Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، باریت تا آغاز فعالیت‌های حفاری‌های اکتشافی نفت، به عنوان کانی بی‌ارزش و در معدن‌کاری، به عنوان باطله دیگر مواد معدنی به شمار می‌رفت و در واقع توسعه و توجه به اکتشاف و استخراج این کانی در سراسر جهان، عمدتاً به خاطر نیاز به صنعت نفت بوده است.

حدود ۹۰ درصد از باریت تولیدی جهان در صنایع حفاری و بقیه در مصارف صنعتی و پزشکی به کار می‌رود و به دلیل وزن بالا، خنثی بودن از نظر شیمیایی و قیمت مناسب، در گل حفاری استفاده می‌شود و در شیشه‌سازی نیز به عنوان همگن‌کننده ماده مذاب و درخشندگی و شفافیت محصول، مصرف دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران با دارا بودن ذخایر غنی معدنی خود به بهشت معادن دنیا معروف شده و توانسته نظر بسیاری از سرمایه‌گذاران این حوزه را طی دهه‌های گذشته به خود جلب کند.

شهرستان اردستان با ۱۰ واحد معدن سومین شهرستان استان اصفهان از نظر ذخایر ماده معدنی باریت است؛ ظرفیتی که اگر از آن به درستی استفاده شود اشتغال‌زایی و در آمدزایی قابل توجهی برای شهرستان اردستان و استان اصفهان به ارمغان می‌آورد.

محسن سلامه‌زاده ضمن اشاره به کاربردهای گوناگون باریت  اظهار داشت: باریت ماده ارزشمندی است که می‌تواند در صنایع حفاری، رنگ‌سازی، صنایع چرم‌سازی و حتی داروسازی و لوازم آرایشی استفاده شود.

کارشناس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان اردستان ضمن تاکید بر توجه بیش از پیش به معادن شهرستان اردستاک افزود: اشتغالزایی مهمترین نتیجه توجه به معادن این شهرستان است که می‌تواند ده‌ها نفر را به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم مشغول به کار کند.

حجت‌اله جمشیدیان نیز اظهار داشت: باریت قابل مصرف در اکتشافات چاه نفت و همچنین بخش صنعت رنگ‌سازی، چینی‌سازی، لاستیک‌سازی و مصارف بسیاری دارد.

این معدن دار اردستانی ضمن ابراز تاسف از عدم توجه به این ماده معدنی ارزشمند افزود: متاسفانه در ایران نه در زمینه اکتشاف، بهره‌برداری، استهصال و فرآوری به آن توجه خاصی نمی‌شود.

محمدرضا باقری نیزرا یکی از نقاط غنی باریت در کشور دانست و اظهار داشت: معادن باریت شهرستان اردستان با بیش از سه میلیون تن ذخیره قطعی و برداشت سالیانه ۱۰۰ هزارتن به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان اردستان ضمن اشاره به میزان اشتغالزایی معادن در این شهرستان افزود: اشتغالزایی این معادن بالغ بر ۴۵۰ نفر به صورت مستقیم و یک هزار و ۵۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم است.

وجود چنین ماده معدنی ارزشمندی نیازمند توجه بیش از پیش است تا معدنداران اردستانی با استخراج آن باریت را برای مصارف مختلف در اختیار واحدهای تولیدی قرار دهند، اما در این زمینه با مشکلاتی مواجه هستند.

محمد صادق عمادی اظهار داشت: متاسفانه مسافت برق با معادن دور است که بر این اساس اگر مسئولان راهکاری را اتخاذ کنند تا این مشکل برطرف شود می‌توانیم معدن را گسترش دهیم و دستگاه‌های مجهزتری استفاده کنیم که این خود می‌تواند اشتغالزایی بیشتری را ایجاد کند.

او افزود: با متصل شدن به شبکه برق مشکل فرآوری برطرف می‌شود و در حال حاضر که برق نداریم از دستگاه‌های دیزلی استفاده می‌کنیم که اصلا به صرفه نبوده و برای تامین سوخت آن نیز با مشکلات فراوانی روبرو هستیم.

