Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سیاسی وزیر خارجه ایران ملاقاتش با مدیرکل جدید آژانس را مفید خواند و اعلام کرد که اینستکس به مراحل پایانی خود نزدیک شده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران پس از پایان نشست کمیسیون مشترک برجام که امروز (جمعه) در وین برگزار شد، طی اظهاراتی در جمع خبرنگاران گفت: ما امروز دور جدیدی از کمیسیون مشترک برجام را برگزار کردیم که یک دور معمولی و روتین کمیسیون مشترک بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق برجام هر سه ماه یک بار کمیسیون مشترک باید برگزار شود.

وی نشست امروز را بسیار جدی خواند و افزود: دامنه انتقادات نسبت به نحوه اجرای برجام توسط طرفین وجود دارد به خصوص انتقاداتی که ایران نسبت به طرف‌های مقابل به ویژه طرف‌های اروپایی دارد در اینکه نتوانستند به تعهدات خودشان بعد از خروج آمریکا از برجام عمل کنند و ایرادات و انتقادات بسیار جدی است.

*بحث‌ها جدی و در فضای نسبتا پرتنشی صورت گرفت

عراقچی اضافه کرد: بحث‌ها امروز خیلی جدی بود و در یک فضای نسبتا پرتنشی صورت گرفت، با این حال آنچه مسلم بود همه اعضا و کشور‌های شرکت کننده در این نشست، بر حفظ توافق تأکید داشتند و همه متفق بودند که باید تلاش‌ها صورت بگیرد برای اینکه برجام در جای خودش باقی بماند.

معاون سیاسی وزیر خارجه ایران ادامه داد: ما در این جلسه درباره یک سؤال جدی بحث کردیم که کشور‌های باقیمانده در برجام باید تصمیم بگیرند که چه کسی وضعیت را به اینجا رسانده و ریشه مشکلات حاضر که باعث شده هم تحریم‌ها برگردد و هم ایران شروع به کاهش تعهداتش کند، کجاست؟ و اگر آمریکا ریشه اینهاست که واقعا هم هست، باید به صراحت اعلام کنند.

*همه بر این امر صحه گذاشتند که ریشه مشکلات موجود در رابطه با برجام آمریکاست

وی گفت: در جلسه امروز همه اعضا بدون استثنا بر این امر صحه گذاشتند که ریشه مشکلات موجود در رابطه با برجام آمریکاست و همه اعضا سیاست آمریکا و سیاست فشار حداکثری آن را رد کرده و گفتند که با آن همراهی نمی‌کنند و همه اذعان کردند که باید به ریشه این مشکل پرداخته شود و ما بتوانیم به صورت ریشه‌ای شرایطی را فراهم کنیم که ایران بتواند از منافع برجام بهره‌مند شود.

این دیپلمات ارشد ایرانی ادامه داد: همه اعضای حاضر در نشست امروز تأکید داشتند که بدون برخورداری ایران از منافع برجام، نمی‌شود به بقای برجام امیدوار بود ولذا تأکید داشتند که باید راه حل‌های خلاقانه‌ای را پیدا کرد.

* اینستکس به مراحل پایانی خود نزدیک شده

وی ادامه داد: یکی از راه حل ها، بحث اینستکس است. اینستکس به مراحل پایانی خود نزدیک شده و ۶ کشور جدید نیز به آن ملحق شده اند و در خصوص اینستکس و اینکه چگونه می‌تواند در آینده روابط تجاری ایران و اروپا نقش ایفا کند، امروز بحث مفصلی صورت گرفت.

* مخالفت همه با اعمال تحریم‌های مجدد آمریکا

عراقچی اضافه کرد: در رابطه با پروژه‌های مربوط به اراک، فردو و پروژه‌هایی که توسط اعضای برجام باید در ایران اجرا شود، بحث صورت گرفت و مخالفت همه با اعمال تحریم‌های مجدد آمریکا نسبت به پروژه‌های هسته‌ای موجود در برجام وجود داشت و همه تأکید داشتند که سیاست آمریکا، سیاست اشتباه و در جهت بسیار غلطی است.

