Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیرانتخابی از برگزاری همایش «گیلان و ۸۱ سال ثبت میراث فرهنگی در فهرست آثار ملی» خبر داد و گفت: این همایش دی ماه در رشت برگزار می‌شود.

به‌گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «شهرود امیرانتخابی» امروز( شنبه، ۱۶ آذر) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یک هزار و ۱۲۹ اثر تاریخی گیلان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است گفت: اولین اثر تاریخی ثبت شده گیلان در فهرست آثار ملی مقابر چهار پادشاه لاهیحان است که سال ۱۳۱۷ به شماره ۳۲۲ به ثبت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با بیان اینکه ۸۱ سال از ثبت ملی نخستین اثر گیلان می‌گذرد افزود: این مسجد در ابتدای خیابان کاشف شهر لاهیجان قرار دارد که ابتدا مرقد سید خورکیا(مقتول در سال ۶۴۷ ه. ق) بود و چون سایر سادات زیدی کیایی را در جوار سید خورکیا به خاک سپردند این محل به نام چهار پادشاه شهرت پیدا کرد.

 

وی از برگزاری همایش «گیلان و ۸۱ سال ثبت میراث فرهنگی در فهرست آثار ملی» خبر داد و بر ضرورت بازنگری ثبت میراث فرهنگی استان تاکید کرد و اظهارداشت: بررسی تاثیرگذاری آثار ثبتی بر جذب گردشگر در استان، نقش مردم در حفاظت از آثار و چالش‌های حقوقی حمایت از میراث فرهنگی از اهداف برگزاری این همایش است.


امیرانتخابی اذعان کرد: این همایش دی سال جاری و با حضور مقامات ارشد کشور، استان و شهرستان‌ها در رشت برگزار می‌شود.

 

گفتنی است، استان گیلان دارای سه هزار اثر تاریخی و یکی از استان‌های پیش رو در ثبت میراث فرهنگی کشور است.

پایان پیام/84

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد مسجد مجلس شورای اسلامی استان بوشهر خبرگزاری شبستان خطبه های نماز جمعه نماز جمعه انتخابات مجلس دانشجو آثار تاریخی گیلان میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۸۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل شعبه ویژه رسیدگی به پرونده‌های میراث‌فرهنگی در سیستان و بلوچستان

به گزارش قدس آنلاین، مهدی شمس‌آبادی امروز پنجشنبه در دیدار با مدیرکل میراث‌فرهنگی سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: این استان دارای ظرفیت‌ها، ابنیه ها و آثار تاریخی ارزشمندی است که باید حفظ و حراست شود.

وی افزود: باوجود تمام ظرفیت‌های فعال شده، این امکان وجود دارد که برخی افراد اقداماتی در خصوص تخریب، جابجایی و یا انتقال آثار تاریخی به صورت غیرقانونی انجام دهند که هم به منظور جلوگیری از قاچاق آثار و هم در راستای انسجام بخشی، تسهیل و تسریع در امور حقوقی و قضایی پرونده‌های مرتبط به حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در سیستان و بلوچستان ضرورت دارد تا تدابیر ویژه‌ای داشته باشیم.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان ادامه داد: در کنار این موارد، پرونده‌هایی در حوزه میراث‌فرهنگی وجود دارد که نیازمند بررسی تخصصی‌تر است که بر همین اساس و به پیشنهاد مدیرکل میراث فرهنگی استان، شعبه ویژه رسیدگی به این پرونده ها در دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان تشکیل می‌شود تا با سرعت، دقت و به صورت دقیق‌تر و در کوتاه‌ترین زمان مورد بررسی قرار بگیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان نیز در این دیدار اظهار کرد: خوشبختانه همکاری و مساعدت دادستانی مرکز استان با این اداره کل قابل تقدیر بوده و همواره همراه و همیار این اداره کل در رسیدگی به امور بوده است که جای تقدیر دارد.

محمدهادی طهرانی‌مقدم افزود: در رابطه با حفاظت صیانت از ابنیه های تاریخی شاهد ترک فعل هایی هستیم که می‌تواند ضربات جبران ناپذیری به این آثار که هویت ملی ما محسوب می‌شود وارد کند اما همراهی و همکاری دستگاه قضا در ممانعت و جلوگیری از این کار بسیار اثرگذار خواهد بود.

وی تاکید کرد: یکی از مواردی که با ورود جدی دادستانی و اقدام ارزشمند و موثر معاونت حقوق عامه دادستانی مرکز سیستان و بلوچستان به نتیجه مطلوب رسید پیگیری موضوعات مرتبط با خدمات بهداشتی و طهارت اسلامی و نظارت بر این موضوع در سطح استان بود که با دستور ویژه سرپرست معاونت حقوق عامه مرکز استان نتایج مطلوبی کسب شد که مورد تقدیر وزارت‌خانه نیز قرار گرفت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی سیستان و بلوچستان ادامه داد: این نظارت ها باعث شد میزان شکایات در این حوزه کاهش یابد و شکایات، پیشنهادات شهروندان و مسافرین به سامانه ۰۹۶۲۹ در کمتر از ۲۴ساعت رسیدگی و پاسخ داده شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تحول عظیم در بافت تاریخی شیراز با ثبت جهانی محور زندیه
  • خسارت صد میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به بنا‌های تاریخی سیرجان
  • استان فارس اصلی‌ترین کانون تمدنی ایران فرهنگی است
  • شعبه ویژه رسیدگی به پرونده‌های میراث‌فرهنگی در سیستان و بلوچستان تشکیل می‌شود
  • تشکیل شعبه ویژه رسیدگی به پرونده‌های میراث‌فرهنگی در سیستان و بلوچستان
  • ​​​​​​​«همایش جهانی بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» برگزار شد
  • بنا‌های تاریخی قوت گردشگری گیلان است
  • ۱۵ مجلد مجموعه آثار بقیع رونمایی شد
  • ثبت رکود تاریخی در جشنواره ‌مدرسه عشق با ارسال ۷۵ هزار اثر
  • معرفی ظرفیت‌های گردشگری کرمان در شبکه‌های تلویزیونی روسیه