Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای بنیاد ملی نخبگان در برنامه بدون توقف گفت: مردم باید هیأت امنا را خودشان انتخاب کرده و بر عملکرد آن‌ها نیز نظارت داشته باشند، همچنین تمام دخل و خرج‌ها و درآمد‌های مسجد نیز باید برای جلوگیری از شبهات شفاف باشد. به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، قسمت ۱۹۵ برنامه بدون توقف، ۱۳ آذرماه از شبکه سه سیما به روی آنتن رفت، در این برنامه «میثم لطیفی» رئیس دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق (ع) در خصوص بحث درآمدزایی برخی از مساجد از طریق راه‌اندازی فعالیت و کسب‌وکار عنوان کرد: مسجد در حوزه نهاد‌های اجتماعی جزء بخش‌های مردمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسجد قرار نیست کار اقتصادی انجام دهد، ولی فعالیت‌های پیرامونی مسجد و آن‌هایی که متصل به مسجد هستند، چون مسجد هزینه دارد و باید هزینه‌ها را تأمین کنند اشکال ندارد.

این پژوهشگر دینی ادامه داد: اگر فعالیتی برای سود انجام شود که بخش خصوصی می‌شود اگر هم قرار باشد که همه چیز را از دولت بگیرد که بخش دولتی می‌شود که این هم آفت دارد و کاملاً تابع سیاست‌های دولت می‌شود. مسجد یک ماهیت مستقل دارد مثل یک سازمان که گاهی برای تأمین هزینه مجبورند چنین کار‌هایی را هم انجام دهند، اما اگر سود برایشان موضوعیت پیدا کرد، این اشکال دارد و من احساسم این است که عمده مساجدی که این کار را می‌کنند به دنبال این هستند که بخشی از هزینه‌های مسجد را تأمین کنند و به‌رفع نیاز‌های خود بپردازند.

پایه‌گذار هسته مدیریت مسجد در پاسخ به این سؤال که «گاهی سود این فعالیت‌ها برای نفع شخصی افراد بهره‌برداری می‌شود» اضافه کرد: مبنای ما این است که مردم ورود دارند و امکان ورود مردم هم در امر مسجد زیاد است، عموما مردم می‌توانند با انتخابات، هیأت امنا را تعیین کنند، خود مردم می‌توانند به این امر نظارت کنند و اتفاقاً بخشی از پرونده‌هایی که در مرکز امور مساجد به آن رسیدگی می‌شود، همین اعتراضات مردمی است در واقع این فضا ایجاد شده که مردم شکایت کنند و حتی جنبه حقوقی هم پیدا کند، اما نمی‌شود گفت، که این یک قاعده عمومی است که حتما سوءاستفاده‌ای در اینجا اتفاق می‌افتد.

لطیفی همچنین در خصوص موضوع حسابرسی و شفافیت درآمد‌های مسجد یادآور شد: بین حسابداری و حسابرسی و شفافیت باید تمایز قائل شویم وقتی صحبت حسابرسی می‌شود اتفاقاً باید خیلی دقیق انجام شود، چون مساجدی هستند که درآمد دارند و گاهی اوقات بر سر چنین مسائلی کدورت ایجاد می‌شود، اتفاقا همین که چرا داریم بحث شفافیت را مطرح می‌کنیم یک دلیلش این است که، چون برای برخی این شبهه پیش می‌آید که این پول‌ها کجا می‌رود، لذا حسابداری و حسابرسی باید خیلی دقیق باشد.

وی ادامه داد:، اما امر شفافیت یک تیغ دو پهلوست و برخی جا‌ها مشکل دارد مخصوصا در بحث جمع‌آوری اعانات، احسان و مبرات که برخی شاید تمایل به علنی شدن آن نداشته باشند، البته که باید جایی ثبت و ضبط داشته باشیم، مثلا یک جایی می‌خواهیم کمکی که به یک خانواده شده مطرح کنیم، باید به نحو کلی اشاره کنیم، اما از آن طرف، درآمد‌ها و مخارج باید شفاف ارائه شود.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سؤال که «چنین بحث‌هایی چه کمکی به حل مسائل مساجد می‌کند» عنوان کرد: اساسا مسائل اجتماعی پیچیده است و این مسائل را هم نمی‌شود ساده حل کرد، هیچ کس تلقی‌اش این نباشد که ما مسائل مسجد را اینجا حل کنیم، کمکی که ما می‌توانیم به حوزه مسجد در این جلسه کنیم گفتمان‌سازی توجه به امر مهم مسجد است، گفتمانی که مغفول است، مثلا همین صدا و سیما در ۴۰ سال گذشته به غیر از پخش اذان، موقع نماز چه کرده است؟

