Web Analytics Made Easy - Statcounter

جشنواره نوای خرم آغاز شده است و به زودی به مراحل پایانی خود خواهد رسید. جشنواره‌ای که به آینده موسیقی ایرانی، بقا و شکوفایی آن می‌اندیشد. هدف جشنواره نوای خرم، توجه به استعدادها در زمینه موسیقی است.

رضا خرم یکی از داوران ششمین جشنواره نوای خرم درباره تفاوت این جشنواره با جشنواره جوان و دیگر رویداد‌های موسیقی کشور، به خبرنگار حوزه موسیقی  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: این جشنواره مختص گروه سنی زیر ۱۸ سال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئله مهم دیگری هم که در جشنواره نوای خرم مطرح است، جبران جفایی است که سالیان سال به ساز‌هایی همچون ویولن و پیانو شد.

وی با اشاره به ایجاد محدودیت در انتخاب ساز در برخی جشنواره‌ها ادامه داد: این امر که برخی ساز‌هایی را برای نواختن موسیقی ایرانی تعیین کنند و بر اساس آن افراد مجبور شوند که تنها با آن‌ها بنوازند، یعنی نوعی تعصب و بی‌خردی. با یک ویولن به زیبایی می‌توان موسیقی ایرانی همچون بیات ترک و مخالف سه‌گاه را نواخت؛ ما چنین محدودیتی در جشنواره خرم نداریم. حتی من تشویق می‌کنم که اگر افرادی می‌توانند با گیتار هم موسیقی ایرانی را بنوازند. چراکه اگر بتوانید با گیتار یک موسیقی اصیل ایرانی را بزنید، اتفاق خوبی است.

خرم در ادامه با بیان اینکه این نگرش را از پدر به یادگار دارد، اظهار کرد: سال‌ها پیش با پدرم در مهمانی بودم که جوانی آمد و خواست که هنرش را به پدر نشان دهد. آن پسر گفت که من می‌خواهم جسارتی کنم؛ سازی دارم که نام آن سه‌تار برقی است؛ یک ساز ابداعی بود و من خودم تا به حال چنین سازی ندیده بودم. وقتی شروع به نوازندگی کرد، پدر همین صحبت‌هایی که من گفتم را بیان کرد و گفت اگر شما بتوانید با هر سازی ایرانی بزنید، به موسیقی ایرانی خدمت کردید؛ حتی اگر موسیقی ایرانی را نتوانید بزنید، به موسیقی مورد نظرتان، خدمت کردید. در نتیجه در جشنواره خرم نیز ما هیچ محدودیتی درباره ساز نداریم. به شخصه با موسیقی گروه‌های جنجالی دنیا نیز موافق هستم؛ اما نوازندگان باید توانایی ساز زدن را داشته باشند، نه اینکه تنها سر و صدا راه بیندازند. اینجا زدن موسیقی ایرانی با هر سازی آزاد است.

وی درباره کیفیت آثار ارائه شده در این دوره از جشنواره نیز گفت: خیلی از اجرا‌های شرکت‌کنندگان دارای کیفیت خوبی است، اما متاسفانه اجرا‌های ضعیف هم در این رویداد هستند. جالب است بدانید که وقتی ۶ دوره جشنواره را همراه با خیلی از بزرگان موسیقی آسیب‌شناسی کردم، به این نتیجه رسیدم که یکی از ضعف‌های بزرگ ما معلم‌های ما هستند. اتفاقاً با دیدن بچه‌های شرکت‌کننده باید بگویم که بلااستثنا همه خوب هستند؛ یعنی استعداد دارند، اما بسیاری آموزش‌ها اشتباه است. متاسفانه برخی معلم‌های موسیقی خیلی در این هنر تخصص ندارند؛  کسی که خودش بلد نباشد، چطور می‌خواهد یاد بدهد.

خرم افزود: در خیلی از موارد می‌بینیم که حتی گوش معلمان شرکت‌کنندگان آنقدر قوی نیست که کوک ساز بچه‌ها را تشخیص دهند و در نتیجه نمی‌توانند ریتم را درست به آن‌ها آموزش دهند. حتی در خیلی از موارد نت اشتباه بوده و به شخصه دیده‌ام که این نت‌های اشتباه گاهی مکتوب هم شده و در اختیار بچه‌ها قرار گرفته است. طبیعتاً در این شرایط آن‌ها هم اشتباه می‌زنند. به این ترتیب این اشتباهات در حال مسری شدن است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره آموزش‌هایی که می‌توان به شرکت‌کنندگان داد، گفت: همیشه در شعار‌هایی که در فراخوان جشنواره می‌دهیم، به مسئله اخلاق پرداختیم و آن را مطرح کردیم. یکی از دلایل عمده‌ای که این جشنواره به نام پدر من نام‌گذاری شده، مسائل اخلاقی پدرم است که یک سرفصل جدید بوده و کلی قابل صحبت است. باید اخلاق هم در سیاست‌های ما بگنجد.

خرم در پایان گفت: این موارد ابتدا باید به معلمان آموزش داده شود که آن‌ها به صورت مرتب به شاگردان تحت نظر خودشان ضمن آموزش موسیقی، این موارد را هم یادآوری کنند. به این ترتیب بچه‌ها به واقع تفهیم می‌شوند که بدون اخلاق موسیقی به تعالی نمی‌رسد. به نوعی امکان دارد که افرادی پیشرفت‌هایی الکی داشته باشند و به فضاهای ظاهری هم برسند، اما ممکن نیست بدون اخلاق به آن نقاط اوج دسترسی پیدا کنند. شاید فهم این موارد برای بچه‌ها زود باشد، اما همین که گفته شود و در ذهن آن‌ها مرور و شنیده شود؛ آن زمان اثر خودش را خواهد گذاشت. ما در این باره خیلی تلاش می‌کنیم و اعتقادمان است که بدون اخلاق کسی به جایی نمی‌رسد.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جشنواره نوای خرم موسیقی ایرانی موسیقی سنتی رضا خرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۲۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قزوه: جشنواره «نفس پاک» با شاعران فارسی زبان برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا قروه درباره «جشنواره شعر نفس پاک» گفت: مراسم اختتامیه این جشنواره هفته اول تیر برگزار می‌شود، دو ماه برای اجرای آن زمان داریم و پایان مهلت فراخوان هم ۱۵ خرداد است. این اولین جشنواره‌ای است که با خروجی مفید و یک کتاب ماندگار برگزار می‌شود.

وی افزود: پیش از این جشنواره‌های مختلفی با مشارکت نهاد‌های مختلف برگزار کرده ایم، از جمله جشنواره ستاد اقامه نماز جمعه، نماز و جشنواره‌ای با همکاری سازمان انرژی هسته‌ای که کتابی هم به یادگار از آن جشنواره منتشر شد. همایش بزرگ شعر غزه را داشتیم که مشارکتی در سطح ملی و بین المللی داشت.

رییس مرکز شعر، موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما گفت: در جشنواره شعر نفس پاک، سعی می‌کنیم از شاعران کشور‌های فارسی زبان دعوت کنیم تا اشعار خود را در مورد پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر ارائه کنند.

قزوه افزود: جشنواره شعر نفس پاک یکی از کار‌های جدی ماست و اهمیت آن را به شاعران یادآوری می‌کنیم تا از این برنامه، کتابی هم به یادگار منتشر شود. این آمادگی را داریم که در سال‌های بعد این جشنواره را ادامه دهیم.

وی گفت: دوست داریم جشنواره باشکوهی داشته باشیم، اما برنامه طوری است که ۱۴ برگزیده دارد که از بین آنها پنج نفر اول ۱۵ میلیون تومان، پنج نفر دوم ۱۰ میلیون تومان و چهار نفر سوم هشت میلیون تومان جایزه می‌گیرند.

رییس مرکز شعر، موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما با اشاره به دعوت از شاعران بنام و مدعو در جشنواره شعر نفس پاک افزود: محمود اکرامی فر، مصطفی محدثی خراسانی و مرتضی امیری تیم سه نفره داوری جشنواره هستند، البته مرحله داوری اولیه را هم تیم دیگری برعهده دارد. کتاب جشنواره هم همزمان با مراسم اختتامیه در همان هفته اول تیر رونمایی می‌شود.

قزوه گفت: تلاش می‌کنیم گروه‌های سرود و موسیقی را هم در این جشنواره ببینیم تا کیفیت بیشتری به آن دهد تا جشنواره متمایزی نسبت به قبل داشته باشیم.

وی درباره فراخوان جشنواره شعر نفس پاک افزود: اعتیاد و عواقب زیان بار در زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی، آگاهی بخشی در خصوص عواقب ناشی از سوء مصرف مواد مخدر، گفتمان سازی و ترغیب و تشویق برای انتخاب سبک زندگی سالم و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت (تقدیم ۴ هزار شهید در راه مبارزه با مواد مخدر) چهار محور اصلی این جشنواره هستند.

رییس مرکز شعر، موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما با بیان اینکه اینکه شعر بسیاری از مشکلات ما را در طول تاریخ رفع کرده است، گفت: حکیمان زیادی، چون فردوسی، نظامی و شعرای دیگر با اشعار خود در تاریخ تاثیرگذار بوده اند. مرکز شعر، موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما تمایل دارد با سازمان‌ها و مراکز مختلف کار کند. این مرکز با شاعران زیادی از کشور و خارج از ایران هم در ارتباط است.

قزوه با اشاره به برنامه تلویزیونی «سرزمین شعر» شبکه چهارم سیما افزود: یکی از کار‌های ما برنامه سرزمین شعر بود که استقبال خوبی از آن شد و باز هم دنبال چنین برنامه‌هایی هستیم. جشنواره‌ای داشتیم که در آن پانصد شاعر حضور داشتند.

دیگر خبرها

  • میزبانی آذربایجان‌غربی از نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار می‌شود
  • جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • برگزاری جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • سُرنانوازی لرستان یک موسیقی جهانی شده است
  • شروع به کار یک جشنواره سینمایی بدون دبیر!
  • جشنواره موسیقی «شب‌های موسیق تاک در ملایر برگزار می‌شود
  • قزوه: جشنواره «نفس پاک» با شاعران فارسی زبان برگزار می‌شود
  • روایت تسنیم از آنچه در نوای هزار‌ دف ‌پالنگان گذشت + فیلم