Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از مباحث امروز هنرمندان در عرصه‌های مختلف  بحث لغو معافیت مالیاتی این گروه است. سازمان امور مالیاتی اعتقاد دارد که همه هنرمندان باید مالیات بپردازند. در این میان سینماگران خیلی سریع به این موضوع واکنش نشان داده و تمام تلاش خود را بکار می‌برند تا خود را از این گودال بیرون بکشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدضیاء هاشمی (دبیر شورای عالی تهیه‌کنندگان و رئیس جامعه صنفی سینماگران) یکی از افرادی‌ست که می‌گوید هیچ مشورتی با سینماگران در این رابطه نشده است.

به اعتقاد شما در سینما چند درصد هنرمندان و به‌طور خاص بازیگران دستمزدهای میلیاردی دارند؟

متاسفم که بگویم بسیاری از واقعیت‌ها در حوزه فرهنگ و هنر در این هیاهو گم شده و در این مسیر غبارآلود کمتر می‌توان سره را از ناسره تشخیص داد. حکایت امروز سینمای ما حکایت یک هنر صنعت کاملا ورشکسته است سینمایی که کمتر از ده درصد از جمعیت کشور برای دیدن آثار آن به سینماها مراجعه می‌کنند، کاملا ورشکسته است.

درآمد سینما در سال گذشته 240 میلیارد تومان بوده است که از این میزان به طور متوسط تنها 90 میلیارد تومان آن بازگشت سرمایه بوده درحالی‌که 200 میلیارد تومان هزینه تولید و پخش آثار شده است. و بسیاری از تهیه‌کنندگان که قدرت ریسک در این حوزه را نداشتند، سالهاست فعالیتی ندارند. اما متاسفانه افکار جامعه را به سمت تنها چند سلبریتی که درآمدی میلیاردی دارند، سوق دادند. این افراد شاید تعدادشان به اندازه انگشتان ۲ دست هم نباشد که برای یک فیلم هم از یک یا دو نفر از این افراد استفاده می‌شود. بقیه عوامل همگی دستمزدها معقول و کمتر از میزان زحماتشان دریافت می‌کنند. با این اوصاف چگونه یک هنر-صنعت ورشکسته در کشور قادر به ارائه مالیات خواهد بود؟

 آیا صنف تهیه‌کنندگان سینما به‌عنوان کارفرما در صنف سینمایی‌ها، برای تعیین پایه مالیاتی و چگونگی تعیین مالیات بر درآمد یا دستمزد طرف مشورت سازمان امور مالیاتی قرار گرفته‌اند؟

متاسفم به بیان این حقیقت تلخ که نه تنها سازمان امور مالیاتی از مشورت با صنوف سینما و بالاخص تهیه‌کنندگان که صاحبان و نقطه آغاز یک اثر هستند، هیچ مشورتی دریافت نکرده بلکه وزارت ارشاد هم برای سامان بخشیدن به امور مرتبط بدون مشورت اعمال نظر می‌کند. از اینکه بگذریم. برای روشن شدن اذهان عمومی هم باید بگویم هنرمندان در عرصه سینما به صورت کامل معاف از مالیات نیستند به قدری برای بند "ل"، ماده ۱۳۹ تبصره و ماده ۱۵ و ۱۶ در نظر گرفتند که دیگر نمی‌توان گفت هنرمندان (تهیه‌کننده و پخش‌کننده) در حوزه سینما معاف از مالیات است.

باتوجه به اینکه مشاغل هنری معمولا ثابت نیستند، آیا مدت زمان بیکاری یک هنرمند بین دو پروژه در مالیات‌گیری لحاظ می‌شود؟

در سال نزدیک به ۱۱۰ فیلم سینمایی به صورت متوسط تولید می‌شود و چند نفر از صنوف مختلف (بازیگر، فیلمبردار، تدوینگر، طراح صدا و ...) شاید برای دو یا سه کار درگیر کار می‌شوند اما بقیه صنوف شاید در سال یک فیلم به هم افرادشان نرسد و دیگر عوامل هم در طول سال عملا بیکار هستند. با این اوصاف سرانه کار برای هنرمندان عرصه‌های مختلف یکسان نیست. برخی از عزیزان ۵ سال یکبار کار می‌کنند و البته بیمه بیکاری هم دریافت نمی کنند زیرا این امکان برایشان وجود ندارد، در این‌صورت چطور می‌توان از این قشر مالیات اخذ کرد؟ بیمه هنرمندان به صورت اختیاری است یعنی هزینه بیمه را باید خود افراد پرداخت کنند. این بیمه بسیار ضعیف است. وزارت ارشاد هم بخشی از سهم بیمه را پرداخت می‌کند در این میان حتی برخی توان پرداخت این بیمه را هم ندارند. با این اوصاف بیشتر هنرمندان نه امنیت شغلی دارند و نه بیمه مناسب. شخصا ۴۰ نفر از تهیه‌کنندگان را می‌شناسم که افرادی که تاثیرگذار در سینما بوده‌اند اما امروز یک میلیون و چهارصد هزار تومان از بیمه بازنشستگی عایدی دارند. پس به نظر می‌رسد به‌جای حذف معافیت مالیات باید تبصره‌ای به بند ل ماده ۱۹ اضافه شود و برای افراد سقف درآمد در نظر گرفته شود تا براساس درآمد اخذ شده توسط "فرد" مالیات از او اخذ شود.

در چنین فضایی اصناف باید در مقابل این بی‌عدالتی واکنش نشان دهند همانطور که شورایعالی تهیه‌کنندگان به همراه برخی از دوستان این کار را انجام داد و منجر به حذف لایحه پرداخت مالیات توسط هنرمندان در بودجه سال ۹۹ به مجلس شد. باید این مهم را یادآور شوم که اگر معافیت مالیاتی هنرمندان به هر دلیلی در هر زمان مخدوش شود ارمغانش تنها بیکاری بیشتر و تولید کمتر خواهد بود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سازمان سینمایی پول های کثیف سید ضیا هاشمی ضیا هاشمی مالیات بر سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۳۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجالی که «نماوا» به پا کرد

طی ساعات اخیر ویدئویی از محمدحسن شانه‌ساززاده مؤسس شاتل و نایب‌رئیس هیئت‌مدیره پلتفرم نمایش خانگی نماوا منتشر شده است که در آن حرف‌های عجیب و غریبی می‌زند و همه بازیگران و تهیه‌کننده‌های سینمای ایران را به بی‌اخلاقی متهم می‌کند.

به گزارش برترين‌ها؛ شانه‌ساززاده در این ویدئو می‌گوید: «بازیگران این سریال‌ها خیلی بی اخلاق‌اند. بازیگران و تهیه‌کننده‌ها همه بی‌اخلاقی‌های خاص خودشان را دارند و به قرارداد و حرف‌شان متعهد نیستند. من در چند صنعت مختلف بودم از لوازم خانگی تا مصالح ساختمانی، کاشی سرامیک، خودرو و ... بودم من به بی‌اخلاقی این‌ها هیچ جا ندیدم. اسم‌شان این است که هنرمندند و مثلا فرهیخته و فرهنگی‌اند، اما بسیار بی اخلاق اند [..]اول و آخرشان پول هست. شما پول بده هر کاری می‌کنند.»

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

این ویدئو واکنش‌های زیادی به دنبال داشت و نهال موسوی، روزنامه‌نگار نیز طی یادداشتی در این باره نوشت: شنیدن این حرف‌ها از شخصی که سال‌ها مدیر یکی از بزرگترین پلتفرم‌های نمایش خانگی بوده و با این جمع بستن همه هنرمندان به صفاتی که گفته است بسیار تاسف آور است. واقعا این سخنان چنان شرم آور است که حتی نباید به آن اصلا پرداخت، ولی باید به آقای شانه‌ساز (به این اسم معروف است) چند نکته را به اختصار یادآوری کرد. تمام مشکل از همین نگرش است که فکر می‌کنید اول و آخرش پول است و اگر پول بدهی هر کاری را می‌کنند.

این نگاه شما طبیعتا همین توقع را هم ایجاد کرده است و اگر که پول بدهید مطالبه هر کاری را هم دارید! و بالطبع هنرمندی یا هر شخصی مخالفت کند و حاضر به انجام آن نشود از نظر شما احتمالا عهد شکسته است و بی اخلاقی کرده است.

به گفته خودشان، ایشان در چند صنعت مختلف بوده و اتفاقا مشکل بعدی همینجاست شما که در لوازم خانگی یا مصالح ساختمانی و خودرو فعال بوده‌اید به سینما و سریال سازی چه ارتباطی دارید؟ احتمالا فکر می‌کنید، چون پول دارید و پول می‌دهید می‌توانید هر کاری بکنید!

پس دانش، تجربه، تخصص و ... در زمینه هنر صنعت پیچیده‌ای، چون سینما چه می‌شود؟ آیا صرف همین داشتن پول کافی است که شما وارد این حوزه شوید و عاقبت هم به این نتیجه گیری برسید؟ فیلمسازی بسیار پیچیده‌تر و سخت‌تر از این است که یک پولدار فقط به دلیل پول دار بودن وارد آن شد، در همین کشور افرادی بسیار پولدارتر از شما وجود دارد که حاضر به انجام چنین کاری نشده‌اند، چون آن‌ها این درک را دارند که اگر من در فلان صنعت موفق بوده‌ام دلیل نمی‌شود که در سینما هم بتوانم همین موفقیت را داشته باشم.

آقای شانه ساز، حرف شما شاید در مورد برخی از هنرمندان و سینماگران درست باشد هیچ صنف و رشته‌ای در این جهان پاک و منزه نیست و در هر حیطه کاری افراد خوب و بد وجود دارد، ولی این که شما اینچنین نشسته و بدون ذره‌ای استثنا و یا کم و زیاد چنین حکم‌های را صادر می‌کنید به نظر خود شما اخلاقی است؟ به نظرم بسیار مهم است که از شما پرسید شما با چه کسانی کار کرده‌اید و ارتباط داشته‌اید که به این نگرش رادیکال رسیده‌اید؟ حال که شما موضع خود را در ارتباط با افرادی که با آن‌ها همکاری داشته‌اید به این صراحت گفتید، باید نظر طرف‌های مقابل همان محدوده مشخصی که با شما کار کرده‌اند در مورد شما را هم پرسید و بدانیم آن‌ها درباره شما چه می‌گویند که شما آن‌ها را چنین بی اخلاق می‌دانید؟

در پایان باید گفت که چقدر تاسف آور است که یک شخصی با این ادبیات و نگرش نسبت به هنرمندان همچنان در این حیطه فعالیت کند. وزارت ارشاد، سازمان سینمایی، خانه سینما، ساترا و ... در ارتباط با این بی احترامی نسبت به هنرمندان کشور هیچ نظری ندارند؟ روزگار غریبیست نازنین ...

همایون اسعدیان کارگردان سینما و تلویزیون نیز در واکنش به این اظهارات گفت: آقای شانه‌ساززاده یکی از مدیران ارشد نماوا با حرف‌هایی که بیشتر زیبنده خودشان است بازیگران و تهیه‌کنندگان سینمای ایران را مورد نوازش قرار دادند! من در چهل‌سال گذشته شاهد این میزان از وقاحت در اظهارنظر کسی در مورد هنرمندان نبودم و این صحبت‌ها بی‌سابقه است. به‌خصوص وقتی سوال‌کننده از آقای شانه‌ساززاده می‌پرسد نگران عدم همکاری بازیگران و تهیه‌کنندگان پس از این حرف‌ها نیستید؟ می‌گوید پول که بدهید می‌آیند!

قیاس به نفس می‌فرمایید جناب شانه‌ساز! حداقل برای منی که در دو پروژه با شما کار کردم و چیز‌های بسیاری از شما دیدم این حرف‌ها باعث تاسف است. جناب شانه‌ساز برای حفظ حرمت سینمای ایران، من، همایون اسعدیان عضو کوچک این سینما تا زمانیکه شما در نماوا حضور داشته باشید در هیچ سمتی با این مجموعه همکاری نخواهم کرد.

مازیار میری هم در این مورد گفت: آقای شانه‌ساز فرمایشاتی داشتند که واقعا باعث تاسفه. البته از نظر من تاسف بزرگ‌تر جایی است که مدیران فرهنگی کشور شرایطی به وجود می‌آورند که افراد کاسب کاری همچون ایشان عهده‌دار و تصمیم‌گیر امور فرهنگی می‌شوند و از آنجا که بر خلاف تصورشان معتقدم اخلاق و شرافت بیش از هر حرفه‌ای نزد اهالی سینماست تا زمانی که ایشان رسما از اهالی سینما عذرخواهی نکند از تمام پروژه‌هایی که قرار به همکاری با این پلتفرم داشتم انصراف میدهم.

رضا کیانیان عضو انجمن صنفی بازیگران سینمای ایران نیز در واکنش به این ماجرا نوشت: من هم سخنان نایب‌رئیس پلتفرم نماوا که به بازیگران و تهیه‌کنندگان توهین کرده بود را شنیدم. اتفاقا به همین علت واکنش انتقادی آقایان همایون اسعدیان و مازیار میری را در صفحه خودم استوری کردم و بازنشر دادم. اصلا دوست ندارم راجع به آن فرد و ادبیات زشت او حرفی بزنم و او را مخاطب قرار دهم، ولی این را بگویم که قرار است انجمن بازیگران سینمای ایران یک شکایت قضایی از نایب‌رئیس نماوا تنظیم کند. باید منتظر باشیم و ببینیم قوه قضائیه چه تصمیمی درباره سخنان توهین‌آمیز این فرد می‌گیرد.

اسماعیل عفیفه تهیه‌کننده سریال جنگل آسفالت که از طریق نماوا پخش می‌شود در جواب به حرف‌های مدیر ارشد این پلتفرم درباره بازیگران و تهیه‌کنندگان نوشت: ما به اندازه جناب شانه‌ساززاده درگیر پول نیستیم که به‌خاطرش هرکاری بکنیم. ما مانند ایشان ابوالمشاغل نیستیم و شغل و میزان درآمد و سابقه و سطح زندگی ما چیز پنهانی ندارد. من در زمان مسئولیت آقای شانه‌ساززاده قراردادی با نماوا نداشتم و قرارداد جنگل آسفالت با تیم مدیریتی جدید بسته شد و علی‌رغم بالا و پایینی که هر پروژه دارد صمیمانه و همراه با اعتماد متقابل مشغول کاریم. تهمت‌های ایشان قابل پیگرد قانونی است، اما در حال حاضر تیم ما و مجموعه نماوا فصل مشترکی به نام «جنگل آسفالت» دارد، پس ما مانند ایشان مصداق این بیت سعدی نمی‌شویم که یکی بر سرِشاخ بُن می‌برید..»

محسن کیایی و پرویز پرستویی نیز به این ویدئو واکنش نشان دادند:


در انتها، اما روابط عمومی پلتفرم نماوا در واکنش به صحبت‌های جنجالی شانه ساز از هنرمندان پوزش خواست و نوشت: غیر از هنر که تاج سر آفرینش است / دوران هیچ منزلتی جاودانه نیست

مجموعه نماوا به عنوان یکی از قدیمی‌ترین سکو‌های نمایش خانگی مفتخر است که سال‌ها خود را به منزله خانه سینماگران و هنرمندان ایران تلقی کرده و رابطه احترام‌آمیز و مبتنی بر اصول حرفه‌ای با ایشان را همواره راهنمای عمل خود داشته است.

نماوا در بحران‌های اقتصادی سال‌های اخیر سینمای ایران، در کنار سایر سکو‌های نمایش، کوشیده فضا و فرصتی فراهم کند تا آسیب‌های کمتری متوجه نیرو‌های خلاق سینما شود. هرچند که در جریان ساخت و نمایش برخی مجموعه‌های نمایشی مشکلاتی با برخی از همکاران پدید آمده باشد و مجموعه‌ای علیرغم صرف هزینه‌های گزاف، با بدعهدی به پخش نرسیده باشد، اما بدیهی است که چنین مشکلاتی عمومیت ندارند و مصاحبه اخیر نایب رئیس هیات مدیره نماوا را می‌باید صرفا واکنشی به موردی مشخص تلقی کرد.

مجموعه نماوا ضمن پوزش از هنرمندان شریف و نجیب و جامعه اصناف سینمای ایران تاکید دارد که تداوم رابطه مودت‌آمیز و محترمانه با سرمایه‌های گران‌سنگ سینمای ایران هم‌چنان مهم‌ترین سرمایه او خواهد بود.

دیگر خبرها

  • نماوا بایکوت می‌شود؟/ رضا کیانیان: از شانه‌ساززاده شکایت می‌کنیم/ همایون اسعدیان: با شما قطع همکاری می‌کنم/ فرحبخش: برو سرامیکت را بفروش !
  • زیان خالص پرسپولیس کاهش یافت
  • واکنش گسترده سینماگران به سخنان جنجالی مدیر پلتفرم نماوا
  • کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند
  • واکنش گسترده سینماگران به سخنان توهین آمیز مدیر نماوا
  • واکنش سینماگران به سخنان جنجالی مدیر یک پلتفرم و عذرخواهی نماوا
  • واکنش گسترده سینماگران به سخنان جنجالی مدیر یک پلتفرم و عذرخواهی نماوا
  • واکنش گسترده سینماگران به سخنان جنجالی مدیر یک پلتفرم
  • جنجالی که «نماوا» به پا کرد
  • از کارگردان و تهیه‌کننده تا منتقد در برابر اتهام بی اخلاقی به هنرمندان سینما