معاون وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه در حاشیه این جلسه نیز دیدار‌های دوجانبه صورت گرفت، اظهار داشت: تقریبا با همه شرکت کنندگان گفتگو‌های دوجانبه داشتیم. با خانم اشمید درباره سیاست‌های جدید اتحادیه اروپا بعد از تغییر خانم موگرینی و نحوه ادامه همکاری‌ها صحبت شد. اتحادیه اروپا در واقع هماهنگ کننده برجام است ولذا نقش کلیدی در ادامه حیات برجام خواهد داشت.

نشست کمیسیون مشترک برجام امروز در سطح معاونان به ریاست عراقچی و هلگا اشمید معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در وین برگزار و حدود سه ساعت به طول انجامید. این نشست در شرایطی برگزار شد که یک ماه از ورود ایران به گام چهارم کاهش تعهدات برجامی می‌گذرد.

*ملاقات مفید با گروسی/ نیت و اراده خوبی را در گروسی مشاهده کردم

عراقچی همچنین درباره اولین ملاقاتش با «رافائل گروسی» مدیرکل جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی که پس از نشست کمیسیون مشترک برجام انجام شد، این ملاقات را بسیار مفید ارزیابی کرد و گفت: بعد از انتخاب ایشان به این سمت ما دیدار رسمی سیاسی با ایشان نداشتیم، البته آقای غریب آبادی سفیر ما با ایشان دیدار کرده بود و این اولین دیدار سیاسی بود که با ایشان داشتیم.

وی بیان کرد: برای شروع کار، ملاقات خوبی بود. ملاقات کاملا محترمانه و هر دو طرف تأکید کردند که همکاری‌های سابق و مثبت و سازنده ما با آژانس ادامه خواهد یافت و آژانس نیز رویکرد حرفه‌ای خود را حفظ خواهد کرد و به انجام وظایفش در ایران به شکل کاملا بیطرفانه و حرفه‌ای ادامه خواهد داد.

عراقچی خاطرنشان کرد: درباره ابعاد مختلف همکاری‌های صحبت کردیم درباره برخی مشکلاتی که اخیرا وجود داشته و راه حل‌هایی که وجود دارد، بحث کردیم. خوشبختانه نیت و اراده خوبی را در آقای گروسی شاهد بودم که وظایف خودش را به عنوان مدیرکل آژانس در یک فضای کاملا حرفه‌ای و به دور از فشار‌های سیاسی که معمولا در شورای حکام وجود دارد، انجام دهد و ما از این جهت بسیار خرسندیم.

* تا زمانی راه حل‌هایی برای برخورداری ایران از منافع برجام پیدا نشود، روند کاهش تعهدات ادامه می‌یابد

به گزارش فارس، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در پاسخ به این سؤال که آیا در نشست کمیسیون مشترک برجام تصمیمی اتخاذ شد؟ گفت: تصمیم برای آینده فقط در راستای حفظ برجام و ادامه حیات این توافق بود، به تصمیم مشخصی رسیده نشد که بخواهم اعلام کنم. همه اذعان داشتند که اگر ایران از منافع برجام بهره‌مند نشود، نمی‌شود آینده‌ای را برای برجام متصور بود.

وی ادامه داد: قرار شد گروه کاری مربوط به رفع تحریم‌ها تشکیل جلسه دهد و روی ایده‌های جدید کار کنند، ولی به هر حال موضع ما کاملا روشن بود و در این جلسه نیز تکرار کردیم، بدون هیچ شوخی و با جدیت کامل که روند کاهش تعهدات ایران ادامه خواهد یافت، تا زمانی که راه حل‌هایی برای برخورداری ایران از منافع برجام و همچنین رفع تحریم‌ها پیدا شود.

*فرانسه و ماکرون ایده‌هایی را شروع کرده و دنبال می‌کند

عراقچی با یادآوری این نکته که البته ایده‌هایی وجود دارد، اظهار داشت: فرانسه و شخص آقای ماکرون ایده‌هایی را شروع کرده و دارد دنبال می‌کند، البته آن هم مشکلات و موانع خود را دارد، با این حال همه اعضای شرکت کننده در جلسه امروز از چنین طرح‌هایی حمایت کردند.

* هیچ موضوعی تحت عنوان ارتباط با آمریکا در دستورکار ما قرار ندارد

به گزارش فارس، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران همچنین در پاسخ به سوالی درباره سفر‌های اخیرش به ژاپن، چین و کویت و همچنین سفر وزیر خارجه عمان به تهران و اینکه آیا این بدان معناست که ایران به دنبال از سرگیری رابطه با آمریکاست؟ تصریح کرد: اصلا چنین موضوعی در دستورکار سیاست خارجی ایران قرار ندارد. تعامل و رایزنی با کشور‌های جهان، امر معمول در سیاست خارجی ما است و با همه کشور‌های دنیا به جز رژیم‌های معدودی که در جریان هستید، ارتباط سیاسی و دیپلماتیک داریم و رفت و آمد‌ها وجود دارد با کشور‌هایی مثل ژاپن، چین، روسیه، ترکیه و خیلی از کشور‌ها در عالی‌ترین سطح تبادل هیأت‌های سیاسی را داریم و با خیلی از کشور‌ها تبادلات تجاری ما ادامه دارد و تبادلات فرهنگی ما نیز وجود دارد.

وی افزود: در سفر به کویت بحث خلیج فارس، امنیت خلیج فارس، طرح صلح هرمز که آقای رئیس جمهور ارائه دادند مطرح شد و این‌ها یکی از موضوعاتی است که با کشور‌های حاشیه خلیج فارس به صورت مدام درباره آن رایزنی می‌کنیم. دیپلماسی ما مسیر خود را با قوت ادامه می‌دهد و هیچ موضوعی هم تحت عنوان ارتباط با آمریکا در دستورکار ما قرار ندارد.

سید عباس عراقچی در هفته‌ای که گذشت به چین، ژاپن و کویت سفر کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عباس عراقچی اینستکس برجام نقض برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۱۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون «عوامل خارجی»دست غرب را در گرجستان می‌بندد؟-بخش پایانی

یک سال پس از ارائه اولیه لوایح مربوط به شفافیت فعالیت عوامل خارجی در سازمان‌ها و رسانه‌های غیرانتفاعی گرجستان مجدداً این طرح توسط حزب حاکم رویای گرجستان با اصلاحاتی به مجلس بازگرداند که همانند سال قبل با مخالفت‌هایی در مجلس و میان مردم مواجه شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه تسنیم، در مقطعی به نظر می‌رسید که هم مخالفان و هم سازمان‌های مردم نهاد بیهوده اعتراض می‌کنند. حزب رویای گرجستان در ابتدا عزم خود را برای دفاع از دیدگاه و لوایح ارائه شده نشان داد، به باج خواهی متوسل نشد، تحریکات را نادیده گرفت و در برابر شورش‌های خیابانی عقب نشینی نکرد.

با این حال، غرب آشکارا به حمایت از معترضان پرداخت نه فقط به این دلیل که از سرمایه‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های خود در «جامعه مدنی» گرجستان دفاع کند. بلکه به این دلیل که مقامات گرجستان نیز، به سمت تقویت حاکمیت‌ملی با فاصله گرفتن از معیارهای غرب حرکت کردند هرچند این حرکت و فاصله بسیار اندک بود.

حرکت گرجستان به سمت حاکمیت‌ملی بیشتر، در مقطع زمانی کنونی آغاز نشده است، بلکه زمانی آغاز شد که تفلیس مسیر عادی سازی جزئی روابط خود با مسکو را در پیش گرفت. سپس گرجی‌ها این اقدام خود را با دلایل اقتصادی توضیح دادند و واشنگتن نیز این تغییر اندک رویکرد را از دولت گرجستان پذیرفت.

پس از شروع عملیات ویژه روسیه در اوکراین، گرجستان (علی رغم درخواست های متعدد کی یف) نه تنها از گشودن جبهه دوم در اوستیای جنوبی و آبخازیا سرباز زد، بلکه حتی از پیوستن به تحریم‌های ضد روسیه خودداری کرد.

سپس گرجی‌ها این اقدام را با بقای نظام سیاسی خود توضیح دادند و ایالات‌متحده نیز این اقدام را به عنوان یک امر مسلم برای بقای نظام سیاسی گرجستان پذیرفت.

با این حال، اکنون مقامات گرجستان با درک این موضوع که پذیرش این امر از سوی واشنگتن ابدی نیست و چرخش و برخی سو گیری‌های دولت به سمت روسیه می‌تواند با خشم آمریکا مواجه شود و نظام سیاسی کشور را متزلزل کند.

