Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-28@17:09:15 GMT

شانس «طبس» از دست رفت

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۹۲۹۸۵

شانس «طبس» از دست رفت

عضو شورای عالی ژئوپارک‌های جهانی یونسکو خبر داد: طبس امسال فرصت ثبت در فهرست ژئوپارک‌های جهانی یونسکو را از دست داد.

علیرضا امری‌ کاظمی که مدیریت ژئوپارک جهانی قشم را نیز به عهده دارد و عضو شبکه ملی ژئوپارک‌های ایران است و در کمیته راهبری و اجرایی ژئوپارک‌های آسیا ـ اقیانوسیه نیز عضویت دارد، در گفت‌وگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت پرونده طبس، توضیح داد: ژئوپارک طبس از سه سال پیش رسما فعالیت خود را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرماندار وقت این شهر به موضوع علاقه‌مند و حامی درجه یک بود. تیم ژئوپارک هم از دانشگاه پیام نور طبس خیلی پای کار بودند و با حمایت «ایمیدرو» و معادن ذغال سنگ کار را سریع پیش بردند؛ تا جایی که پروفسور مارتینی ـ رییس شورای عالی ژئوپارک‌های جهانی یونسکو ـ در سفر به این منطقه بسیار شگفت زده شد و از اقدامات انجام شده اعلام رضایت کرد و امید داد که طبس می‌تواند یکی از ژئوپارک‌های منحصربه فرد شبکه جهانی ژئوپارک‌ها شود.

وی ادامه داد: متاسفانه با تغییرات مدیریتی در شهرستان طبس، حمایت‌ها از ژئوپارک کمرنگ‌تر شد و پروژه‌های رسمی طبس برای چند ماهی متوقف شدند و در این مدت فعالیت خاصی انجام نشد.

امری‌ کاظمی گفت: قرار بود امسال پرونده طبس برای ثبت جهانی تدوین و ارائه شود، اما متاسفانه فرصت امسال را از دست داد، چون به آن حد از توسعه نرسیده بود و پرونده آن تکمیل نشد و کارها نمیه کاره مانده بود. هرچند تیم پروژه ژئوپارک طبس کارهای مربوط را ادامه داده‌اند اما عملا حمایت همه جانبه از این پروژه برداشته شد و موقعیت ثبت جهانی از دست رفت.

وی افزود: هدفمگذاری کرده بودیم در سال ۱۴۰۰ خورشیدی ژئوپارک طبس به دنیا معرفی شود که متاسفانه این اتفاق نیافتاد. اگر سال آینده پرونده آن آماده و ارائه شود در سال ۱۴۰۱، ژئوپارک طبس جهانی خواهد شد. همانطور که برای ارس پیش‌بینی کرده بودیم در سال ۱۳۹۹ پرونده آن به فهرست ژئوپارک‌های جهانی اضافه شود اما تغییرات مدیریتی، پیگیری و موضوع ثبت آن را به تعویق انداخت، اما اگر نتیجه ارزیابی‌ها مثبت شود این ژئوپارک نیز در سال ۱۴۰۰ جهانی خواهد شد.

عضو هیات ارزیابان رسمی یونسکو اظهار کرد: خبر خوب درباره طبس این است که با روی کار آمدن فرماندار جدید حمایت و پیگیری جدی پرونده دوباره آغاز شده است. از طرفی در منطقه کارگروهی با حضور نمایندگان تمام دستگاه‌های دخیل در موضوع ژئوپارک تشکیل شده که باعث می‌شود پرونده با تنگناهای سازمانی مواجه نشود. این اقدام بسیار امیدوارکننده است از این نظر که می‌توانیم سال دیگر پرونده طبس را به شورای ژئوپارک‌های جهانی یونسکو بفرستیم. ظرفیت این منطقه به حدی است که بعد از «ارس» سومین ژئوپارک ایران شود.

ایران هم‌اکنون پرونده ژئوپارک ارس را در دست شورای ژئوپارک‌های جهانی یونسکو دارد که در صورت صدور رأی مثبت، نام آن تا سال ۱۴۰۰ به فهرست شبکه ژئوپارک‌های جهانی یونسکو اضافه می‌شود و به این ترتیب ایران و منطقه خاورمیانه صاحب دو ژئوپارک خواهد شد. نخستین ژئوپارک ایران در منطقه قشم است. سومین پرونده‌ای که ایران امید دارد تا سال آینده به دست یونسکو برساند، طبس است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گردشگري ژئوپارک یونسکو طبس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۲۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«صبح تبریز»؛ با یاد شهریار عدل


عصر ایران- در 8 روز گذشته نشریات سراسری را معرفی کردیم و جای نشریه‌ای خاص و متمرکز بر بخشی از سرزمین‌مان خالی بود و از این رو این بار نشریه صبح تبریز را با قلم نیما عظیمی معرفی می‌کنیم:

  نشریه‌ی «صبح تبریز» مجله‌ای خوش‌ قد و قامت در آذربایجان است که از نظر فرم مانند بسیاری از ماهنامه‌ها و فصل‌نامه‌ها، «پرونده‌محور» است و در هر شماره، موضوع یا چهره خاصی را از زوایای مختلف مورد بحث قرار می‌دهد. 

از نظر محتوا نیز در هر شماره، فصلی از تاریخ، فرهنگ و هنر ایران زمین را روایت می‌کند و درون‌مایۀ کاملاً ایران‌‌دوستانه دارد. 

صبح تبریز سال گذشته، در جشنواره رسانه‌های ملی ایران، رتبه نخست را در بخش گفت‌وگو از آن خود کرد. «میراعتماد عمادی» مدیرمسئول و «فرشید باغشمال» سردبیر مجله است. 

ویژه‌نامۀ نوروزی مجله، با گرامی‌داشت هشتادمین سال زادروز دکتر شهریار عدل منتشر شده‌ و با عکسی از دکتر عدل در کنار گل‌ومرغ‌های قاجاری همراه شده که اشاره به خاستگاه هنری و تاریخی این شخصیت کم‌نظیر دارد. 

مرحوم عدل، اهل تبریز و با همت او بود که تخت‌جمشید، چغازنبیل و نقش‌جهان اصفهان به ثبت جهانی رسید و این سه اثر تاریخی را در سال‌های جنگ، زیر چتر حمایتی یونسکو برد و از خطر بمباران‌های احتمالی عراق نجات داد.
 
صبح تبریز، در همین‌شماره، به پیشینه هنر سفال در آذربایجان نیز پرداخته و نشان این هنر تمدن‌ساز را از کاوش‌هایِ باستان‌شناسیِ قرونِ میانی گرفته تا آثار برادرانِ فقید قابچی -که ترکیب رازآلود آبی‌فیروزه‌ای کارگاه‌شان، همواره مورد توجه پژوهشگران سفال است- بررسی کرده‌است. شماره‌های پیشین این مجله نیز حال‌وهوای مشابهی دارند:  

- «پرونده جغرافیای آذربایجان» و یادی از شادروان دکتر رحیم هویدا از جغرافی‌دانان برجسته دانشگاه تبریز در سال‌های دور. 


- «پرونده موزه» و یادی از شادروان استاد فاطمه کریمی، بانوی کهنه‌کار باستان‌شناسی ایران و پایه‌گذار کاوش‌های ربع‌رشیدی تبریز در سال 1372.  

- «پرونده شادروان حاج‌اسماعیل امیرخیزی» تاریخ‌نگار، ادیب، خوش‌نویس و از چهره‌های شاخص مشروطه، که مشاور ستارخان سردار ملی نیز بود.
 
- «پرونده پهلوانی» و یادی از عیاران و لوطیان تبریز در دوره صفوی، نظیر پهلوان حاج‌ اللهیارخان تبریزی، پهلوان ابراهیم حلاج‌اوغلی و پهلوان عبادالله سرابی تبریزی.  

- «پرونده اسناد تاریخی تبریز» و مرور مهم‌ترین اسناد تاریخ معاصر تبریز از جمله «وقف‌نامه تبریز» که یادآور اشغال بیست‌ساله‌ی تبریز توسط عثمانی‌ها است.  

- «پرونده مکتب مرثیه تبریز» و یادی از نوحه‌سرایان آذربایجان به همراه آئین‌ها و سنت‌های عزاداری در تبریز.  

- «یادنامه دکتر محمدجواد مشکور» ادیب، مورخ و دین‌پژوه برجسته معاصر که سال‌های جوانی خود را در دانشگاه تبریز حضور داشته و با کتاب مهم «تبریز تا پایان قرن نهم هجری» نقش ارزنده‌ای در روایت تاریخ این شهر داشته‌است.  


- «پرونده باغات تاریخی تبریز» با نگاه بر پیشامدهای ناگواری که «باغ‌شهر تبریز» را به وضعیت خشکیده معاصر بدل ساخت.   

- «پرونده تبریز دهه 60» با گفتارهایی درباره روزهای ملتهب این شهر در گفت‌وگو با مسئولان و چهره‌های پرنفوذ آن دوران.  

- «پرونده دارالسلطنه تبریز» و یادی از رجال برجسته و تاثیرگذار تبریز در عهد قاجار.  

- «پرونده کاسبی» و یادی از آئین‌ها و باورهای کاسبی سنتی در تبریز قدیم.  

-«پرونده تبریز و خراسان» که به اشتراکات تاریخی دو شهر با محوریت ارادت به آستان امام رضا(ع) پرداخته است. 

- «پرونده تبریز و اصفهان» که از آن به «رفاقت‌نامه دو شهر» یاد شده‌ و پیداست قصد دارد بر فضای قیاس دو شهر تاریخی فایق آید.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: امید جوان؛ نوروز در خاطرات بازرگان/ در شورای انقلاب به دنبال جای‌گزینی برای عید نوروز بودند تجارت فردا؛ روی دیگری از بهروز افخمی/ ملکه‌های اقتصاد؛ شگفتانۀ هنرپیشۀ زن هالیوود سیاست‌نامه؛ متفکران برتر در 45 سال بعد از انقلاب

دیگر خبرها

  • «صبح تبریز»؛ با یاد شهریار عدل
  • هانسی فلیک، لوئیز انریکه و رافا مارکز، تنها گزینه‌های بارسلونا برای جانشینی ژاوی
  • هدیه باورنکردنی بانک به خوش‌شانس‌ترین زن
  • رضا اسدی از پرسپوليس به AFC شکایت کرد
  • تریپل بوشهری تیم ملی، تا چهار نشه، گل نشه!
  • خوش‌شانس یا بدشانس؟/ روایت زندگی زوجی بیمار و سالمند که بلیط بخت‌آزمایی ۱ میلیون پوند برنده شدند
  • شانس کم نویر برای بازی در دِرکلاسیکر
  • سازش پرونده قتل در دزفول
  • این عادت شانس زنده ماندن افراد مبتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • عکس| رسوا شدن ورزشکار حقه‌باز در المپیک