Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-20@00:00:42 GMT

یادداشت|۱۶ آذر روز مبارزه با فساد سیاسی

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۰۵۳۹۷

یادداشت|۱۶ آذر روز مبارزه با فساد سیاسی

جنبش دانشجویی می‌تواند پرچمدار مبارزه با فساد سیاسی باشد و حتی در برهه زمانی پیش رو شاید تنها راه چاره ورود مخلصانه ی نیروی جوانی است که تعاملات اجتماعی را در جنبش دانشجویی تجربه کرده باشد. ۱۶ آذر ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۲ سیاسی سیاست ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، مهدی غیرتمندکارشناس اندیشکده سیاست گذاری امیرکبیر در یادداشتی با عنوان 16 آذر روز مبارزه با فساد سیاسی، به انتقاد از رویکرد تشکل‌های دانشجویی در دو دهه اخیر پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیسی: قبل از اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت به رئیس جمهور هشدار دادم

متن این یادداشت به شرح زیر است:

آذر ماه 1332، زمانی که دانشجویان حاضر شدند برای اعتراض به حضور نیکسون (معاون رییس جمهور وقت امریکا) در دانشگاه تهران از جان خود بگذرند، شاید تصور نمی‌کردند که آن روز تبدیل به نماد آزادگی دانشجویان در تقابل با فساد سیاسی شود.

قبل از انقلاب اسلامی دانشجویان زیادی با حضور در تشکل‌های دانشجویی که آن زمان انجمن‌های اسلامی سرآمد این تشکل‌ها بود به فساد سیاسی پهلوی اعتراض کرده و بهای اعتراض‌شان را با جان خود دادند.از آن دوره نام دانشجو با آزادگی و عدم سرسپردگی در برابر قدرت های فاسد داخلی و خارجی پیوند بر قرار کرد.

پس از انقلاب اسلامی در شهریور 58 انجمن‌های اسلامی با هم متحد شده و به فرمان امام خمینی( ره )اتحادیه‌ی انجمن‌های اسلامی (دفتر تحکیم وحدت) را تاسیس کردند.این اتحادیه در کنار سازمان‌های رسمی کشور در بزنگاه‌های تاریخی مانند جنگ تحمیلی نقش تاثیرگذار خود را ایفا کرده و گواهی روشن بر دور اندیشی فرمان "بروید و تحکیم وحدت کنید"حضرت امام ره بود. اما متاسفانه این روند با ورود جناح‌های سیاسی و استفاده ابزاری از جنبش دانشجویی ادامه‌دار نشد.بخشی از دانشجویان با نزدیکی به برخی جناح‌های سیاسی موجب تفرقه در تحکیم وحدت شده و این اتحادیه چند پاره شد. تا آنجا که برخی از افراد که سابقه حضور در این اتحادیه را داشتند به رسانه‌های ضد انقلاب پیوسته و علیه انقلاب و اسلام به سخنرانی پرداختند.البته هم اکنون این اتحادیه به رویکرد آزادی خواهانه خود در گذشته بازگشته اما به هیچ عنوان توان و قدرت سال‌های ابتدایی خود را ندارد.

این ماجرا به خوبی نشان می‌دهد وقتی جنبش دانشجویی به پیاده نظام جناح‌های سیاسی تبدیل شود نه تنها رویکرد آزادی خواهانه نخواهد داشت بلکه علیه اصل و مبدا خود نیز موضع خواهد گرفت.

هم اکنون نیز جنبش دانشجویی کشور به دلیل آزادی خواهی ،آرمان‌گرایی، نیروی جوان و انقلابی که در ذات دانشجو وجود دارد می‌تواند پرچمدار مبارزه با فساد سیاسی باشد و حتی در برهه  زمانی پیش رو شاید تنها راه چاره ورود مخلصانه ی نیروی جوانی است که تعاملات اجتماعی را در جنبش دانشجویی تجربه کرده باشد.

اما آیا شیوه ی این مبارزه با فساد سیاسی باید همان شیوه ی قبل از انقلاب اسلامی و دوران پهلوی باشد؟جنبش دانشجویی پس از انقلاب بستر ها ی متفاوت و اثرگذارتری نسبت به دوران پهلوی در اختیار دارد.

مساله محوری و تخصصی نگری:

در حوزه ی فساد و بالاخص فساد سیاسی اتمسفر موجود با زمان پهلوی متفاوت بوده و کشور به جز اعتراض به کاستی‌ها ، به ارائه راه حل‌های کارآمد و توجیه مسئولین احتیاج دارد.

