌های پیش‌دبستانی حاضر شوند و جهت‌گیری این امر نیز به سوی خانواده‌های لازم‌التوجه باشد.

معاون وزیر آموزش و پرورش درباره نحوه‌ اثرگذاری دوره‌ پیش‌دبستان بر فرایند یادگیری هم گفت: در کلان شهر تهران نیز در برخی از نقاط دور افتاده وضعیت سرمایه فرهنگی نامناسب است. وقتی در روستا کودکی به پیش‌دبستانی نمی‌رود باز هم از کانون گرم خانوادگی خود برخوردار است و مناسبات رفتاری و فرهنگی سالمی برای او فراهم است اما در حاشیه شهر تهران به سبب مشکلات بسیار، کودکان نه تنها آز آن ویژگی‌های مثبت ارتباطات خانوادگی در روستاها برخوردار نیستند بلکه دچار آسیب‌های متنوعی نیز می‌شوند. دانش‌آموزانی که دوره‌ پیش‌دبستانی را تجربه کرده‌اند نسبت به سایرین عملکرد بهتری در مدرسه دارند. وقتی دانش‌آموزی بدون گذراندن دوره‌ پیش‌دبستان وارد کلاس اول می‌شود بخشی از زمانش را صرف تطبیق خود با محیط مدرسه می‌کند و نسبت به دانش‌آموزانی که پیش‌دبستانی را تجربه کرده‌اند، فرصت‌های یادگیری بسیاری را از دست می‌دهند.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران هم در این نشست درباره توسعه‌ مراکز پیش‌دبستانی گفت: یکی از وجوه تفاوت شهر تهران با سایر نقاط گستردگی شهر تهران است که مدیریت در این کلان شهر را دشوار می‌کند. اولویت آموزش و پرورش شهر تهران تزریق محتوای آموزشی مد نظر به مراکز پیش‌دبستانی است.

فولادوند با اعلام آمادگی برای افزایش پوشش دوره‌ پیش‌دبستانی افزود: اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران با وجود مخاطب جمعیتی زیاد و علیرغم دشواری‌های اقتصادی، توانسته است تعداد مراکز پیش دبستانی مناطق ۱۹ گانه شهر تهران را در سال گذشته حدود ۲۰ درصد افزایش دهد و تمام تلاش خود را برای توسعه‌ کمی و کیفی پیش‌دبستانی در شهر تهران به کار خواهیم گرفت.

مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: نرخ اجاره بهای املاک دولتی که به بخش غیردولتی واگذار شده و همچنین وجوه دریافتی پیش‌دبستانی‌ها بابت شهریه ثبت‌نام نوآموزان باید مطابق دستورالعمل‌ها و بخش‌نامه‌ها و آئین‌نامه‌های حوزه‌های مربوطه باشد و چنانچه مواردی مشاهده شوند که خارج از این ضوابط عمل کرده باشند متخلف محسوب می‌شوند و اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران این آمادگی را دارد تا با همکاری معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با افزایش نظارت در این حوزه زمینه تحقق افزایش نرخ پوشش تحصیلی در دوره پیش‌دبستان را فراهم آورد.

در پایان این نشست مقرر شد با همکاری اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران کارگروهی متشکل از اعضای معاونت آموزش ابتدایی وزارت و این اداره کل برای بررسی میدانی و نظارت بر فعالیت‌های مراکز پیش‌دبستانی تشکیل شود.

کد خبر 4789971

منبع: مهر

کلیدواژه: پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش شهرداری تهران آلودگی هوا شورای شهر تهران شهر تهران اغتشاشات ایران وزارت آموزش و پرورش قوه قضاییه معلولان آتش نشانی محسن هاشمی دستگیری سارق هلال احمر جمهوری اسلامی ایران کمیته امداد امام خمینی محمد علی نجفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۴۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهداف تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد شبستر و آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، در راستای دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلی نظام مقدس جمهوری اسلامی و بهره‌مندی مستمر از خرد جمعی، تجربیات و توانمندی‌های طرفین، تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر و آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی امضا شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر در این نشست ابراز امیدواری کرد که همکاری و تعامل بین دانشگاه آزاد اسلامی و آموزش پرورش درراستای ارتقای سطح آموزش دانش‌آموزان همچون گذشته تداوم داشته باشد.