این معدن‌دار اردستانی گفت: اگر این ماده معدنی مورد حمایت قرار گیرد و امکانات و تجهیزاتی در اختیار ما قرار دهند می‌توانیم چندین برابر تولید را افزایش دهیم و در این صورت اشتغالزایی نیز بیشتر می‌شود.

او افزود: در حال حاضر فقط توانسته‌ایم برای هفت نفر اشتغالزایی کنیم، اما در صورت داشتن تجهیزات که نیازمند برق است می‌توانیم حداقل برای ۳۰ نفر اشتغالزایی ایجاد کنیم.

محمد علی عیدی نیز اظهار داشت: در معدن ما تعداد ۳۶ نفر فعالیت می‌کردند، اما به جهت تحریم‌های ظالمانه نمی‌توانیم به صورت درست فعالیتی را داشته باشیم و بر همین اساس مجبور شدیم تعدیل نیرو کنیم و ۵۰ درصد نیروها را تعدیل کردیم که با این کار معدن فقط بصورت ۴۰ درصد فعالیت دارد.

این معدن‌دار اردستانی ضمن تاکید بر حمایت دولت افزود: در صورتی که دولت و مسئولان بتوانند از نظر مالی با در نظر گرفتن تسهیلات کم بهره ما را یاری کنند می‌توانیم ظرفیت معدن را به دو برابر افزایش دهیم.

اختصاص تسهیلات و توسعه معادن باریت اردستان می‌تواند اشتغالزایی یک‌هزار نفر به صورت مستقیم و سه هزار نفر بصورت غیر مستقیم را برای شهرستان اردستان به دنبال داشته باشد و در صورت احداث واحدهای فرآوری باریت در معادن باریت شهرستان اردستان سالانه ۵۰ میلیون دلار ارزآوری را برای کشور به دنبال خواهد داشت.

کد خبر 468289 برچسب‌ها اشتغال استان اصفهان معدن مواد معدنی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اشتغال استان اصفهان معدن مواد معدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۹۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ بیکاری در اردستان به ۷.۸۲ رسید

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اردستان ضمن اشاره به تعهد ۱۱۷ درصدی اشتغال گفت: نرخ بیکاری در اردستان به ۷.۸۲ رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردستان، وحید نقوی بعد از ظهر امروز به مناسبت هفته کار و کارگر در نشست خبری با اشاره به شعار این هفته که «مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی» است، اظهار داشت: اداره کار و رفاه اجتماعی اردستان 20 درصد رشد عملکرد از لحاظ ارزیابی عملکرد استانی داشته که در تمامی حوزه‌ها به صورت میانگین از چهار درصد تا 9 درصد بوده و رتبه سوم را در شهرستان‌های هم‌تراز کسب کرده است.

وی افزود: افزایش حل و فصل پرونده‌های حل اختلاف به صورت سازشی بوده که در این خصوص 150 فقره پرونده باقی مانده در دو سال گذشته تا تاریخ 31 فروردین 1403 حل و فصل شده است و در زمینه واحدهای دارای مشکل در بازدید و رصد میدانی از 15 واحد اقتصادی مشکل‌دار و مکاتبه با فرمانداری و اداره کل مربوطه در این خصوص صورت پذیرفت.

نقوی ضمن اشاره به رشد بازدیدهای ادواری و موردی از واحدهای اقتصادی نسبت به سنوات قبل ابراز داشت: شاهد رشد معرفی مقرری‌بگیران بیمه بیکاری به مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای جهت مهارت آموزی و جذب بازار کار را در یک سال گذشته بوده‌ایم.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اردستان گفت: پیگیری جهت تشکیل تشکل‌های کارگری و کارفرمایی، مکاتبه با واحدهای پرخطر جهت الزام به کارگیری مسئول ایمنی و کمیته حفاظت فنی، برگزاری دوره‌های آموزشی مربوطه و کاهش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در حوزه پشتیبانی و توسعه منابع انسانی را شاهد بوده‌ایم.

