Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-23@12:28:49 GMT

۱۶ آذر نماد تحرک، پویایی و نشاط جامعه دانشگاهی

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۹۹۰۱۳

غلامی گفت: ۱۶ آذر نماد تحرک، پویایی و نشاط جامعه دانشگاهی و شناسه تاریخی جنبش دانشجویی کشور است.

به گزارش تابناک، به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، منصور غلامی، وزیر علوم در یادداشتی باعنوان " پاسداشت شانزدهم آذر روز دانشجو " آورده است:

۱۶ آذر یادآور رشادت و نقش‌آفرینی دانشجویان و دانشگاهیان آزادیخواه و عدالت طلبی است که برای استقلال ایران عزیز، در برابر سیاست‌های مداخله جویانه و ناصواب دول استثمارگر و وابستگی رژیم پهلوی قامت اعتراض برافراشتند و برگ زرینی را در تاریخ ایران رقم زدند که همواره مایه افتخار نهاد دانشگاه و دانشجویان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روز بزرگ و غرورآفرین را که در تقویم سیاسی کشور روز دانشجو نام گرفته گرامی و بزرگ می‌داریم. ۱۶ آذر نمادی ماندگار از رشد آگاهی و ایستادگی جوانان تحصیلکرده این مرز و بوم در برابر نظام سلطه و حکومت وابسته به نظام‌های استعماری است.

پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ۱۶ آذر به‌عنوان نماد مبارزه با استکبار و استبداد در تقویم سیاسی کشور ثبت شد. اکنون پس از گذشت نزدیک به هفتاد سال از آن رخداد تاریخی، ۱۶ آذر هم‌چنان نماد تحرک، پویایی و نشاط جامعه دانشگاهی و شناسه تاریخی جنبش دانشجویی کشور به‌حساب می‌آید.

رخدادی که برای جامعه دانشجویی کشور هویت‌آفرین بوده و به تأسی از آن و جریان‌های برآمده و شکل گرفته بعد از آن، به‌ویژه در پس پیروزی انقلاب اسلامی مجموعه دانشجویی را پویایی و اثر‌گذاری مانایی در تحولات تاریخی معاصر بخشیده است. تا جایی که بازنمایی و تکرار مشق استکبارستیزی، حفظ و حراست از استقلال سیاسی و عدالت‌طلبی بخش پرپیدای کنشگری دانشجویان بوده است.

افزون بر این تأثیر و طنین سیاسی و اجتماعی این واقعه تاریخی و اثرگذاری آن در سپهر سیاسی و فرهنگی جامعه، موجب توجه احزاب، گروه‌ها، جریان‌های سیاسی و حتی شخصیت‌ها و نیروهای سیاسی-اجتماعی به‌ویژه مسئولان و دولتمردان شده است؛ به طوری‌که جریان‌های سیاسی مهم کشور در این روز سعی می‌کنند حضوری پررنگ در فضای دانشگاه داشته باشند و از تریبون این مناسبت ملی برای طرح دیدگاه‌ها و سیاست‌ها و برنامه‌های خود استفاده کنند.

در کنار پویایی‌های یادشده که بی‌تردید در پی تنویر افکار و شناخت و معرفی رخداد‌های تاریخی معاصر که خود مقوم درک و شناخت بیشتر این مهم برای نسل جدید دانشجویان است باید توجه داشته باشیم که ۱۶ آذر فرصتی است برای ورود عالمان و نیروهای اجتماعی با رویکردها و گفتمان‌های مختلف؛ جهت نقد منصفانه و گفت‌و‌گوی عالمانه و واقع گرایانه پیرامون مسائل مهم کشور و تحلیل نسبت مسائل و موضوعات امروز جامعه با شرایط جهانی و منطقه‌ای و نیز افشای فشار، ستم‌ها و تحمیل هزینه‌های سنگین و کمرشکن در قالب تحریم‌های علمی، فنی و تروریسم اقتصادی که همواره از ناحیه نظام‌های سلطه متوجه کشورهایی از جمله ایران عزیز بوده است. کشوری که به جرم قطع وابستگی و حفظ و تحکیم استقلال سیاسی خود اینگونه باید در معرض تهاجم و هجمه نظام سلطه قرار گیرد.

بی‌تردید نظام‌های استکباری تمام تلاش و مساعی خود را مصروف در اختیار داشتن انحصار شریان‌های علمی و فنی، اقتصادی و فرهنگی که برآمده از خوی استکباری و امپریالیستی آنها است کرده تا اجازه ورود به حوزه‌های معرفتی و عرصه‌های اقتصادی در مقیاس‌های فراملی را برای کشورهای دیگر سد و سلب کند.

بر این مبنا است که حفظ استقلال و تقویت پایه‌های معرفتی، علمی و بینش و موقعیت‌شناسی بیش از پیش باید مورد اهتمام همگان باشد. پر پیداست که در این طریق بازکاوی و موشکافی داهیانه و دقیق مسائل گام نخست و شرط لازم برای تحقق حکمروایی مطلوب در ساحت‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور است و این مهم جزو از مسیر تعامل و تعاطی فکری اصحاب خرد و تدبیر منزل حاصل نمی‌شود.

امید است در چارچوب مسئولیت اجتماعی و نقد خردمندانه و منصفانه شاهد ایرانی مستقل و قدرتمند، تأثیرگذار و نقش آفرین در حوزه‌های علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مبتنی بر ارزش‌های انسانی و آموزه‌های اخلاقی برآمده از اسلام عزیز و دیگر ادیان توحیدی باشیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم قطعنامه 2231 گاز مرکاپتان روز دانشجو استیضاح ترامپ فسخ قرارداد مارک ویلموتس حادثه تالار عروسی سقز سقز ۱۶ آذر نماد تحرک پویایی نشاط جامعه دانشگاه روز دانشجو انتخابات مجلس یازدهم قطعنامه 2231 گاز مرکاپتان روز دانشجو استیضاح ترامپ فسخ قرارداد مارک ویلموتس حادثه تالار عروسی سقز سقز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۹۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی رئیس نظام پزشکی از عدم تمایل پزشکان به ۳ رشته‌ تخصصی

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: آمار ورودی دستیاری برخی رشته‌های تخصصی مانند اطفال، بیهوشی و طب اورژانس بسیار نگران‌کننده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد رئیس‌زاده در مراسم روز علوم آزمایشگاهی که در سالن همایش رازی برگزار شد، نسبت به مسائل و چالش‌های جدی جامعه پزشکی کشور هشدار داد و خطاب به مسئولین کشور اظهار کرد: چنان‌چه فرصت حل چالش‌ها و مسائل مرتبط با وضعیت جامعه پزشکی کشور را از دست بدهیم، نظام سلامت کشور در بسیاری از حوزه‌های پزشکی و سلامت دچار بحران خواهد شد و در چنین شرایطی حل این بحران‌ها به سادگی امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی با بیان این که آمار ورودی دستیاری برخی رشته‌های تخصصی مانند اطفال، بیهوشی و طب اورژانس بسیار نگران‌کننده است، بیان کرد: مفهوم هرکدام از این آمارها این است که ما در آینده دچار چالش خواهیم شد و باید هر چه سریع‌تر چاره‌اندیشی کنیم.

رئیس‌زاده در ادامه صحبت‌هایش افزایش ظرفیتهای پزشکی را ساده ترین و کم‌اثرترین روش چاره‌جویی در حوزه کمیت و کیفیت مسائل جامعه پزشکی عنوان و تصریح کرد: همه مسئولین باید بدانند چاره مشکلات جامعه پزشکی فقط در افزایش ظرفیت‌ها نیست بنابراین به همه مسئولین عزیز کشور و به بزرگان جامعه پزشکی عرض می‌کنم؛ پیش از آنکه این کلان چالش‌ها به بحران لاینحل تبدیل شود چاره‌ای بیاندیشند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه طرح چنین مباحثی از سوی جامعه پزشکی از منظر حفظ سلامت مردم است، اظهار کرد: مسئولین مسائل و چالش‌های جامعه پزشکی را واکاوی کنند و مشکلات حوزه‌های مختلف از جمله دارو، علوم آزمایشگاه، پزشکی،ندانپزشکی، داروسازی و همه رشته‌های علوم پزشکی را در یابند ما هم در این مسیر مساعدت‌شان می‌کنیم چرا که وظیفه ما بازگویی و هشدار به موقع مسائل و چالش‌ها است.

"بیهوشی، طب اورژانس و کودکان" کم‌طرفدارترین تخصص‌های پزشکی

رئیس‌زاده در ادامه جامعه علوم آزمایشگاهی را چشم‌های بینا و تیزبین جامعه پزشکی در تشخیص انواع بیماری‌ها دانست و به انجمن‌های فعال و هیئت مدیره‌های انجمن‌ها در این حوزه یادآور شد که از رصد تحولات آینده در حوزه علوم آزمایشگاهی غافل نشوند.

وی با بیان اینکه مباحثی مانند هوش مصنوعی و نقشه ژنتیک، علوم آزمایشگاهی دنیا را دچار تغییرات جدی و بنیادین خواهد کرد، گفت: اگر ما از رصد این تحولات غافل بمانیم جایگاه خوبی را در آینده علوم آزمایشگاهی نخواهیم داشت. بنابراین درخواست دارم متناسب با نیاز کشور در این حوزه‌ها آینده نگاری شود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به جایگاه حکیم اسماعیل جرجانی به عنوان یکی از مفاخر بزرگ کشور در بخشی از صحبت‌هایش در این مراسم حفظ و زنده نگه داشتن یاد مفاخر کشور را بسیار ارزشمند خواند و گفت: حکیم جرجانی اولین پزشک در دوران اسلام است که کتاب عظیم و مرجع "ذخیرهٔ خوارزمشاهی" را به عنوان جامع‌ترین متن پزشکی به زبان فارسی کتابت کرد. او حق بزرگی به کردن ما ایرانیان و فارسی زبانان در سراسر دنیا دارد، این کتاب بعد از "الحاوی" و "قانون ابن سینا" جامع‌ترین کتاب دوره خودش بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند
  • رشد بیماری‌های غیرواگیر در جامعه نگران کننده است
  • رشد بیماری های غیرواگیر در جامعه نگران کننده است
  • بده بستان رشوه در نظام اداری کشور؛ چرا ایرانی‌ها رشوه می‌دهند؟
  • خطر خالی ماندن ظرفیت دستیاری برخی رشته‌های تخصصی
  • آدرس غلط سی ان ان / تلاش برای تطهیر کاخ سفید
  • پنجره واحد خدمات هوشمند وزارت علوم جزء ۵ کشور برتر جهان
  • نگرانی رئیس نظام پزشکی از عدم تمایل پزشکان به ۳ رشته‌ تخصصی
  • دوم اردیبهشت و روایتی از خانه‌تکانی که در دانشگاه‌ها اتفاق افتاد
  • اختصاص امکانات در مناطق روستایی سبب ماندگاری و زمینه ساز پویایی اقتصاد کشور است