Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-25@09:54:18 GMT

سایه سنگین عقب ماندگی مزدی روی دستمزد کارگران

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۹۲۱۰۷

سایه سنگین عقب ماندگی مزدی روی دستمزد کارگران

مطابق آمارهای مرکز آمار، دهک های پایین جامعه از جمله کارگران در تأمین هزینه های زندگی کسری بودجه دارد و سایه سنگین عقب ماندگی مزدی روی دستمزد کارگران هر روز بیشتر احساس می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت در دویست و هشتاد و دومین جلسه شورای عالی کار در روزهای پایانی  اسفند ماه 97، تصمیم به افزایش حداقل دستمزد کارگران از یک‌ میلیون و 114هزار تومان به یک‌میلیون و 516هزار و 100 تومان در سال 98 گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اما  افزایش هزینه‌های زندگی، تاثیر افزایش دستمزد در سال 98 را زایل کرده است و دقیقاً به همین دلیل بود که گروه های کارگری در چند دوره درخواست برگزاری کمیته مزد به منظور بررسی قدرت خرید کارگران را دادند و این جلسه طی یکی دوماه گذشته برگزار و روش های افزایش قدرت خرید کارگران مورد بررسی قرار گرفت.

* هزینه ها از درآمدها پیش تر است

ناصر چمنی، نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به کاهش قدرت خرید کارگران گفت: آمارها حاکی از این است که هزینه ها از درآمد کارگران پیشی گرفته است. عده ای اما به بهانه های مختلف مخالف افزایش دستمزد هستند و بیان می کنند که افزایش دستمزد تورم به دنبال دارد و باعث تعطیلی بنگاه می شود.

وی ادامه داد: علیرغم آنکه سال گذشته گروه کارفرمایی با افزایش حداقل دستمزد بیش از تورم مخالفت کرد، ولی دیدیم که تصویب افزایش 36.5 درصدی حداقل مزد نه تنها موجب ریزش نیروهای کار نشد بلکه در برخی استانها به رشد اشتغال هم انجامید کما اینکه طبق آماری که در اختیار داریم در استان آذربایجان شرقی طی شش ماهه اول سال با رشد تعداد بیمه شدگان مواجه بوده ایم.

چمنی ادامه داد: اعتقاد ما این است که در بحث دستمزد دولت باید به وظیفه خود در قبال کارگران و کارفرمایان عمل کند. کارفرمایان به دلیل شرایط اقتصادی همچنان با مشکلاتی در تامین مواد اولیه تولید و مالیات و هزینه‌های جانبی روبه رو هستند ولی اگر دولت پای کار بیاید و به کاهش هزینه‌ها کمک کند، مشکل دستمزد کارگران حل می‌شود.

نماینده کارگران در شورای عالی کار خاطرنشان کرد: ترکیه دو سال قبل در شرایط اقتصادی بد و تورم شدید گرفتار شده بود ولی با این وجود دستمزد 100 درصد افزایش یافت طبعا کارفرماها نمی‌توانستند این موضوع را تحمل کنند ولی افزایش 100 درصدی دستمزد اتفاق افتاد.

چمنی در توضیح دلیل این امر گفت: دولت ترکیه مالیات را در بخش تولید کاهش داد و به کارفرماها اعلام کرد که درصد کمی مالیات از آنها می‌گیرد و در عوض آنها این رقم را روی دستمزد نیروهای خود بگذارند و به افزایش حقوقشان کمک کنند. ما نیز می‌توانیم چنین رویه‌ای را برای واحدهای تولیدی خود در نظر بگیریم و درصد مالیات را برای کارفرمایان کاهش دهیم تا به تقویت دستمزد کارگران منجر شود.

نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: با مشخص شدن رقم سبد هزینه معیشت کارگران در کمیته دستمزد مذاکرات مزد 99 به شکل معقول‌تر و کارشناسی شده تری ادامه یابد.

به گزارش تسنیم، براساس آمارهای احصا شده از طرح هزینه درآمد خانوار ایرانی در سال 97 توسط  مرکز آمار ایران، میانگین کل هزینه یک خانوار شهری در سال 97  در هر ماه 3میلیون و 276 هزار تومان بوده است. همچنین کل درآمد میانگین خانوار ایرانی نیز حدود 3 میلیون 600 هزار تومان بوده‌است.

جزییات این آمارها نشان می‌دهد، درحالی که هزینه خانوار دهک اول حدود یک میلیون 100 هزار تومان بوده درآمد این خانوارها حدود 880 هزار تومان بوده است.

