Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی ــ‌ حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد در خطبه نخست نماز جمعه این هفته تهران، با اشاره به حوادث اخیر در کشور، خطاب به امت حزب‌الله، امامان جمعه، پایگاه‌های بسیج و مردم متدین و انقلابی گفت: شما پیشگام اجرای این رهنمود الهام‌بخش باشید، به این خانواده‌ها سر بزنید. توجه و رسیدگی به خانواده‌های آسیب‌دیده در حوادث اخیر در اولویت کار شما قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌فرد امروز 15 آذرماه در خطبه اول نماز جمعه تهران، با اشاره به رویدادهای اخیر و نگاه رهبر عالی‌قدر گفت: در این راستا در این خطبه نامه امام علی(ع) به مالک اشتر را بیان می‌کنم. توجه به کلمات امام علی(ع) و تلاش برای آراستگی به آن بلندترین گام برای رسیدن به سعادت و تقوا و حرکت جامعه به سمت عدالت، پیشرفت و اقتدار است.

وی ادامه داد: این نامه حاوی اندیشه و رویکرد سیستمی برای تجزیه و تحلیل دقیق فرصت‌ها و تهدیدها، محدودیت‌های بیرونی و نقاط ضعف و قوت درون‌سازمانی در راستای دستیابی به قدرت و خلق تمدن اسلامی است.

ابوترابی‌فرد اظهار کرد: امام علی(ع) در توصیف شخصیت مالک اشتر می‌فرمایند: «توشخصیتی هستی که من برای اقامه دین از تو یاری می‌طلبم». خوشا به حال کسانی که بازوی رهبر معظم انقلاب برای اقامه دین هستند و نمی‌توان به این جایگاه دست یافت مگر آن‎که انسان دین را در جان و حوزه اخلاق و رفتار شخصی خود نفوذ داده و اقامه کرده باشد و دیندار به معنی واقعی کلمه باشد تا بتواند بازوی نظام اسلامی برای اقامه دین گردد.

خطیب جمعه تهران بیان کرد: ما در نظام اسلامی نیازمند مدیران و مسئولانی هستیم که دیندار باشند تا بتواند برای اقامه دین ایفای نقش کنند.

وی اظهار کرد: امام علی(ع) خطاب به مردم مصر بیان می‌کنند که «مردی را برای شما برگزیده‌ام که در دوران سخت، ناامنی و شرایط تهدیدات اقتصادی، خواب دیدگان او را نمی‌رباید». کجایند مدیرانی که نخوابند برای آنکه مردم آسوده بخوابند. اقتدارآفرینان دفاع مقدس خواب را بر دیدگان خود حرام کردند و امروز ملت ایران و ملت اسلام در آرامش هستند.

ابوترابی‌فرد ابراز کرد: امام علی(ع) در این نامه به مالک می‌فرمایند: «رحمت و محبت و لطف به مردم تار و پود وجود تو را فرا بگیرد». کارگزاران نظام باید این‌گونه باشند و آحاد مردم و شهروندان با هر عقیده و نگاهی باید مورد لطف و محبت قرار گیرند و کارگزاران نظام را خادمان صادق ملت ببینند.

وی ادامه داد: امام علی(ع) سپس به مالک این چنین می‌فرماید: «مالک مردم در جامعه اسلامی به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ یا مسلمانند و برادر دینی تو هستند و یا از نعمت اسلام محرومند اما انسان هستند». حکمرانان مسلمان برای انسان منزلت و احترام قائل هستند و انسانیت در نظام اسلامی محترم است.

خطیب جمعه تهران تأکید کرد: مسئولان، نیروهای انقلابی و حزب‌اللهی و نمازگزاران جمعه! ما باید کرامت انسان‌ها را ارج بنهیم و برای انسان‌ها کرامت قائل شویم؛ «لقد کرمنا بنی آدم». در ادامه امام علی(ع) می‌فرمایند: «مالک گاهی از مردم لغزش و خطا سر می‌زند و ناراحتی و ناملایمتی عارض می‌گردد. آنجا هم که عامدا خطا کرده‌اند تا آنجا که می‌توانی آنها را مورد محبت، لطف و عفو قرار بده.»

