Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر پروژه مطالبه‌گری تخصصی به‌وقت مردم معتقد است وقتی شاخص ارتقای اساتید تعداد مقاله و ضریب تأثیرشان باشد نه تربیت دانشجو به معنی حقیقی کلمه، تبعا دانشجو کمتر رغبت کنش‌گری علمی و اجتماعی خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، پس از کودتای ۲۸ مرداد و سقوط دولت دکتر مصدق با همکاری عوامل آمریکا و انگلیس و جایگزینی ارتشبد زاهدی، دولت کودتا به تهدید آزادی‌ها و سرکوبی فعالان سیاسی پرداخت و کشور را عملاً به سمت وابستگی اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نظامی به غرب سوق داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقابل نیروهای ملی با تشکیل «نهضت مقاومت ملی» که یک روز پس از کودتا صورت گرفت، سعی کردند فضای اختناق را شکسته و برای گسترش اندیشه‌های ملی‌گرایانه و استقلال‌طلبانه دکتر مصدق که آن زمان دربند کودتاچیان بود، فعالیت‌هایی را سازمان‌دهی کنند، در این میان دانشجویان نیز به‌عنوان بازوی اجرایی نهضت، در راستای اهداف جنبش ملی عمل می‌کردند.

در روز ۱۶ آذر نیروهای نظامی مستقر در دانشگاه، با ورود به دانشکده‌‏های پزشکی، داروسازی، حقوق و علوم عده زیادی را دستگیر کردند.

مهندس مصطفی چمران که خود شاهد این واقعه بود بعدها در انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا روایت مستندی از واقعه را مکتوب و ارائه کرد که همواره مورد استناد دیگر نویسندگان سیاسی دهه ۴۰ و ۵۰ و بعدازآن بوده است، مطابق این روایت، دستگیرشدگان به‌وسیله کامیون به نقطه دیگری منتقل شدند و رئیس وقت دانشگاه تهران از بیم ناآرامی‏‌های گسترده‌‏تر دانشگاه را تعطیل اعلام کرد.

در پی اعتراض چند دانشجو به حضور سرکوبگرانه نظامیان در دانشگاه، ارتشی‌‏ها برای دستگیری آنان وارد دانشکده فنی شدند، درگیری دانشجویان و نظامیان در دانشکده فنی اوج گرفت و نظامیان به‌سوی دانشجویان آتش گشودند و سه انشجو شهید و عده زیادی مجروح شدند.

به همین مناسبت و به‌منظور گرامیداشت اقدام دانشجویان پیرو خط امام (ره) روز شانزدهم آذرماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران روز دانشجو نام گرفت، به همین منظور با یکی از دانشجویان فعال و مطالبه‌گر گیلانی به گفت‌وگو نشستیم.

 

سید امیر علوی، کارشناس ارشد مهندسی عمران و مدیر پروژه مطالبه‌گری تخصصی به‌وقت مردم است که پیش‌ازاین به‌عنوان معاون تبلیغ کانون تفکر زبرالحدید گیلان فعالیت می‌کرد.

بیانیه گام دوم مانیفست کامل جمهوری اسلامی

وی با بیان اینکه بیانیه گام دوم به معنی واقعی کلمه یک مانیفست برای جمهوری اسلامی محسوب می‌شود اظهار کرد: وقتی از یک مانفیست صحبت می‌کنیم درواقع به سندی اشاره داریم که به‌صورت شفاف، صریح و با چهارچوب از گذشته تا حال و آینده، وضعیت یک جریان و یا حکومت را شرح می‌دهد، یعنی اگر بخواهیم از کسی بپرسیم که جمهوری اسلامی ایران چیست، پاسخش کاملاً در بیانیه گام دوم قابل دریافت است.

دانشجویان، مخاطب خاص بیانیه گام دوم

علوی معتقد است مخاطب خاص بیانیه گام دوم جوانان هستند و می‌گوید، این امر در متن و لحن بیانیه کاملاً مشهود است، در بین جوانان هم قشری که از گذشته تاکنون انگیزه‌مندی و کنش‌گری خاصی در 40 سال نخست انقلاب اسلامی از خود نشان داده و در بزنگاه‌های انقلاب نقش‌آفرینی جدی کرده، دانشجویان هستند.