 با توجه به اینکه در گزارش مرکز آمار این موضوع  احساس می شود که دهک های پایین جامعه برای تأمین معیشت خود با کسری بودجه روبرو هستند، یعنی سایه سنگین عقب ماندگی مزدی روی دستمزد کارگران هر روز بیشتر احساس می شود.

*کدام دهکها کسری بودجه دارند؟

بررسی اعداد و ارقام طرح هزینه درآمد خانوار مرکز آمار ایران در سال 97 نشان می‌دهد، درحالی میانگین درآمد یک خانوار شهری ایرانی 3.6 میلیون تومان بوده، هزینه‌های خانوار شهری دهک اول حدود 250 هزار تومان از درامدها بیشتر بوده است. این موضوع یعنی پیش افتادن هزینه‌‌‌‌ها از درآمدها در دهک دوم به میزان 137 هزار تومان  نیز صدق می‌کند. در دهک سوم نیز درآمدهای یک میلیون 932 هزار تومانی حدود 17 هزار تومان از  هزینه های یک میلیون و949 هزار تومانی کمتر بوده است.

همچنین درآمد میانگین خانوار دهک دهم نیز بیش از 10 میلیون تومان و هزینه این خانوار حدود 8 میلیون تومان بوده است.

*رشد کسری بودجه در دهکهای پایین جامعه طی سال97

به گزارش تسنیم، در سال 1396 مابه‌التفاوت درآمد ماهانه خانوارهای شهری دو دهک اول و خانوارهای روستایی چهار دهک اول نسبت به هزینه‌شان منفی بوده یعنی با کسری بودجه مواجه بوده‌اند که در سال 1397 این وضعیت به خانوارهای شهری سه دهک اول و خانوارهای روستایی پنج دهک اول گسترش یافته است.

نکته حائز اهمیت در جدول زیر آنجاست که بانک مرکزی تنها آمارهای هزینه-درآمد مربوط به خانوارهای شهری را ارائه می‌کند اما داده‌های مرکزآمار مبتنی بر اطلاعات خانوارهای شهری و روستایی است.  با توجه به اینکه در روزهای گذشته یک گزارش اولیه از هزینه درآمد خانوار توسط بانک مرکزی در رسانه‌‌ها منتشر شده بود آمارهای مربوط به خانوار شهری مرکز آمار ایران بررسی شده است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۲۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کار : حقوق کارگران هنوز به حد ایده‌آل نرسیده زیرا عقب‌ماندگی چندین ساله‌ای در این حوزه وجود دارد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه با جدیت پیگیر بحث امنیت شغلی کارگران هستیم، گفت: کار جوهره توسعه اقتصاد هر کشوری است. کار بستر استقلال سیاسی، امنیتی و فرهنگی کشور را فراهم می‌کند و ما به همه کارگران ایران اسلامی افتخار می‌کنیم.

به گزارش ایرنا، «صولت مرتضوی» عصر چهارشنبه پنجم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ همزمان با هفته کارگر و در دیدار با نخبگان جامعه کارگری افزود: روایتی است از امام صادق (ع) که می‌گوید کسی که برای تامین معیشت خانواده کار و تلاش کند همانند کسی است که در راه خداوند رحمان جهاد می‌کند. کار جوهره توسعه اقتصاد هر کشوری است. کار بستر استقلال سیاسی، امنیتی و فرهنگی کشور را فراهم می‌کند. ما به همه کارگران ایران اسلامی افتخار می‌کنیم.

وی گفت: همانطور که امروز(چهارشنبه) در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی عرض کردم به جد پیگیر بحث امنیت شغلی کارگران هستیم. رهبری به زیبایی فرمودند امنیت شغلی با پایداری صنایع و کارخانجات محقق می‌شود. امسال به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است. جهش با رشد متفاوت است. جهش به معنای یک حرکت خارق‌العاده و استثنایی است. بستر جهش تولید جامعه کارگری و کارفرمایی است.

مرتضوی گفت: متاسفانه برخی به دلیل نیت‌های خاص سیاسی که دارند به دنبال ایجاد دوگانه کارگر و کارفرما هستند. از منظر ما کارگر و کارفرما هر دو در یک جبهه سخت در حال تلاش هستند. کارفرما به لحاظ اینکه تمام سرمایه‌اش را جهت ایجاد رونق و توسعه اشتغال به خدمت گرفته است کارگر است. کارگر کارفرما است به دلیل اینکه شیره جانش را برای توسعه به کار میگیرد. جهش تولید امسال با تلاش جامعه کارگری و کارفرمایی محقق خواهد شد.

