Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@15:04:47 GMT

۲۲ دانشگاه ایرانی در میان سبزترین مؤسسه‌های جهان

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۰۱۷۳۸

۲۲ دانشگاه ایرانی در میان سبزترین مؤسسه‌های جهان

۲۲ مؤسسه ایرانی در میان سبزترین مؤسسه‌های جهان جای گرفتند.

به گزارش ایسنا، بر پایه ویرایش ۲۰۱۹ رتبه‌بندی جهانی دانشگاهی «گرین‌متریک» درباره توسعه پایدار، ۲۲ مؤسسه ایرانی در سیاهه سبزترین‌های جهان جای گرفته‌اند. دانشگاه زنجان در این سیاهه در جایگاه نخست ملی و جایگاه ۴۸ جهانی جای دارد.

در ویرایش ۲۰۱۹ نظام رتبه‌بندی «گرین‌متریک» ۷۸۰ مؤسسه از سراسر جهان ارزیابی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«گرین‌متریک» با هدف ارائه چشم‌اندازی فراگیر از وضعیت و سیاست‌های زیست‌محیطی و توسعه پایدار مؤسسه‌های آموزش عالی جهان راه‌اندازی شده است.

«گرین‌متریک» در گونه خود یگانه و ابزاری برای آگاه‌سازی مدیران و سیاست‌گذاران دانشگاهی به مسائل زیست‌محیطی و مصرف انرژی است. محیط و زیرساخت، انرژی و تغییر اقلیم، مدیریت پسماند، آب، حمل‌ونقل و آموزش و پژوهش سنجه‌هایی هستند که در این نظام رتبه‌بندی برای مقایسه مؤسسه‌ها به‌کار می‌روند. منبع داده‌های «گرین‌متریک» برای ارزیابی مؤسسه‌ها، پرسشنامه‌ای است که برای آن‌ها می‌فرستند. در جدول یک، امتیاز کل و رتبه جهانی مؤسسه‌های ایرانیِ برتر و در جدول دو، امتیاز مؤسسه‌ها در سنجه‌های گوناگون آمده است.

جدول ۱. امتیاز کل و رتبه مؤسسه‌های ایرانی در نظام رتبه‌بندی «گرین‌متریک»

جدول ۲. امتیاز مؤسسه‌های ایرانی در سنجه‌های گوناگون نظام رتبه‌بندی «گرین‌متریک»

بر اساس اعلام پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)، بر پایه گزارش ۲۰۱۹ «گرین‌متریک» «Wageningen University & Research» با بیشترین امتیاز سبزترین مؤسسه جهان است و «University of Oxford»، «University of California - Davis»، «University of Nottingham»، «Nottingham Trent University»، «Umwelt-Campus Birkenfeld»، «Leiden University»، «University of Groningen - UG»، «University College Cork - UCC»، و «Bangor University»، در جایگاه دوم تا دهم جای گرفته‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایرانداک دانشگاه سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۱۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۶۸ گروه آموزشی از دانشگاه‌های کشور در رتبه‌بندی موضوعی کیو اس ۲۰۲۴

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیداحمد فاضل‌زاده رئیس مؤسسه ISC گفت: رتبه‌بندی کیو اس چهاردهمین دوره رتبه‌بندی موضوعی دانشگاه‌های جهان را در سال 2024 منتشر کرد.

رئیس مؤسسه ISC گفت: رتبه‌بندی کیو اس یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی است که توسط موسسه کاکارلی سیموندز انگلستان صورت می‌گیرد. یکی از رتبه‌بندی‌های مهمی که این پایگاه به صورت سالانه انجام می‌دهد ارزیابی و سنجش دانشگاه‌ها در  حوزه‌های موضوعی مختلف است.  

فاضل‌زاده افزود: در نسخه جاری این رتبه‌بندی، 1559 دانشگاه رتبه‌بندی شده‌اند که 64 دانشگاه جدید نسبت به سال 2023 در این رتبه‌بندی حضور دارند. دانشگاه علوم پزشکی ایران جزو این دسته از دانشگاه است. از کشور جمهوری اسلامی ایران 68 گروه آموزشی از 17 دانشگاه در 17 حوزه موضوعی حضور دارند.

وی اظهار داشت: رتبه‌بندی موضوعی کیو اس بر اساس 5 شاخص 1- شهرت دانشگاه، 2- شهرت کارفرمایان، 3- تعداد استنادها به ازای هر مقاله، 4- شاخص اِچ-ایندکس 5- شبکه همکاری بین‌المللی دانشگاه‌­ها (که سه مورد اخیر فعالیت پژوهشی را می سنجد) صورت می‌گیرد.

رئیس مؤسسه ISC افزود: این شاخص‌ها هر کدام با وزنی متناسب با هر حوزه موضوعی، جهت معرفی بهترین دانشگاه‌ها مشخص می‌شوند. بخشی از اطلاعات مورد نیاز رتبه‌بندی موضوعی کیو اس از طریق پایگاه استنادی اسکوپوس و بخش دیگر نیز از اطلاعات حاصل از نظرسنجی ها به دست می‌آید.

در این رتبه ‌ندی دانشگاه­‌های جهان در 55 موضوع در قالب ۵ حیطه کلان هنر و علوم انسانی، مهندسی و فناوری، علوم زیستی و پزشکی، علوم طبیعی و نیز علوم اجتماعی و مدیریت مورد ارزیابی قرار گرفتند. موضوع موسیقی موضوع جدیدی است که در سال 2024 اضافه شده است و موضوع علم داده به علم داده و هوش مصنوعی گسترش پیدا کرده است. حوزه های موضوعی رتبه‌بندی کیواس 2024 در جدول 1 نشان داده شده است.

جدول 1. حوزه‌های موضوعی رتبه‌بندی کیواس 2024

رتبه دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در ۵ حیطه کلان رتبه‌بندی کیو اس موضوعی 2024

فاضل‌زاده خاطرنشان کرد: در رتبه‌بندی که بر اساس ۵ حیطه کلان هنر و علوم انسانی، مهندسی و فناوری، علوم زیستی و پزشکی، علوم طبیعی و نیز علوم اجتماعی و مدیریت صورت گرفته است، دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران همانند سال‌های پیش در 3 حیطه مهندسی و فناوری، پزشکی و علوم زیستی و علوم طبیعی دارای رتبه در بین دانشگاه های برتر دنیا شده اند که نتایج آن در جدول 2 قابل مشاهده است.

همان‌طور که در جدول 2 دیده می‌­شود در حوزه کلان مهندسی و فناوری در رتبه‌بندی سال 2024 دانشگاه‌های تهران و صنعتی شریف حضور دارند.

در حوزه کلان پزشکی و علوم زیستی دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی مشهد، تهران و علوم پزشکی شیراز حضور دارد.

در حوزه کلان علوم طبیعی شاهد حضور دانشگاه‌های تهران و صنعتی شریف هستیم که توانسته‌اند در این رتبه‌بندی حضور داشته باشند.

در حیطه کلان مهندسی و فناوری در سال 2023 تعداد 4 دانشگاه حضور داشتند که در رتبه‌بندی جاری به 2 دانشگاه تقلیل یافته است.

جدول 2. حضور دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در 5 حیطه کلان رتبه‌بندی موضوعی کیو اس 2024

وی ادامه داد: در این رتبه‌بندی بر اساس 55 موضوع مورد ارزیابی ، 17 دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در 19 حوزه موضوعی حضور دارند، که این تعداد در سال­‌های 2021 تا 2023 به ترتیب 13 و 15 و 16 دانشگاه بوده است. جدول 3 دانشگاه‌های حاضر در رتبه‌­بندی 2024 را نشان می‌دهد.

جدول 3. دانشگاه‌های حاضر در رتبه­‌بندی کیو اس موضوعی 2024 (به ترتیب الفبا)

جدول 4 جایگاه دانشگاه‌های کشور در حوزه‌های مختلف موضوعی را نشان می‌دهد:

جدول 4. نتایج رتبه‌بندی موضوعی کیو اس 2024

تعداد گروه‌­های آموزشی که از دانشگاه‌های کشور در حوزه‌های مختلف رتبه‌بندی موضوعی کیو اس در سال‌های 2021 تا 2024 حضور دارند، در جدول 5 نشان داده شده است.

از ایران در رتبه‌بندی جاری، 17 گروه آموزشی حضور دارند که نسبت به سال گذشته به دلیل عدم حضور دو گروه آموزشی مهندسی عمران و سازه و اقتصاد و اقتصادسنجی آمار از 19 به 17 تقلیل پیدا کرده است.

جدول 5. تعداد گروه‌های آموزشی حاضر از جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف رتبه‌بندی موضوعی کیو اس

فاضل‌زاده افزود: مقایسه نتایج رتبه‌بندی موضوعی کیواس در سال 2024 با رتبه‌بندی پیشین نشان از کم شدن حضور گروه‌های آموزشی دانشگاه‌های ایران در برخی از حوزه‌های موضوعی از جمله تقلیل گروه‌های آموزشی حوزه‌های مهندسی برق و الکترونیک از 10 به 4، کشاورزی و جنگل‌داری از 6 به 3، مهندسی نفت از 6 به 4، فیزیک و علوم نجوم از 4 به 2 است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرخش سازمان لیگ به سمت پرسپولیس؟
  • دانشگاه تهران در میان ۱۰ دانشگاه اول خاورمیانه
  • حضور ۶۸ گروه آموزشی دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی کیواس ۲۰۲۴
  • این دانشگاه ایرانی در جمع ۱۰ دانشگاه برتر خاورمیانه
  • دانشگاه تهران در میان ۱۰ دانشگاه اول خاورمیانه قرار گرفت
  • جدیدترین رتبه دانشگاه‌ها در رتبه بندی موضوعی کیو اس ۲۰۲۴
  • حضور ۶۸ گروه آموزشی از دانشگاه‌های کشور در رتبه‌بندی موضوعی کیو اس ۲۰۲۴
  • دانشگاه های علوم پزشکی و شیراز در رتبه بندی موضوعی کیو اس ۲۰۲۴
  • رئیس دانشگاه آزاد علیه دانشگاه آزاد
  • دانشگاه صنعت نفت میان برترین‌ها