این موضوع زمانی می‌تواند شدت یابد که اوضاع برای ایالات‌متحده در جبهه اوکراین به خوبی پیش‌نرود. از همین‌روی حزب حاکم رویای گرجستان تصمیم گرفت کسانی را که آشکارا در جامعه مدنی و فضای سیاسی برای ترویج سیاست‌های غربگرایانه فعالیت می‌کنند و می‌توانند در روندهای سیاسی و اجتماعی اثرگذار باشند را با لوایح مذکور محدود کند. اما واشنگتن دیگر نخواست و نتوانست در مقابل این اقدام حزب حاکم سکوت اختیار کند.

ایالات متحده نه تنها آشکارا تمام روایت های معترضان را پذیرفت و همانند سال قبل از اقدامات بعضاً خشونت‌آمیز آن‌ها به صورت قاطعانه حمایت می‌کند، بلکه به شدت از سالومه زورابیشویلی رئیس‌جمهور گرجستان در تقابل با دولت این کشور حمایت می‌کند.

ایالات‌متحده، تمایل پارلمان گرجستان برای تصویب این قوانین را با الهام از کرملین، با مسیر روشن مردم گرجستان به سمت همگرایی اروپایی و توسعه دموکراتیک ناسازگار دانست.

سفارت آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد‌: روز تصویب مقدماتی لوایح «روز سیاه دمکراسی گرجستان» بود و پیروی از این قانون به روابط گرجستان با شرکای استراتژیک غربی خود آسیب می‌رساند و کار مهمی را که بسیاری از سازمان‌های غیرانتفاعی و مردمی گرجستانی برای کمک به هموطنان خود انجام می‌دهند، تضعیف می‌کند.

اتحادیه اروپا نیز در راستای حمایت از معترضین اعلام کرد که صرفاً مقابله نیروهای پلیس با اغتشاشگران را نقض حقوق بشر نمی‌داند بلکه کمیسیون و اتحادیه اروپا از زبان «جوزف بورل» مسئول سیاست‌خارجه اتحادیه اروپا بیان می‌کند که این لوایح با ارزش‌های اتحادیه اروپا ناسازگار است.

تصویب این دو لایحه دو شرط از 12 شرط، یعنی ایجاد و حفظ محیطی مناسب برای سازمان‌های جامعه مدنی و همچنین تضمین آزادی رسانه‌ها را که گرجستان برای اعطای وضعیت نامزدی اتحادیه اروپا باید رعایت کند را نقض می‌کند.

یعنی در واقع، بروکسل به روایت دیگری از معترضان حمایت کرد، به این شکل که این لایحه با رویاهای گرجی‌ها در مورد ادغام در ساختارهای اروپای آزاد در تضاد است و در صورت تصویب این لایحه، گرجستان اجازه ورود به اتحادیه اروپا را نخواهد داشت.

به نظر می‌رسد اکنون، ایالات متحده و اتحادیه اروپا آماده است تا مقدمات یک بحران دیگر دولتی و یا یک انقلاب رنگی دیگر را در تفلیس ایجاد کند. برای‌ مثال، به دست رئیس جمهور کشور، سالومه زورابیشویلی، که به گفته وی، این قانون که هیچ کس به آن نیاز ندارد، از ناکجاآباد ظاهر نشده است. این قوانین توسط مسکو به ما دیکته شده است.

وی قبلاً گفته بود که این لایحه را وتو خواهد کرد.

بنابراین در شرایط فعلی، حزب حاکم دو گزینه دارد. یا برای حاکمیت خود و تقویت حاکمیت ملی گرجستان بجنگد و تا آخر تصویت لوایح پیش برود، یا از تصویب این لوایح همانند سال قبل امتناع کند که با توجه به نزدیک بودن انتخابات مجلس این امر بعید به نظر می‌رسد. زیرا نه تنها احترام و اقتدار حزب، بلکه اصول حاکمیت گرجستان را با تشکیک مواجه سازد.

