Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس آموزش و پرورش استثنایی خراسان شمالی از ساخت مرکز اوتیسم در استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا،دکترعلی متقیان درنشست خبری و در جمع خبرنگاران استان با اشاره به افزایش دانش آموزان طیف اوتیسم، گفت: با شناسایی ۱۴ نفر با طیف اوتیسم در سال جاری، شمار این دانش آموزان در استان به ۴۰ نفر رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت؛در ۲ سال اخیر ۲۸ دانش آموز مبتلا به اختلال اوتیسم در خراسان شمالی شناسایی شده اند که به گفته مسئولان تعداد مبتلایان این عارضه در استان، بیشتر از این رقم است اما متاسفانه توسط نهادهایی که خانواده ها در گام اول به آنها مراجعه می کنند، به درستی راهنمایی و ارجاع نمی شوند.

متقیان با بیان اینکه ۳ درصد از دانش آموزان خراسان شمالی زیر نظر آموزش و پرورش استثنایی هستند، گفت: در این استان چهار هزار دانش آموز با نیاز ویژه مشغول به تحصیل هستند که هزار و ۳۸۷ نفر در ۵۹ مدرسه استثنایی و مابقی در مدارس عادی در کلاس درس حاضر می شوند.

رئیس آموزش وپرورش استثنایی خراسان شمالی کمبود فضای ورزشی و کمبود فضای خوابگاهی را از دیگر مشکلات دانش آموزان با نیازهای ویژه عنوان کرد و گفت: یکی دیگر از مشکلات ما، پراکندگی زیاد روستاها است و حال آنکه تلاش داشته ایم تا کلاس ها برای دانش آموزان با نیازهای ویژه در روستاها تشکیل شود.

وی نبود مسئولیت های تعریف شده در حوزه نهادهای مرتبط در خصوص دانش آموزان با نیازهای ویژه، کمبود نیروی انسانی به خصوص در بخش توان بخشی، نبود وسایل حمل و نقل تخصصی و مناسب سازی شهری و نبود تجهیزات تخصصی و ورزشی را از مهم ترین مشکلات دانش آموزان استثنایی استان نام برد.

متقیان با بیان این که در استان فقط یک سالن ورزشی مختص دانش آموزان استثنایی وجود دارد، افزود: در مدارس استثنایی استان 15 نیروی توان بخش به صورت تمام وقت حضور دارند که این میزان باید حداقل به سه برابر افزایش یابد.

رئیس اداره  آموزش وپرورش استثایی خراسان شمالی به دایر شدن 43 کلاس برای دانش آموزان استثنایی در مناطق محروم استان اشاره کرد و گفت که توسعه کلاس ها در این زمینه در مناطق محروم از اولویت های آموزش و پرورش استثنایی استان است.

این مقام‌مسئول در مورد احتمال بازماندن برخی از کودکان معلول از تحصیل، گفت: ممکن است برخی کودکان به مدرسه نروند اما به علت مشکلات مالی نیست، زیرا مهمترین مشکل خانواده های این کودکان هزینه های ایاب و ذهاب است که آن را پوشش داده ایم، مگر در نقاط بسیار سخت گذر که ممکن نبوده است.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج این طرح، ۱۱۵ نفر مبتلا به تنبلی چشم تشخیص داده شدند که این افراد برای درمان ارجاع داده شدند، ۳۰۰ نفر نیز نیازمند به استفاده از عینک و ۳۰ نفر نیاز به سمعک تشخیص داده شدند.

متقیان گفت: یکی از نیازمندیهای دانش آموزان با نیازهای ویژه، سمعک است که در این زمینه با کمک خیران، در چند سال گذشته، ۵۰۰ دانش آموز از این وسیله بهره مند شده اند.

وی درپایان گفت: در صورت نبود کمک خیران، نمی توانستیم به این میزان از نیاز دانش آموزان به سمعک پاسخ دهیم.

منیژه سهرابی راد

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آموزش و پرورش اوتیسم خانواده خراسان شمالی کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۱۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایشگاه سیار در اختیار دانش‌آموزان محروم

به گزارش همشهری آنلاین: اما این امکان برای بسیاری از دانش‌آموزان در نقاط محروم روستایی و حواشی شهرهای بزرگ و کوچک میسر نیست. برای رفع این معضل، یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی با ثبت اختراع میز سیار آزمایشگاهی سعی در کمک به پرورش استعدادهایی دارد که از این امکانات محروم هستند.

تمرکز بر پرورش مهارت‌های فناورانه

طراحی میز آزمایشگاهی سیار با هدف تسهیل دسترسی دانش‌آموزان در مناطق کم‌برخوردار و محروم از طریق یک استارت‌آپ بومی صورت گرفته است. البته این تنها محصول آموزشی فناورانه این شرکت نیست. گردانندگان این شرکت از سال۱۳۹۹با هدف پرورش و تقویت خلاقیت، استعداد و تقویت بنیه علمی کودکان و نوجوانان با رویکرد بازی و سرگرمی و تجربه‌محوری کار خود را آغاز کرده‌اند و در فاز نخست فعالیت‌های خود روی تولید بسته‌های علمی‌- آموزشی مهارت‌محور در حوزه‌های مختلف ازجمله آموزش مهارت‌های پزشکی، نانوفناوری، شیمی، فیزیک، زیست‌شناسی، زمین‌شناسی، دانش هوافضا و روباتیک متمرکز بودند.

میز سیار آزمایشگاهی چیست؟

مصطفی راهوار، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و مدیرعامل این مجموعه درباره ساخت میز آزمایشگاه سیار گفت: «میز آزمایشگاه سیار یک میز کوچک و قابل حمل است که فضایی مانند کلاس درس را برای علم‌جویان فراهم می‌کند. این میز سیار در مدارسی که دانش‌آموزان امکان استفاده از آزمایشگاه را ندارند یا در مدارس روستایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول در کشور ثبت اختراع شده است و به‌دنبال ثبت اختراع بین‌المللی آن هستیم.»

او با تأکید بر اینکه این میز سیار، فضایی امن و شخصی در اختیار دانش‌آموز قرار می‌دهد افزود: «علاوه براینکه بچه‌ها می‌توانند کارهای علمی، عملی و آزمایشگاهی خود را با این میز انجام دهند از آن به‌عنوان میز تحریر و کتابخانه هم می‌توانند استفاده کنند.» راهوار با بیان اینکه عدم‌اطلاع‌رسانی از دلایل ناشناخته ماندن میز آزمایشگاه سیار است گفت: «میز آزمایشگاهی ما ثبت اختراع شده، اما کسی آن را نمی‌شناسد، زیرا در تبلیغات و اطلاع‌رسانی محدودیت داریم و شناخت مردم از این محصول کم است.»

تقویت مهارت‌های عملی

سوق ‌دادن آموزش از محور تئوری به محورهای عملی علاوه بر بالا بردن کیفیت آموزش، منجر به تقویت مهارت‌های مختلف برای کودکان و نوجوانان می‌شود. همین مورد مهم‌ترین هدف این استارت‌آپ بومی در مسیر پرورش استعدادهای نوپاست. این نوع آزمایشگاه سیار در بسیاری از کشورهای خارجی نیز ابداع و استفاده شده است.

در آمریکا نیز یک شرکت به نامEducate Main آزمایشگاه سیاری با عنوان BIOLAB در مدارس روستایی معرفی کرد. این آزمایشگاه یادگیری سیار برای هیجان دادن به بچه‌ها در مورد مشاغل علوم، مهندسی، ریاضی و فناوری طراحی شده است.

بیشتر بخوانید:

توسعه نسخه جدید این سیستم عامل بر مبنای هوش مصنوعی اهمیت وجود آموزش آزمایشگاهی

از آنجا که آزمایشگاه علوم دبیرستان یا راهنمایی با یادگیری اصول اولیه شیمی از طریق تعامل اسیدها و بازها یا کالبدشکافی قورباغه محلی برای کشف استعداد است، بخشی حیاتی از آموزش به‌حساب می‌آید. در اکثر فلسفه‌های آموزشی، یادگیری علم به‌سادگی کافی نیست.

برای درک کامل ماهیت تجربی علم، دانش‌آموزان به فضایی نیاز دارند تا آزمایش‌های خود را انجام دهند، نحوه تحقیق را بیاموزند و یادگیری علمی را از طریق آزمون و خطا تمرین کنند. به همین دلیل است که در بسیاری از نقاط دنیا سعی دارند امکانات مساوی از این دست در مناطق محروم فراهم کنند.

کد خبر 845040 برچسب‌ها آموزشی مدرسه و مدارس تکنولوژی (فناوری) - دیجیتال آزمایش دانش آموز

دیگر خبرها

  • مدارس ما و مدارس آن‌ها
  • برگزاری جشنواره دختران آفتاب در شهرستان گچساران
  • بیش از ۹۰ درصد کردستانی‌ها پایبند به حجاب هستند
  • بیش از ۵۰ درصد از دانش آموزان شیر دریافت می‌کنند
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در ۳ استان کشور
  • شرایط استفاده دانش آموزان از " تک ماده " امتحانات نهایی
  • دانش‌آموزان در ۴ درس می‌توانند «تک ماده» کنند
  • شرایط استفاده دانش‌آموزان از "تک‌ماده" امتحانات نهایی
  • آزمایشگاه سیار در اختیار دانش‌آموزان محروم
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور