Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک متخصص آلودگی هوا گفت: ایستگاه‌های ارزشیابی آلودگی هوا در سطح ایران به دلیل تخصیص نیافتن بودجه کافی بسیار محدود هستند.

رامین عزتی در گفت‌ و گو با ایسنا درباره دلایل آلودگی هوا گفت: آلاینده‌ها ممکن است حتی از قاره‌های مختلف وارد ایران شوند. بین کشورما و کشورهای دیگر مرز وجود دارد اما این مرزبندی جغرافیایی نمی‌تواند جلوی جریان هوایی که وارد کشور می‌شود را بگیرد و این آلاینده‌ها ممکن است حتی از کشورهایی مانند لیبی، تونس و الجزیره وارد ایران شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر مردم آگاه باشند که آلاینده‌ها ممکن است از کشورهای دیگر وارد ایران شده باشند، متوجه می‌شوند که آلودگی هوا می‌تواند حامل باکتری و قارچ‌هایی از کشور های دیگری چون ترکیه یا عراق باشد بنابراین تحت نظر پزشک قرار می‌گیرند، از ماسک استفاده می کنند و نسبت به حفظ سلامتی خود و کمک به کاهش آلودگی هوا بیشتر تلاش می‌کنند .

این عضو هیأت علمی دانشکده علوم زیستی دانشگاه خوارزمی تأکید کرد: تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا به این معنا نیست که کودکان به مدرسه نروند تا در حیاط و کوچه بازی کنند بلکه پدر و مادرها باید در این خصوص توجه بیشتری داشته باشند و این فرهنگ را به کودکان خود منتقل کنند که تعطیلی مدارس به این معناست که باید در خانه بمانند تا در معرض آلاینده‌ها قرار نگیرند نه آنکه در کوچه دوچرخه‌سواری کنند.

وی در بخشی دیگری از صحبت‌های خود درپاسخ به این پرسش که چه قدر وسایل نقلیه عمومی برای استفاده مردم کافی است ضمن بیان اینکه شهرداری تهران باید در بودجه‌بندی سال جاری در بخش وسایل نقلیه عمومی سرمایه‌گذاری جدی انجام دهد،گفت: تعداد وسایل نقلیه عمومی و اتوبوس‌ها اگر بیشتر شود، مردم ترجیح می‌دهند از آن‌ها استفاده کنند تا از دردسر جای پارک و استرس و تنش رانندگی نجات پیدا کنند و در نتیجه شاهد تردد خودروهای شخصی کمتری در خیابان خواهیم بود.

این متخصص آلودگی هوا به ذکر مثالی پرداخت و اظهارکرد: در خیابان‌های کشوری مانند ترکیه بیشتر مینی‌بوس و اتوبوس می‌بینید تا خودروهای شخصی. این فرهنگ را باید از سیستم دولتی آغاز کرد تا در ادامه به مردم تسری یابد و آنان به این نتیجه برسند که استفاده از وسیله نقلیه عمومی به نفعشان است.

عزتی تاکید کرد: دولت در این خصوص لطف کند و به فکر مردم باشد و با افزایش وسایل نقلیه عمومی و بالا بردن کیفیت آن‌ها شرایطی را فراهم کند که مردم بتوانند به راحتی با استفاده از این وسایل نقلیه در سطح شهر جابه‌جا شوند.

این متخصص آلودگی هوا در ادامه گفت: مردم نیز تا حد امکان از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند و هر فردی خودروی شخصی خود را از خانه بیرون نیاورد.

این عضو هیأت علمی دانشکده علوم زیستی دانشگاه خوارزمی در ادامه توضیح داد: ایستگاه‌های ارزشیابی آلودگی هوا در سطح ایران به دلیل تخصیص نیافتن بودجه کافی بسیار محدود هستند. در صورت تخصیص بودجه کافی این ایستگاه‌ها نه تنها تهران بلکه در دیگر مناطق کشور تعبیه می‌شد.

وی در ادامه تأکید کرد: در خیلی از کشورها سازمان محیط زیست جزو بیشترین دریافت‌کننده‌های بودجه است. اگر بودجه کافی در اختیار سازمان محیط زیست ایران قرار گیرد،‌ این سازمان می‌تواند از آلات و ادوات مدرن‌تری برخوردار شود و از آن‌ها استفاده کند.

این متخصص آلودگی هوا افزود: ایستگاه‌های پالایش هوا می‌تواند به ما نشان دهند که منشا آلاینده‌ وارد شده به پایتخت در خود تهران است یا  شهرهای دیگری مانند زنجان یا قزوین.

عزتی در ادامه گفت: احتمال دارد سازمان محیط زیست برای دریافت بودجه مراعات حال فعلی مملکت را کرده باشد البته شاید نتوانسته نیازهای خود برای دریافت بودجه را به‌خوبی مطرح کند این در حالیست که به دلیل ارتباط مستقیم آلاینده‌ها با سلامت مردم لازم است برنامه‌ریزی بودجه به‌نحوی باشد که سازمان محیط زیست بتواند از امکانات کافی استفاده کند.

این متخصص آلودگی هوا در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه استفاده کارخانه‌ها از فیلتر می‌تواند در کاهش آلودگی هوا مؤثر باشد، گفت: چند نوع فیلتر وجود دارد که اگر مانند کشورهای صنعتی از فیلترهای خوب استفاده شود می‌توانند در کاهش ورود آلاینده‌ها به اتمسفر مؤثر باشد.

وی در ادامه گفت: کارخانه سیمان می‌تواند بزرگ‌ترین منبع آلودگی یک کشور باشد اما کارخانه سیمان آبیک با استفاده از «فیلترهای اسکرابر» و از طریق عبور آلودگی‌ها از داخل تونل‌های آب، از ورود آلودگی به اتمسفر جلوگیری می‌کند.

عزتی در پایان با بیان اینکه هزینه این فیلترها مقداری زیاد است و کارخانه‌های دارای درآمد متوسط ترجیح می‌دهند از آن‌ها استفاده نکنند،اظهارکرد: این وظیفه سازمان محیط زیست و در داخل شهر وظیفه شهرداری است که کارخانه‌ها را بازرسی و در صورت انجام تخلف و استفاده نکردن از فیلتر، آن‌ها را پلمب کنند و اجازه کار به این واحدها ندهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلودگی هوا وسایل نقلیه عمومی سازمان محیط زیست ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۵۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساسنامه سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور پس از نوبت اول کنکور سراسری ابلاغ می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش ملی تبیین ابعاد اجرایی و حفاظتی آزمون سراسری ۱۴۰۳ امروز (پنج شنبه، ۳۰ اردیبهشت) با حضور مسئولان و کارشناسان سازمان سنجش آموزش کشور در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد.

عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در این همایش اظهار کرد: هر کدام از آزمون‌های کشوری سختی و پیچیدگی‌های خاص خود را داراست، اما همه فکر می‌کنند فقط کنکور سراسری اینگونه است.

وی افزود: آزمون استخدامی اسفند ۱۴۰۲ با حضور بیش از ۶۰۰ هزار داوطلب برگزار شد و تاکنون آزمون سراسری گروه علوم تجربی با شرکت ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار نفر بیشترین داوطلبان را در طول تاریخ دارا بود‌ه است، اما گسترده‌ترین آزمون کشوری مربوط به آزمون استخدام آموزش و پرورش است که با بیش از یک میلیون داوطلب برگزار خواهد شد.

پورعباس با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ به هیچ عنوان تقلب سازمان یافته و شبکه‌ای در کنکور سراسری به ثمر ننشت؛ تاکید کرد: مصوبه شورای امنیت کشور و حضور با اقتدار نیرو‌های مسلح، وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه، پلیس و ... باعث شد تا کنکور ۱۴۰۱ را امن برگزار کنیم و کنکور ۱۴۰۲ با اقدامات بهتری محقق شد.

وی گفت: اگر هر کدام از سوالات کنکور دارای روایی کامل نباشد، باعث ایجاد یاس و ناامیدی در داوطلبان خواهد شد و تلاش آنها را به شکلی زیر سوال می‌برد، پس باید از راس تا نقش پشتیبانان برگزار کننده آزمون‌ها تمام وظایف سنگین کارشناسان و مسئولان به خوبی انجام شود.

معاون وزیر علوم ادامه داد: یکی از آفت‌هایی که دچارش شدیم و ضربه خوردیم آنجا بود که اطمینان بخشی کردیم، غایبان را جدی بگیرند، شبکه‌ها عده‌ای را اجیر می‌کنند تا سر جلسه غیبت کنند که از آن بهره هم می‌برند.

پورعباس افزود: جمع آوری پاسخ نامه‌ها را جدی بگیرید، همه کار‌ها مهم است. بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار نفر که بخش عمده‌ای از آنها گزینش شده اند و نزد سازمان سنجش پرونده دارند و مطمئن هستیم کاملا امین هستند و از این فرآیند سرنوشت ساز پاسداری می‌کنند.

وی بیان کرد: سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور طراحی و اساسنامه آن تصویب شده و برای ابلاغ آماده است و با توصیه‌های انجام شده قرار است پس از آزمون سراسری نوبت اول ابلاغ شود، وظیفه این سازمان در ۲ حوزه ارزشیابی نظام‌های آموزشی و ارزشیابی داوطلبان ورودی انجام خواهد شد، یعنی هم برای دانشگاه داوطلبان را و هم برای داوطلبان دانشگاه را ارزیابی می‌کنیم و مسئولیت برگزاری تمام آزمون‌های سراسری که در کشور گرفته می‌شود از آزمون‌های نهایی آموزش و پرورش تا آزمون‌های دکتری، صلاحیت حرفه‌ای و ... را در بر خواهد گرفت.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اضافه کرد: با روش‌های نوین طراحی شده امیدوار هستیم تنوع برگزاری امتحانات را از حالت تشریحی به تستی هوشمند داشته باشیم.

پورعباس گفت: روند آزمون‌های تمام الکترونیک را دنبال می‌کنیم و این آزمون‌ها به شکلی است که هر سوال پس از پاسخ به سوال قبلی به داوطلب داده می‌شود، برای اجرای این شکل از آزمون‌ها به سخت افزار نیاز داریم، یعنی هر داوطلب باید یک وسیله الکترونیکی داشته باشد که شرکت‌های دانش بنیان هوشمند این وسیله‌ها را طراحی کرده اند.

وی بیان کرد: همچنین برای این آزمون‌ها به بودجه و محل برگزاری نیاز داریم، از دانشگاه‌ها می‌خواهیم سالن‌هایی را برای انجام این کار در نظر بگیرند تا تجهیز شود و همه ۱۷۰ آزمون سازمان سنجش در این سالن‌ها برگزار شود که منبع درآمد خوبی برای دستگاه هاست. البته، آزمون‌ها باید با تعداد کمی داوطلب شروع شود و تعداد داوطلبان به تدریج افزایش یابد.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • آخرین وضعیت شاخص آلودگی هوای اصفهان
  • شناسایی ۶۲ واحد آلاینده در مه ولات
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • آزمون‌های نهایی دانش آموزان به سازمان جدید سنجش واگذار می شود
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • اساسنامه سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور پس از نوبت اول کنکور سراسری ابلاغ می‌شود
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق