Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-23@09:39:49 GMT

گران شد، که نباید می‌شد!

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۹۵۵۳۶

گران شد، که نباید می‌شد!

از حدود دو هفته پیش که متولیان سهمیه‌بندی بنزین، با ادعای نظارت بر بازار و جلوگیری از افزایش قیمت‌ها پشت سبد حمایت معیشتی پنهان شده و با وعده پرداخت ماهانه به دفاع از اقدام خود پرداختند، گرانی بنزین توانست قیمت کالاهای اساسی را نشانه گرفته و نفس مردم را به شماره بیندازد.

 زهرا طوسی/

از حدود دو هفته پیش که متولیان سهمیه‌بندی بنزین، با ادعای نظارت بر بازار و جلوگیری از افزایش قیمت‌ها پشت سبد حمایت معیشتی پنهان شده و با وعده پرداخت ماهانه به دفاع از اقدام خود پرداختند، گرانی بنزین توانست قیمت کالاهای اساسی را نشانه گرفته و نفس مردم را به شماره بیندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی قیمت کالاهای اساسی و خدمات در استان‌های مختلف پس از اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت تأیید می‌کند اکثر کالاها و خدمات موجود در بازارها، دو هفته پس از گرانی بنزین، با افزایش قیمت روبه‌رو شده‌اند، حال اگر تورم کالاهای اساسی در یک سال گذشته منتهی به آبان ماه را نیز به آن بیفزایید، خواهید دید که مردم با گرانی در همه سطوح دست به یقه شده‌اند. نگاهی به روایت وزارت صنعت از نرخ تورم ۴۱ درصدی آبان‌ماه سال جاری برای خانوارها و تورم ۳۲ درصدی سالانه نیز مهر تأیید بر این گرانی‌ها می‌زند.

نرخ تورم ۱۲ ماهه معادل ۵۸ درصد

بررسی آمارهای وزارت صمت نشان می‌دهد که نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به آبان کالاها و خدمات مصرفی کشور نیز ۵۸.۶ و نرخ تورم کالاهای غیرخوراکی و خدمات در ۱۲ ماهه منتهی به آبان هم ۳۳.۸ درصد ثبت شده است.

در هفته منتهی به بیست و پنجم آبان ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته اقلام اساسی از جمله لبنیات ۵۷ درصد، تخم‌مرغ ۵۶.۶ درصد، برنج ۲۱.۶ درصد، حبوب ۱۴.۹ درصد، میوه‌های تازه ۶۸.۳ درصد، سبزی‌های تازه ۳۹.۳ درصد، گوشت قرمز ۳۹ درصد، گوشت مرغ ۴۹ درصد، چای ۲۳.۸ درصد، روغن نباتی ۴۳.۸ درصد و قند و شکر ۴۱.۸ درصد افزایش یافته و متولیان ستاد تنظیم بازار، همچنان مردم را به پایان خوش برای تورم نوید می‌دهند. مرور موارد بالا نشان می‌دهد که کفِ گرانی ۱۵درصد و سقف آن ۶۸ درصد است.

بر پایه آمارهای وزارت صنعت، قیمت هر کیلوگرم طارم به صورت میانگین به ۲۲ هزار و ۸۵۳ تومان رسیده که رشد ۶۰.۶ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد. قیمت هر کیلوگرم برنج داخلی هاشمی با رشد ۵۸ درصدی به ۲۲۴ هزار و ۷۸۶ ریال، برنج پاکستانی باسماتی با رشد ۱۵.۹ درصدی به ۱۱۰ هزارو ۱۷۴ ریال و برنج تایلندی با رشد ۲۲.۶ درصدی به ۷۳ هزار و ۹۹۹ ریال رسید.

همچنین بهای هر کیلوگرم گوشت گوسفندی (مخلوط) در مهرماه سال ۹۸ با رشد ۷۰.۱ درصدی به  ۹۵۵ هزار و ۳۱ ریال و هر کیلوگرم گوشت گوساله با رشد ۵۱ درصدی به قیمت ۸۲۸ هزار و ۱۰۵ ریال رسید.

متوسط قیمت هر کیلوگرم شکر سفید در مهرماه ۹۸ به ۵۱ هزار و ۹۷۸ ریال و قیمت هر بسته شکر ۹۰۰ گرمی ۵۴ هزار و ۱۱۹ ریال رسید که نسبت به سال گذشته به ترتیب ۴۰.۷ درصد و ۳۵.۵ درصد رشد داشته است. متوسط قیمت هر کیلو گوشت مرغ تازه نیز در مهرماه ۹۸ به ۱۳۰ هزار و ۵۶۶ ریال رسیده که رشد ۳۵.۶ درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد.

سقوط مردم از چاه دلار به چاله بنزین

مردم به خاطر دارند، در سال گذشته که شاهد افزایش چند صد درصدی قیمت کالاهای اساسی بودیم، رسانه‌ها به این مسئله اعتراض کردند و مدیران کارخانجات مدعی بودند که به دلیل افزایش نرخ دلار و تلاطم‌های بازار، قیمت‌ها را بالا برده‌اند و فروش محصول به قیمت قبلی برای آن‌ها توجیه اقتصادی ندارد ولی با کاهش قیمت ارز کسی دیگر به تغییر این شاخص توجهی نکرد،  شهروندان نیز از امید ارزانی به بهانه کاهش نسبی و ثبات نرخ ارز دست کشیدند ولی گرفتار بازی بنزینی دولت با قیمت شدند تا هنوز از چاه دلار بیرون نیامده در چاله بنزین سقوط کنند.