وی ابراز داشت: پیگیری جذب اصلاح و بازسازی موضوع حفاظت از اداره در راستای پدافند غیرعامل و حفاظت فیزیکی از مجموعه و پیگیری جهت اختصاص دو میلیارد و 500 میلیون ریال هزینه تملک دارایی و سرمایه‌ای به اداره توسط فرمانداری اردستان و همچنین ایجاد تونل امن اینترنتی و شبکه در محل اداره با هزینه 750 میلیون ریال انجام شده است.

نقوی با بیان اینکه اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی اردستان در حوزه فرهنگی اجتماعی و ورزشی فعال بوده است،  افزود: برگزاری اولین یادواره شهدای معزز کارگری در شهرستان اردستان در سال گذشته به مناسبت هفته کارگر با پیام زنده نگه داشتن فرهنگ عاشورایی، حامی و همراه بودن با نظام و افتخار خدمت در سنگر کار و تلاش و برگزاری اولین مسابقات ورزشی حوزه کارگری به مناسبت گرامی‌داشت هفته کارگر در رشته فوتسال و راه‌اندازی مجدد ورزشگاه فرهنگی ورزشی کارگران در شهرستان اردستان بعد از چندین سال که غیرفعال بودند، از جمله اقدامات است.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اردستان تصریح کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی ایمنی قانون کار و آسیب‌های اجتماعی در 20 واحد اقتصادی شهرستان اردستان و افتتاح چهارمین خانه بهداشت کارگری شهرستان در کارخانه مهاباد ریس را داشته‌ایم و پایین‌ترین نرخ بیکاری در استان در بازه عملکرد نرخ بیکاری 7.82 و ثبت 117 درصدی تعهد اشتغال شهرستان در سامانه رصد اشتغال کشور و همچنین تاسیس دومین مرکز کاریابی غیردولتی در این شهرستان را انجام داده‌ایم.

وی بیان کرد: پیگیری جذب اعتبارات تبصره 16 و روستایی به مبلغ 225 میلیارد ریال با اشتغال‌زایی 220 نفر، پیگیری جذب اعتبارات مشاغل خانگی به مبلغ 15 میلیارد ریال با اشتغال‌زایی 95 نفر و برگزاری جلسات منظم کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری در فرمانداری و رصد واحدهای دارای اتباع غیرمجاز و گشت مشترک و جریمه هشت واحد متخلف به مبلغ 7 میلیارد و 350 میلیون ریال از اهم فعالیت‌های این اداره بوده است.

42درصد تسهیلات اشتغال به فارغ‌التحصیلان بیکار اعطا می‌شود

نقوی همچنین با اشاره به اینکه تعداد کارگاه‌های فعال یک‌هزار و 473 نفر است و تعهد اشتغال این اداره که یک‌هزار و 839 نفر بوده است، افزود: تعداد دو هزار و 163 نفر تعهد اشتغال را در سامانه کشوری ثبت کرده‌ایم که درصد عملکردمان 117.62 درصد شده است و بیمه‌شدگان از اسفند 1401 که هفت هزار و 493 نفر بوده در اسفند 1402 به هشت هزار و 138 نفر افزایش یافته و آمار مقرری بگیران از 82 نفر سال 1401 به 61 نفر در سال 1402 رسیده است که کاهش را نشان می‌دهد.

انتهای پیام/802

دیگر خبرها

  • ممنوعیت ورود عشایر به شهرستان فریدونشهر تا پایان اردیبهشت
  • احداث چند شهرک صنعتی در باوی
  • ذخیره کانسنگ منگنز معدن ونارچ قم به ۱۲ میلیون تُن رسید
  • نرخ بیکاری در اردستان به ۷.۸۲ رسید
  • استخراج معدن نفرایت کابل واگذار شد
  • آغازبرداشت نوبرانه گوجه سبز از باغات سرپل ذهاب
  • سال گذشته ۵ پروانه بهره‌برداری معدنی در قم صادر شد
  • ۴۲۰ میلیارد ریال درآمد استان گیلان از محل حقوق دولتی معادن
  • رشد ۵۳ درصدی اخذ حقوق دولتی در کردستان
  • مسائل معادن شن و ماسه دوکوهک فارس بررسی می‌شوند