Web Analytics Made Easy - Statcounter

جزئیات تازه ای از هبه ۲۶۰میلیارد تومانی امول بانک ملت به احسان سخایی داماد آقای وزیر منتشر شد.

به گزارش قدس آنلاین وبه نقل از  تسنیم، طی هفته گذشته در جریان بررسی دادگاه متهمان بانک ملت، علی دیواندری مدیرعامل اسبق بانک ملت از سوء‌استفاده ۲۲۰میلیارد تومانی در قرارداد سوآپ گازوئیل بین بانک ملت و شرکت کمکو توسط سید احسان سخایی داماد یکی از وزرا خبر داد که بازتاب زیادی در رسانه‌ها و افکار عمومی داشت، ولی جزئیاتی از این خبر منتشر نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیگیری های خبرنگار  از جزئیات این قرارداد و اتهام مطرح‌شده از سوی دیواندری نشان می‌دهد: در ۴ آبان ماه سال ۹۱ یک قرارداد معاوضه و سوآپ به شماره ۵۰۰/۱۶۱۹۳۶ بین بانک ملت، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران و شرکت کمکو( شرکت مدیریت نفت خزر) به ارزش ۲۵.۳ میلیون دلار به امضا رسید و طبق این قرارداد جهت تأمین مالی پروژه معاوضه گازوئیل مبلغ ۲۴میلیون دلار طی ۳ فقره سوئیفت در دی ماه سال ۱۳۹۱ در اختیار شرکت کمکو قرار گرفت و مقرر شده بود با احتساب سود مشارکت جمعاً مبلغ ۲۵میلیون و ۳۷۵هزار دلار توسط شرکت کمکو به بانک مسترد شود، ولی شرکت کمکو با گذشت ۷ سال از آن قرارداد نه تنها تمام اصل ۲۵.۳میلیون دلار را به بانک ملت پرداخت نکرده، بلکه با احتساب ۱۲درصد سود تسهیلات باید در مجموع مبلغ ۴۰میلیون دلار را بازپرداخت می‌کرد.

این در حالی است که این شرکت با گذشت ۷ سال تنها ۱۹میلیون دلار را پرداخت کرده است، یعنی بیش از ۶میلیون دلار از اصل بدهی و ۱۵میلیون دلار از سود تسهیلات بازپرداخت نشده است که با احتساب نرخ دلار بیش از ۲۶۰میلیارد تومان از اموال بانک ملت به مسئولان شرکت کمکو یعنی عبدالله دستغیب و احسان سخایی بخشیده شده است.

سید احسان سخایی داماد آقای وزیر با  ارسال نامه‌ای در تاریخ ۱۲ بهمن سال ۹۵ به مدیرعامل وقت بانک ملت ادعای تسویه نهایی بدهی شرکت کمکو را می‌کند، ولی شرکت طرح و اندیشه بهساز بانک ملت که مسئولیت وصول مطالبات غیرجاری بانک ملت را به‌عهده دارد، در تاریخ ۱۱ آذر سال ۹۶ از شرکت کمکو به اتهام خیانت در امانت و تحصیل مال از طریق نامشروع شکایت می‌کند.

در شکایت شرکت طرح و اندیشه بهساز بانک ملت علیه شرکت کمکو تصریح شد: مبلغی بالغ بر ۲۴میلیون دلار از کل مبلغ قرارداد (۵۴میلیون دلار) که به‌وسیله بانک ملت جهت تأمین مالی پروژه معاوضه گازوئیل طی ۳ فقره سوئیفت در دی ماه سال ۱۳۹۱ در اختیار شرکت کمکو قرار گرفته و مقرر می‌شود با احتساب سود مشارکت جمعاً مبلغ ۲۵۳۷۵۰۰۰ دلار توسط شرکت کمکو به بانک مسترد گردد، لیکن تاکنون این امر محقق نگردیده و شرکت مزبور به بهانه‌های واهی از استرداد آن استنکاف می‌ورزد، به نحوی که این موضوع در حال حاضر به مناقشه چندین ساله میان بانک ملت و شرکت کمکو تبدیل شده است.

این شرکت در توضیح نامه احسان سخایی به مدیرعامل وقت بانک ملت که ادعای تسویه بدهی را داشت، اعلام کرد: شرکت کمکو در تاریخ ۹۲/۸/۲۷ بابت خریدهای خود مبالغی را به حساب شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران واریز می‌نماید، سپس از بانک ملت درخواست می‌نماید که نسبت به برداشت مبلغی بالغ بر ۲۴میلیون دلار از محل واریزهای ایشان اقدام نماید و مانده بدهی تسهیلات تسویه گردد. موضوع درخواست شرکت کمکو از شرکت پالایش و پخش استعلام می‌شود، ولی شرکت پخش طی نامه کتبی شماره ۴۰۰/۳۳۳۱۱۶ مورخ ۹۲/۱۲/۱ در جوابیه خود اعلام می‌نماید که "رقم واریزی به حساب شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی توسط شرکت کمکو بابت قرارداد دیگری است و ارتباطی با قرارداد معاوضه فوق‌الذکر که توسط بانک ملت تأمین شده است، ندارد".

در شکایت شرکت طرح و اندیشه بهساز بانک ملت علیه شرکت کمکو آمده است: "پس از این تاریخ شرکت کمکو و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران وارد اختلاف شده و نهایتاً بر اساس نظر هیئت داوری شرکت ملی نفت ایران، مشخص شد ادعای شرکت کمکو مبنی بر فروش محصول معاوضه‌ای زمینی در آن مقطع نادرست بوده است و وجه واریزی به حساب پخش فرآورده‌های نفتی ایران مربوط به قرارداد صادراتی شماره ۱۳۶۶۳/۵۰۰ بوده است نه قرارداد معاوضه به شماره ۵۰۰/۱۶۱۹۳۶؛ اما متاسفأنه شرکت کمکو در کمال تعجب عنوان می‌نماید همه جریمه‌هایی که به‌دلیل اختلاف با شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی طی ۵ سال اخیر متوجه شرکت کمکو شده است، بایستی بانک ملت تقبل کند و تنها در این صورت شرکت کمکو حاضر به تسویه بدهی خود به بانک است و در صورت عدم پذیرش این شرایط از سوی بانک، شرکت کمکو واریزی‌های قبلی به حساب شرکت پالایش و پخش را ملاک تسویه تعهداتش با بانک ملت قرار داده و دیگری پولی را پرداخت نمی‌نماید. در واقع شرکت کمکو طی جلسات متعدد مرتبا شرط بازپرداخت بدهی خود به بیت‌المال را به از گذشت ۵ سال، کسر مبالغی از اصل بدهی آن شرکت(کمکو) به بانک با بهانه‌های واهی نظیر جریمه و خسارت‌های ناشی از اختلاف با شرکت ملی پخش در اجرای پروژه می‌داند که کاملاً غیرمنطقی و فاقد وجاهت قانونی است".

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مبارزه با مفاسد اقتصادی داماد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۱۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوجی: مشکلی در تأمین بنزین سفر‌های نوروزی نداریم

آفتاب‌‌نیوز :

جواد اوجی وزیر نفت در حاشیه اولین نشست هیئت دولت در سال ۱۴۰۳ در جمع خبرنگاران گفت: صنعت نفت و گاز در سال ۱۴۰۲ بالاترین رشد اقتصادی را داشت.

وی افزود: تا دو ماه آینده یک کارخانه در غرب کشور با حضور رییس‌جمهور افتتاح می‌شود تا شاهد جمع‌آوری گاز‌های مشعل از میادین نفتی غرب کشور باشیم.

اوجی گفت: این گاز‌ها در این پالایشگاه تصفیه می‌شود و خوراک پتروشیمی‌ها از این پالایشگاه تأمین خواهد شد.

وزیر نفت خاطرنشان کرد: در آخرین روز سال گذشته شاهد مصرف ۱۵۲ میلیون لیتر بنزین بودیم؛ این روز‌ها مصرف بنزین بالاست و مشکل عدم تأمین نداشتیم و تأمین انجام می‌شود. از مردم می‌خواهیم که در این زمینه صرفه‌جویی کنند.

اوجی در ادامه همچنین درباره قرارداد گازی بین ایران و پاکستان عنوان کرد: این قرارداد تکالیفی برای طرف ایرانی و پاکستانی ایجاد کرده است. ما به لطف خدا تکالیف‌مان را در این قرارداد انجام داده ایم. با طرف پاکستانی نشست‌های خوبی داشتیم و اظهار کردند علاقمند هستند خط لوله سمت خود را تکمیل کنند و ما امیدواریم این اتفاق خوب رقم بخورد.

وزیر نفت اضافه کرد: این قرارداد ۱۲ تا ۱۳ سال پیش و زمانی که خود من در شرکت گاز مسئولیت داشتم امضا شده است و همانطور عرض کردم جمهوری اسلامی به تمامی تکالیفش در این قرار داد عمل کرده است و امیدواریم طرف پاکستانی نیز خط لوله را در خاک خود تکمیل کند و تزریق گاز به پاکستان آغاز شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • صادرات حدود ۵۲ میلیارد مترمکعب گاز به عراق به ارزش ۱۵ میلیارد دلار
  • صادرات حدود ۵۲میلیارد مترمکعب گاز به عراق‌ به ارزش ۱۵میلیارد دلار
  • صادرات حدود ۵۲ میلیارد مترمکعب گاز به عراق‌ به ارزش ۱۵ میلیارد دلار
  • ماجرای زمین خواری ۳۰۰۰میلیارد تومانی + فیلم | جزئیات بازگشت برکه پریان به مردم
  • جزئیات تازه از پرونده زمین خواری مدیر یک شرکت خصوصی
  • اوجی: مشکلی در تأمین بنزین سفر‌های نوروزی نداریم
  • کاهش ۱۰۰ هزار تومانی قیمت سکه در روز رشد بهای طلای جهانی
  • معرفی ۴۰۲۴ متقاضی مسکن روستایی به بانک در استان مرکزی
  • فیلم تازه ظریف از زمانیکه معاون وزارت خارجه بود: منو می‌پاییدن!
  • فوری؛ خرید و فروش مسکن متوقف شد/ ترکش دلار ۶۰ هزار تومانی، بازار مسکن را فلج کرد