Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آبخیزداری استان مرکزی با اشاره به اینکه میانگین فرسایش خاک در استان مرکزی بیشتر از نرم مجاز است، گفت: میانگین سالانه فرسایش خاک در کشور برابر با ۷.۵ تن در هر هکتار است که این میانگین در استان مرکزی به ۱۲.۵ تن در هر هکتار می‌رسد درحالی‌که نرم مجاز و استاندارد فرسایش خاک در هر هکتار برابر با ۲ تا ۳ تن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رضا عظیمی معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی در گفتگو با دیار آفتاب؛ با اشاره به اینکه عواملی چون کاهش پوشش گیاهی، تغییر کاربری اراضی، سیلاب و بارندگی رگباری را ازجمله عوامل بروز فرسایش خاک دانست و گفت: میانگین سالانه فرسایش خاک در کشور برابر با ۷.۵ تن در هر هکتار است که این میانگین در استان مرکزی به ۱۲.۵ تن در هر هکتار می‌رسد درحالی‌که نرم مجاز و استاندارد فرسایش خاک در هر هکتار برابر با ۲ تا ۳ تن است.

عظیمی اظهار کرد: فرسایش سالانه استان مرکزی با توجه به مساحت را ۳۶ میلیون تن بیان کرد که باید به سالانه ۱۵ میلیون تن فرسایش برسیم.

وی بابیان اینکه تولید هر سانتیمتر خاک زراعی چیزی در حدود ۲۰۰ سال زمان می‌برد بیان کرد: با توجه به وضعیت خاک سازی، متأسفانه فرسایش خاک در استان مرکزی رقم بالایی دارد که باید به کمک عملیات کنترل فرسایش، این شرایط مدیریت شود.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: متأسفانه به دلیل فقر پوشش گیاهی در برخی مناطق استان، چرای بی‌رویه دام، شخم زدن در جهت شیب زمین، تبدیل مراتع به دیم‌زارهای کم بازده و ساخت‌وسازهای غیراصولی در حاشیه رودخانه‌ها، فرسایش در استان بسیار بالاست و بیشترین میزان نیز در شهرستان‌هایی همچون شازند، ساوه و زرندیه مشاهده می‌شود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۷۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۱۳ هکتار از اراضی ملی چرام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، سعید جاویدبخت افزود: در راستای اجرای تبصره یک ماده ۵۵، ۱۳۰ هزار مترمربع معادل ۱۳ هکتار از اراضی ملی در شهرستان چرام که با دیوار سنگی محصور و در آنها غرس نهال با هدف تصرف، صورت گرفته بود، رفع تصرف و به اراضی ملی برگردانده شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری افزود: نیرو‌های یگان حفاظت به صورت شبانه روزی و در همه شهرستان‌های استان به حراست از عرصه‌ها و جلوگیری از تخریب و تصرف می‌پردازند. فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز گفت: در راه حفاظت از منابع طبیعی و انفال با هیچ فردی تعارف نداریم و به صورت شبانه روزی مشغول حراست از عرصه‌ها هستیم.  سرهنگ ابراهیم جانی نسب افزود: هم استانی‌ها می‌توانند در صورت مشاهده هر گونه تخریب و تصرف اراضی ملی به سامانه‌های تلفنی ۱۳۹ و ۱۵۰۴ گزارش دهند.

دیگر خبرها

  • لرستانی‌ها سالانه چه میزان انجیر سیاه تولید می‌کنند؟
  • اجرای عملیات آبخیزداری نیازمند حدود ۳.۵ همت اعتبار است
  • هدر رفت باران در روزگار کم‌آبی
  • نرخ مشارکت اقتصادی در زنجان ۱۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
  • شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی بالاتر از میانگین کشوری
  • بیکاری فارغ التحصیلان مازندران بالاتر از میانگین کشور
  • شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی از میانگین کشوری فراتر رفت
  • شمار ولادت‌ها در خراسان شمالی بالاتر از میانگین کشوری
  • رفع تصرف ۱۳ هکتار از اراضی ملی چرام
  • برف بهاری مصداق تغییر اقلیم/بارش‌های اخیر شدت خشکسالی در کشور را کاهش نداد