Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-28@23:29:45 GMT

پخش دوباره مواد سیارک بنو در فضا

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۹۹۲۸۵

پخش دوباره مواد سیارک بنو در فضا

تصاویر ثبت شده توسط فضاپیمای "اسیریس-رکس"(OSIRIS-REx) ناسا نشان می‌دهد سیارک "بنو"(Bennu) اخیرا با فشار بخشی از خود را به فضا ریخته است.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمودو، چندی پیش فضاپیمای "ناسا" متوجه اتفاقی شد و دریافت سیارک "بنو" در حال خارج کردن ذراتی از خود به درون فضا است. تصاویر گرفته شده توسط فضاپیمای اسیریس-رکس ناسا به دانشمندان کمک می‌کند تا بدانند که چرا ذرات کوچک گاهی از سطح سیارک بنو که یک سیارک تقریباً کروی و شبیه یک توپ چرخان است، خارج می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیارک ۱۰۱۹۵۵ بن‌نو ( ۱۰۱۹۵۵ Bennu) یکی از سیارک‌های آپولو است که کشف آن توسط پروژهٔ «لینیر» بررسی سیارک‌های نزدیک به زمین لینکلن(LINEAR) در ۱۱ سپتامبر ۱۹۹۹ صورت گرفت. این سیارک هدفِ برنامه‌ریزی شدهٔ مأموریتِ اسیریس-رکس قرار گرفته که برای تهیه و آوردن نمونه به زمین در سال ۲۰۲۳ فرستاده شده‌ است. مواد نمونه برای بررسی بیشتر و دقیق‌تر هویت آن سیارک استفاده خواهد شد.

برای ستاره‌های دنباله دار یخی که به خورشید نزدیک می‌شوند، انفجارها موضوع غیرمعمولی نیست اما برای سیارک‌ها این موضوع نادر و عجیب است.

فضاپیمای اسیریس-رکس از بدو ورود به مدار خود در ۳ دسامبر ۲۰۱۸ ، سیارک بنو را تعقیب کرده است.

این فضاپیما ناسا مجهز به دوربین قوی به نام OCAMS است که در ۶ ژانویه سال ۲۰۱۹ نیز ذرات خارج شده از سیارک بنو را شناسایی کرد. اکنون نیز بار دیگر این دوربین‌ها موفق به ثبت لحظه‌ای شدند که این سیارک در حال خارج کردن موادی از ساختار خود به فضا بود.

به گفته محققان ذرات خارج شده اندک بودند و فقط به مقیاس سانتی‌متر می‌رسیدند. در بزرگترین خروج، ۲۰۰ ذره توسط سیارک بنو خارج شده است.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Science" منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیارک بنو ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۹۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا فضا به محیط ایده‌آل برای تحقیق در مورد بیماری سرطان تبدیل شده است؟

ایتنا - دانشمندان در اداره کل ملی هوانوردی و فضا در آمریکا (ناسا) بر این باورند که ماموریت‌های فضایی می‌توانند به پژوهش‌ها برای درمان بیماری سرطان کمک شایانی کند.
به گفته آنها زمینه تحقیق در مورد بیماری سرطان در فضا با توجه به این که سلول‌های بدن در آن به دلیل عدم وجود نیروی جاذبه سریع‌تر پیر می‌شوند بیش از روی سطح کره زمین فراهم است. فرانک روبیو، فضانورد آمریکایی در همین راستا در مدت حضورش در ایستگاه فضایی بین‌المللی در یک ماموریت تحقیقاتی در مورد سرطان شرکت کرد.

او از فضا به عنوان یک «محیط پژوهشی منحصر به فرد» یاد می‌کند. 

به گفته دانشمندان نه تنها سلول‌های بدن در فضا سریع‌تر پیر می‌شوند بلکه ساختار آنها نیز «خالص‌تر» است. بیل نلسون، مدیر ناسا می‌گوید که امکان بررسی ساختار سلول‌های بدن در فضا با توجه به عدم وجود نیروی جاذبه بیشتر وجود دارد. 

شرکت داروسازی مرک در همین راستا تصمیم گرفت که تحقیق‌هایی را در مورد تاثیر یک داروی ضدسرطان در ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام دهد. 

مدیر ناسا می‌گوید هرچند تحقیق در مورد بیماری سرطان در فضا سابقه‌ای چهار دهه‌ای دارد اما این پژوهش‌ها طی سال‌های اخیر تحول‌های گسترده‌ای ایجاد کرده‌اند. 

به گفته وی تحقیق‌ها در مورد درمان سرطان در فضا باعث شده‌اند تا پزشکان و بیمارها بر روی سطح زمین از میان گزینه‌های درمان بتوانند انتخاب درست‌تری انجام دهند. 

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا گفته است که کشورش قصد دارد میزان مرگ و میر بر اثر ابتلا به بیماری سرطان را طی ربع قرن آینده به نصف کاهش دهد. بنا به آمار کاخ‌سفید به این ترتیب میزان مرگ و میر بر اثر ابتلا به سرطان چهار میلیون کاهش می‌یابد. 

بیماری سرطان دومین عامل مرگ و میر در آمریکا پس از بیماری‌های قلبی و عروقی است.

دیگر خبرها

  • ۱۰ فروردین در دنیای علم چه خبر؟
  • مشکل فضاپیمای «وویجر 1» حل می‌شود
  • عکس ناسا از شیراز که ایرانی‌ها را خوشحال می‌کند
  • تصویر روز ناسا: دم یونی دنباله‌دار Pons-Brooks
  • فرودگر قمری «اودیسیوس» برای همیشه از کار افتاد
  • ۳ فضانورد جدید به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسیدند
  • تصویر روز ناسا: نگاهی به زمین دچار گرفتگی
  • شناسایی حیات بیگانه توسط دانشمندان ناسا
  • چرا فضا به محیط ایده‌آل برای تحقیق در مورد بیماری سرطان تبدیل شده است؟
  • ساعت ۱ میلیون دلاری ساخته شده از شهاب‌سنگ!