Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه گفت که این کشور قصد دارد اختلافات با آمریکا درباره سامانه دفاع موشکی اس 400 روسیه را از طریق دیپلماتیک حل کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس،‌«حامی آکسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه روز جمعه گفت که آنکارا قصد دارد تا اختلافات با آمریکا درباره خرید سامانه دفاع موشکی اس-400 را از راه‌های دپلماتیک حل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی که در یک کنفرانس مطبوعاتی صحبت می‌کرد، گفت: «ترکیه این حق حاکمیتی را دارد که از خود دفاع کند.»

این مقام ترکیه‌ای اضافه کرد که آنکارا این آمادگی را دارد که سامانه دفاع موشکی پاتریوت آمریکا را نیز خریداری کند.

تحویل اولین سامانه اس-400 به ترکیه در حالی اوایل مرداد ماه تکمیل شد که وزارت خارجه آمریکا پیش از آن تهدید کرده بود که واشنگتن هر کشوری را که از روسیه، سامانه پدافند موشکی اس-۴۰۰ خریداری کند، تحریم خواهد کرد.

دولت آمریکا قصد دارد ترکیه را به دلیل خرید سامانه‌های پدافند موشکی اس-400 از روسیه، تا پایان سال 2020 به صورت کامل از برنامه تولید مشترک «اف-35» کنار بگذارد و حتی تحویل مابقی جنگنده‌های خریداری شده را نیز تعلیق کرده است.

هفته گذشته ارتش ترکیه طی رزمایشی در استان آنکارا، جنگنده‌های اف-16 را برای آزمایش سیستم راداری و تشخیص سامانه اس-400 به پرواز درآورد. بعد از آن بود که «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا از آزمایش این سامانه در ترکیه ابراز نگرانی کرد.

تصمیم ترکیه به خرید دومین سامانه اس-400 در حالی است که «جان راد» معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاسی شرط بازگشت ترکیه به برنامه اف-35 را دست کشیدن از این سامانه پدافندی روسی عنوان کرده بود. 

انتهای پیام/.

منبع: فارس

کلیدواژه: ترکیه آمریکا آنکارا وزارت امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۲۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلافات جمهوریخواهان بر سر کمک‌های خارجی برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان

«مایک جانسون»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز سه‌شنبه از برنامه خود برای پیشبرد و به رای‌ گذاشتن لوایح مربوط به کمک‌های خارجی درخواستی «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان به همراه یک لایحه چهارم با موضوع تحریم علیه ایران و روسیه و تصرف دارایی‌های روسیه در هفته آینده خبر داد.

جانسون گفت که او برنامه دارد تا به جای بسته امنیت ملی ۹۵.۳ میلیارد دلاری که توسط مجلس سنا در ماه فوریه تصویب شد این کمک‌ها را در مجلس نمایندگان در قالب چهار لایحه مجزا به رای گذاشته و تصویب کند.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، «ایندرجیت پارمار»، استاد سیاست بین‌الملل دانشگاه لندن ارزیابی کرد: «برگزاری این رای‌گیری‌ها به صورت جداگانه نشان می‌دهد اختلافات در داخل اعضای حزب جمهوریخواه در مجلس نمایندگان چقدر عمیق هستند. فراکسیون راست افراطی آزادی همچون دونالد ترامپ و گروه لابی‌گر سیاسی بنیاد هریتیج موسوم به هریتیج اکشن مخالف کمک‌های بیشتر به اوکراین بوده و جانسون را همچون کوین مک‌کارتی، رئیس سابق مجلس نمایندگان، به سرنگونی تهدید کرده‌اند.»

این کارشناس اضافه کرد: اختلافات سیاسی فزاینده در حوزه سیاست خارجی امری تنها محدود به جمهوریخواهان نیست و دموکرات‌ها هم اختلافات مشابهی در داخل خود دارند.

پارمار خاطرنشان کرد: «در داخل اعضای حزب دموکرات در کنگره نیز اختلافات به ویژه بر سر غزه و اسرائیل وجود دارند. اختلافات عمیق همچنین بین دولت جو بایدن و پایگاه رای‌دهندگان حامی حزب دموکرات (به ویژه رای‌دهندگان جوان و مسلمان) نیز وجود دارد.»

طبق تحلیل این کارشناس با وجود آنکه مساله کمک‌های خارجی درخواستی دولت جو بایدن چند ماه است که مورد مناقشه بوده اما وضعیت اخیر اوکراین و حمله تنبیهی اخیر ایران به سرزمین‌های اشغالی باعث شد که تبدیل به مساله نخست شود.

پارمار بیان کرد: «فشار فزاینده‌ای بر دولت جو بایدن وجود دارد تا کمک‌های جدید هنگفتی به سه متحد آمریکا (اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان)‌ بدهد و این فشار در داخل فراکسیون جمهوریخواهان مجلس نمایندگان نیز که به نوبه خود دچار اختلافات هستند احساس می‌شود.»

بن‌بست در کنگره آمریکا بر سر لایحه بودجه مکمل درخواستی جو بایدن در اواخر سال ۲۰۲۳ برای این کمک‌های خارجی جدید چند ماه است که ادامه پیدا کرده است. مجلس سنای آمریکا یک نسخه ۹۵ میلیارد دلاری از این لایحه را در ماه مارس تصویب کرد اما جانسون تا کنون از به رای گذاشتن این کمک‌ها در مجلس نمایندگان امتناع کرده است.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • وزیر خارجه روسیه : مسکو از طریق کانال‌های دیپلماتیک به تل آویو اطلاع داده که تهران خواهان افزایش درگیری نیست
  • اختلافات جمهوریخواهان بر سر کمک‌های خارجی برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان
  • آمریکا باز هم به اوکراین سامانه موشکی پاتریوت می دهد
  • زلزله ۵.۶ ریشتری در ترکیه / آنکارا هم لرزید
  • بایدن : تحریم‌ ها و کنترل‌های صادراتی جدیدی را علیه ایران اعمال می‌کنیم / این تحریم‌ها، رهبران و نهاد‌های مرتبط با سپاه، وزارت دفاع و برنامه موشکی و پهپادی ایران را هدف قرار می‌دهند
  • سفر هنیه به آنکارا برای دیدار با اردوغان
  • تناسب و ضرورت دو اصل مهم در دفاع مشروع حق طبیعی یک کشور است
  • سامانه‌های موشکی ۱۵ خرداد و اس ۳۰۰ و اس ۲۰۰ ارتش ایران | تصاویر
  • از دوران وابستگی تا روزگار سرافرازی
  • سالیوان: تحریم‌های جدیدی در زمینه موشک‌ها وضع می‌کنیم