این فعال دانشجویی به انتظارات رهبر انقلاب از دانشجویان اشاره کرد و گفت: انتظار رهبر معظم انقلاب از دانشجویان به‌مثابه یک موتور مولد و پیشران است که سایر افراد جامعه را به تحرک انداخته و پیگیر مسائل و چالش‌های پیش روی کشور و انقلاب باشند.

علوی درباره نقش دانشجویان در باب تحقق اهداف بیانیه تصریح کرد: ازآنجایی‌که مهم‌ترین نقش جنبش دانشجویی گفتمان سازی است، باید تأکید کنم که در قدم نخست باید تحلیل موجود در بیانیه به جامعه منتقل شود و یک هم‌دلی و هم‌داستانی بین آحاد جامعه و بیانیه به وجود بیاید، تبعا خود دانشجویان در ابتدا می‌بایست نسبت به درک مفاد بیانیه و چرایی صدور آن در چنین برهه‌ای همت کنند تا زمینه تحقق اهداف بیانیه در جامعه فراهم شود.

به عقیده مدیر پروژه مطالبه‌گری تخصصی به‌وقت مردم تعریف دانشجو در یک دهه اخیر با آنچه شاید در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و سال‌های دهه ۷۰ و ۸۰ از آن اراده می‌شد، کمی فرق کرده و قشر دانشجویی که در اول انقلاب پیشران حرکت‌ها و ابتکارهایی مانند تسخیر لانه جاسوسی بودند که از سوی حضرت امام (ره) به‌عنوان انقلاب دوم نام‌گذاری شد، از ابتدای دهه ۹۰ تاکنون دچار یک بی‌تفاوتی اجتماعی شد که شاید تغییرات نسلی و وضعیت سیاسی و اجتماعی و اقتصادی جامعه از دلایل این وضعیت باشد.

دانشجویان در گیلان به‌تبع فضای عمومی دانشجویی در کشور، دچار همین آسیب بی‌تفاوتی و اشتغال به خود هستند، اما در میان این جو غالب، همچنان هسته‌های عدالت‌خواهی و مطالبه‌گری در کشور و استان وجود دارند...

وی یکی از دلایل تغییر تعریف دانشجو را ذر زمان حاضر مسئله هویتی دانست و بیان کرد: دانشجویان در گیلان به‌تبع فضای عمومی دانشجویی در کشور، دچار همین آسیب بی‌تفاوتی و اشتغال به خود هستند، اما در میان این جو غالب، همچنان هسته‌های عدالت‌خواهی و مطالبه‌گری در کشور و استان وجود دارند که با توجه به وضعیت نابسامان اقتصادی و ول‌انگاری دولت و مجلس نسبت به مسائل مردم و چالش‌های کشور، پای‌کار مردم و انقلاب هستند.

علوی از هسته‌های دانشجویی مطالبه گری گیلان سخن گفت که با فعالیت و دغدغه مندی خود امید به پویایی جنبش دانشجویی را زنده نگه‌داشته‌اند که ازاین‌بین می‌توان به پروژه‌های مطالبه‌گری حرفه‌ای و تخصصی که یکی دو سال اخیر در گیلان مورد اقدام قرار گرفتند و توانستد جامعه و مسؤولان استان گیلان را نسبت به مسائل زیست‌محیطی استان و به‌ویژه لندفیل سراوان حساس کنند، اشاره کرد.

عدالت اجتماعی یکی از چالش‌های جدی جمهوری اسلامی

معاون سابق تبلیغ کانون تفکر زبرالحدید مسئله عدالت اجتماعی را یکی از چالش‌های جدی جمهوری اسلامی دانست که رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم به آن اشاره داشتند و افزود: این امر با وضعیت مطلوب و قابل‌قبول فاصله دارد، سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی دولت در ۶ سال اخیر که با انگاره‌های نئولیبرالیستی و تعدیل‌های سیاسی و اقتصادی بی‌ضابطه، منجر به عمیق‌تر شدن شکاف‌های اقتصادی و اجتماعی در جامعه شد، اهمیت مسئله عدالت اجتماعی را بیش‌ازپیش آشکار کرده است.

تبعا افراد و جریان‌های مختلف سیاسی و اجتماعی با توجه به اهمیت مطالبه عدالت برای مردم، وارد میدان شده و هرکدام از موضع فردی و یا سیاسی خود با آن مواجه می‌شوند که همین رونق بازار مطالبه‌گری را در پی داشته که باعث امیدواری است.

مطالبه گری بدون روش و بدون هدف از یک‌سو و بی‌سرانجامی و بی‌نتیجه جلوه دادن مطالبه در جامعه از سوی دیگر یکی از دلایلی است که سید امیر علوی باور دارد ممکن است این حس امید را به ناامیدی بدل کند و نتیجه طبیعی این دو نوع رفتار مطالبه‌گری، منتج به فضایی سیاه و سرد و سنگین می‌شود که جز انباشت نفرت و عقده‌های فردی و اجتماعی خروجی دیگری برایش متصور نیست.

مهم‌ترین دلیل برای آشفتگی موجود در فضای مطالبه‌گری کشور، عدم توافق نظری در موضوع عدالت در ایران و منافع سیاسی است...

وی معتقد است که نحوه مواجهه با این مسئله خود تبدیل به مسئله‌ای دیگر شده، به این معنی که ممکن است پروژه مطالبه عدالت، خود موجب ایجاد نوعی بی‌عدالتی ساختاری و حتی آنارشیسم در جامعه شود و به نظر این فعال دانشجویی مهم‌ترین دلیل برای آشفتگی موجود در فضای مطالبه‌گری کشور، عدم توافق نظری در موضوع عدالت در ایران و منافع سیاسی بعضی جریان‌هاست که باید برای این دو مسئله به‌طورجدی چاره‌اندیشی کرد.

مدیر پروژه مطالبه‌گری تخصصی به‌وقت مردم در تعریف عنوان انقلابی برای افراد تصریح کرد: وقتی وصف انقلابی را بعد از هر اسمی به کار می‌بریم، به نظر من داریم از فردی صحبت می‌کنیم که زیست فردی و اجتماعی خودش را با انقلاب اسلامی تنظیم می‌کند؛ یعنی فردی که انگیزه‌ها، استعدادها و فعالیت‌های فردی و علمی و سیاسی و اجتماعی خودش را در راستای مسائل روز انقلاب و مردم جهت‌دار می‌کند و برای این هدف از پرداخت هزینه‌های فردی و اجتماعی ابایی ندارد.

دانشجوی انقلابی باعث ساخت جامعه می‌شود

علوی با اشاره به ویژگی‌های دانشجوی انقلابی گفت: دانشجوی انقلابی علاوه بر تعریف یک فرد انقلابی، با یک ویژگی ممتاز روبه‌رو است که آن تمرکز بیشتر روی مسئله علم و حضور جدی و مؤثر در یک جامعه نخبگانی به نام دانشگاه است که علاوه بر خودسازی، باعث ساخت جامعه نیز می‌شود.

وی با اشاره به تأثیر اساتید دانشگاه به‌ویژه در دوران کارشناسی بر روی دانشجویانی که تازه‌وارد فضای دانشگاه می‌شوند، بیان کرد: شاید دانشجویان جدیدالورود اساساً شناختی نسبت به جهت‌ها نداشته باشد، چه برسه به اینکه جهت‌گیری داشته باشند، بنابراین تحت تأثیر اساتید مسیر زیست علمی و اجتماعی خود را تعیین می‌کنند.

دانشگاه‌ها دچار آسیب اداره شدن هستند/شاخص ارتقای اساتید باید تربیت دانشجو به معنای حقیقی کلمه باشد

آسیب «اداره شدن» یکی از مواردی است که معاون سابق تبلیغ کانون تفکر زبرالحدید از آن به‌عنوان آسیب در دانشگاه‌های کشور همانند سایر عرصه‌ها اشاره می‌کند و معتقد است که وقتی شاخص ارتقای اساتید تعداد مقاله و ضریب تأثیرشان باشد نه تربیت دانشجو به معنی حقیقی کلمه، تبعا دانشجو کمتر رغبت کنش‌گری علمی و اجتماعی خواهد داشت و همان ارزش‌های اداری دانشگاه را دنبال خواهد کرد.

به گزارش فارس، روز ۱۶ آذر به مناسبت شهادت سه دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران به نام‌های آذر شریعت رضوی، مصطفی بزرگ‌نیا و احمد قندچی به دست مزدوران رژیم شاه، روز دانشجو نامیده شده است، این دانشجویان به همراه جمعی از دانشجویان دیگر دانشگاه تهران، در اعتراض به ورود «نیکسون» (معاون رئیس‌جمهور آمریکا) دست به تظاهرات زده بودند که به‌وسیله مأموران شاه در صحن دانشگاه به شهادت رسیدند.

