Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دو شرکتِ باربری و حمل و نقل در همدان با عنوان‌های «ابوعلی سینا» و «بابا طاهر» نام گذاری شده‌اند؛ اقدامی که با واکنش بنیاد بوعلی سینا روبه‌رو شده است. درباره «بوعلی بار» و «بابا طاهر بار» بنیاد بوعلی سینا در واکنش به نام گذاری دو شرکت باربری به اسامی بوعلی سینا و بابا طاهر عریان، با تاکید بر ضرورت پاسداشت مفاخر ایران و اسلام، حذف نام‌های «بوعلی‌بار» و «باباطاهر بار» را در همدان، یک مطالبه عمومی دانسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 14:59 - 16 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۴۶۶۶

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، به نقل از روزنامه خراسان، چندی پیش در همین صفحه، درباره خیابان‌هایی در شهر‌های مختلف کشور نوشتیم که به نام شاعران و بزرگان فرهنگ و ادبیات فارسی نام گذاری شده‌اند، اما کارکرد آن خیابان‌ها با نام‌شان از زمین تا آسمان فرق می‌کند؛ مثلاً خیابان «ناصر خسرو» در تهران به محلی برای حضور فروشندگان و دلالان دارو تبدیل شده یا خیابان «سعدی» در مشهد، بورس لوازم صوتی و تصویری است.

حالا خبری منتشر شده است، مبنی بر این که دو شرکتِ باربری و حمل و نقل در همدان با عنوان‌های «ابوعلی سینا» و «بابا طاهر» نام گذاری شده‌اند؛ اقدامی که با واکنش بنیاد بوعلی سینا روبه‌رو شده است.

درباره «بوعلی بار» و «بابا طاهر بار» بنیاد بوعلی سینا در واکنش به نام گذاری دو شرکت باربری به اسامی بوعلی سینا و بابا طاهر عریان، با تاکید بر ضرورت پاسداشت مفاخر ایران و اسلام، حذف نام‌های «بوعلی‌بار» و «باباطاهر بار» را در همدان، یک مطالبه عمومی دانسته است.

رئیس اداره روابط عمومی این بنیاد گفت: «بار‌ها شاهد اعتراض به‌حق و از سر تکلیف اهالی علم و فرهنگ و حتی مردم کوچه و بازار به هتک حرمت بزرگان تمدن اسلامی و ایرانی از جمله بوعلی‌سینا و باباطاهر در نام گذاری نامناسب اماکن و شرکت‌ها و تبلیغات تلویزیونی بوده‌ایم و بنا به وظیفه فرهنگی بنیاد بوعلی‌سینا، مکاتبات رسمی با صداوسیما و فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته‌ایم.

هرچند آنچه در عمل دیده می‌شود، برتری پول‌سالاری در تبلیغات صداوسیما و ناتوانی در حوزه نظارت بر نام گذاری‌هاست».

با یک جست‌وجوی ساده در اینترنت می‌توانید متوجه شوید که دیگر شاعران بزرگ ادبیات فارسی هم از این نام گذاری‌های عجیب شرکت‌های باربری بی‌نصیب نما‌نده‌اند؛ باربری و اتوبار خیام، اتوبار فردوسی، باربری فردوسی، شرکت حمل و نقل و باربری حافظ، حافظ بار، باربری مولوی، اتوبار مولوی، شرکت سعدی سیر، اتوبار سعدی و...

یکی از دلایل این نام گذاری‌ها خیابان و منطقه‌ای است که این شرکت‌ها در آن قرار گرفته‌اند؛ مثلاً یک شرکت در خیابان «خیام» قرار گرفته و برای همین نام «خیام» را برای خود انتخاب کرده است.

دلیل دیگر، ناآگاهی افراد از درجه و جایگاهِ شخصی است که نامش را برای شرکت خود انتخاب کرده‌اند.

دلیل سوم هم برمی‌گردد به شهرت یک شهر به نامِ یکی از بزرگان فرهنگ و ادبیات؛ مثلاً، چون شهر همدان به بوعلی سینا و بابا طاهر مشهور است، این شرکت‌ها هم از این شهرت استفاده و نامشان را بر همین اساس انتخاب کرده‌اند.

هرچه است، کاش شاهد عزمی جدی برای پاسداشت نام و آثار این بزرگان در سطح ملی باشیم.

بیشتربخوانید: مگر چند تا سعدی داریم؟!


انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سعدی بابا طاهر بوعلی سینا نام گذاری معابر مشاهیر ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۱۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمینار «ابن سینا» در هفته فرهنگی اصفهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مدیر اجرایی خانه حکمت گفت: ابن سینا از بزرگ‌ترین حکما و فیلسوف‌های جهان است، او همواره در سفر بوده، اما بیشترین زمانی که در یک شهر ساکن بوده مربوط به اصفهان و ۱۰ سال تحصیل و تدریس وی در این شهر است.


سعید محمدی افزود: در این سینمار دکتر «حسین کلباسی اشتری» استاد تمام گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی با موضوع «ابتکارات ابن سینا در فلسفه در مقایسه با ارسطو» و دکتر «قاسم پورحسن» دانشیار گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص «اهمیت و جایگاه ابن سینا» در شکل‌گیری مکتب فلسفی متقدم اصفهان سخنرانی می‌کنند.


وی با بیان اینکه برپایی این سمینار نقطه قوت شهر اصفهان در حوزه مباحث علمی خواهد بود، گفت: علاقه‌مندان به فلسفه می‌توانند روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۰ تا ۱۲ با حضور در خانه حکمت واقع در چهارراه دهش، ابتدای خیابان شیخ مفید شرقی از این سمینار بهره‌مند شوند.

دیگر خبرها

  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است
  • نشستی دربارۀ ابن‌سینا و مکتب فلسفی اصفهان
  • پیش بینی سود پتروشیمی بوعلی سینا در سال ۱۴۰۳/ بوعلی در سال ۱۴۰۲ چقدر سود ساخت؟
  • حضور دانشگاه بوعلی سینا در رتبه‌بندی نیچر ایندکس ۲۰۲۴
  • نشست «ارمغان سعدی» برگزار شد
  • افزایش ۳۰ درصدی خدمات روانپزشکی بیمارستان ابن سینا
  • طرحی از افتخارات جان سینا در WWE به مناسبت تولد او + عکس
  • سمینار «ابن سینا» در هفته فرهنگی اصفهان
  • آنچه ابن سینا می‌تواند در مورد هوش مصنوعی به ما بیاموزد
  • برپایی کنفرانس آندومتریوز (نابه‌جایی آستر رحم) در بیمارستان امام سجاد(ع)