Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-23@23:06:36 GMT

«دانشجوی روشنفکرِ مسلمان» چه کسی‌است؟

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۹۵۱۴۱

«دانشجوی روشنفکرِ مسلمان» چه کسی‌است؟

اوایل دهه هشتاد بود که رهبر انقلاب در سخنرانی خود دانشجو را یک روشنفکر تمام عیارِ مسلمان خواندند.

اوایل دهه هشتاد بود که رهبر انقلاب در سخنرانی خود دانشجو را یک روشنفکر تمام عیارِ مسلمان خواندند. شاید برای اهالی اندیشه کنار هم قرار گرفتن سه کلمه دانشجو، روشنفکر و مسلمان پرسش‌هایی را در مورد چگونگی جانمایی این سه واژه در کنار یکدیگر به وجود آورده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین منظور ذکر چند نکته برای فهم بهتر این تعبیر خالی از لطف نیست.

۱. دانشجوی روشنفکر مسلمان به هیچ عنوان علم‌زده نمی‌شود و صرفاً با رویکردی تجربی و غیرواقعی به واقعیت‌های جامعه توجه نمی‌کند و به هیچ عنوان دچار نگاه‌های مادی و تجربی نخواهد شد.

۲. آزاداندیش است اما نه به این معنا که ایدئولوژی و جهان‌بینی ندارد. با سعه‌صدر دیدگاه‌های مخالف و موافق را می‌شنود و با توجه به ظرفیت‌های عقل در کنار شریعت و وحی تصمیم‌گیری می‌کند، همان گونه که اسلام و ادیان ابراهیمی به هیچ عنوان مخالف اندیشه و علم نبوده‌اند.

۳. برخلاف روشنفکران انتزاعی که همواره مخالف جریان هر حکومتی هستند، با نگاه به وضعیت فعلی کشور، برای حل مشکلات، ظرفیت‌ها را نشانه می‌گیرد و حرکت خود را در دل پازل رسیدن به تمدن اسلامی تفسیر می‌کند. برخلاف دسته اول، به دنبال نام و نشان نیست و چه بسا به تعبیر رهبر معظم انقلاب خود را همچون نردبانی برای تعالی و رشد دیگران قرار می‌دهد.

۴. مطالبه‌گر است ولی این مطالبه‌گری بدون سیاه‌نمایی یا خوشبینی مفرط است. در این زمینه با درک شرایط و نگاه به آینده و اطمینان از سنت‌های الهی در جهت تحقق به وعده‌های خداوند و با درایت قدم برمی‌دارد.

۵. چارچوب‌های نژادی و سنتی او را محدود نمی‌کند و مانع از نگاه جهان‌شمول او به انسانیت و امت اسلامی نمی‌شود و به همین دلیل با میراثی که کتاب و سنت در اختیار او قرار داده برای دفاع از مظلومان عالم و مبارزه با استکبار تلاش می‌کند.

۶. نسبت به تربیت نیروی تراز انقلاب اسلامی برای آینده و کادرسازی برای دهه‌های آتی حساس است و از هر فرصتی برای آموزش و تربیت در این زمینه دریغ نمی‌کند؛ چراکه می‌داند هر عصر، نیروهای هم‌تراز و جوان خود را می‌طلبد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دانشجویان روز دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۵۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش دانش‌آموزان مسلمان برای اقامه نماز در مدرسه‌ای در لندن

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، دادگاه عالی لندن در حکمی در 16 آوریل اقامه نماز در مدرسه مایکلا در برنت، در شمال غربی لندن را ممنوع کرد که منجر به ناامیدی جامعه دانش‌آموزان مسلمان در این شهر شد.
 
این مدرسه خود را سکولار اعلام و درخواست تجدیدنظر را رد کرد.
 
این در حالی است که مدارس بریتانیا به طور معمول سکولار نیستند و وظیفه دارند فرصتی را برای عبادت جمعی فراهم کنند.
 
در همین حال برخی دانش‌آموزان و افراد دیگر نظرات و نگرانی‌های خود را از این حکم دادگاه به اشتراک گذاشتند. الیور ایستوود گفت: «من از حکم دادگاه در مورد ممنوعیت نماز در مدرسه مایکلا ناامید و از دیدن شادی چندین سیاستمدار برجسته شوکه شدم.»
 
وی افزود: «دانش‌آموزانی که در مدرسه نماز می‌خوانند مزاحم یا تهدید نیستند. ممنوعیت نماز به مسلمانان می‌گوید که اعمال مذهبی و فرهنگی آنها بیگانه و نامطلوب است.»
 
الیور ادامه داد: «من با تعداد زیادی دانش‌آموز مسلمان در مدرسه کاتولیک در گلاسکو تحصیل کردم. بسیاری از آنها حجاب داشتند و ماه رمضان را گرامی می‌داشتند و هر جمعه تعداد زیادی از دوستانم برای نماز ظهر به مسجدی در همان نزدیکی می‌رفتند.»
 
مو شهد لو، یک معلم گفت: «تمایز قائل شدن بین آزادی عقیده و عمل به آن باورها در یک نهاد سکولار بسیار مهم است. اتهام اسلام‌هراسی جدی است.»
 
یکی دیگر از کسانی که از این اقدام متاسف است، گفت: «من یک مسیحی متعهد هستم و به شدت نگران سکولاریزاسیون فزاینده‌ای هستم که جامعه ما را فرا گرفته است. همه ما به طور طبیعی موجوداتی روحانی هستیم که غذایی معنوی می‌خواهیم که ممنوع کردن آن به معنای انکار انسان بودن است.»
 
در این میان نیز برخی از این اقدام دادگاه حمایت کرده و گفتند که دستاوردهای مدرسه بسیار عالی است و بدون دین می‌توان به آن دست یافت.
 

دیگر خبرها

  • انقلاب اسلامی بر دنیا تاثیر گذاشته است
  • با نگاه منصفانه می‌توان جمله به‌قله نزدیک می‌شویم رهبر انقلاب را بهتر درک کرد
  • خشم مسلمانان و اپوزیسیون هند از اظهارات اسلام‌ستیزانه مودی
  • چالش دانش‌آموزان مسلمان برای اقامه نماز در مدرسه‌ای در لندن
  • حمله نژاد پرستان انگلیسی به زنان محجبه
  • پاسخ فرهنگ انقلابی به نیازهای امروزی
  • مسلمان شدن ۳۰ زن استرالیایی با الهام از مقاومت زنان غزه
  • تاسیس«ائتلاف مساجد، جمعیت‌ها و رهبران مسلمان اروپا» در فرانسه
  • سفیر ایران در صربستان، صدای فعالان مسلمان را درآورد
  • حجاب مقوم عاملیت زن مسلمان