وی در ادامه یادآور شد: مطالبه‌گری از دستگاه‌های مسؤول کار لازمی است که باید این کار را انجام دهیم، ولی یادمان باشد مسجد اساساً یک نهاد آتش به اختیار است، مسجد یک نهاد مستقل و قانونی است که از لحاظ قانونی قواعد خودش را دارد. باید سیاست‌بازی جای خودش را به بینش سیاسی دهد و کار علمی همراه با پژوهش در خصوص مساجد صورت گیرد.

پایه‌گذار اتاق فکر مسجد در پایان در جمع‌بندی مطالب ارائه شده، گفت: خلاصه کلام این است که باید مساجد را از یک سری آرایه‌های ناصواب پاک کرد، آراستگی مسجد را با تجمل مسجد قاطی نکنیم، مساجدمان باید آراسته باشد نه تجملی که این با فرهنگ اسلامی در تضاد است، و یکی از نکات مهم مسؤولیت‌دهی و مسؤولیت‌خواهی از جوانان است، همچنین در خانواده بزرگتر‌ها به امر نماز دقت داشته باشند، روایت داریم بچه‌ها را از کودکی آماده نماز خواندن کنید و آنان را با فضای مسجد مأنوس کنید، نباید از مثلث خانه، مسجد و مدرسه غفلت کنیم مخصوصا در سنین نوجوانی و کودکی، این سه مورد بسیار می‌توانند به هم کمک کرده و هم‌افزایی ایجاد کنند که ان‌شاءالله مسجد ما از آن جایگاهی که هست برسد به جایگاه مسجدی که مورد نظر حضرت حجت (عج) است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: هیات امنای مساجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۵۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره سرود آوای مسجد در میناب

خواجه یی سرپرست ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هرمزگان گفت: مرحله منطقه‌ای جشنواره سرود آوای مسجد پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه در سالن شهید بهشتی شهر میناب برگزار خواهد شد.

وی افزود: در این مرحله گروه‌های سرود کانون‌های شهرستان‌های میناب، سیریک، جاسک و بشاگرد با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

سرپرست ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هرمزگان هدف از برگزاری این جشنواره را نشر و گسترش فرهنگ قرآنی و معارف اهل بیت (ع)، ارائه دستاورد‌های خلاقانه هنری در عرصه سرود با مضامین فرهنگی، اجتماعی، اعتقادی، سبک زندگی و ارزش‌های اسلامی و ایجاد فضای شاداب و بانشاط برای قشر‌های مختلف مردم عنوان کرد.
 
خواجه یی گفت: افزود: برترین‌های مراحل شهرستانی و منطقه‌ای در مرحله استانی که ۲۰ اردیبهشت ماه به میزبانی شهرستان بندرعباس برگزار خواهد شد، با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.

 ۲۳۷ گروه سرودکانون‌های فرهنگی هنری مساجد هرمزگان در سامانه بچه‌های مسجد به ثبت رسیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن
  • حضور دادستان تهران در مسجد قیطریه و رسیدگی به مشکلات شهروندان
  • افتتاح پایگاه آموزش قرآنی مساجد در مسجد صاحب الزمان (ع) مشهد
  • «قرآن مجید»کتاب خدا مهجور نماند
  • ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد استان زنجان
  • تقویت گروه‌های سرود بچه‌های مسجد در استان اردبیل
  • تخریب گسترده مساجد غزه، گواه جنگ دینی اسرائیل علیه اسلام + عکس
  • روایت عباس عبدی از بازدیدش از مسجد پارک قیطریه
  • برگزاری جشنواره سرود آوای مسجد در میناب
  • حضور ۱۳ اثر در جشنواره پانزدهم تئاتر بچه‌های مسجد