Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-19@09:56:13 GMT

زمینه‌های مشترک ادیان، مبنای گسترش صلح جهانی

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۹۳۸۰۴

زمینه‌های مشترک ادیان، مبنای گسترش صلح جهانی

گروه بین‌الملل ــ نمایندگان کلیسای کاتولیک در واتیکان، اسلام را دین صلح و مخالف با خشونت و گفت‌وگو را بهترین راه برای شناخت پیروان ادیان از یکدیگر و راهکار گسترش اخلاقیات انسانی در سطح جهان دانستند.

به گزارش ایکنا؛ شورای پاپی گفت‌وگوی بین ادیان در واتیکان با هدف ارتقای درک متقابل رهبران و پیروان ادیان از یکدیگر در سال 1964 تأسیس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این شورا با نخبگان مختلف دینی نشست‌هایی را به قصد یافتن زمینه‌های مشترک تعامل در جهت ارتقای صلح جهانی و ارزش‌های انسانی برگزار می‌کند.
«موسینیور خالد عکاشه»، رئیس بخش اسلام شورای پاپی گفت‌وگوی بین ادیان در واتیکان در گفت‌وگو با ایکنا درباره فعالیت‌های این شورا گفت: ما در بخش اسلام این شورا با سازمان‌های مختلف اسلامی در سراسر جهان از جمله با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت‌وگو می‌کنیم. همچنین در مناسبت‌‌های مختلف مانند آغاز ماه رمضان به مسلمانان جهان پیام تبریک می‌فرستیم. ما این کار را از سال 1967 آغاز کرده‌ایم و همچنان ادامه می‌دهیم؛ این نهاد پلی بین دنیای اسلام و مسیحیت است.
فواید گفت‌وگوی ادیان

وی درباره منافع گفت‌وگو برای شناخت بهتر اسلام و مقابله با پدیده‌هایی همچون اسلام‌هراسی گفت: ما از طریق گفت‌وگو می‌توانیم بهتر یکدیگر را بشناسیم و به هم احترام بگذاریم و نسبت به هم مهربان‌تر باشیم و درست‌تر قضاوت کنیم.
وی افزود: ما باید در اظهارنظرهای خود حقیقت را بگوییم. درباره اسلام‌هراسی باید سخن پاپ فرانسیس را تکرار کنم که مربوط کردن اسلام با تروریسم عادلانه نیست و حقیقت ندارد. ما مسلمانان را خواهران و برادران خود می‌دانیم. وقتی فردی به نام اسلام یک عمل خشونت‌آمیز انجام می‌دهد مسلمانان باید صدای خود را بلند کنند و به چنین اقدامی نه بگویند و آن را محکوم کنند. مثلا چندی پیش یک فرد کاتولیک به دست داعش در سوریه کشته شد.
وی در مورد پیام مشترک قرآن و انجیل در گسترش صلح در جهان معاصر گفت: روشن است که پیام اصلی ادیان عشق و صلح است. در قرآن و کتاب مقدس آیاتی در حمایت از صلح و بشریت وجود دارد که از این نظر شبیه به هم هستند و می توان با استفاده از آن برادری و صلح و همکاری را در جهان گسترش داد.
وظیفه نخبگان

عکاشه در مورد اینکه چگونه می‌توان نتایج نشست‌های نخبگان مسلمان و مسیحی درباره گسترش صلح بشری را به درون جوامع  برد و در میان عامه مردم ترویج کرد، گفت: انتقال نتایج این گونه نشست‌ها به درون جامعه و عمومی کردن آن یک چالش دیرینه است و باید نخبگان برای رساندن پیام صلح و دوستی بین ادیان به توده مردم تلاش کنند.
همچنین كاردینال «میگل آنجل آیوسو گیسو» رئیس شورای پاپی برای گفت‌وگوی ادیان واتیكان در گفت‌وگو با ایکنا درباره زمینه‌های مشترک ادیان برای گسترش صلح جهانی گفت: ما انسان‌ها همه مخلوق خداوند هستیم و این باعث به وجود آمدن مسئولیت مشترک نسبت به انسان‌ها می‌شود تا اخلاق، مسئولیت عمومی و دین را در جامعه گسترش بدهیم.
اهداف شورای پاپی

وی افزود: ما در شورای پاپی گفت‌وگوی ادیان در واتیکان گفت‌وگو و روابط حسنه با ادیان مختلف در سراسر جهان را هدف خود می‌دانیم. قصد داریم از این طریق درک متقابل میان سنت‌های دینی مختلف را گسترش دهیم. در مورد اسلام و مسلمانان ما زمینه‌های همکاری مشترک زیادی داریم و خوشحالیم از طریق مراکز گفت‌وگوی ادیان سازمان‌های اسلامی در کشورهای مختلف به تعامل با مسلمانان می‌پردازیم.  
گیسو در ادامه گفت: علاوه بر اسلام ما با پیروان ادیان دیگر مانند پیروان آیین‌های هندو، بودیزم، تائو، جین، سیک ها و دیگر ادیان نشست‌هایی برای آشنایی با عقاید آنها داریم. ما می‌خواهیم با استفاده از تعالیم ادیان مختلف زمینه‌های مشترکی برای ارتقای صلح، عدالت و دعوت انسان‌ها به کار خیر پیدا کنیم.
بیانیه ابوظبی، پیامی برای بشریت

این کشیش کاتولیک افزود: بیانیه ابوظبی که در جریان دیدار پاپ از امارات منتشر شد یک دعوت جهانی است که پاپ با همکاری مفتی الازهر به طور مشترک آن را منتشر کردند و در ابوظبی اتفاق افتاد. این یک دعوت جهانی برای همگان و در همه زمان‌هاست. هدف این بیانیه این است که همه سنت‌های دینی در جهان بتوانند از طریق دریافت پیام آن در کنار یکدیگر جهانی بهتر بسازند. برادری و به وجود آوردن صلح در درون قلب‌ها و در درون جامعه و خانواده و صلح جهانی پیام اصلی این بیانیه است.   یادآوری می‌شود، سند راهبردی «برادری انسانی» موسوم به بیانیه ابوظبی، به عنوان سنگ‌بنایی برای برنامه جامع اقدام مشترک در تقویت صلح جهانی است که اسفندماه سال گذشته با سفر پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، به ابوظبی میان الازهر و واتیکان امضا شد.   گفت‌وگو از محسن حدادی

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا کاتولیک واتیکان پاپ گفتگوی ادیان صلح جهانی بیانیه ابوظبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۳۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات «وعده صادق» را باید زنگ وحدت و اتحاد جهان اسلام دانست

ماموستا ملااحمد شیخی در گفت وگو با خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب در سخنانی اظهار داشت: بیش از 75 سال از تجاوزگری رژیم صهیونیستی و قتل عام مردم فلسطین و غزه و سایر مسلمانان جهان می‌گذرد.
 
امام جمعه شهرستان ثلاث باباجانی گفت: در طول این مدت از جنایات رژیم صهیونیستی جمعیت یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفری جهان اسلام تاکنون هیچ حرکتی در برابر این ظلم و تجاوزات از خود نشان نداده‌ بود، تا اینکه ایران اسلامی با اتکا به خداوند منان و نیز با روحیه ستم ستیزی و مبارزه با ظلم، توانست در یک عملیات بزرگ، پیچیده و کم نظیر رژیم صهیونیستی را به صورت کامل غافلگیر نماید.
 
این عالم اهل سنت با اشاره به اینکه عملیات «وعده صادق» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سیلی بزرگ و پرمعنایی به صورت رژیم منحوس و کودک کش اسرائیل بود، یادآور شد: بی‌گمان اگر اسرائیلی‌ها و هم پیمانانش خیال باطلی در حمله به ایران اسلامی در سر داشته باشند با جواب قاطع‌تر و بسیار شدیدتری از سوی نیروهای مسلح ایران روبرو خواهند شد، بنابراین بهترین کار برای آنان سکوت در برابر این وضعیت می‌باشد.
 
ماموستا شیخی تصریح کرد: امروز جهان غرب و آمریکایی‌ها و به ویژه صهیونیست‌ها به خوبی به قدرت موشکی و نظامی ایران پی برده اند و می‌بینیم که در این روزها به تدریج قدرت و توان بازدارندگی نیروهای مسلح ایران را معترف می‌شوند که این یک پیروزی برای جبهه مسلمین و محور مقاومت در منطقه و جهان می‌باشد.
 
امام جمعه شهرستان ثلاث باباجانی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: بی‌گمان عملیات «وعده صادق» که توسط سپاه پاسداران انجام گرفت می‌تواند تلنگری بر جهان اسلام باشد تلنگری که وحدت و اتحاد مسلمین را دوباره به همه ما گوشزد می‌کند بنابراین وعده صادق را باید زنگ وحدت و اتحاد جهان اسلام دانست.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگرانی سازمان جهانی بهداشت از گسترش آنفلوآنزای پرندگان در بین انسان‌ها
  • نوجوان نخبه روشندل اردبیلی، مبلغ قرآن کریم در جهان اسلام
  • عملیات «وعده صادق» را باید زنگ وحدت و اتحاد جهان اسلام دانست
  • توجه به گسترش کشاورزی دانش‌بنیان، زمینه صادرات مازاد نیاز داخلی را فراهم می‌کند
  • رئیسی هفته آینده عازم پاکستان می‌شود
  • آمادگی پاکستان برای میزبانی رئیس جمهور ایران
  • رییس‌جمهور هفته آینده عازم پاکستان می‌شود
  • کوراش کاران نهاوندی راهی مسابقات آسیایی و جهانی شدند 
  • تاکید وزیر دفاع پاکستان بر تقویت همکاری‌های امنیتی و ضدتروریسم با ایران
  • بازدید از معروف‌ترین مساجد جهان اسلام با دوچرخه