Web Analytics Made Easy - Statcounter

قطر اعلام کرد که برای حل اختلافات، با عربستان سعودی مذاکراتی را انجام داده است.

به گزارش عصرایران، این به معنی عقب نشینی ریاض از موضع قبلی خود درباره عدم مذاکره با قطر است. سعودی ها قبلا گفته بودند تنها بعد از اجرای 13 شرط اعلامی به طرف قطری، حاضر به گفتگو با این کشور هستند.

وزیر خارجه قطر که در "همایش مدیترانه" در رم ایتالیا سخن می گفت ادامه داد: "مذاکراتی با برادران در عربستان سعودی وجود دارد و امیدواریم در آینده منجر به نتایج مثبتی شود".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین از امیر کویت (شیخ صباح الاحمد الصباح) برای میانجیگری در این موضوع تشکر کرد.

شیخ محمدبن عبدالرحمن افزود: "از بن بست در بحران خلیجی (خلیج فارس) به صحبت کردن درباره نگاه به آینده درباره رابطه با عربستان سعودی منتقل شده ایم".

او درباره رابطه با ایران هم گفت که کشورش به رابطه حسن همجواری با تهران متعهد است. وی افزود که دوحه فراموش نمی کند که بعد از محاصره قطر، ایران فضای خود را باز کرد.

عربستان سعودی در کنار امارات، بحرین و مصر در سال 2017، همه روابط سیاسی، اقتصادی و هر گونه تماس و ارتباطی را با قطر قطع کردند.

آنها همچنین مجموعه مجازات ها و تحریم هایی را علیه قطر اعمال کردند که به محاصره این کشور جنوب خلیج فارس منجر شود.

از جمله این تصمیمات می توان به اقدام سه کشور عربستان سعودی، بحرین و امارات برای تعطیلی سفارتخانه های قطر، اخراج شهروندان قطری و جلوگیری از عبور خودروها، کشتی ها و هواپیماهای قطری از مرزهای زمینی دریایی و هوایی خود اشاره کرد.

این وضعیت باعث شد قطر به شدت متحمل ضررهای مالی شود.

این 4 کشور همچنین 13 شرط را برای ازسرگیری رابطه با قطر اعلام کردند که از جمله می توان به تعطیلی شبکه الجزیره، کاهش سطح روابط با ایران و تعطیلی پایگاه نظامی ترکیه در قطر اشاره کرد.

عربستان سعودی و هم پیمانانش از زمان قطع روابط با قطر، هر گونه مذاکره قبل از اجرای این 13 شرط را غیرممکن اعلام کرده بودند.

ریاض و امارات از آن زمان مجموعه اقدامات سیاسی اقتصادی فرهنگی را برای سرنگونی حکومت شیخ "تمیم" در قطر آغاز کردند.

دوحه از زمان محاصره تلاش کرد روابط با قطر را تقویت و به سمت ایران در منطقه گرایش پیدا کند.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: قطر بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۴۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد

سفیر ایران در عربستان سعودی در گفتگویی اعلام کرد که امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی در گفتگو با شبکه العربیه اعلام کرد که امسال در موسم حج 90 هزار ایرانی عازم سرزمین‌ وحی خواهند شد.

سفیر ایران در ریاض درباره اعزام عمره گزاران ایرانی به عربستان تاکید کرد که این اقدام در چارچوب مراحل توافقی است که در ماه مارس میان وزرای خارجه دو کشور در پکن منعقد شد.

وی همچنین در این گفتگو بازگشت پروازهای مستقیم بین دو کشور و چندین پرواز عمره را از جمله مراحل اجرای این توافقنامه ذکر کرد.

عنایتی افزود که این پروازها به مدت 20 روز تا قبل از آغاز موسم حج ادامه خواهد داشت و تعداد کل عمره‌گزاران ایرانی تا آن زمان که پروازهای عمره پایان خواهد یافت به 6000 نفر خواهد رسید.

وی در خصوص حج‌گزاران ایرانی در موسم حج امسال نیز گفت: بر اساس توافق میان سازمان حج و زیارت ایران و وزیر امور اسلامی در عربستان سعودی 90 هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد.

روز دوشنبه 3 اردیبهشت ماه پس از گذشت 9 سال وقفه، نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسئولان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

علیرضا عنایتی سفیر کشورمان در ریاض طی اظهاراتی با ابراز خرسندی از ورود عمره‌گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

سفیر کشورمان با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی براى تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به‌لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذی‌ربط این امر میسر گردید و به‌امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسئولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

استقبال سفارت از ورود اولین عمره‌گزاران ایرانی به مدینهآغاز عملیات حج عمره پس از وقفه 9 ساله

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «فاطمه» اسم رمز صبوری در غزه؛ وقتی مقاومت شیعه و سنی را همدل کرد
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • سفیر ایران در کنگو با وزیر خارجه این کشور دیدار کرد
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • ابراز امیدواری سفیر ایران از تداوم جریان آب هیرمند به سیستان
  • رایزنی تلفنی وزرای خارجه ایران و پاکستان در آستانه سفر رئیسی به اسلام آباد
  • گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پاکستان