Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- شهرام آدم نژاد معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی در چهاردهمین اجلاس کمیسیون دولتی تراسیکا شرکت کرد. تاریخ انتشار: 15:09 - 16 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۴۶۱۴ به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان به نقل وزارت راه وشهرسازی؛ چهاردهمین اجلاس کمیسیون بین دولتی تراسیکا در روز ۱۵ آذرماه امسال به میزبانی جمهوری آذربایجان در باکو برگزار شد و شهرام آدم نژاد، معاون حمل‌ونقل به نیابت از وزیر راه و شهرسازی به عنوان رییس کمیسیون ملی تراسیکا و سرپرست هیات جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس شرکت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در چهاردهمین اجلاس کمیسیون بین دولتی تراسیکا که در سطح سران کشور‌های عضو؛ وزارت راه و شهرسازی همچون سال‌های گذشته به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران حضور یافته است و با توجه به تقارن برگزاری این رویداد با مراسم بیستمین سالگرد تاسیسی این کریدور؛ تلاش شد طی ماه‌های اخیر حداکثر هماهنگی با کلیه سازمان‌ها و شرکت‌های حمل‌و نقلی تابعه این وزارت و همچنین سایر بخش‌ها و دستگاه‌های ذیربط جهت تبیین مواضع کشور و ارائه پیشنهاد‌های ابتکاری در راستای پررنگ نمودن نقش ویژه کشورمان در ترانزیت و حمل‌و‌نقل بین‌المللی منطقه قرارگیری کشور‌های عضو؛ یعنی اروپا؛ قفقاز و آسیا صورت بگیرد.

در این راستا؛ با تمرکز بر رویکرد توسعه دیپلماسی حمل‌و‌نقل کشور مبتنی بر رونق تجارت و مبادلات اقتصادی با کشور‌های عضو تراسیکا و حتی فراتر از آن؛ پیشنهاد‌های اجرایی و ابتکارات جمهوری اسلامی ایران به اعضای حاضر در نشست ارائه شد.

محور‌های اساسی اهم ابتکارات جمهوری اسلامی ایران در سه بخش ارائه شد که به شرح زیر است:

لزوم بهره‌مندی کشور‌های عضو تراسیکا از موقعیت برجسته جغرافیایی ایران در فراهم ساختن امکان دسترسی به خلیج فارس و دریای عمان.
با توجه به بهره‌مندی کشور از زیرساخت‌های حمل‌و‌نقلی در تمامی شقوق جاده‌ای؛ ریلی؛ دریایی و هوایی و نیز امکانات نرم افزاری نظیر سامانه‌های جامع حمل‌و نقلی و تبادلات الکترونیکی اسناد و همچنین عضویت کشور در کنوانسیون‌های معتبر نظیر تیر و تیرالکترونیک؛ پیشنهاد شد ماهیت این کریدور از شکل تقریبا سنتی آن به کریدور الکترونیکی ترانزیتی ارتقا یابد. بدین ترتیب فرصتی ارزشمند برای تبادل تجربیات در حوزه نرم افزاری بین کشور‌های عضو فراهم خواهد شد.
تراسیکا فضایی مناسب برای اقدامات مشترک کشور‌های عضو در زمینه سرمایه گذاری در احداث و توسعه زیرساخت‌های حمل‌و‌نقلی؛ به ویژه اتصالات زمینی اعم از جاده‌ای و ریلی با کشور‌های همسایه جمهوری اسلامی ایران؛ علی الخصوص ترکیه؛ آذربایجان و ارمنستان و همچنین توسعه بنادر کشور به ویژه بنادر شمالی است؛ لذا ضمن اعلام آمادگی برای این اقدامات مشترک؛ بر ایجاد فضای مناسب سرمایه گذاری خارجی در کشور و مشوق‌ها برای ارائه به سرمایه گذاران تأکید شد.
در هر صورت؛ اکنون با توجه به همگرایی و همدلی شکل گرفته فی مابین کشور‌های عضو؛ بازیگران اصلی حوزه حمل‌و نقل و ترانزیت؛ اعم از تجار؛ صاحبان کالا و شرکت‌های حمل‌و‌نقل بین‌المللی؛ امکان ورود به این برنامه را دارند و انتظار می‌رود به عنوان ایفا کنندگان نقش اصلی رونق ترانزیت؛ به این برنامه ورود کنند

گفتنی است؛ امین ترفع، مدیرکل دفتر تجاری و امور تشکل‌های وزارت راه و شهرسازی و دبیر ملی تراسیکا، همچنین و حامدرضا حیدری معاون وی و کارشناس تراسیکا، آدم نژاد را در این اجلاس همراهی کردند.

در ادامه این گزارش یادآور می‌شود؛ جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۸۸ شمسی به عنوان چهاردهمین کشور عضو تراسیکا به این برنامه پیوست. از آنجا که ایران تنها مسیر جاده‌ای برای کریدور مزبور به‌شمار می‌آید، بنابراین از اهمیت ویژه‌ای در این طرح برخوردار است. به علاوه با عضویت ایران در کریدور تراسیکا راه برای عضویت کشور‌های افغانستان و پاکستان که مایل به پیوستن به این کریدور هستند، هموار شد.