وی تصریح کرد: این نگاه انقلابی امام عل(ع) را در کلمات الهام‌بخش رهبر معظم انقلاب چه زیبا می‌بینیم. این شاگرد برگزیده مدرسه نهج‌البلاغه مرقوم می‌دارند: «شهروندان عادی که بدون داشتن هیچ‌گونه نقشی در اعتراضات و اغتشاش‌های اخیر و در میانه درگیری‌ها جان باخته‌اند در «حکم شهید» محسوب شده و خانواده‌های آنان تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار بگیرند‌.»

ابوترابی‌فرد اظهار کرد: این یک اندیشه انقلابی و تمدن‌ساز است. دنیا بداند انقلاب اینگونه به جامعه و ملت نگاه می‌کند. در ادامه رهبر معظم انقلاب این‌گونه بیان می‌دارند که « در خصوص قربانیانی که در جریان تظاهرات اعتراضی به هر نحو جان خود را از دست داده‌اند موضوع پرداخت دیه و دلجویی از خانواده‌های آنان پیشنهاد گردید.»

خطیب جمعه تهران بیان کرد: امت حزب‌الله، امامان جمعه سراسر کشور، پایگاه‌های بسیج و مردم متدین و انقلابی! شما پیشگام اجرای این رهنمود الهام‌بخش باشید، به این خانواده‌ها سر بزنید. توجه و رسیدگی به خانواده‌های آسیب‌دیده در حوادث اخیر در اولویت کار شما قرار گیرد. گزارش خسارات وارد شده را به هیئتی که دولت تعیین کرده از طریق دبیرخانه ائمه جمعه ارسال کنید و این دبیرخانه این موضوع را پیگیری کند تا ملت بدانند این پایگاه مدافع حقوق آحاد ملت ایران است.

وی بیان کرد: در ادامه امام علی(ع) می‌فرمایند: «مالک آن‌گونه با آنان رفتارکن که دوست داری خدا با تو رفتارکند. مالک از هیچ بخشودگی پشیمان نباش. برمجازات کاری که راه گریز دارد هرگز شتاب نکن». امیدواریم با الهام از این رهنمود حیات‌بخش راه را برای تحکیم وحدت ملی، انسجام صفوف ملت ایران، نهی از منکر کسانی که گرفتار خطا در اندیشه و تفکر هستند با روش‌های صحیح همواره کرده و بر اقتدار ملی بیفزاییم و و نقشه‌های شوم دشمنان، سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه و دلارهای نفتی را نقش بر آب کنیم.

بنابر این گزارش حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی‌فرد در خطبه دوم نماز جمعه تهران، با اشاره به گزارش امیدآفرین شهردار پرتلاش تهران در سخنرانی پیش از خطبه و آرزوی موفقت مدیران متعهد شهری در خدمت به شهروندان گفت: با توجه به دو موضوع مهم و جدی؛ قیمت سوخت و آلودگی محیط زیست و هوا، که امروز با آن مواجه هستیم و نقش زیرساخت‌های مناسب و کامل حمل و نقل عمومی در رویاروی با این دو مسئله مهم نکاتی را در حوره قطار شهری تهران ارائه می‌کنم.

وی ادامه داد: به همت متخصصان، دانش‌آموختگان دانشگاهی و مدیران کارآزموده، تجربه بزرگ و موفقی با همدلی و همراهی بخش‌های مختلف در حوزه قطار شهری ایجاد شده است. جامعه مهندسی کشور هزینه ساخت هر کیلومتر قطار شهری؛ شامل ناوگان، تجهیزات و عملیات اجرایی، به کمتر از 500 میلیارد تومان کاهش داده است. این یک کار بزرگ در مدیریت کشور است.

خطیب جمعه تهران بیان کرد: امروز با فاصله، کمترین هزینه ساخت مترو در دنیا در اختیار ملت ایران است. هنگام پیروزی انقلاب گامی برای این وسیله حمل و نقل عمومی گره‌گشا برداشته نشده بود. امروز تهران با 240 کیلومتر طول مترو، پانزدهمین شهر دنیا در برخورداری از این وسیله حمل و نقل است. به لحظ خطوط در حال ساخت نیز تهران پنجمین کلان‌شهر دنیاست. اینها دستاوردهای انقلاب اسلامی و کار بزرگ مدیریت برآمده از دانش و تعهد است.

