Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، رودخانه «پاسیگ» سال‌هاست که از نظر بیولوژیک مرده است. «پاسیگ» که حالا یکی از ۲۰ رودخانه آلوده جهان شناخته می‌شود، امروز دست‌مایه خلق آثار هنری توسط عکاسان شده است.

یکی از تصاویر برگزیده وردپرس فوتو در سال ۲۰۱۹ و در بخش محیط زیست، تصویری از کودکی است که مواد بازیافتی را از میان زباله‌ها جمع‌آوری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عکس کودکی را نشان می‌دهد که روی تشکی در میان زباله‌های شناور در رودخانه پاسیگ در فیلیپین دراز کشیده است.

پس از جنگ جهانی دوم و با رشد گسترده جمعیت، فعالیت‌های اقتصادی پراکنده‌ای در حومه رود «پاسیگ» شکل گرفت؛ رودی که به خلیج مانیل می‌ریزد و از کشور فیلیپین می‌گذرد. کارخانه‌های بزرگ این منبع طبیعی را نادیده گرفتند و پسماندهای صنعتی خود را روانه «پاسیگ» کردند و یک سیستم فاضلاب عظیم را شکل دادند.

اوایل دهه ۱۹۳۰ کارشناسان متوجه آلودگی فزاینده رودخانه شدند و حمل و نقل کشتی‌ها در این رودخانه به شدت کاهش یافت. بوی نامطبوعی از رودخانه بلند شد و در نهایت در در دهه ۱۹۹۰ از نظر بیولوژیک مرد.

با گسترش فقر در مناطق روستایی فیلیپین، افرادی به حاشیه رودخانه مهاجرت کردند و «پاسیگ» تبدیل یک زمین زباله برای مهاجران شد.

طی سال‌های اخیر که تلاش‌های زیادی برای احیای این رودخانه انجام شد و تبلیغات گسترده‌ای در این راستا شکل گرفت، در نهایت در سال ۲۰۱۸ دوباره زندگی برخی آبزیان در رودخانه پاسیگ شکل گرفت اما همچنان روزانه چند صد تن زباله به این رودخانه ریخته می‌شود.

یکی از تصاویر مشهور ثبت شده از این رود، تصویری است که توسط  «ماریو کروز» عکاس خبری ثبت شده و توانسته برنده جایزه سوم در بخش محیط زیست «وردپرس فوتو» ۲۰۱۹ شود.

عکس «ماریو کروز» تصویر کودکی را نشان می‌دهد که مواد بازیافتی را از میان زباله‌ها جمع می‌کند و  روی تشکی در میان زباله‌های شناور بر رودخانه پاسیگ دراز کشیده است. این عکس در واقع عمق فاجعه از پاسیگ را به تصویر می‌کشد. این رودخانه یکی از ۲۰ رودخانه اول آلوده جهان است که هر ساله ۶۳ هزار و ۷۰۰ تن پلاستیک وارد اقیانوس می‌کند. حجم زباله در پاسیگ آنقدر زیاد است که می‌توان به آسانی روی آنها پیاده‌روی کرد.

کد خبر 468308 برچسب‌ها زباله

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: زباله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۵۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح‌های محیط زیستی چقدر وام گرفته اند؟

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش روابط عمومی صندوق ملی محیط زیست، سجاد انجم‌شعاع با اشاره به حمایت و توجه ویژه صندوق ملی محیط زیست به اجرای طرح‌های حوزه‌های مختلف محیط زیست، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲، ۳۸ طرح در حوزه زیست محیطی مورد حمایت تسهیلاتی قرار گرفته و بالغ بر ۲۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به این طرح‌ها اختصاص یافته است.

وی تصریح کرد: صندوق ملی محیط زیست یکی از پشتوانه‌های اصلی حفاظت از محیط زیست کشور است که با اعطای تسهیلات و حمایت مالی برای جلوگیری از تخریب محیط زیست، همکاری در طرح‌های آموزشی و فرهنگ سازی برای بهبود شرایط زیست محیطی، اعطای تسهیلات مالی به کارخانجات و کارگاه‌ها و هرگونه منابع آلاینده برای کاهش آلودگی زیست محیطی، نقش موثری در حفاظت و احیا و بهره برداری پایدار از محیط زیست و منابع طبیعی و تنوع زیستی دارد.

انجم شعاع تاکید کرد: تسهیلات به طرح‌های درحوزه آب و فاضلاب، پسماند، هواو تجدیدپذیر پرداخت می‌شود که امیدواریم با تقویت توان مالی و منابع اعتباری صندوق ملی محیط زیست از طریق وصول درآمد‌های پیش بینی شده در قانون و تحقق سایر درآمد‌ها شاهد افزایش حمایت‌های مالی و اعطای تسهیلات به طرح‌ها و پروژه‌های محیط زیستی در کشور باشیم.

مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست کشور افزود: بـر ایـن اسـاس در سال۱۴۰۲ تعـداد ۴۴ پـروژه در موضوعات آب و فاضلاب، پسماند، هوا و تجدیدپذیر با رقم تسهیلات بالغ بر ۴۶۰۰ میلیارد ریال به بانک‌های عامل برای دریافت تسهیلات حمایتی معرفی شدند.

وی با بیان اینکه از این طرح‌ها ۱۴ طرح در بخش آب و فاضلاب، ۵ پروژه پسماند و ۲۵ پروژه انرژی‌های تجدیدپذیر بود، تاکید کرد: از مجموع طرح‌های معرفی شده ۳۸ طرح در سال ۱۴۰۲ موفق به دریافت تسهیلات شدند که بالغ بر ۲۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات دریافت کردند.

انجم شعاع با اشاره به اینکه در بخش حمایتی یکی از رسالت‌های صندوق حمایت بیمه‌ای است، اظهار داشت: براساس مـاده ۷ اساسـنامه صنـدوق ملـی محیط زیسـت، ایـن امـکان بـرای صندوق ایجـاد شد تـا از طریـق شرکت‌ها و مؤسسات بیمـه، امکانـات و شـرایط لازم را بـرای بیمه کردن دام، باغات و محصولات کشاورزی در مقابل خسارت ناشی از جانوران وحشی حمایت شده و در معرض خطر انقـراض فراهـم کند و حـق بیمـه مربوطـه از محـل منابـع و اعتبـارات صنـدوق پرداخـت شود.

وی تاکید کرد: اقـدام بـرای پوشـش بیمـه‌ای “دام، باغـات و محصـولات کشـاورزی در مقابـل خسـارت ناشـی از جانوران وحشـی حمایت شـده و در معـرض خطـر انقـراض” بـرای نخستین بـار در دولـت انقلابـی و مردمی مـورد پیگیری قـرار گرفت و استقبال از اجرای این طرح، سبب شد توافقنامه جبران خسارت حیات‌وحش با صندوق بیمه کشاورزی در اسفندماه سال جاری برای مدت یک‌سال دیگر تمدید شود.

انجم شعاع تصریح کرد: با هدف حفاظت از گونه‌های جانوری حمایت شـده و در معـرض خطـر انقـراض و همچنیـن پرداخـت غرامـت بـه باغات، محصولات زراعی، دام، طیـور، زنبور عسل و آبزیان در مقابل خسارت‌های ناشی از جانوران وحشی حمایت شده و در معرض خطر انقراض توافق‌نامه‌ای بیـن صندوق بیمه کشاورزی و صندوق ملی محیط زیسـت منعقد شد که تاکنون ۸۸۹ مورد خسارت برای دریافت غرامت بیمه‌ای معرفی شدند که ۵۷۴ طرح خسارت بیش از ۸۲.۹۰۰ میلیارد ریال دریافت کردند.

وی افزود: صندوق ملی محیط زیست در سال ۱۴۰۲ همچنین با توجه به مفاد اساسنامه و در راستای کمک به طرح‌های محیط‌زیستی به ویژه در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و همچنین حفظ و احیای زیستگاه‌های طبیعی و گونه‌های در معرض خطر و تقویت برنامه‌های حفاظت از زیستگاه‌ها، بیش از ۴۵ میلیارد ریال حمایت‌های مالی ارائه کرده است.

صنـدوق ملی محیط زیست مؤسسه ای وابسته بـه سازمان حفاظت محیط زیست است که در زمینه کمک بــه کاهش آلاینده‌های محیط زیستی و جلوگیری از تخریب محیط زیست و بــه منظــور حفاظت، احیا و بهره برداری پایــدار از محیط زیست، منابع طبیعی و تنوع زیستی فعالیت می‌کند.

دیگر خبرها

  • مهمترین برنامه‌های سازمان محیط زیست در سال آینده
  • تعیین ۳۰ جایگاه جمع‌آوری زباله در مناطق گردشگری سیاهکل
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه + فیلم
  • هشدارمحیط زیست گیلان/ از روشن کردن آتش در مناطق جنگلی خود داری کنید
  • چند خبر کوتاه از جغتای
  • طرح‌های محیط زیستی چقدر وام گرفته اند؟
  • همکاری گردشگران نوروزی در حفاظت از محیط زیست
  • امضای سند همکاری با ارمنستان برای پایش رودخانه ارس
  • گسترش شهرنشینی چه پیامد‌هایی برای محیط زیست دارد؟
  • گسترش شهرنشینی چه پیامدهایی برای محیط زیست دارد؟