انتهای پیام/84007

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشجویان کودتا رهبر انقلاب جمهوری اسلامی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۵۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساتید بسیجی و غیربسیجی برای کمک به ارتقای نظام حکمرانی در صحنه هستند/ برگزاری ۱۷۳ کرسی نقد و نظریه پردازی

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور با بیان اینکه در مسیر کمک به ارتقای نظام حکمرانی در کنار اساتید بسیجی، اساتید غیربسیجی هم پای کار خواهند آمد و طعم شیرین خدمت به مردم و محرومیت زدایی با کمک به ارتقای کارآمدی نظام را خواهند چشید.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست رئیس و اعضای شورای معاونین سازمان بسیج اساتید کشور با محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل این وزارتخانه برگزار شد. در این دیدار محمدرضا مردانی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور ضمن آرزوی موفقیت‌های بیشتر برای آموزش عالی در سال جدید، گزارشی از فعالیت‌های سازمان بسیج اساتید در حوزه علمی، پژوهشی و فناوری ارائه کرد.

 

مردانی از جمله این فعالیت‌ها را برگزاری دو دوره جشنواره علمی شهید چمران  در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ برشمرده و همچنین  از انتشار نشریات علمی این سازمان در راستای گفتمان انقلاب اسلامی سخن گفت.
تشکیل اندیشکده‌های مطالعات راهبردی؛ برگزاری ۱۷۳ کرسی نقد و نظریه پردازی؛ چاپ ۱۵ جلد کتاب؛ تهیه ۵۰ بسته سیاستی در حوزه‌های کشاورزی، آب، محیط زیست و اقتصاد که تهیه شده و در اختیار مسئولان اجرایی کشور قرار گرفته است؛ برگزاری همایش بین‌المللی تبیین اندیشه‌های دفاعی مقام معظم رهبری؛ از جمله دیگر فعالیت‌های سازمان بسیج اساتید بود که مردانی به آن پرداخت.

 

تشکیل مرکز افکار سنجی نخبگان در چارچوب طرح اعتلای سازمان بسیج مستضعفین، با ۶ کارگروه تخصصی و انجام پیمایش‌های افکارسنجی نخبگان از دیگر اقدامات بسیج اساتید بود که رئیس سازمان بسیج اساتید کشور به آن پرداخت.
وی همچنین به فعالیت‌های مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها اشاره کرده و از تشکیل ۶۱ گروه علمی از اساتید مسلمان دانشگاه‌ها و برگزاری نشست‌های بین‌المللی،  ترجمه کتابهای مختلف برای استفاده اساتید مسلمان جهان، برگزاری نشست های متعدد از جمله در حمایت از فلسطین مانند همایش جهان عاری از استکبار، اعلام فراخوانی برای تحریم علمی رژیم صهیونیستی و رونمایی از وبگاهی که در دانشگاه صنعتی اصفهان در این موضوع راه‌اندازی شده است، نام برد.

 

اقدام تبیینی با نشریه تحلیلی جهادگران تبیین، برگزاری همایش جهادگران تبیین طی ۳ مرحله نهضت روشنگری، اجرای ۲۰۰۰ برنامه رادیویی و تلویزیونی توسط اساتید تبیین‌گر، ارائه تحلیل سیاسی و تبیین مواضع، برگزاری ۴۰۰۰ نشست تبیینی، راه‌اندازی ۱۲۲ کانال تولید محتوا در فضای مجازی و شبکه‌سازی اساتید در فضای مجازی، ارائه بیانیه‌های سیاسی در مناسبت‌های مختلف و در بزنگاه‌ها، برگزاری نشست‌های مجازی از جمله نشست مجازی با ۳۰۰ دانشگاه سراسر کشور، برگزاری کارگاه‌های آموزش ویژه جهادگران تبیین سراسر کشور، ارتباط مستمر با جهادگران تبیین و انجام نظرسنجی‌ها از دیگر موضوعات مطرح شده در سخنان مردانی بود.