موضع روسیه چیست؟

پس از شروع ناآرامی‌ها در گرجستان درپی تصویب لوایح شفافیت فعالیت عوامل خارجی در مجلس گرجستان توسط حزب حاکم و ایجاد ارتباط میان طرح قوانین فوق با کرملین، مسکو سعی کرده با خویشتنداری و عدم دخالت سیاسی در تحولات گرجستان آتش اغتشاشات را شعله‌ورتر نسازد.

اما روس‌ها مطمئن هستند که ناآرامی‌ها در گرجستان در راستای تهدید منافع حیاتی و امنیت آنان در سرزمین‌های خارج نزدیک روسیه است که توسط غرب‌جمعی به خصوص نیروهای وابسته به ایالات‌متحده در جامعه مدنی گرجستان در حال شکل‌گیری است.

با توجه به روندهای موجود، کارشناسان و سیاست‌مداران روس 3 سناریو را برای تحولات گرجستان در نظر می‌گیرند.

1-در سناریوی اول ایالات‌متحده با ایجاد ناآرامی در تفلیس سعی در از بین بردن مخالفانی دارد که در مقابل خواست غربگرایان در جهت‌گیری و تصمیم‌گیری سیاسی به نفع غرب و ایالات‌متحده از خود مقاومت نشان داده‌اند. از این دیدگاه این عملیات اولین واکنش واشنگتن به تلاش‌های کرملین در جهت ادغام «اوستیای جنوبی» و «آبخازیا» در اتحادیه روسیه و بلاروس است.

2- سناریوی دوم بر وقوع یک «انقلاب رنگی» دیگر در گرجستان تاکید دارد. در این دیدگاه دو مسیر برای تحقق خواسته های ایالات‌متحده در نظر گرفته می‌شود.1- در این فرایند تنش‌های به وجود آمده در گرجستان با رهبری سالومه زورابیشویلی رئیس‌جمهور و جامعه‌مدنی دست‌ساز آمریکا در این کشور ادامه پیدا کند تا حزب حاکم رویای گرجستان و «ایراکلی کوباخیدزه» نخست‌وزیر این کشور و به خصوص ایوانشویلی پدر خوانده سیاسی رویای گرجستان را که تمایلاتی روس‌گرایانه دارد به شدت تضعیف و در انتخابات آینده به‌طور کل دولت را به غربگرایان واگذار کنند.

3-سناریو سوم اوکراینیزه کردن گرجستان برای روسیه است. این سناریو درحال حاضر سناریوی غالب در کرملین است و سیاست‌مداران مسکو تحولات تفلیس را با این رویگرد فهم می‌کنند. در این سناریو هدف اصلی که ایالات‌متحده دنبال می‌کند، تبدیل گرجستان به یک منطقه متخاصم با روسیه و همانند سازی عملکرد سالومه زورابیشویلی، رئیس‌جمهور گرجستان با ولادیمیر زلنسکی همتای اوکراینی خود است.

روند تحولات سیاسی در گرجستان پس از شروع عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین بیانگر این موضوع است که دولت فعلی این کشور با تمام فشارهای موجود از سوی جریان‌های غربگرا، برخی کشورهای غربی و سیاست‌مداران اوکراینی در جهت ورود به درگیری با روسیه به نفع منافع غرب، به‌ هیچ‌وجه برخلاف منافع ملی این کشور وارد عمل نشد و جبهه جدیدی را علیه روسیه در مناطق اوستیای‌جنوبی و آبخازیا ایجاد نکرد.

اما در زمان کنونی و تغییر در معادلات میدانی به‌ نفع روسیه به‌نظر می‌رسد این رویکرد حزب حاکم گرجستان دیگر از سوی مقامات ناتو و ایالات‌متحده قابل پذیرش نباشد. از همین‌روی تغییر دولت در تفلیس بر اساس همان دستور‌العمل انقلاب رنگی کی یف در سال 2014 و روی‌کار آوردن دولتی همراه با سیاست‌های غرب، می‌تواند گرجستان را به اوکراینی جدید و پاشنه آشیل روسیه بدل کند.

این دقیقاً همان نقطه نگرانی است که سرگئی لاوروف وزیرخارجه روسیه در مصاحبه خود در خصوص تحولات گرجستان بیان داشت. اعتراضات در گرجستان علیه لایحه شفافیت عملکرد ماموران خارجی فقط بهانه‌ای برای تغییر قهرآمیز قدرت در این کشور بود و این وضعیت بشدت یادآور حوادث میدان استقلال اوکراین در سال 2014 است.