ابوترابی فرد اظهار کرد: همانطور که شهردار تهران اشاره کرد با اجرای طرح اخیر در زمینه افزایش نرخ سوخت، حدود 11 درصد افزایش بهره‌برداری از مترو در تهران رخ داده و این در سراسر کشور نیز اتفاق افتاده است. هر خط مترو تا حدود 10 درصد عوامل تأثیرگذار در آلودگی هوا را کاهش می‌دهد. طبق گزارشی که اخیراً دیدم از آغاز اجرای طرح افزایش نرخ سوخت، عبور و مرور 200 هزار خودروی تک سرنشین در تهران کاهش یافته است.

وی افزود: اگر قدم‌های درست برداریم کشور با یک تحول عظیم در همه حوزه‌ها روبرو می‌شود. منتهی مسئولان بدانند سیاست‌های افزایش قیمت به تنهایی گره‌گشا نیست و باید سیاست‌های غیر قیمتی را به کار گرفت و یکی از مهم‌ترین این سیاست‌ها آن است که از درآمد حاصل از اجرای طرح اخیر، به خصوص امکان صادرات مازاد بنزین به دست‌آمده، واگن‌های مورد نیاز متروهای کلان‌شهرهای کشور، در بالاترین سطح ممکن تأمین کنند. اگر می‌خواهید مصرف سوخت کاهش پیدا کند و محیط زیست سالمی داشته باشیم، باید مردم احساس کنند حمل و نقل عمومی همراه با رفاه مناسب و در دسترس آنهاست.

خطیب جمعه تهران با بیان اینکه سیاست‌های درست و جامع تحول‌آفرین است، گفت: یکی از اشکالات وارده به این طرح آن است که شاهد یک بسته کلان سیاستی که امکان رشد و توسعه کشور را هم فراهم کند نیستیم.

وی بیان کرد: در خطبه گذشته اشاره کردم مجموع یارانه‌های پنهان و آشکار پرداختی در بودجه سال 1398 حدود 1300 میلیارد تومان است. مجموع یارانه پنهان پرداختی به فرآورده‌های نفتی و گاز طبیعی، از سال 1380 تا پایان 1395، حدود 901 میلیارد دلار برآورد می‌گردد؛ یعنی معادل بیست سال درآمد صادراتی نفت. با منابع عظیم خویش چه می‌کنیم؟ اگر نرخ بنزین تغییر نمی‌کرد از سال 1398 تا پایان سال 1412، معادل 420 میلیارد دلار یارانه پنهان بنزین محاسبه می‌شود.

ابوترابی فرد اظهار کرد: می‌خواهید بدانید این عدد یعنی چه؟ عسلویه در اقنصاد ایران نقش ویژه و بی‌بدیلی دارد. به قیمت امروز ساخت مجموعه پالایشگاه عسلویه حداکثر 80 تا 100 میلیارد دلار هزینه می‌خواهد. یعنی فقط با یارانه پنهان بنزین از الان تا 1412 می‌توان بیش از 4 عسلویه ساخت. هزینه ساخت پالایشگاه فوق مدرن «ستاره خلیج فارس» 3.5 تا 4 میلیارد دلار است. یعنی با این منابع می‌توان بیش از 110 پالایشگاه فوق مدرن ستاره خلیج فارس ساخت که در طول سه سال بازگشت سودش بیش از 150 میلیارد دلار است.

وی یادآور شد: ایران یک ظرفیت استثنایی و بی بدیل است و کشور باید به اقتصاد برتر قاره آسیا تبدیل شود و قطعاً با مدیریت و هدایت رهبر معظم انقلاب بدانید این واقعیت رخ خواهد داد. این است که از نگاه تمامی صاحب‌نظران، اصلاح قیمت حامل‌های انرژی باید انجام شود، اما براساس اصول و مبانی صحیح، جامع و روشن و اجرای درست و قابل دفاع. این امر یک ضرورت اقتصادی اجتناب‌ناپذیر است که به رشد اقتصاد ملی و بسط عدالت اجتماعی می‌انجامد.

