Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-03-29@13:36:22 GMT

چرا تبلیغات از شبکه کودک حذف نمی‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۹۹۹۳۵

چرا تبلیغات از شبکه کودک حذف نمی‌شود؟

تبلیغات بازرگانی به‌رغم وعده چندباره مدیران سیما هنوز از شبکه ویژه کودکان حذف نشده است؛ اتفاقی که هشدار مجدد درباره آسیب‌های ناشی از این تبلیغات را ضروری جلوه می‌کند. ۱۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۶ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، بیشتر از یک ماه می‌گذرد از روزی که محمد سرشار مدیر شبکه کودک خبر داد که قرار است از ابتدای آبان ماه تبلیغات و آگهی‌های بازرگانی از این شبکه حذف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با یادداشتی در 30 مهر ماه از این اتفاق که مدت‌ها بود خانواده‌ها، پدر و مادرها و روانشناسان تعلیم و تربیت منتظرش بودند خبر داد و تصریح کرد: «از فردا یکم آبان 98، شبکه کودک یک گام بلند دیگر را برای بهتر شدن و نزدیکتر شدن به الگوی رسانه_مربی برمی‌دارد: شبکه کودک بدون تبلیغات بازرگانی.»

این خبر که مدیر شبکه کودک بارها نسبت به آن نوید داده بود، به سرعت در صدر تیتر رسانه‌ها قرار گرفت و رسانه‌ها از آن به عنوان یک اتفاق ویژه یاد کردند.

با این حال عصر همان روز مرتضی میرباقری معاون سیمای رسانه ملی بر حذف تدریجی پیام‌های بازرگانی از شبکه کودک تاکید کرد و با اشاره به اینکه از مدت‌ها قبل و به‌رغم شرایط نامساعد مالی سازمان، بنابه درخواست مخاطبان شبکه کودک، تبلیغات در این شبکه روند نزولی داشته است، گفت: با توجه به سیاستگذاری صورت گرفته، روند کم کردن تبلیغات در این شبکه همچنان ادامه دارد تا در بازه زمانی مشخص بتوانیم این تبلیغات را به تدریج از شبکه کودک حذف کنیم.

حالا حدود یک ماه و نیم از این اظهارات می‌گذرد و هنوز آگهی‌های بازرگانی از شبکه اختصاصی کودکان در سیما حذف نشده است. اگرچه پخش آگهی‌های بازرگانی به حداقل رسیده اما انتظار می‌رفت که تصمیم‌گیری در این باره زودتر به نتیجه برسد و شاهد حذف کامل آگهی‌های تبلیغاتی از این شبکه باشیم.

 

هم اکنون کانال پویا که برای خردسالان است و از ساعت 8 صبح تا 14 بعدازظهر روی آنتن می‌رود در کنداکتور خود آگهی بازرگانی پخش نمی‌کند. کانال نهال نیز که از ساعت 14 تا 22 برنامه‌هایی را متناسب با کودکان پخش می‌کند از ساعت 20 بخش‌های مرتبط با پیام بازرگانی را پخش می‌کند که اتفاقا باکس پربیننده‌تری است. در این بازه زمانی یعنی 20 تا 22 هر نیم ساعت یک بار و در مجموع در چهار باکس به ترتیب در ساعت‌های 20، 20:30، 21 و 21:30 پیام‌های بازرگانی پخش می‌شود. در هر بار پخش پیام‌های بازرگانی اگرچه مدت این تبلیغات چندان زیاد نیست ولی در هر بار حدود 2 یا 3 آگهی بازرگانی به تبلیغ می‌رسد.

این آگهی‌های بازرگانی از تبلیغ تن ماهی تا کتاب‌های کمک درسی و دوغ و بیسکوییت را در برمی‌گیرد و با توجه به پخش از شبکه کودک چندان تفکیک شده و متناسب با سن این کودکان نیست.

با نگاهی روان شناختی حتی پخش باکس‌هایِ کوتاهِ پیام‌های بازرگانی در شبکه کودک برای کودکان بسیار آسیب‌زا و خطرآفرین است و می‌تواند تاثیر بسیار سویی در سرنوشت و شخصیت فردی و اجتماعی آن‌ها داشته باشد.

تاثیر مخرب پیام‌های بازرگانی بر شکل‌گیری شخصیت کودک

مهدی اسماعیل‌تبار روان شناس فرهنگی با انتقاد از پخش آگهی‌های بازرگانی در شبکه کودک یکی از این آسیب‌ها را مرتبط با شکل‌گیری شخصیت آینده کودکان دانست و در این باره توضیح داد: هر آنچه از ناهنجاری‌هایی که امروز در جامعه می‌بینیم تاثیر بسیاری در گذشته و کودکی این افراد دارد. از طلاق‌هایی که هر سه دقیقه به یک طلاق منتج می‌شود تا دیگر معضلاتی که نسل‌های نوجوان و جوان ما با آنها رو به رو هستند و بخشی از این اتفاقات نیز ناخودآگاه از تصویری که در تلویزیون و پیام‌های بازرگانی ارائه شده است رخ می‌دهد.

 

وی در ادامه به یک تاثیر مخرب با بهره‌گیری از خود کودکان در پیام‌های بازرگانی هم اشاره کرد و معتقد است: تماشای پیام‌های بازرگانی هم برای کودکان و هم پخش این آگهی‌های بازرگانی با استفاده از کودکان به شکل‌گیری شخصیت نمایشی در کودکان منجر خواهد شد. شخصیتی که بیشتر درگیر عشوه‌گری و زیباکردن خود خواهد بود و تمایل شدیدی برای دیده شدن دارد.

آسیب پیام بازرگانی؛ از تجمل‌گرایی تا شهوت دیده شدن

وی با تاکید بر آسیب‌های فردی و اجتماعی کودک در تماشای هم‌سالان خود در پیام‌های بازرگانی عنوان کرد: تماشای این تصویر طوفانی فراتر از تجمل گرایی، عشوه گرایی فردی و تمایل به شهوت دیده شدن را در کودک دامن می‌زند. یکی از آنها همین عمل‌های جراحی و تلاش برای زیبایی‌های افراطی است و یا مصرف بیش از حد لوازم آرایش که در کشور ما دیده می‌شود.

اسماعیل‌تبار با اشاره به تخریب شخصیت کودکان با استفاده از آن‌ها در آگهی‌های بازرگانی بیان کرد: ما به شدت با استفاده ابزاری مخالف هستیم درحالی که در پیام‌های بازرگانی حضور بچه‌ها و زنان همان استفاده ابزاری است. حالا ما برای تبلیغ پوشک بدن کودک را نیمه عریان نمایش می‌دهیم و این کاملا مصداق استفاده ابزاری از کودک است، اتفاقی که ارزش‌ها و اصول ما را هم زیر سوال می‌برد.

وی با اشاره به سیاست‌های دوگانه صداوسیما تصریح کرد: چطور اگر زنی چند تار موی او دیده شود در تلویزیون نمایش نمی‌دهیم، اما اگر کودک باشد می‌توان بدنه نیمه برهنه او را نمایش داد؟ فقط به این دلیل که فرمان جهت‌گیری صداوسیما در پیام‌های بازرگانی، در دست کمپانی‌های مالی است و هر آنچه آنها بخواهند در تبلیغات به تصویر کشیده می‌شود.

این روان شناس با اشاره به قانون ممنوعیت حضور کودکان در پیام‌های بازرگانی غیر مرتبط تأکید کرد: برعکس قوانین وضع شده برای پیام‌های بازرگانی، می‌بینیم که از کودکان برای تبلیغ تن ماهی و فرش و سایر لوازم بزرگسالان هم بهره گرفته می‌شود و خطر همه این اتفاقات همان چیزی است که در نسل‌های بعدی به شکل گیری اختلالاتی در شخصیت‌های آن‌ها منجر خواهد شد.

منبع:مهر

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانهها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۹۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شما هم می توانید یک یتیم را سرپرستی کنید ؛ با هزینه اندک شما و همت والای "ماه"

جعفر محمدی؛ سردبیر عصر ایران - سال هاست که خیریه مهر امام هادی(ع) یا همان "ماه" را می شناسم؛ موسسه ای که 1900 کودک یتیم را سرپرستی می کند.

آنچه این موسسه را برایم دوست داشتنی تر کرده، نوع نگاهی است که در آن به مساله ایتام و فقرا وجود دارد. اگر در بسیاری از موسسات برای جلب کمک ها از تصاویر ترحم آمیز ایتام و فقرا استفاده می شود در مهر امام هادی (ع) شان و شخصیت آنها مورد احترام ویژه است بدان گونه که اگر کسی کودک یتیم و فقیری را تحت پوشش قرار می دهد، این حس را دارد که منتفع اصلی این حمایتگری خود اوست که سعادت یافته است یتیم و مستمندی را حمایت کند.