علی رضاپور با قدردانی از همکاری‌های آموزش و پرورش مناطق سه‌گانه شبستر، صوفیان و تسوج با این دانشگاه ضمن تأکید بر توسعه کمّی و کیفی مدارس و ارتقای کارکرد زنجیره‌ای آن با نظام آموزش تخصصی دانشگاه، اعلام کرد که این واحد دانشگاهی در راستای رسالت و مأموریت خود و با توجه به تجربه و تخصص در زمینه آموزش و پژوهش می‌تواند با ارائه مشاوره‌های مرتبط با هدایت شغلی و آموزشی به دانش‌آموزان معرفی شده از مدارس در مراکز تابعه و اختصاص بخشی از ظرفیت کارگاه‌های آموزشی مراکز تابعه برای اجرای آموزش‌های برون‌سپاری مهارت‌های شاخه کاردانش براساس قرارداد‌های آموزشی منعقد شده قبل از شروع سال‌های تحصیلی آتی و اجرای کارورزی دانش‌آموزان متناسب با ظرفیت خالی کارگاه‌های آموزشی مراکز تابعه و همکاری در اجرای دوره‌های آموزش مهارتی کوتاه‌مدت تخصصی به‌منظور ارتقای مهارت هنرآموزان معلمین کارشناسان و مدیران آموزش و پرورش مطابق با مقررات سازمان مطبوع می‌تواند درکنار مناطق سه گانه واداره کل آموزش وپرورش خواهد بود.

وی متذکر شد: توسعه‌ مشارکت دو دستگاه در تقویت نگرش مثبت و گرایش دانش‌آموزان، هنرجویان، هنرآموزان و مربیان به حوزه‌ مهارت‌آموزی، کسب مهارت‌های دانشگاهی، برگزاری دوره‌های تخصصی کارآفرینی و مدیریت کسب و کار و تشویق دانش‌آموزان به عضویت یا فعالیت در المپیاد‌ها، باشگاه‌ها و نمایشگاه‌های مرتبط با کارآفرینی، خلّاقیت و کسب و کار با توجه به اسناد و دستورالعمل‌های بالادستی از اهداف تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد شبستر و آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر تبیین کرد: همکاری در زمینه بسترسازی شرکت دانش‌آموزان در مسابقات ملی مهارتی و آماده‌سازی آنان در این راستا با برگزاری دوره‌های آموزش مهارتی موردنیاز، همکاری در آموزش‌های برون‌سپاری شاخه کارودانش در رشته‌های مرتبط با دانشگاه آزاد اسلامی و استفاده بهینه از ظرفیت‌های فضای فیزیکی، تجهیزاتی، فنی، آموزشی و اطلاعاتی تجربه و تخصص نیروی انسانی طرفین برای نیل به اهداف مشترک آموزشی در شناسایی استعداد‌ها، هدایت صحیح شغلی و آموزشی دانش‌آموزان، توسعه نیروی انسانی ماهر و بهره‌گیری مشترک از نوآوران ویژه در حوزه‌های نوین علم فناوری اشتراک مساعی در آموزش مهارت‌های فناوری‌های جدید مانند هوش مصنوعی نانوفناوری، نانو فناوری به دانش تصویری از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه است.

به گزارش آنا، این تفاهم‌نامه به امضای مسعود سعادتی مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی و رضاپور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر رسید که تحویل تفاهم‌نامه با حضور اکرمی معاون متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی انجام گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگاه ویژه به ارتقای شاخص‌های آموزشی در سفر رئیس‌جمهور به سمنان
  • آموزش‌های مرتبط با آبزیان در استان بوشهر گسترش می‌یابد
  • افتتاح خانه محیط زیست دماوند همزمان با هفته زمین پاک 
  • تعطیلات مدارس در تابستان باشد یا بین دو نیمسال تحصیلی؟
  • مدارس کار راهکاری برای کاهش ترک تحصیل / برنامه درسی هنوز برمبنای دهه ۶۰ است
  • تقویت جایگاه مدارس مستلزم رفع محدودیت‌ها و تفویض برخی اختیارات است
  • افزوده شدن۶ کلاس درس به فضا‌های آموزشی شهرستان خواف
  • اهداف تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد شبستر و آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی
  • پویش سپاس از معلم در ۴۸ واحد آموزشی خوانسار
  • دریافت شهریه مدارس و مراکز آموزشی غیر دولتی تنها براساس کیفیت آموزشی