Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن رجبی، عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی، کارشناس و مترجم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره تفاوت استفاده و بازی کردن کودکان از اسباب‌بازی از دوران گذشته تا به امروز اظهار کرد: اگر بخواهیم به گذشته برگردیم و بازی کردن کودکان دهه ۶۰ ایران را نگاه کنیم. بچه‌هایی که در این دهه بزرگ شدند، بیشتر در با اسباب‌بازی‌های بومی و سنتی که معمولا پدران و مادران می‌ساختند بازی می‌کردند قطعاً این اتفاقی که اتاق بچه‌های الآن پر از اسباب‌بازی است، آن موقع اصلاً نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بچه‌ها زمانشان در کوچه‌ها سپری می‌شد و بازی‌های گروهی داشتند و بازی‌هایی انجام می‌دادند که نیازی به اسباب‌بازی خاصی نبود.

او درباره ممنوع بودن واردات اسباب‌بازی در زمان گذشته و وجود بحران‌های اقتصادی تصریح کرد: در سال‌هایی واردات اسباب‌بازی در ایران ممنوع بود و کشور دچار بحران‌های مختلف اقتصادی بود سال‌ها درگیر جنگ بودیم و تولیدکننده قوی در آن دوران وجود نداشت و همه این‌ها باعث می‌شد در آن زمان خانواده‌ها کمتر به خرید اسباب‌بازی برای کودکان، توجه کنند و به نوعی این کالا برایشان جزء محصولات لوکس و لاکچری به حساب می‌آمد.

این تولیدکننده و کارشناس حوزه اسباب‌بازی ادامه داد: اینکه در حال حاضر می‌گوییم اسباب‌بازی یک کالای لوکس است منظورمان از جانب مردم نیست، بلکه از سوی مسئولان دولتی این اتفاق افتاده است. این نگاه و این لوکس به نظرم بیشتر به معنای کم‌اهمیت بودن است یعنی متأسفانه مدیران دولتی بخش زیادی‌شان اصلاً اعتقادی به اسباب‌بازی ندارند و حتی برایشان کمی اکراه دارد در جلساتی که مربوط به حوزه اسباب‌بازی و کودک است، شرکت کنند. این را ما در سطح معاونان وزرا و متأسفانه نمایندگان مجلس می‌بینیم که وقتی آن‌ها را به رویدادی که در حوزه کودک و خصوصاً در بخش اسباب‌بازی است، دعوت می‌کنیم کمی با اکراه آن را قبول می‌کنند. منظور از لوکس بودن در واقع کم‌اهمیت بودن نزد مسئولان و مدیران دولتی است، باید این نگاه را عوض کنیم و تا این نگاه عوض نشود، ما نمی‌توانیم فعالیت خیلی جدی دولتی انجام دهیم.

رجبی با اشاره به اینکه کودکان اقبالی به محصولات ایرانی ندارند، تصریح کرد: با توجه به اینکه در یک دهه گذشته خانواده‌ها توجه بیشتری نسبت به اسباب‌بازی دارند اما متاسفانه اعتقاد چندانی به کالای ایرانی ندارند که شاید بخشی از آن به عملکرد تولیدکننده‌ها و فعالان این حوزه برگردد اما ما در زمینه ترویج هم خیلی فعالیت‌های عمیق و پژوهش‌های مناسب نداشتیم.

او ادامه داد: در سال‌های گذشته در حوزه اسباب‌بازی تولیدکننده‌ها خیلی دقت کردند تا محصولی مناسب را در اختیار مخاطبان قرار دهند، من به جرئت می‌توانم بگویم کیفیت یکسری از محصولات ایرانی از محصولات اروپایی‌ها بهتر است حتی از آمریکایی‌ها. زیرا آن‌ها عمدتاً محصولات را در چین تولید می‌کنند.  

عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی گفت: ما در صنعت چوب در حوزه اسباب‌بازی واقعاً رشد کردیم، تولیدکنندگانی به حوزه چوب وارد شدند که کیفیت محصولاتشان خیلی خوب بوده است. خانواده‌ها هم متوجه رشد و بالا رفتن کیفیت محصولات اسباب‌بازی شدند.  

رجبی، برگزاری جشنواره و رویدادهای مرتبط با حوزه اسباب‌بازی را گام خوبی در این زمینه دانست و بیان کرد: قطعا وجود جشنواره در تغییر نگاه و دیدگاه مردم و مسئولان موثر خواهد بود تا مطلع شوند که محصولات اسباب‌بازی ایرانی واقعاً تغییر پیدا کرده است و باید آن نگاه سنتی و قدیمی که کالای ایرانی کیفیت ندارد را حذف کنیم.

او درباره رویکرد برخی از تولدکنندگان نسبت به محصول فرهنگی اسباب‌بازی که دیدگاه‌ تجاری و اقتصادی دارند، عنوان کرد: منکر این قضیه هم نیستم که بخش محدودی از تولیدکنندگان و محصولات باز هم رویکردشان متأسفانه اقتصادی و تجاری است و صرف اقتصادی و تجاری آن‌ها باعث می‌شود به کالا و تولیدکننده ایرانی در حوزه اسباب‌بازی لطمه وارد کنند؛ اما اگر حوزه اسباب‌بازی را نسبت به ۱۰ سال گذشته رصد کنید خواهید دید صنعت اسباب‌بازی رشد خیلی خوبی پیدا کرده است. تولیدکنندگان دانش‌شان بیشتر شده، رقابت صورت گرفته و این باعث می‌شود کیفیت محصولات روزبه‌روز بهتر شود.

به گفته او، در بحث ترویج محصولات اسباب‌بازی همه فعالان، مسئولان و متولیان فرهنگی باید وارد شوند تا بتوانیم در این زمینه موفق باشیم.

رجبی گفت: حتی به لحاظ قیمتی محصولات ایرانی عمدتاً قابل‌رقابت با محصولات خارجی هستند با توجه به اینکه یکسری از محصولات اسباب‌بازی را در ایران نداریم (به خاطر بحث تکنولوژی، مسائل فنی و ... ) یا نمی‌توانیم آن را تولید کنیم. ولی آن بخشی که تولیدکنندگان ایرانی به سمت آن رفتند به نظرم هم به لحاظ رقابتی هم به لحاظ کیفی قابل‌رقابت با محصولات خارجی هستند.

کد خبر 4788865 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: چین مجلس اسباب بازی ایرانی ترجمه رایزنی فرهنگی کتاب و کتابخوانی ادبیات رونمایی کتاب ادبیات جهان میراث فرهنگی گردشگری برنامه تلویزیونی ادبیات کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بازار نشر نشر نو ادبیات دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۴۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به نمایش دستاوردهای بزرگ علمی سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت‌های زیرمجموعه آن، در حاشیه نمایشگاه پتروتک گفت: تلاش می‌کنیم از سرریز فناوری‌های به‌دست‌آمده در صنعت هسته‌ای کشور برای افزایش کیفیت محصولات نفتی بهره ببریم.

به گزارش خبرنگار شانا، وحیدرضا زیدی‌فرد صبح امروز (دوشنبه، سوم اردیبهشت‌) در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه جامع همکاری مشترک میان سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت نفت با بیان اینکه با آغازبه‌کار دولت سیزدهم بحث افزایش همکاری میان این وزارتخانه و سازمان انرژی اتمی ایران بیشتر مورد تأکید قرار گرفت، گفت: امروز با امضای این تفاهم‌نامه همکاری‌ها در مسیر فناورشدن صنعت نفت منسجم‌تر پیش خواهد رفت.

وی با اشاره به ارائه دستاوردهای بزرگ علمی سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت‌های زیرمجموعه آن در حاشیه نمایشگاه پتروتک، ادامه داد: تلاش می‌کنیم از سرریز فناوری‌های به‌دست‌آمده در صنعت هسته‌ای کشور، برای افزایش کیفیت فرایندها، تجهیزات و محصولات نفتی بهره ببریم.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به رتبه نخست وزارت نفت در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: با حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه هسته‌ای می‌توانیم به فناوری‌های جدیدی در زمینه آزمایشگاه‌های مرجع، استانداردهای بالاتر، ایمنی و دیگر موارد مرتبط دست یابیم.

ایران به فناوری تولید مستقیم هلیوم از گاز طبیعی دست یافت

محمد قنادی‌ مراغه، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه امروز روز خوبی برای دو صنعت بزرگ نفت و هسته‌ای کشور است، گفت: کاربردهای فناوری هسته‌ای در صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی آن‌قدر زیاد است که نمی‌توان حتی در چند ساعت نیز همه آن‌ها را شرح داد.

وی با بیان اینکه تاکنون دستاوردهای خوبی در زمینه استفاده از فناوری هسته‌ای در بخش‌های مختلف صنعت نفت همچون اکتشاف، چاه‌پیمایی، نشت نفت، چگالی‌سنجی، صحت‌سنجی و... انجام شده است، افزود: با امضای این تفاهم‌نامه شاهد رونق بیشتر همکاری‌های عمیق بین سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت نفت در آینده نزدیک خواهیم بود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران به تأکیدهای وزیر نفت و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران برای تشکیل کارگروه‌های مشترک بین دو نهاد دولتی برای امضای قراردادها پس از امضای این تفاهم‌نامه اشاره کرد و گفت: تفاهم‌نامه‌ای که امروز امضا شد نقش مهمی در تسریع ساخت تجهیزات ابزار دقیق و افزایش همکارهای دو طرف خواهد داشت.

قنادی ادامه داد: فعالیتی در صنعت نفت کشور وجود ندارد که نتوان آن را با فناوری هسته‌ای گره زد و این دو صنعت همواره دروازه ورود فناوری‌های نو به کشور بوده‌اند.

وی همکاری با شرکت ملی حفاری ایران، شرکت ای‌آی‌ای‌دی (شرکت طراحی و مهندسی صنایع انرژی)، پتروشیمی آریاساسول، پتروشیمی گچساران و... در زمینه دستگاه‌های ابزار دقیق را از تازه‌ترین نمونه‌های همکاری میان سازمان انرژی اتمی ایران و صنعت نفت برشمرد و گفت: هر دو نهاد تجربه‌های زیادی در زمینه اکتشاف مواد هیدروکربوری و هسته‌ای در زیر زمین دارند که می‌توانند با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

تبدیل ضایعات پلاستیکی به سوخت جت و سایر فرآورده‌های هیدروکربوری

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران از تبدیل ضایعات پلاستیکی به سوخت جت و دیگر فرآورده‌های هیدروکربوری با استفاده از پرتودهی هسته‌ای در مقیاس آزمایشگاهی خبر داد و گفت: این سازمان همچنین دستاوردهای خوبی در زمینه برداشت هلیوم از گاز طبیعی، بدون تبدیل گاز به گاز طبیعی مایع شده (ال‌ان‌جی) داشته است.

دیگر خبرها

  • 5 دلیل برای خرید میان رده های شیائومی
  • تخت معاینه تاشو: کیفیت بالا، قیمت مناسب
  • چطور اسباب بازی ها می توانند به رشد کودکان کمک کنند؟
  • خرید انواع کمپرسور دانفوس Danfoss  از مایاکول
  • گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود
  • چه دلایلی ایران رادیاتور را در رادیاتور محبوب کرد؟
  • نیاز خراسان شمالی به استقرار سایت پرتودهی هسته‌ای محصولات کشاورزی
  • جابجایی بیش از ۱۱ میلیون و ۷۶۱ هزار تن کالا توسط ناوگان حمل و نقل
  •  استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی
  • استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی