Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-16@13:37:18 GMT

کاهش بیشتر تولید نفت اوپک چه تاثیری بر بازار دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۹۵۹۸۰

کاهش بیشتر تولید نفت اوپک چه تاثیری بر بازار دارد؟

هدف وزیر نفت جدید عربستان لزوما افزایش قیمت نفت نیست بلکه تعیین یک حداقل قیمت برای نفت در سه ماهه اول ۲۰۲۰ است تا هر گونه ضعف فصلی قیمت را تعدیل کند. ۱۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۲ اقتصادی اقتصاد جهان نظرات - اخبار اقتصادی -

  به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، عربستان سعودی و روسیه قراردادی را در روز جمعه رهبری کردند که طبق آن اوپک و متحدانش متعهد شدند تولید نفت خود را در سه ماهه اول 2020 بیش از این کاهش دهند تا از عرضه بیش از حد نفت به بازار جلوگیری و از قیمت نفت حمایت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 گروهی از بیش از 20 تولیدکننده توافق کردند تولید نفت خود را 500 هزار بشکه دیگر در روز کاهش دهند تا به هدف 1.7 میلیون بشکه در روز معادل 1.7 درصد تقاضای نفت جهان برسند.

 شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر نفت عربستان گفت در کل 2.1 میلیون بشکه در روز از تولید نفت کم می شود که عربستان  باز هم کمتر از سهمیه اش طبق قرارداد تولید خواهد کرد.

 در اینجا انتظارات تحلیل گران را در مورد پاسخ بازار به این قرارداد آورده ایم:

 آمریتا شن، یکی از موسسان انرژی اسپکتس

- یک بازار کساد نفت خام، حاشیه سود ضعیف پالایشگاهی، عدم وجود ذخایر مازاد.  عربستان سعودی کاملا از این پیامدها آگاه بوده و می داند که باعث یک حساسیت بدبینانه گسترده خواهد شد و خطر کاهش قیمت نفت وجود دارد.

-  آنها مجبور بودند از قیمت پایین نفت بدون راکد کردن بیشتر بازار حمایت کنند. هدف وزیر نفت جدید عربستان لزوما افزایش قیمت نفت نیست بلکه تعیین یک حداقل قیمت برای نفت در سه ماهه اول 2020 است تا هر گونه ضعف فصلی قیمت را تعدیل کند.

-  عربستان سعودی همچنین عقیده دارد که اوپک مجبور می شود در نیمه دوم 2020 تولید خود را افزایش دهد.

فیل فلین، تحلیلگر پرایس فیوچرز گروپ

-  کاهش غیرمنتظره تولید برای حمایت بیشتر از بازار نفت

-  این کاهش در زمانی انجام میشود که تقاضا در بالاترین حد است و ممکن است بر قیمت محصولات نفتی هم تاثیر بگذارد، مخصوصاً روی دیزل سولفور پایین قبل از اجرایی شدن قوانین جدید سازمان بین‌المللی دریانوردی

اول هنسن، سرپرست استراتژیکی کالا در ساکسو بانک

-  اوپک با توافق کاهش 500 هزار بشکه در روز نسبت به سطح تولید 2018، خود را در شرایط سختی قرار داده است. برای رسیدن به این رقم، فشار بر روی کشورهایی است که بالاتر از  سهمیه شان تولید کرده بودند.

-  کاهش 500 هزار بشکه در روز از تولید دوررنمای سه ماهه اول 2020 را تغییر نخواهد داد. طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، همچنان در این سه ماهه با عرضه مازاد تولید نفت به بازار مواجه خواهیم بود.

فرنک اسپلنبرگر، تحلیلگر LBBW 

-  اگر کاهش جدید 500 هزار بشکه ای نمادین باشد، آن وقت بازار ناامید خواهد شد و قیمت نفت برنت به کمتر از 60 دلار در هر بشکه می رسد.

-  ولی اگر طبق این قرارداد، واقعاً 500 هزار بشکه دیگر از تولید نفت جهان به بازار کم شود، قیمت نفت برنت در حدود 65 دلار ثابت خواهد ماند.

- تقاضا در 2020، نهصد هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد ولی عرضه قوی‌تر خواهد بود و 800 هزار بشکه در روز مازاد تولید خواهیم داشت.

- کاهش 500 هزار بشکه در روز دیگر مازاد عرضه را تا 300 هزار بشکه در روز پایین می آورد.

استفان این، استراتژیست ارشد بازار آسیا در اکسی تریدر

- احتمال تبعیت از این کاهش تولید کم است.

- موضع محکم عربستان در این اجلاس به سایر شرکت‌کنندگان این ائتلاف فهماند که عربستان دیگر بار کاهش تولید آنها را به دوش نخواهد کشید.

دنیل بریزمن و کارستن فریتچ، تحلیلگران کامرزبانک

- خطر کاهش قیمت نفت وجود دارد.

- با توجه به کاهش تولید خواسته و ناخواسته اعضای اوپک ، این گروه ماه ها است بسیار کمتر از حد تصور تولید کرده، به عبارت دیگر این تصمیم تغییر چندانی در میزان تولید ایجاد نمی کند.

- به عقیده ما تصمیماتی که دیروز در اجلاس اوپک گرفته شدف،تاثیر چندانی نخواهد داشت. عرضه بیش از حد تولید در سه ماهه اول 2020 بسیار بیشتر از 500 هزار بشکه در روز خواهد بود.هنوز مشخص نیست این افزایش عرضه که در نیمه دوم سال هم ادامه خواهد داشت،بدون کاهش تولید چگونه کنترل می شود.

توافق ائتلاف اوپک و متحدانش برای کاهش 500 هزار بشکه ای تولید نفتتوافق اوپک و متحدانش برای کاهش 500 هزار بشکه ای تولید نفت

انتهای پیام/147

 

 

R7586/P/S7,80,85/CT10 واژه های کاربردی مرتبط سازمان اوپک

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان اوپک سازمان اوپک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۵۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت از پاسخ معقول ایران آرام گرفت

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه که فعالان بازار جهان با مشاهده پاسخ معقول ایران به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی، انتظاراتشان از ریسک‌های ژئوپلیتیکی را تعدیل کردند، کاهش یافت.

به گزارش ایسنا، ایران شامگاه شنبه، در پاسخ به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی ایران در دمشق، اهدافی را در سرزمین‌های اشغالی هدف قرار داد و اعلام کرد این یک عملیات محدود است.

در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوئن، ۲۳ سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۹۰ دلار و ۲۲ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ماه مه، ۲۹ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش یافت و به ۸۵ دلار و ۳۷ سنت در هر بشکه رسید.

وارن پاترسون، مدیر استراتژی کالا در شرکت آی‌ان‌جی در این باره گفت: پاسخ ایران، در روزهای قبل در قیمت‌ها منعکس شده بود و محدود بودن این عملیات و این واقعیت که خسارت جانی در پی نداشت، به معنای آن است که پاسخ اسرائیل، سنجیده‌تر خواهد بود اما هنوز ابهامات زیادی وجود دارد و همه چیز به واکنش اسرائیل بستگی خواهد داشت.

قیمت نفت روز جمعه با انتظار بازار برای پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، افزایش یافته و به بالاترین حد از اکتبر گذشته صعود کرده بود.

با وجود صدمات محدود، تحلیلگران انتظار داشتند قیمت نفت در معاملات صبح دوشنبه، حداقل افزایش کوتاه مدتی داشته باشد اما افزایش قابل توجه و طولانی مدت قیمت نفت، در صورتی روی خواهد داد که عرضه به میزان قابل توجهی مختل شود، به عنوان مثال، محدودیت‌هایی در عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز ایجاد شود.

تاکنون جنگ غزه، تاثیر چندانی روی عرضه نفت نداشته است. تحلیلگران گروه ANZ Research اظهار کردند: حمله اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران در سوریه و پاسخ ایران، تنش‌ها در خاورمیانه را افزایش داد. با این حال، با توجه به مازاد عرضه فراوان و ریسک ژئوپلیتیکی بالایی که پیش از این وجود داشت، انتظار واکنش فوری قیمت نفت را نداریم. واکنش اسرائیل، مشخص خواهد کرد آیا، این تنش پایان پیدا می‌کند یا ادامه خواهد یافت.

بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران گروه سیتی ریسرچ گفتند: تنش‌های ژئوپلیتیکی در طول سه ماهه دوم امسال، قیمت نفت را در بازه ۸۵ تا ۹۰ دلار در هر بشکه نگه داشته است. از آنجایی که عرضه و تقاضا در بازار، در طول سه ماهه اول سال، تا حد زیادی متوازن بوده است، با تنش زدایی، قیمت نفت می‌تواند به ۸۰ تا ۷۰ دلار در هر بشکه نزول کند. آنچه که بازار از نظر ما، در حال حاضر حساب نمی‌کند، احتمال ادامه رویارویی مستقیم میان ایران و اسرائیل است که برآورد می‌کنیم باعث می‌شود قیمت نفت با توجه به ماهیت رویدادها، بیش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه معامله شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نفت ۱۰۰ دلاری؛ دور یا نزدیک؟
  • قزاقستان تخطی از سهمیه تولید در اوپک‌پلاس را جبران می‌کند
  • قیمت نفت کاهش یافت
  • قیمت نفت از پاسخ معقول ایران آرام گرفت
  • بازارِ آرام خودرو/ اخبار سیاسی تاثیری در قیمت خودرو نداشت
  • افزایش قیمت نفت به دنبال حمله ایران به صهیونیست ها
  • افزایش قیمت نفت پس از حمله ایران به اسرائیل/ قیمت هر بشکه به ۱۰۰ دلار می‌رسد؟
  • جمعیت دام سبک به ۷۱ میلیون راس رسید
  • حمله ایران به صهیونیست ها قیمت نفت را بالا برد
  • ایران پیشتاز افزایش تولید نفت اوپک در اسفند