عدم آلوده شدن به سیاسی بازی:

یکی از معضلاتی که کماکان جنبش دانشجویی آزادی خواه با آن دست و پنجه نرم می‌کند احتمال لغزش و پیاده نظام جناح‌های سیاسی شدن است.کسانی که با وعده‌ها و کاشتن بذر‌های غلط احساسات جوانان را به بازی گرفته و حتی موجب ایستادن برخی از آن‌ها در مقابل اهداف اولیه‌ی جنبش دانشجویی که دفاع از اصول انقلاب و نظام جمهوری اسلامی، دادگری از مظلوم و مبارزه با فساد سیاسی است می‌شوند. هر چقدر جنبش دانشجویی بیشتر به ابزار و اهرم اعمال قدرت برخی سیاست مداران فرصت طلب تبدیل شود از نگاه مساله محور دور خواهد شد و این خود از علل پیامد های منفی مانند عدم کم شدن اقبال مردم به جنبش دانشجویی نسبت به گذشته است.

استفاده از رسانه و برقراری ارتباط نزدیک با احاد مردم و خارج شدن از فضای تفکرات ساختگی:

یکی از جنبه‌های مساله‌یابی صحیح ارتباط با افرادی است که روزانه به آن مسائل دچار هستند و همچنین رساندن پیام و مشکلات آنها به گوش مسئولان به کمک رسانه‌ها است.هم اکنون مشاده می‌شود که فضای حاکم بر برخی تشکل‌های دانشجویی هیچ قرابتی با فضای حاکم بر جامعه نداشته و این تشکل‌ها اسیر تفکرات منفی هستند که توسط برخی افراد به آنها تزریق می شود.

اعتراض عقلانی:

اعتراض می‌تواند اهداف مختلفی مانند برهم زدن نظم جامعه،دیده شدن و یا انذار جدی برای حل مشکل داشته باشد.برهم زدن جامعه و یا دیده شدن صرف خود نوعی فساد سیاسی است.

انتهای پیام/

R1455/P/S1,1412/CT12 واژه های کاربردی مرتبط تشکلهای دانشجویی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تشکلهای دانشجویی تشکلهای دانشجویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۵۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برادرزاده اسماعیل هنیه هم در غزه به شهادت رسید

برادرزاده رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در حمله رژیم صهیونیستی در غزه به شهادت رسید.   به گزارش ایسنا منابع فلسطینی اعلام کردند محمد عبدالکریم هنیه، برادرزاده اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در حمله رژیم صهیونیستی در غزه به شهادت رسید و به برادر شهید خود پیوست. محمد عبدالکریم هنیه، در بمباران صهیونیست‌ها در منطقه شیخ رضوان به شهادت رسید.   به نقل از خبرگزاری شهاب، خانواده وی در واکنش به شهادتش تاکید کردند: محمد فدای دین و مسجد الاقصی شد.   روز دوشنبه نیز منابع خبری از شهادت هفتمین عضو خانواده و چهارمین نوه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، دختر شهید محمد اسماعیل هنیه که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری بود،‌ خبر دادند.   به نقل از الجزیره، به این ترتیب ملاک به پدر و اعضای خانواده‌اش پیوست که چهارشنبه گذشته در روز عید فطر بر اثر حمله صهیونیست‌ها به خودرویشان در غزه به شهادت رسیدند.   پیشتر در حمله چهارشنبه (۲۲ فروردین) ارتش رژیم صهیونیستی به اردوگاه «الشاطئ» در شهر غزه، سه فرزند و سه نوه اسماعیل هنیه به شهادت رسیده بودند.   اسماعیل هنیه در واکنش به این خبر گفته بود:‌ «حدود ۶۰ نفر از اعضای خانواده من مانند همه ملت فلسطین به شهادت رسیدند و میان آنها هیچ تفاوتی وجود ندارد.» کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اسماعیل هنیه وارد ترکیه شد
  • بیانیه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان کرمانشاه در راستای پاسخ سپاه به اسرائیل
  • چرایی چیستی و چگونگیِ بیانات نمایندگان تشکل‌های دانشجویی در دیدار‌های رمضانی با رهبر انقلاب
  • قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر: نگاه نهادهای بین‌المللی به حوزه مواد مخدر سیاسی است
  • (ویدئو) رئیس آژانس مبارزه با فساد به اتهام فساد بازداشت شد
  • حماس: نتانیاهو به دنبال توقف جنگ نیست
  • جنبش عدالتخواه دانشجویی: عملیات «وعده صادق» نقطه عطف معادله جدید منطقه‌ای است
  • هنیه به ترکیه می‌رود
  • برادرزاده هنیه هم در غزه به شهادت رسید
  • برادرزاده اسماعیل هنیه هم در غزه به شهادت رسید