این که موسسه ای فقط به فکر آب و نان مستمندان تحت پوشش نباشد و به توانمندسازی محترمانه آنها همت بگمارد و حتی کمک های مالی را نیز با حفظ شخصیت انسانی شان به آنها برساند، ویژگی ارجمندی است که مرا به این خیریه، بسیار علاقه مند کرده است.

تصویر از سایت موسسه

به طور کلی، آنچه را درباره این موسسه دریافته ام در چند بند خلاصه می کنم:

۱-  قریب به 2000 کودک تحت حمایت که در شهرستان های قم، قلعه گنج، بشاگرد، رودبار جنوب، تهران و مشهد هستند.

۲- علاوه بر کودکان ایرانی، تمرکز ویژه ای روی کودکان افغان دارند. 90درصد این کودکان از ایتام و بیست در صد آنها غیر ایتامند.

۳- موسسه به هیچ نهاد یا جریانی، وابستگی ندارد.

۴- فعالیت ها شفاف است و شرح هزینه های مبالغ هر فرد برایش به شکل مستند ارایه می شود.

۵- عمده حمایت ها معیشتی است ولی در حوزه هایی همچون ایجاد اشتغال، درمان، تهیه جهیزیه و ... نیز فعال هست.

۶- در بخش اشتغال، موسسه به عنوان یک تسهیل گر عمل می کند؛ بدین صورت که زمینه ایجاد اشتغالی که فرد در آن صاحب مهارت و ابتکار باشد را ایجاد کرده و از این که مددجو صرفاً به کارگری بپردازد، دوری می کند.

۷- در این عرصه تا کنون دو جریان شغلی ایجاد شده: اول آموزش فریلنسینگ در فضای مجازی و ایجاد یک شرکت برای بچه ها، دوم اهدای بز جهت پرورش به خانواده ها.

۸- موسسه در بخش آموزش این کودکان نیز فعالیت دارد که معطوف به تقویت هوش هیجانی و ارتباطات اجتماعی بچه هاست.

  دفتر موسسه در قم است و افراد می توانند از روش های زیر با موسسه در ارتباط باشند و یا کمک نمایند:

وبسایت: www.imamhadi.com

آدرس: قم، خیابان صفاییه، کوچه ۲۳ پلاک ۹/۱۰

شماره تلفن:
۰۲۵۳۷۷۴۰۷۸۹

شماره پیامک: ۵۰۰۰۲۳۰۰

اطلاعات حساب:

شماره حساب: ۳۴/ ۳۴۴۹ ۳۴۴۹ بانک ملت - بنام موسسه خيريه مهر امام هادي (عليه السلام)
شماره کارت: ۶۱۰۴۳۳۷۷۷۰۰۲۱۰۰۲
شبا: IR۷۹ ۰۱۲۰ ۰۲۰۰ ۰۰۰۰ ۳۴۴۹ ۳۴۴۹ ۳۴

راستی اگر خواستید کودک یتیمی را تحت تکفل خودتان دربیاورید از طریق لینک زیر اقدام کنید .

https://imamhadi.com/register

همچنین برای تماس با مدیر موسسه  از شماره تلفن 09121510429 استفاده کنید.
تن تان سالم و شادی و آرامش نصیب تان.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کاری متفاوت و زیبا از یک خیریه که می خواهد نگاه جامعه به "یتیم" را اصلاح کند (+انیمیشن به کارگردانی بهرام عظیمی) با ماهانه 100 هزار تومان یک یتیم را تحت حمایت خود قرار دهید

دیگر خبرها

  • سو استفاده از کودک ۱۳ ساله برای فروش و جابه‌جایی مواد مخدر
  • ۱۰۰۰ کودک سنندجی در حمایت از کودکان غزه گرد هم می‌آیند
  • هزار کودک سنندجی در حمایت از کودکان غزه گردهم می‌آیند
  • قصه گویی، دریچه‌ای به سوی دنیای خلاقیت / ضرورت بازآفرینی متون کهن به زبان امروزی
  • ۱۷ هزار کودک در غزه والدین خود را از دست داده‌اند
  • چگونه با کودکان درباره بیماری صعب‌العلاج والدین صحبت کنیم؟
  • چگونه با کودکان در باره بیماری صعب‌العلاج والدین صحبت کنیم؟
  • شما هم می توانید یک یتیم را سرپرستی کنید ؛ با هزینه اندک شما و همت والای "ماه"
  • بازی؛ نیازی بنیادین در دوران کودکی
  • بهترین زمان آموزش زبان دوم برای کودکان چه سنی است؟