شایان ذکر است؛ شاخه جنوبی کریدور تراسیکا از ایران معرفی شده است که از مرز ترکمنستان وارد ایران و سپس از طریق مرز بازرگان وارد ترکیه می‌شود. در عین حال افزایش همکاری و همگرایی در منطقه، هماهنگی اصول ترانزیتی و ایجاد ارتباط بین بازار‌های تولید و مصرف در آسیای مرکزی، امکان مشارکت و سرمایه‌گذاری کشور‌های اروپایی در پروژه‌های ترانزیت کالا، افزایش اعتبار سیاسی و بین‌المللی کشور و ایجاد اشتغال جدید در کشور به دنبال توسعه روابط با منطقه را می‌توان جزو اهداف اساسی الحاق ایران به کریدور تراسیکا دانست.   بیشتر بخوانید: امضاء تفاهم نامه ترانزیت کالا با قرقیزستان/ حجم مبادلات ایران و قرقیزستان ۴۴ میلیون دلار است   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: وزیر راه و شهرسازی اخبار اقتصادی وزارت راه وشهرسازی حمل و نقل تجارت اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۱۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریاض و اسلام آباد در مسیر توسعه روابط همه جانبه

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد؛ وزیر امور خارجه عربستان سعودی در دیدار با مقامات پاکستانی برای سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف این کشور از جمله روند خصوصی سازی هواپیمایی ملی و فرودگاه‌ها و همچنین بخش گردشگری پاکستان اعلام آمادگی کرد.
سایت خبری «رادیو پاکستان» اعلام کرد «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی که در راس یک هیئت بلندپایه سیاسی - اقتصادی به پاکستان سفر کرده است امروز (سه شنبه) با مقامات این کشور از جمله «شهباز شریف» نخست وزیر و «آصف زرداری» رئیس جمهور این کشور بصورت مجزا دیدار و گفت و گو کرد.
به گفته منابع خبری طرفین در این دیدار‌ها درباره مرحله اول طرح سرمایه گذاری چند ده میلیارد دلاری عربستان سعودی در بخش‌های مختلف پاکستان بحث و تبادل نظر کردند.
در جریان مذاکرات دوجانبه پاکستان و عربستان سعودی که با حضور وزرای ارشد دو کشور برگزار شد، دولت اسلام آباد پیشنهاداتی مربوط به سرمایه گذاری در بخش‌های خصوصی سازی هواپیمایی ملی و فرودگاه‌های پاکستان، پروژه‌های تولید برق خورشیدی، بخش معدن و گردشگری این کشور را به طرف سعودی ارائه کرد که مورد استقبال مقامات ریاض قرار گرفت.
به گفته منابع در جریان این دیدار‌ها سرمایه‌گذاری در زمینه احداث شهرک‌های بهداشتی و همچنین بخش پالایشگاه‌های نفت در پاکستان نیز از سوی مقامات دولت اسلام آباد به طرف سعودی پیشنهاد شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


وزرای امور خارجه، دارایی، برنامه ریزی، صنعت پاکستان نیز در جریان دیدار نخست وزیر پاکستان با وزیر امور خارجه سعودی حضور داشتند.
وزیر امور خارجه عربستان همچنین در دیدار با «آصف زرداری» رئیس جمهور پاکستان ضمن بررسی موضوعات مورد علاقه دوجانبه بر تلاش مشترک جهت تبدیل روابط دوستانه به پیوند‌های استراتژیک و اقتصادی فی مابین تاکید کرد.
مقامات پاکستان و عربستان سعودی همچنین در زمینه تحولات مهم امنیتی منطقه از جمله بحران در سرزمین‌های اشغالی فلسطین گفت و گو کرده و آتش بس فوری را در غزه خواستار شدند.
بنابر اعلام رسانه‌های پاکستانی سفر وزیر امور خارجه سعودی به اسلام آباد به منظور بررسی فرصت‌های سرمایه گذاری دوجانبه انجام شده که تفاهم‌نامه‌ها و قرارداد‌های مرتبط با آن در جریان سفر آتی «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی به پاکستان در ماه می ۲۰۲۴ به امضا خواهد رسید.
لازم به ذکر است عربستان سعودی به منظور حمایت‌های اقتصادی از پاکستان پیشتر از برنامه خود در مسیر سرمایه گذاری ۲۵ میلیارد دلاری در بخش‌های مختلف پاکستان در چند سال آینده خبر داده است.

دیگر خبرها

  • صحنه میدان عمل و دیپلماسی ایران هماهنگ و همراه است
  • سفرای ایران از فرصت نمایشگاه کتاب تهران در توسعه دیپلماسی فرهنگی استفاده کنند
  • مبادلات تجاری ایران و ازبکستان افزایش می‌یابد
  • غرب واقعیت تعمیق دوستی باکو با مسکو و تهران را نمی بیند/ جمهوری آذربایجان هر روز به روسیه نزدیک تر می شود
  • توسعه درآمدها و خنثی سازی تحریم های فروش نفت و گاز با پیگیری دیپلماسی فعال انرژی محقق شد
  • بهره‌برداری از نخستین نیروگاه خورشیدی فضا در یک قدمی واقعیت
  • با مسیر ریلی تبریز آذربایجان، مرکز هاب لجستیکی منطقه بیشتر آشنا شویم
  • روند توسعه دیپلماسی منطقه‌ای تداوم می‌یابد
  • نظم جدید در غرب آسیا با نقش‌آفرینی ایران
  • ریاض و اسلام آباد در مسیر توسعه روابط همه جانبه