در چنین فضایی به نظر می‌رسد در تنظیم بازار کشور نیز زنجیره خدمت از تأمین، توزیع تا قیمت‌گذاری کالاهای اساسی به هم متصل نیستند، هر کسی در حوزه خود فعالیت کرده و از فعالیتش خشنود است و مردم در میان این اخبار، اقلام اساسی را یک به یک از سبد معیشت خود حذف کرده و سفره‌شان را کمی کوچک‌تر پهن می‌کنند تا فقط روزگار بگذرد.

با این حال چندی پیش وزیر صنعت،معدن و تجــارت نســبت به افزایــش قیمت ها ابراز نگرانی و تعجب کــرد و اینگونه ابراز داشت که افزایش قیمت بنزین بر افزایش قیمت ها اثرگذار بــوده و اجناس را گران کرده است، که نباید گران می شد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بنزین قیمت کالاهای اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۵۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلا باز هم گران شد/ ورق در بازار سکه برگشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آخرین گزارش‌ها از بازار طلا و سکه، از افزایش ۵۰ هزار تومانی قیمت طلا و ۲۸۶ هزار تومانی قیمت سکه حکایت دارد.

بر همین اساس، هر گرم طلای ۱۸عیار رشد ۵۰ هزار تومانی را تجربه کرد و به قیمت ۳ میلیون و ۷۱۲ هزار تومان رسید. هر قطعه سکه امامی نیز با افزایش ۲۸۶ هزار تومانی، ۴۳ میلیون و ۳۹۴ هزار تومان فروخته شد.

بنا به این گزارش، هر مثقال طلا در بازار ۲۱۰ هزار تومان گران شده و به قیمت ۱۶ میلیون و ۷۸ هزار تومان رسید.

آن‌طور که روند بازار نشان می‌دهد، سکه بهار آزادی ۴۱۵ هزار تومان، ربع‌سکه ۱۰۰ هزار تومان و سکه گرمی هم ۲۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت. به این ترتیب، سکه بهار آزادی به قیمت ۴۰ میلیون و ۴۰۵ هزار تومان، نیم‌سکه ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، ربع‌سکه ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و سکه گرمی ۷ میلیون و ۲۰۰ رسید.

در این میان، حباب سکه امامی هم با افزایش ۳۷۹ هزار تومانی، به ۶ میلیون و ۷۷۲ هزار تومان افزایش یافت.

اما افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه در حالی بود که در آغازین ساعات معاملات دیروز، قیمت‌ها در روندی نزولی قرار گرفته بود؛ به طوری که در لحظاتی، سکه امامی حتی به زیر کانال ۴۳ میلیون تومان هم رفت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عملکرد یک هفته‌ای بازار سکه امامی، از ریزش ۲.۴ درصدی قیمت سکه امامی حکایت دارد. به این ترتیب، هر قطعه سکه امامی یک میلیون و ۱۱۰ هزار تومان کاهش قیمت داشت. هر گرم طلای ۱۸عیار هم در طول یک هفته گذشته ۲۲ هزار و ۸۰۰ تومان کاهش قیمت را تجربه کرد.

محمد کشتی آرای، فعال بازار طلا درباره وضعیت بازار سکه و طلا می گوید: در دو روز اخیر قیمت جهانی طلا تغییری نکرده؛ این در حالی است که تا روز جمعه قیمت اونس به دلیل تنش‌های خاورمیانه با صعود همراه بود. برخلاف این روند، قیمت ارز در بازار کاهش یافتو همین عامل باعث شد از روز شنبه قیمت طلا و سکه به نسبت پایان هفته گذشته سیر نزولی داشته باشد.

وی می افزاید: در مجموع روند دو روز اول هفته قیمت ها کاهشی بود و با توجه به ثباتی که در بازار ایجاد شده، دادوستدها نیز روال عادی دارد، تقاضای کاذبی در بازار وجود ندارد و حباب سکه تغییرات مختصری داشته است.

کشتی آرای در گفت وگویی در پیش بینی از آینده بازار طلا عنوان می کند: در یک هفته اخیر با توجه به آرامش موجود در بازار یک ثباتی ایجاده شده است اما این روزها نمی‌توان بازار را پیش‌بینی کرد.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898024

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • قیمت ریال عربستان امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ماجرای دنباله دار افزایش ۵۰ درصدی قیمت پژو پارس؛ وزیر صمت و شورای رقابت چه می گویند؟ | قیمت های جدید را ببینید
  • راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • هشدار جدی سعید حجاریان درباره تداوم فعالیت گشت ارشاد و احتمال افزایش قیمت بنزین
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • طلا باز هم گران شد/ ورق در بازار سکه برگشت
  • حق نداریم بنزین را به قیمت جهانی اما خودروهای ۲ دهه عقب‌تر به مردم بدهیم
  • «کنسرو ماهی» صدرنشین گرانی خوراکی‌ها؛ شیرخشک ۵۷ درصد گران شد
  • افزایش چشمگیر قیمت بنزین در آلمان