Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «آیت الله سیستانی» مرجعیت عالیقدر شیعیان عراق اخیرا رهنمود‌هایی را در خصوص نحوه مدیریت تحولات این کشور ارائه کرده است که در واقع این رهنمودها، پلی به سمت برقراری ثبات در عراق محسوب می‌شوند. درهمین ارتباط، «شیخ عبدالمهدی الکربلائی» نماینده آیت الله سیستانی، در خطبه‌های نماز جمعه روز گذشته بیانیه مرجعیت عراق را قرائت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیانیه آمده است: «شکی نیست که حرکت مردمی ابزاری موثر برای وادار کردن مقامات به انجام اصلاحات واقعی است، اما شرط اساسی آن مسالمت آمیز بودن آن و کشیده نشدن آن به خشونت، هرج و مرج و تخریب است. در این باره باید آگاه بود و بهانه‌ای به دست افرادی که خواهان اصلاحات نیستند، داده نشود».

در بیانیه مذکور آمده است: «حفظ مسالمت آمیز بودن تظاهرات و دور کردن آن از اقدامات خشونت آمیز و تخریب از اهمیت زیادی برخوردار است و این مسئولیتی است که برعهده همگان است که باید همه در راستای اجرای آن با همدیگر همبستگی کنند؛ همانطور که حفظ امنیت تظاهرات کنندگان مسالمت آمیز برعهده نیرو‌های امنیتی است تا بتوانند خواسته‌های خود را با آزادی بیان کنند».

در بخش دیگری از بیانیه آیت الله سیستانی آمده است: «نیرو‌های امنیتی باید حامی تظاهرات کنندگان مسالمت آمیز باشند. تظاهرات کنندگان هم نباید به خرابکاران اجازه دهند که تحت عنوان تظاهرات کننده به صفوف آن‌ها نفوذ و اقدام به حمله به نیرو‌های امنیتی و تخریب اموال عمومی و خصوصی کنند و به منافع شهروندان لطمه بزنند».

در این بیانیه همچنین تاکید شده است: «پشتیبانی از نیرو‌های امنیتی، احترام به آنها، تقویت روحیه آن‌ها و ترغیب آن‌ها به انجام وظایف خود در زمینه حفظ مطلوب امنیت و ثبات وظیفه همه است و حضور این عزیزان برای جلوگیری از هرج و مرج و برهم زدن نظم عمومی ضروری است». در این بیانیه ضمن تاکید بر عدم دخالت مرجعیت در روند انتخاب نخست وزیر جدید عراق بیان شده است: «ما امیدواریم که انتخاب نخست وزیر جدید و اعضای کابینه در مدت مشخص در قانون اساسی و طبق خواسته‌های شهروندان به دور از دخالت خارجی رخ دهد».

رهنمود‌های مذکور که توسط مرجعیت عالیقدر شیعیان عراق ارائه شده در واقع چراغ راهی است که توجه به آن می‌تواند ثبات را برای عراق به دنبال داشته باشد، چراکه مرجعیت صراحتا افزایش آگاهی معترضان و شناسایی نفوذی‌ها و عوامل خرابکار را خواستار شده است. ناگفته پیداست که توصیه‌های اخیر مرجعیت ناظر بر حوادثی است که طی روز‌های اخیر در شهر نجف اشرف به وقوع پیوسته است؛ حوادثی که جملگی آن‌ها توسط خرابکاران و عوامل نفوذی و نه معترضان، رخ دادند.

ازجمله این حوادث می‌توان به آتش زدن کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر نجف اشرف اشاره کرد که توسط عوامل نفوذی و خرابکاران انجام شد؛ مسأله‌ای که علیرغم ادعا‌های شبکه‌های سعودی و آمریکایی هیچ ارتباطی با معترضان عراقی نداشت.

همانطور که دولت عراق اعلام کرده است، هدف اصلی و اساسی آشوبگران از حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف اشرف، ضربه وارد آوردن به عمق استراتژیک روابط تهران و بغداد بوده است. با این حال، موضع دولت بغداد نشان داد که اقدام اغتشاشگران کوچکترین تأثیری بر روابط میان دو طرف نداشته است.

کما اینکه «ایرج مسجدی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق نیز با رد این ادعا که مردم عراق عامل حمله به ساختمان کنسولگری بوده اند، بر مستحکم بودن روابط تهران و بغداد تأکید کرد. بنابراین، می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که بزرگترین هدف اغتشاشگران از عملیات خرابکارانه علیه کنسولگری ایران در نجف اشرف که همان تحت تأثیر قرار دادن مناسبات تهران و بغداد بود، با شکست مواجه شد.

اقدامی دیگری که خرابکاران و عوامل نفوذی انجام دادند، آتش زدن مرقد «سید محمد باقر حکیم» در شهر نجف اشرف بود. اغتشاشگران و آشوب طلبان با این اقدام خود در واقع تلاش کردند تا بحران در عراق را به شهر‌های مذهبی ازجمله نجف اشرف بکشانند و آیت الله سیستانی با هشدار به موقع خود به تظاهرات کنندگان گوشزد کرد تا ضمن هوشیاری در برابر توطئه ها، نفوذی‌ها را شناسایی و از آن‌ها دوری گزینند.

هرچند که توطئه چینی طرف‌های خارجی از جمله عربستان سعودی و ایالات متحده آمریکا در حوادث اخیر نجف اشرف کاملا به چشم می‌خورد، اما نمی‌توان نقش برخی طرف‌های داخلی در گسترش هرج و مرج در این شهر را نادیده گرفت؛ طرف‌هایی همواره با صدور بیانیه‌های متعدد و یا انتشار پیام‌های توئیتری مردم را به برگزاری تظاهرات گسترده فراخواندند و بدین ترتیب زمینه برای جولان دهی بقایای بعثی ها، خرابکاران و نفوذی‌ها در عراق از طریق موج سواری بر مطالبات مردمی، فراهم شد.

ناگفته پیداست که حوادث اخیر در شهر «نجف اشرف» در واقع فتنه جدیدی است که با هدایت دستگاه‌های بیگانه خارجی و اجرای عوامل نفوذی داخلی در عراق صورت پذیرفته است. با تمامی این‌ها این فتنه نیز همچون فتنه‌های گذشته با درایت مرجعیت خنثی خواهد شد.

آنچه که واضح به نظر می‌رسد این است که توجه به رهنمود‌های مرجعیت عراق درخصوص لزوم مسالمت آمیز بودن هرگونه تظاهرات‌های اعتراض آمیز، شناسایی عوامل نفوذی و خرابکار و دوری گزیدن از آن‌ها و همچنین احترام به نیرو‌های امنیتی، می‌تواند عراق را به ساحل ثبات برساند.

بدون شک مردم عراق همچون گذشته خود را ملزم به تبعیت از رهنمود‌های مرجعیت می‌دانند و از این پس نیز شاهد آن خواهیم بود که عوامل خرابکار و نفوذی با ترس و هراس و البته احتیاط بیشتری در زمینه نفوذ به صفوف معترضان برای ایجاد هرج و مرج، تصمیم گیری می‌کنند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار بین الملل تحولات عراق مرجعیت عراق آیت الله سیستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۴۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امشب: مراسم سالگرد آیت‌الله بروجردی در مسجد اعظم قم/ 3 ویژگی مرجع فقید

   عصر ایران- به مناسبت شصت‌و‌پنجمین سالگرد درگذشت مرجع فقید جهان تشیع - آیت‌الله العظمی حسین طباطبایی بروجردی- غروب امروز ( سه‌شنبه 4 اردیبهشت 1403) مراسمی در مسجد اعظم قم برگزار می شود؛ مسجدی که یادگار اوست و تولیت آن با نوادۀ مرجع فقید که اکنون خود از چهره های شاخص حوزۀ علمیه به حساب می‌آید. 

   آیت‌الله فقید البته در سال 1340 خورشیدی درگذشته ولی مطابق سنت حوزوی سالگردها را بر اساس سال قمری محاسبه می‌کنند و از این رو شصت‌و پنجمین سالگرد گفته می‌شود.

   انتخاب حاج شیخ حسین انصاریان به عنوان سخن‌ران هم از این حیث قابل توجه است که بر سنت استقلال مرجعیت و حوزه‌ها از نهادهای قدرت تأکید شود.

   گرامی داشت یاد او بعد از 5

63 یا 65 سال به سبب آن است که از آیت‌الله العظمی بروجردی به عنوان آخرین مرجع تام یاد می‌شود و مراد این است که همه بر سر او توافق و اتفاق نظر داشتند و در حیات او مرجع دیگری چندان مطرح و محل مراجعه نبود. حال آن که بعد از ایشان مراجع متعددی محل مراجعۀ شیعیان بودند و حتی در زمان امام خمینی که در رأس نهاد قدرت رسمی و نظام سیاسی قرار گرفتند نیز مراجع متعدد مطرح بودند و مرجعیت در انحصار امام خمینی نبود که خود در زمرۀ شاگردان برجستۀ مرحوم بروجردی بود.

به بهانۀ انتشار این خبر نقل یاداشت سید مهدی حسینی دورود - دین‌پژوه- هم مناسبت دارد که در کارنامۀ زندگی و فقهی آیت‌الله العظمی بروجردی سه ویژگی و اثرگذاری را برجسته و شاخص دیده و نوشته است: 

1. به احیای حوزه‌ علمیه قم پرداخت و آن را به عنوان نهادی دینی- مردمی، معرفی و پایه های را که حاج شیخ عبدالکریم موسس حوزه بنا نهاده بود تثبیت کرد‌. همچنین حوزه را هم از گزند افراطیون و کج‌اندیشانِ درون و هم از خطرات سیاست و حوادث بیرون مصون داشت.

 2.  دیگری کادر سازی و فراهم ساختن  زمینه حضور عالمان برجسته در بلاد مختلف داخل و خارج کشور و همچنین تشویق دیگر بزرگان برای نوشتن رساله‌های عملیه بود. به‌طوری که در آن تاریخ پر‌آشوب هیچ ردپایی از بی‌تدبیری، تحکّم و آفت سیاست زدگی در روش آقای بروجردی نمی توان یافت.

3. اوضاع کشور و جامعه را آرام نگاه داشته و به دلیل رابطه تعریف شده‌ای که با حکومت از خود بروز داده بود در بین مردم و در چشم حاکمان به خصوص شخص شاه محبوب و مقتدر بود.
  

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: آیت الله علوی بروجردی : به عنوان روحانیت ، حوزه و مرجعیت باید از اصل کرامت انسان دفاع کنیم (فیلم)

دیگر خبرها

  • تظاهرات اعتراض‌آمیز علیه سفر رئیس جمهور آلمان به ترکیه
  • بهره برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان
  • بهره‌برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان تهران
  • بهره‌برداری از ۲ طرح راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان
  • طعنه سنگین رشیدی کوچی به کریمی قدوسی: گفته بودی من نفوذی اسرائیلم، اما خدا جای حق نشسته
  • افشای همکاری مسعود رجوی با ساواک | ویدئو
  • نوسازی مرجعیت
  • خشم مسلمانان و اپوزیسیون هند از اظهارات اسلام‌ستیزانه مودی
  • امشب: مراسم سالگرد آیت‌الله بروجردی در مسجد اعظم قم/ 3 ویژگی مرجع فقید
  • نشست مرجعیت علمی