وزیر تعاون با بیان اینکه باید دست به دست هم دهیم به مهر و میهن خویش کنیم را کنیم آباد افزود: امروز جامعه ما امروز ایران قوی و پر اقتدار است و تمام اینها با سرپنجه تدبیر، تخصص و توان اجرایی شما محقق شده است. تمام ۵۰ هزار کارگری که در جای جای نظام اسلامی در حال فعالیت هستند همگی جزو نخبگان عرصه خدمات، کشاورزی و مباحث مختلف هستند. باید از این ظرفیت‌ها استفاده شود. از دکتر چکشیان معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون تقاضا می‌کنم ارتباط با نخبگان جشنواره امتنان را برقرار نگه دارند و از نظرات‌شان استفاده کنند.

مرتضوی گفت: تحریم خساراتی را وارد کرده است، اما این تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است. امروز یکی از عزیزان در دولت مباحثی را مطرح کرد که نوجوانان ما در حوزه دانش‌بنیان نوجوانان ره صد ساله را یک شبه پیموده‌اند. امیدواریم فرصتی مهیا شود در نمایشگاه پیشرفت‌های کشور در سنوات آتی در محضر مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری حتما از اقدامات نخبگان حوزه کارگری رونمایی شود. شما کارگران سفیران جمهوری اسلامی ایران هستید و توقع ما از شما که علم را می‌شناسید و بر پیشرفت‌های جهان احاطه دارید جهاد تبیین شما، تبیین دستاوردهای خودتان در حوزه‌های مختلف است.

وزیر تعاون تصریح کرد: گلایه‌هایی که بخش کارگری از ما دارند و بخشی از آن به حق است، در خصوص حقوق و مزایا است. ما بارها گفته‌ایم که ما حداقل حقوق را تعیین می‌کنیم اما طبیعی است که در بسیاری از کارخانجات باید کارگر را راضی نگه دارند. اما این حقوق هنوز به حد ایده‌آل نرسیده زیرا عقب‌ماندگی چندین ساله‌ای در این حوزه وجود دارد و افزایش حقوق بسیار اندک بوده است. مقدورات کشور و بخش تولید پاسخگوی افزایش فراتر از تصمیمات نیست زیرا اثرات جانبی دارد. رهبر معظم انقلاب امروز اشاره فرمودند که توسعه و پایداری کارخانجات لازمه امنیت شغلی است. در سنوات گذشته ملاحظه کردید که چه بلایی بر سر صنایع نساجی آمد و کارخانجات بزرگ ما تعطیل شدند. لازمه ثبات و امنیت شغلی سرپا نگه داشتن کارگاه و کارخانه است که باید به آن توجه شود.

وی تاکید کرد: خلاقیت در هدایت و رهبری نیروهای همکار بسیار اهمیت دارد خصوصا در بخش مسکن کارگری. شما نخبگان حوزه کارگری باید از ظرفیت‌های تخصصی برای مناسب‌سازی، ارزان‌سازی و سبک‌سازی مسکن و مشارکت در امر مسکن استفاده کنید. ما و شما باید دست به دست یکدیگر بدهیم تا دغدغه جامعه کارگری که مهم‌ترین آن مسکن، اشتغال و ازدواج است را رفع کنیم. ما مامور مسئول هستیم. همه با یکدیگر باید کمک کنیم تا اینکه با جهش تولید، رونق اقتصادی صورت بگیرد. رونق در این مسیر هزینه‌های تولید را کاهش داده و در کاهش تورم اثرات مثبت خواهد داشت.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • احتمال تغییر در رقم دستمزد کارگران جدی شد ؟
  • وزیر کار : حقوق کارگران هنوز به حد ایده‌آل نرسیده زیرا عقب‌ماندگی چندین ساله‌ای در این حوزه وجود دارد
  • مخالفت جدی منچستریونایتد با محدودیت مالی در لیگ برتر
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره مزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؟
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت
  • سرکوب دستمزد کارگران و لطمات بزرگی که به کشور تحمیل شده
  • افزایش ۵۷ درصدی دستمزد ۱۴۰۱ بیکاری را ۸ درصد کاهش داد
  • خوفی که به جان کارگران افتاد | کاهش حقوق در صورت تعطیلی پنجشنبه ها
  • پاسخ معاون وزیر کار به درخواست افزایش حقوق کارگران: از کارکنان بیشتر شده
  • ارگران مهاجر در کشورهای همسایه ایران چقدر حقوق می‌گیرند؟