جمع‌بندی

باتوجه به روند رویدادهای چند هفته اخیر همانند اقدامات تروریستی در تالار کروکوس مسکو به‌نظر می‌رسد تلاشی برای برهم زدن تمرکز کرملین از روند جنگ در اوکراین در حال انجام است. 

این دست از اقدامات تنها برای اثرگذاری در وضعیت میدانی جنگ اوکراین نیست و باید اهداف گسترده‌تری برای اقدامات تخریبی غرب در لایه اول امنیتی روسیه در نظر گرفت. یکی از مهم‌ترین این اهداف می‌تواند اثرگذاری مخرب بر روی یکی از شاهرگ‌های حیات اقتصادی روسیه یعنی کریدورهای مواصلاتی باشد.

موضوع کریدورها به ویژه کریدور شمال-جنوب را می‌توان به‌ عنوان یکی از عناصر چهارچوب امنیت منطقه‌ای روسیه پس‌ از شروع بحران اوکراین در نظر گرفت. از این‌رو دلایل اعتراضات گرجستان را می‌توان در رویارویی ژئوپلیتیکی و نظامی-استراتژیک روسیه و غرب جستجو کرد.

بازی جدید غرب به مسکو اجازه نمی‌دهد تا سیستم اتحادهای منطقه‌ای مدنظر خود را در ماوراء قفقاز شکل دهد. از نظر غرب‌جمعی مسکو باید در این منطقه با رقابت‌های جدی و شدیدی روبرو باشد. اتحادیه اروپا و ایالات‌متحده پروژه‌های خود را در قبال روسیه با پس ‌زمینه ژئوپلیتیکی و با هدف انزوای این کشور و بی‌اثر کردن منافع حاصل از کریدور شمال-جنوب دنبال می‌کنند.

و در آخر به نظر می‌رسد که اغتشاشات و اعتراضات در گرجستان در ذیل پروژه‌ای بزرگتر علیه منافع روسیه در منطقه قفقاز طرح‌ریزی شده و بر همین اساس چند سناریوی محتمل را می‌توان برای آن در نظر گرفت.

1-تغییر قدرت در گرجستان با هدف اوکراینیزه کردن این کشور و ایجاد جبهه جدید علیه روسیه. 2- ایجاد تحریم‌های گسترده از سوی دولت گرجستان علیه روسیه که در این صورت برنامه‌های اقتصادی مهمی از قبیل کریدور شمال-جنوب (بسته شدن جاده لارس‌علیا به‌منظور قطع ارتباط زمینی بین ارمنستان و روسیه) و یا مسیر عبور خطوط گازی روسیه به سمت ترکیه با مشکل مواجهه می‌شود. 

مهدی سیف تبریزی پژوهشگر حوزه روسیه و قفقاز

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عراقچی: میدان، دیپلماسی و رسانه سه ضلعِ مهم در هر واقعه نظامی یا سیاسی هستند
  • عراقچی: پس از اقدام نظامی، زمان ورود به میدان سیاست و دیپلماسی است
  • آیا ایران از اسرائیل خواسته بود که در ازای توقف حمله به غزه، به سرزمین های اشغالی حمله نکند؟
  • عباس عراقچی: هم اکنون، زمان استفاده از موشک‌های دیپلماتیک است/ مذاکرات سیاسی، نقد کننده دست آوردهای میدانی است
  • راهیابی نماینده گرمسار به مراحل پایانی لیگ ملی بسکتبال
  • وزیر کار : لایحه تغییر نحوه تعیین حداقل حقوق کارگران در مراحل پایانی تدوین
  • لایحه تغییر نحوه تعیین حداقل حقوق کارگران در مراحل پایانی تدوین
  • لایحه تغییر نحوه تعیین حداقل حقوق کارگران از سال 1404 در مراحل پایانی تدوین!
  • قانون «عوامل خارجی»دست غرب را در گرجستان می‌بندد؟-بخش پایانی
  • با مذاکره با آمریکا از عملیات «وعده صادق» دستاورد سیاسی بدست بیاوریم! / اصلاح‌طلبان: موشک‌ها را خرج برجام کنید