خطیب جمعه تهران تصریح کرد: بهره دهک بالا از انرژی بنزین بیش از 23 برابر دهک پایین است. می‌دانید چه می‌کنیم؟ از جیب فقرا و نیازمندان به اغنیا و ثروتمندان کمک می‌کنیم. به خدا سوگند این راه اداره کشور نیست. ما خطا نموده‌ایم و واقعیت‌های اقتصاد را با شما در میان نگذاشته‌ایم.

وی ادامه داد: باید مفاسد مهمی که امروز وجود دارد مهم و جدی است که باید به طور قاطع به آن پرداخت و رسیدگی کرد و از ریشه سوزاند اما آنچه از ثروت کشور می‌سوزد و هدر می‌رود به مراتب مهمتر است.

ابوترابی‌فرد اظهار کرد: من در این مقام به دنبال تبیین و تحلیل تقصیرات و قصورات احتمالی در اجرای این طرح نیستم، اما به ناچار اشاره می‌کنم. نباید این امر مه و خطیر را که می‌توانست با اجماع نخبگان سیاسی و علمی و حمایت ملت بزرگ نقشه راه وحدت و اقتدار ملی گردد به بستری برای سواستفاده بیگانگان و سرویس‌های اطلاعاتی و جاسوسی تبدیل کرد.

وی تأکید کرد: اگر حضور به‌هنگام و برآمده از عقلانیت، بصیرت، شجاعت و از همه بالاتر دیانت و عدالت رهبر معظم انقلاب نبود اجرای این طرح به هر دلیل با شکست روبرو می‌گردید علاوه بر افزایش معنادار آسیب‌ها و خسارت‌های سیاسی و اجتماعی، مفهوم سیاستگذاری اقتصادی دولت دوازدهم بسته می‌شد. دیگر این دولت از کمترین ظرفیت برای مدیریت اقتصادی کشور بهره‌ای نداشت. این اقدام به موقع راه را برای جبران گوشه‌ای از ندانم‌کاری‌ها هموار کرد؛ پس درس بیاموزیم.

خطیب جمعه تهران اظهار کرد: اهالی سیاست، سیاستمداران در قوای سه‌گانه، احزاب و جریان‌های سیاسی! سیاست را با دیانت باید پیوند بزنیم. شعار آسمانی مرد سیاست و فقاهت، آیت‌الله شهید سید حسن مدرس، که فرمود «سیاست ما عین دیانت ماست» شعار خود قرار دهیم، در چارچوب آموزه‌های قرآن و عترت گام برداریم، انتخابات پیش روی مجلس را به میدان مسابقه برای خدمت و حراست از منافع ملی و ارزش‌های اسلامی و انقلابی و خلق اقتصادی مقاوم برای افزایش اقتدار ملی تبدیل کنیم و جمهوریت و اسلامیت نظام که قانون اساسی برآن استوار است استحکام بخشیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: امام علی مالک اشتر آیت الله خامنه ای حکمرانی نهج البلاغه حجت الاسلام ابوترابی فرد نماز جمعه اقامه دین ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۶۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت‌های پیشنهادی مجلس برای شکوفایی اقتصادی کشور منتشر شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی از انتشار و رونمایی از کتاب اولویت‌های پیشنهادی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در این مرکز خبر داد و با اشاره به اینکه مجلس دوازدهم از چند ماه آینده کار خود را شروع می‌کند، گفت: این مجلس می‌تواند نقشی قابل‌ اعتنا در تحقق اهداف عالیه نظام، سیاست‌های کلان و برنامه‌های توسعه کشور ایفا کند.

وی با بیان اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس به‌عنوان عقل منفصله نهاد تقنین، در این عرصه نقشی تأثیرگذار دارد، افزود: این نقش در صورتی ایفا می‌شود که سازوکارهای لازم برای بهره‌گیری از دیدگاه صاحب‌نظران و خبرگان کشور درباره قانون‌گذاری در کشور ایجاد شود.

نگاهداری گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس باید مبتنی بر نظام پژوهشی روشمند و قاعده‌مند، اولویت‌های کشور در هر عرصه را مشخص و راهبردها و رویکردهای تحقق این اولویت‌ها را تبیین کند.

وی با بیان اینکه کتاب مذکور در راستای تحقق این نقش مرکز پژوهش‌های مجلس، منتشر شده، افزود: این کتاب با تحقیق و مطالعه دفاتر تخصصی این مرکز در حوزه‌های مختلف کشور منتشر شده است.

تدوین اولویت‌های مجلس دوازدهم بر اساس نظرات نخبگان و مردم

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس بیان کرد: اولویت‌های پیشنهاد شده در این کتاب، حاصل مطالعات انجام شده در طول بیش از 20 سال فعالیت مرکز پژوهش‌ها بوده است. در کنار این تجربیات، از مطالعات انجام شده با عنوان پویایی‌شناسی ابر چالش‌های کشور نیز بهره گرفته شده است.

وی با بیان اینکه در تدوین این کتاب از دانش علمی کارشناسان مرکز استفاده‌ شده، گفت: تلاش کردیم تا ساختاری روش شناختی برای احصا و استنباط مسائل اولویت‌دار کشور تدوین کنیم که از سه منبع نشات گرفته است؛ نظرخواهی از نمایندگان مجلس، نظرات تخصصی کارشناسان مرکز و خبرگان بیرون از مرکز و نظرخواهی عمومی.

نگاهداری ادامه داد: در بخش اول پژوهشگران ما با نمایندگان مجلس که در حوزه‌های خاص صاحب‌نظر هستند، مصاحبه کرده و اولویت‌های اظهار شده از سوی آنان را، دسته‌بندی کردند. در بخش دوم، کارشناسان دفاتر و گروه‌های پژوهشی مرکز با همکاری خبرگان و صاحب‌نظران، در زمینه تخصصی خود، اولویت‌های پیشنهادی را جمع‌آوری کرده و در بخش سوم ما در قالب فرم نظرخواهی برخط، اولویت‌های مدنظر مردم را گردآوری کردیم.

وی بیان کرد: در انتخاب مسائل فرض بر آن بوده که مسائلی مطرح شود که در صورت عدم اقدام، آسیب جدی به دنبال خواهند داشت یا مسائلی را مدنظر قرار دادیم که در صورت توجه به آنها، برای کشور فرصت‌آفرین هستند.

معیارهای دسته‌بندی مسائل کتاب

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس تأکید کرد: دسته‌بندی مسائل در این کتاب بر اساس این پیش‌فرض انجام شده که انتخاب راه‌حل‌ها، با استفاده از فرصت‌های پیشرو و با تکیه‌بر سیاست‌های کلان کشور صورت خواهد گرفت.

وی ادامه داد: معیارهایی مانند ضرورت و فوریت مسئله، امکان‌پذیری، اهمیت از نگاه مردم و فعالان بخش مربوطه و ضرورت ورود مجلس به موضوع نیز در تعیین اولویت‌های مجلس دوازدهم، مورد توجه قرار گرفته است.

نگاهداری توضیح داد: پس از این مرحله، متخصصان مرکز پژوهش‌های مجلس، ارتباط میان اولویت‌ها و دسته‌بندی آنها را تحلیل کردند تا به مقولات کلان‌تر برسند. از تحلیل مضمون و رابطه این مقولات، ما به پنج هدف راهبردی دست یافتیم که می‌تواند بازتاب‌دهنده استراتژی و رویکرد بالقوه مجلس دوازدهم به مسائل کشور راه‌حل‌های آن باشد.

وی در ادامه اهداف راهبردی مدنظر در کتاب اولویت‌های پیشنهادی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را برشمرد و گفت: اولین هدف ما ناظر به توسعه سرمایه انسانی و عدالت اجتماعی بوده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس توضیح داد: در دهه‌های گذشته، کشور ما عملکرد خوبی در رشد بهداشت، آموزش‌وپرورش، آموزش عالی و تربیت نیروی انسانی داشته است اما به دلیل رشد اقتصادی پایین و تحریم‌های دهه گذشته، کیفیت خدمات اجتماعی و رفاهی و سرمایه انسانی آسیب جدی دیده است.

ضرورت توجه به کارآمد سازی نظام تأمین اجتماعی

وی بیان کرد: از این منظر، هم‌زمان با اقداماتی در جهت رشد و شکوفایی اقتصادی، نیازمند کارآمد سازی نظام تأمین اجتماعی، توسعه و هوشمند سازی سازوکارهای رفاهیان و اثربخش سازی سیاست‌های محرومیت‌زدایی و رفع فقر هستیم که این اقدامات به‌طور ویژه باید از طریق رفع موانع نهادی، کاهش هدر رفت منابع و شناسایی نظام‌مند گروه‌های هدف، برنامه‌ریزی و دنبال شود که دستیابی به همه این اهداف، نیازمند رشد اقتصادی و صنعتی سازی کشور است.

نگاهداری به‌ضرورت تقویت هم‌بستگی ملی و افزایش سرمایه اجتماعی بر اساس واقعیات تاریخی و امروزی جامعه ایران اشاره و اظهار کرد: در کنار اهمیت ذاتی هم‌بستگی ملی و اعتماد برای یک جامعه پویا، باید در نظر داشت که در سال‌های اخیر، دشمنان کشور و نظام تلاش سازمان یافته‌ای با هدف تضعیف عوامل پیونددهنده و هویت‌بخش ملت ایران داشته‌اند.
وی ادامه داد: بنابراین، تلاش مؤثر و غیر نمایشی برای حفاظت و ارتقای هم‌بستگی ملی و سرمایه اجتماعی کشور، از ضرورت‌های استراتژیک کشور در برهه کنونی است.

اهمیت ارتقای آموزش و سلامت در مجلس دوازدهم

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه آموزش و سلامت نیز در این کتاب مورد توجه بوده، گفت: برای توسعه سرمایه انسانی و عدالت اجتماعی، باید اقداماتی برای رسیدن به توسعه و تقویت نظام حفاظت از سلامت جسمی و روانی جامعه داشته باشیم.

وی بیان کرد: در حوزه آموزش نیز نیازمند کیفیت‌بخشی و ارتقای اثربخشی نظام آموزشی هستیم که این سیاست، باید همراه با افزایش سرمایه اجتماعی از یک سوء و رشد و شکوفایی اقتصادی از سوی دیگر، همراه باشد.

نگاهداری دومین هدف راهبردی در این کتاب را رشد و شکوفایی اقتصادی عنوان کرد و افزود: کشور ما به‌عنوان کشوری در حال توسعه و پیشرفت، برای رفع نیازهای داخلی و جان ماندن از رقابت‌های اقتصادی منطقه‌ای و جهانی، نیازمند تمرکز جدی بر رشد اقتصادی به‌ویژه در حوزه صنعت و دانش‌بنیان است.

وی ادامه داد: هم‌زمان با کاهش ناترازی در حوزه‌های مختلف مانند بودجه عمومی کشور، بانک‌ها و صندوق‌های بازنشستگی، نیازمند استفاده از راهبردهایی کارآمد معطوف به ارتقای ثبات و پیش‌بینی‌پذیری در اقتصاد کلان، رشد سرمایه‌گذاری و توسعه صادرات با تأکید بر مزیت‌های نسبی هستیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: رفع این نیاز، مستلزم به‌کارگیری بسته‌ای منسجم از سیاست‌ها با هدف حذف مداخلات ناضرور دولت، تعادل بخشی پایدار در بازارهای مختلف، توسعه تعامل‌پذیر با اقتصاد جهانی، تمرکز بر صادرات غیرنفتی، افزایش بهره‌وری و تقویت نظام شبکه‌ای تولید و شکوفایی محیط کسب‌وکار است.

مسئله منابع مشاع در کشور

وی دیگر هدف راهبردی در این کتاب را حفظ سرمایه سرزمینی و محیطی دانست و گفت: مسئله منابع مشاع در کشور، وضعیتی تراژیک و حساس است که این امر در حوزه آب، اهمیتی ویژه دارد.

نگاهداری با بیان اینکه منابع عمومی و مشترک شهروندان به‌عنوان منابع مشاع شناخته می‌شوند، افزود: در صورت عدم تعادل میان بهره‌برداری و حفاظت از این منابع، رو به فرسایش و نابودی می‌گذارند.

