Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-19@08:09:13 GMT

اطلاعیه جدید بانک مرکزی در مورد «رمز دوم پویا»

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۰۱۲۷۱

خرداد؛ اطلاعیه جدید بانک مرکزی در مورد رمز دوم پویا منتشر شد.

در پی اطلاع‌رسانی بانک‌ها و موسسات اعتباری به مشتریان خود مبنی بر فعال‌سازی رمز دوم پویا، روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به اطلاع هموطنان می‌رساند مهمترین هدف این طرح، افزایش سطح امنیت در پرداخت‌ها و خریدهای اینترنتی بدون کارت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 با توجه به افزایش قابل توجه کلاهبرداری‌های اینترنتی یا همان فیشینگ و بروز اتفاقات ناخوشایند برای مردم، قطع رمز دوم فعلی و جایگزینی رمز دوم پویا یا همان یکبارمصرف، امن‌ترین روش می‌باشد که در کشورهای مختلف نیز استفاده می‌شود.

به‌همین منظور و با توجه به عملیاتی‌شدن این طرح از ابتدای دی‌ماه، مجددا توصیه می‌شود مشتریان محترم شبکه بانکی با مراجعه به سایت بانک خود از نحوه فعال‌سازی آگاه و اقدامات لازم را حداکثر تا پایان آذرماه جاری انجام دهند.

لازم به توضیح است پیش از این نیز اطلاعیه ای خطاب به دارندگان کارت های بانکی صادر و در ان تاکید شده بود :چنانچه هنوز از رمز دوم (رمز اینترنتی) ثابت برای کارت‌های بانکی خود استفاده می‌نمایید، ضروری است به منظور ارتقاء امنیت و محافظت از حساب‌های بانکی خود در برابر فعالیت‌های کلاهبردارانه و متقلبانه، هر چه سریعتر نسبت به فعالسازی رمز دوم پویا برای کارت‌های بانکی خود اقدام فرمایید. در ادامه نکات مهم در خصوص رمزهای دوم پویا برای اطلاع دارندگان محترم کارت‌های بانکی ارائه شده است:

فعال سازی رمز دوم پویا چگونه از دارندگان کارت های بانکی محافظت می کند؟
ثابت بودن رمز دوم کارت‌های بانکی و پیشرفت چشم گیر و پیچیدگی روز افزون شگردهای سارقین در فضای مجازی، لو رفتن یا سرقت این رمزها را به راحتی امکان پذیر نموده است. به بیان دیگر سودجویان می توانند با سوء استفاده از غفلت دارندگان کارت های بانکی، اطلاعات این کارت ها را (مانند تاریخ انقضا، کد اعتبارسنجی (CVV۲) و رمز دوم) از طریق درگاه های پرداخت یا برنامک های همراه جعلی به سرقت برده و با برداشت غیر مجاز از این کارت ها، خسارات مالی قابل توجهی را به هموطنانی که رمز دوم کارت خود را فعال کرده اند، تحمیل نمایند. علاوه بر این سارقان از کارت‌هایی که رمز دوم آنها به سرقت رفته برای انتقال پیاپی وجوه حاصل از فعالیت های غیر قانونی و نامشروع خود بهره‌جویی کرده که این امر نیز می تواند دارنده کارت را با تبعات حقوقی جدی روبرو کند.

تفاوت های رمز دوم ثابت و رمز دوم پویا چیست؟
با پویاسازی رمزهای دوم کارت‌های بانکی احتمال این گونه سوء استفاده‌ها به شدت کاهش می‌یابد و دارندگان کارت‌های بانکی می‌توانند به جای استفاده از یک رمز دوم ثابت (ایستا)، در هر بار خرید اینترنتی یا پرداخت های نیازمند رمز دوم، از رمزهای متفاوتی (پویا) که بانک در اختیارشان قرار می‌دهد، استفاده نمایند. شایان ذکر است این رمزها طول عمر محدودی (حداکثر ۱ دقیقه) داشته و یکبار مصرف هستند به این معنا که صرفاً برای یک تراکنش قابل استفاده‌اند.

چه افرادی باید نسبت به فعال سازی رمز دوم پویای کارت های خود اقدام کنند؟
تنها مشتریانی باید نسبت به فعال سازی رمز دوم پویای کارت های خود اقدام کنند که از کارت بانکی خود برای انجام خرید های اینترنتی یا پرداخت های نیازمند رمز دوم استفاده می نمایند. بنابراین مشتریانی که کارت خود را صرفاً برای انجام خریدهای فروشگاهی یا استفاده از خدمات خودپردازها به کار می گیرند، نیازی به فعال سازی رمز دوم پویا ندارند.

چگونه می توان نسبت به فعال سازی رمز دوم پویای کارت های بانکی اقدام نمود؟
پویا سازی رمز دوم کارت های بانکی فقط و فقط توسط بانک‌های صادر کننده کارت صورت می پذیرد؛ لذا برای اطلاع از روش‌های مختلف فعالسازی می توانید از طریق مراجعه حضوری به شعب، مراجعه به وب سایت بانک صادر کننده کارت و یا تماس با مرکز امداد مشتریان بانک خود، اقدام نمائید.

آیا فعال سازی رمز دوم پویا برای دارندگان کارت های بانکی هزینه ای به همراه دارد؟
فعالسازی رمز دوم پویا هیچگونه هزینه‌ای برای مشتریان در بر نداشته و این خدمت توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کشور، هم راستا با تجربیات جهانی و با هدف صیانت از دارایی‌های مشتریان بانکی در مقابل فعالیت های کلاهبردارانه، فراهم شده است.

پس از فعال سازی، دارندگان کارت به چه روش هایی رمز دوم پویا خود را دریافت خواهند کرد؟
بانک‌ها و مؤسسات اعتباری متناسب با نیازمندی‌های مشتریان خود، سازوکارهای متنوعی برای ارائه رمز دوم پویا فراهم نموده‌اند. دارندگان گوشی‌های هوشمند می‌توانند از برنامک‌های تولید رمز بر روی گوشی‌های تلفن همراه خود استفاده نمایند. توجه داشته باشید که این برنامک توسط بانک صادر کننده کارت ارایه شده و باید از طریق وب سایت رسمی بانک دریافت شوند. همچنین دریافت رمز دوم پویا از طریق پیامک و یا راهکارهای مبتنی بر کدهای دستوری (USSD) از دیگر روش‌های فراهم شده برای ارایه رمز پویا به مشتریان هستند.

برای دریافت رمز دوم پویا از طریق پیامک چگونه باید اقدام کرد؟
برای دریافت رمز دوم پویا از طریق پیامک لازم است دارندگان کارت‌های بانکی با مراجعه به شعب بانک صادر کننده کارت یا از روش های تأیید شماره تلفن همراهی که بانک صادر کننده کارت در اختیار شما قرار می دهد نظیر مراجعه به ATM یا اینترنت بانک، شماره تلفن همراه خود را معرفی و در اختیار داشتن آن را تائید نمایند. با عنایت به اینکه رمز دوم پویا به شماره تلفن مشتریان پیامک خواهد شد، لذا ارایه رضایت صریح وی به دریافت پیامک حاوی رمز دوم پویا از طریق شماره تلفن همراه ثبت شده نزد بانک، ضروری است.

آخرین مهلت استفاده از رمزهای دوم ثابت چه زمانی است؟
از دی ماه سال ۱۳۹۸، رمز های دوم ثابت از کارت های بانکی حذف خواهند شد و از این تاریخ به بعد خرید های اینترنتی و پرداخت های نیازمند رمز دوم، با استفاده از رمز دوم ثابت امکان پذیر نخواهند بود. بنابراین با توجه به حجم بالای کارت‌های صادر شده در شبکه بانکی، از هموطنان ارجمند تقاضا می‌شود پویا سازی رمزهای دوم کارت‌های بانکی خود را به روزهای پایانی مهلت تعیین شده موکول نکنند و هر چه سریعتر نسبت به فعال سازی آن اقدام نمایند.مراقب وب سایت ها و پیامک های جعلی با عناوین فرینده ای مانند پویا سازی رایگان رمز دوم باشید.

با عنایت به اینکه کلاهبرداران از هر فرصتی برای سوء استفاده بهره می‌گیرند لازم است دارندگان کارت ضمن حفظ هوشیاری، مراقب وب سایت ها و پیامک های جعلی با عناوین فرینده ای مانند پویا سازی رایگان رمز های دوم بوده و تنها از روش‌های اعلام شده توسط بانک خود، برای فعال سازی و دریافت رمز دوم پویا استفاده نمایید. شایان ذکر است هیچ‌گونه فعال‌سازی رمز پویا در وب سایت بانک مرکزی انجام نمی‌شود.

همچنین آگاه باشید که بانک ها و موسسات اعتباری به هیچ عنوان برای فعالسازی رمز دوم پویا، اطلاعات حساس کارت‌های بانکی مانند رمز دوم و کد اعتبار سنجی (CVV۲) کارت شما را مطالبه نخواهند کرد. در صورت برخورد با موارد مشکوک، فوراً بانک خود را از این موضوع مطلع نموده و در این خصوص از بانک کمک بگیرید. برچسب ها: رمز دوم پویا

منبع: خرداد

کلیدواژه: رمز دوم پویا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۱۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهنمای خرید از فروشگاه بدون کارت بانکی | چگونه از کهربا استفاده کنیم؟

به‌گزارش همشهری آنلاین، طرح کهربا طرحی است که با اجرای آن نیاز مردم به استفاده از کارت‌های بانکی در خریدوفروش‌های روزانه از بین می‌رود و خرید کالا و خدمات در فروشگاه‌ها و مراکز خرید می‌تواند فقط با استفاده از موبایل انجام شود. بر همین اساس دیروز بانک مرکزی از آغاز اجرای این طرح از طریق ۶ بانک کشاورزی، تجارت، ملت، ملی، آینده و صادرات خبر داد و اعلام کرد تعداد بانک‌های این طرح در حال افزایش است.

مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط‌عمومی بانک مرکزی، دراین‌باره اعلام کرد: با طرح کهربای ‎بانک مرکزی، امکان انجام تراکنش‌های خرید با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارت‌های بانکی و استفاده از آنها به‌جای کارت‌های فیزیکی بانکی روی دستگاه‌های ‎پایانه فروشگاهی مجهزشده، مطابق با آخرین فناوری و استانداردهای روز، میسر شده است.

مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی پیش از این در مراسم رونمایی سرویس کهربا گفته بود: تمام بانک‌ها و شرکت‌های پرداخت الکترونیک (psp‌) باید به این سمت حرکت کنند. این سرویس کاربرپسند است و تجربه کاربری بهتری را برای مشتریان ایجاد می‌کند. به این معنی که استفاده‌کننده از این محصول بسیار راحت است و سرویس کهربا به‌خوبی از این مزیت برخوردار است.

بیشتر بخوانید

ماجرای کارت سوخت و مالیات مهریه! بانک مرکزی از نوسانات شدید و مقطعی ارز جلوگیری می کند؛ هشدار درباره دلارهای تقلبی در بازار | توصیه جدی به خریداران دلار کهربا چیست؟

پروژه کهربا که مخفف کارت هوشمند همراه بانکی است یکی از روش‌های رایج پرداخت در دنیا است که روزبه‌روز فراگیرتر می‌شود. کهربا به‌سادگی می‌تواند به‌عنوان جایگزین کارت‌های بانکی استفاده شود.

تفاوت این روش با پرداخت با کارت‌های بانکی معمول این است که هزینه‌های کارت بانکی را ندارد و درعین‌حال بسیار امن است. درواقع بانک مرکزی به‌دلیل هزینه‌های بالای ورود کارت‌های هوشمند به کشور و شخصی‌سازی آنها برای مشتریان بانکی و نیز محدودیت‌های کشور در شرایط تحریمی، تصمیم گرفت کارت هوشمند فیزیکی دیگر صادر نشود.

از این روش پرداخت در دنیا با نام استاندارد ای‌ام‌وی (EMV) یاد می‌شود. بر همین اساس به‌زعم کارشناسان با استقرار این استاندارد انطباق هرچه‌بیشتر شبکه پرداخت ایران با سایر شبکه‌های بین‌المللی پرداخت در کشورهای دیگر تحقق می‌یابد.

در این روش ذخیره‌سازی اطلاعات کارت‌های بانکی مغناطیسی به روشی امن در تلفن همراه هر شخص انجام می‌شود. برخی از طرح‌های پیشرفته این طرح می‌تواند حتی بدون اینترنت عملیاتی شود. در حال حاضر حدود ۷۴درصد تراکنش‌ها از طریق پایانه‌های فروش با مبالغ کمتر از ۲۰۰هزار تومان است و می‌توان این تراکنش‌ها را از طریق سیستم کهربا به‌راحتی عملیاتی کرد.

امنیت بالای کهربا

نکته مهم دیگر این است که خرید کالا و خدمات با این روش و انجام تراکنش‌های خرید طبق اعلام مقامات بانک مرکزی امنیت بسیار بالایی دارد و هیچ نگرانی نسبت به موضوعات امنیتی در این روش پرداخت وجود ندارد. ضمن اینکه با اجرای طرح کهربا امکان کپی‌شدن کارت‌های بانکی که در گذشته کلاهبردای‌های زیادی از این طریق انجام شده بود، از بین خواهد رفت.

چگونه از کهربا استفاده کنیم؟

در طرح کهربا به‌طور خلاصه مشخصات کارت بانکی روی یک برنامک یا اپلیکیشن هوشمند تلفن همراه ثبت می‌شود و پس از آن مشتری می‌تواند بدون نیاز به کارت بانکی و صرفا با نزدیک‌کردن گوشی موبایل خود به‌صورت غیرتماسی به پایانه فروشگاهی، از طریق فناوری NFC تراکنش خرید خود را انجام دهد.

درواقع اگر گوشی کاربر دارای قابلیت NFC باشد و دستگاه کارتخوان نصب‌شده نیز چنین قابلیتی داشته باشد، کاربر می‌تواند با نزدیک‌کردن گوشی تلفن همراه خود به دستگاه کارتخوان و بدون نیاز به استفاده فیزیکی از کارت بانکی، وجه را پرداخت کند.

برای استفاده ازکهربا لازم است ابتدا برنامک یا اپلیکشین هوشمند حوزه پرداخت مرتبط با طرح کهربا را در موبایل خود دانلود کنید.

پس از این مرحله اطلاعات کارت بانکی خود را در اپلیکشن ثبت کنید. این کار فقط برای یک‌بار انجام خواهد شد.

پس از آن در زمان خرید از فروشگاه کافی است مبلغ کالا توسط خود شما یا فروشنده در دستگاه کارتخوان (مشابه آنچه تاکنون انجام می‌دادید) ثبت شود.

بعد از این مرحله رمز کارت خود را در دستگاه کارتخوان وارد کنید و پس از آن تلفن همراه هوشمند خود را به دستگاه کارتخوان نزدیک کنید.

با نزدیک‌شدن موبایل شما به دستگاه کارتخوان، چون اطلاعات شما قبلا در اپلیکیشن مرتبط با کهربا ثبت شده، بلافاصله تراکنش انجام و طبق روال معمول یک پرینت کاغذی صورتحساب صادر می‌شود.

تفاوت این روش با پرداخت از طریق کارت‌های بانکی فعلی فقط در این است که به‌جای کارت بانکی از موبایل استفاده می‌شود. درواقع در این روش موبایل شما به یک کارت بانکی تبدیل می‌شود.

نکته دیگر این است که هنوز برنامک مورد تایید بانک مرکزی اعلام نشده است؛ ولی آن‌طور که بانک مرکزی اعلام کرده، قرار است به‌زودی نام این برنامک برای استفاده مردم اعلام شود. همچنین طبق اعلام بانک مرکزی همه بانک‌ها باید به سمت استفاده از این طرح حرکت کنند.

کد خبر 845310 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها بانک بانک مرکزی دستگاه های کارتخوان - پوز بانک - سود بانکی

دیگر خبرها

  • راهنمای خرید از فروشگاه بدون کارت بانکی | چگونه از کهربا استفاده کنیم؟
  • همه چیز درباره کارت بانکی کهربا + جزئیات دقیق
  • بانک مرکزی: پرداخت با گوشی به جای کارت بانکی در ۶ بانک کلید خورد
  • تراکنش بانکی با تلفن همراه بدون نیاز به کارت‌های بانکی
  • بانک مرکزی: طرح «کهربا» با ۶ بانک آغاز شد
  • طرح «کهربا» با ۶ بانک آغاز شد
  • خبر جدید بانک مرکزی درباره حذف کارت‌های بانکی/ از این پس با این روش خرید کنید
  • سقف تراکنش های بانکی تغییر کرد
  • اطلاعیه مهم بانک مرکزی/ سقف تراکنش‌های بانکی تغییر کرد + جزییات
  • سقف تراکنش خرید افزایش یافت