وی با تأکید بر وضعیت بحرانی مدیریت منابع آب در کشور، ادامه داد: منابع آب کشور، کیفیت هوا، جنگل‌ها و منابع طبیعی و همچنین کیفیت محیط کالبدی زندگی مردم را می‌توان از جمله منابع مشاع و عمومی دانست که در معرض خطر هستند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: در ادامه راهبرد حفظ سرمایه سرزمینی و محیطی، لازم است علاوه بر توجه به مهاجرت‌های داخلی و خارجی در کشور، تمهیداتی در جهت تعادل بخشی جمعیت و منابع در راستای پراکنش متوازن ثروت‌های کشور در مناطق مختلف را مورد نظر قرار داد.

ضرورت مبارزه نظام‌مند با فساد

نگاهداری به ارتقای کیفیت حکمرانی و تقویت نهادهای مدنی به‌عنوان چهارمین هدف راهبردی مدنظر در این کتاب اشاره کرد و گفت: ما از یک سوء نیازمند مبارزه نظام‌مند با فساد در نهادهای حکمرانی و ارتقای ظرفیت و کیفیت نهادها و سیاست‌های عمومی هستیم و از سوی دیگر به تقویت نهادهای اجتماعی نیرومندی نیاز داریم که در امور عمومی مشارکت داشته و به پشتوانه حاکمیت قانون، بر امور و نهادها نظارت کنند.

وی بیان کرد: در خصوص مجلس، تقویت کارکردهای پارلمان و ارتقای نظام قانون‌گذاری و تنظیم‌های بخشی در راستای سیاست‌های کلی نظام ضرورت دارد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه داد: در ساختار اداری کشور نیز نیازمند تمرکززدایی و تفکیک امور ملی و محلی با توجه به الزامات تاریخی، وحدت و مصالح ملی و عمومی هستیم.

وی توضیح داد: ضروری است که نقش دولت در امور محلی تا حد امکان به کارکرد قیمومیت تقلیل یابد و از سوی دیگر فرآیندها و سازوکارهای اداری و محلی در قالبی شفاف و تحت نظارت مردم صورت گیرد تا از شیوع فساد، حامی پروری و رابطه سالاری جلوگیری شود.

نگاهداری به‌ضرورت ارتقای قدرت ملی اشاره کرد و گفت: امنیت ملی از دو منظر داخلی و خارجی باید مورد اهتمام باشد؛ در سطح خارجی نیازمند تقویت بنیه دفاعی و بازدارندگی کشور هستیم که هم‌زمان با آن باید به دنبال گسترش و تعمیق روابط خارجی و تسهیل سازوکارهای بین‌المللی برای تجارت و کمک به راهبرد توسعه صادرات باشیم.

وی بیان کرد: در کتاب حاضر و بر اساس این پنج محور کلان، اولویت‌های پیشنهادی برای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در چهار موضوع امور اجتماعی، فرهنگی و آموزش، امور اقتصادی، صنعت، معدن و انرژی، امور زیربنایی، کشاورزی و محیط‌زیست و حوزه حکمرانی، سیاسی، امنیتی و دفاعی دسته‌بندی شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اظهار امیدواری امام جمعه ورامین برای حضور پرشور مردم در انتخابات
  • پرونده قضایی ۸ مهر زاهدان در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد
  • معارفه رئیس کل دادگستری سیستان وبلوچستان باحضوررییس دیوان عالی کشور
  • پرونده قضائی «هشت مهر» در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد
  • تاکید امام جمعه کیش بر التزام به حجاب و عفاف و رعایت قوانین کشور
  • اولویت‌های پیشنهادی مجلس برای شکوفایی اقتصادی کشور منتشر شد
  • پویش مشهد مهربان مشارکتی مردمی برای احیای زندگی آسیب‌دیدگان
  • کتاب اولویت های پیشنهادی مجلس دوازدهم منتشر شد
  • کتاب اولویت‌های پیشنهادی مجلس دوازدهم منتشر شد
  • نتیجه دور دوم انتخابات نقش موثر در کارآمدی مجلس آینده دارد