وی در ادامه ضمن قدردانی از وزیر علوم برای تشکیل قرارگاه جهاد تبیین در دانشگاه‌ها و اظهار امیدواری برای تقویت این قرارگاه‌ها در دانشگاه‌های سراسر کشور، از شرکت حدود ۹۰۰۰ نفر در اردو‌های راهیان نور و راهیان فناوری و پیشرفت این سازمان و نیز برگزاری نشست‌های خانوادگی اساتید هر ماه یکبار در تهران بزرگ و سایر استان‌ها و برگزاری جلسات نشست هیات اندیشه ورزی بسیج اساتید و ارائه ۸۰ یادداشت سیاسی سخن گفت.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور ضمن ارائه توصیفی از اقدامات قرارگاه کمک به ارتقای نظام حکمرانی با ۲۰ کارگروه تخصصی و با حضور اساتید برجسته دانشگاهی، بیان کرد: برای تحقق مردمی‌سازی حکمرانی بهترین کار حضور نهاد علم برای کمک به دولت است.
وی ادامه داد: بسیج اساتید با بکارگیری ظرفیت‌های اساتید متخصص در مسأله شناسی و با تکیه بر دانش تخصصی اساتید می‌تواند در این مسیر کمک مهمی برای ارتقای نظام حکمرانی باشد و لازم است این ظرفیت از سوی وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری به رئیس جمهور محترم انتقال داده شود.
مردانی با بیان اینکه در مسیر کمک به ارتقای نظام حکمرانی در کنار اساتید بسیجی، اساتید غیربسیجی هم پای کار خواهند آمد و طعم شیرین خدمت به مردم و محرومیت زدایی با کمک به ارتقای کارآمدی نظام را خواهند چشید، گفت: اساتید دانشگاه‌ها همواره دغدغه حل مسائل کشور و ملت را سرلوحه کار خود قرار داده اند.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور درموضوع تربیت و آموزش به تشکیل مرکز تربیت مربی بسیج اساتید اشاره کرد و از حضور اساتید در دوره‌هایی در مشهد مقدس و همچنین دوره تربیت مدرس بیانیه گام دوم انقلاب و برگزاری ۲۹۰۰ کارگاه با موضوعات علمی، فرهنگی سخن گفته و این اردو‌ها را حرکت جهادی بزرگی در موضوع گفتمان سازی دانست.
این استاد دانشگاه همچنین به برگزاری ۱۱ دوره توانمندسازی با حضور۱۶۵۰ استاد شرکت‌کننده سخن گفته و از وزیر علوم درخواست کرد دوره‌های دانش‌افزایی و توانمندسازی در ممیزی‌ها جهت ارتقای اساتید مورد تایید قرار گیرد.

تشکیل ۱۵۷۸ حلقه صادقیان استادی، برگزاری همایش الگوی سوم زن مسلمان، ۱۸ جلسه وبیناری پیرامون سبک زندگی و مطالعات زن و خانواده، ۶۰ همایش در موضوع نقش زنان و خانواده، ارائه طرح‌های ملی در موضوع عفاف و حجاب، ارائه ۹۹ بیانیه سیاستی در حوزه مطالعات زنان، برگزاری همایش الگوی سوم زن مسلمان، برگزاری جلسات متعدد عفاف و حجاب، انتشار بیانیه با امضای۱۳ هزار و ۲۴۵ نفر از اساتید دانشگاه‌های سراسر کشور در حمایت از عملیات وعده صادق و حمایت از مردم مظلوم غزه از دیگر موارد مطرح شده توسط مردانی در نشست با وزیر علوم بود.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور همچنین به تاثیر بیانیه و نامه‌های اساتید دانشگاه و حضور میدانی اساتید تاکید کرده و از تشکیل شورای تخصصی، اندیشکده حکمرانی آموزش عالی، مجمع پیشکسوتان بازنشسته، تهیه طرح وحدت حوزه و دانشگاه، حضور نماینده‌ای از میان اساتید در اتاق فکر‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و امضای تفاهمنامه‌های همکاری با مرکزپژوهش‌های مجلس، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تشخیص مصلحت نظام، وزارت صنعت معدن و تجارت و مدرسه عالی حکمرانی سخن گفت.

 

دیگر خبرها

  • طغیان دانشجویان در آمریکا علیه رژیم صهیونیستی/ پلیس 100 تن را بازداشت کرد + عکس و فیلم
  • طرح پویش دانشگاه آزاد، تلاقی آموزش مهارتی و اشتغال دانش‌بنیانِ نسل جوان
  • دانشگاه برای ارتقای عقلانیت در حکمرانی استان مؤثر باشد
  • تعطیلی کلاس‌ها در دانشگاه کلمبیای آمریکا پس از بازداشت دانشجویان حامی فلسطین
  • اساتید بسیجی و غیربسیجی برای کمک به ارتقای نظام حکمرانی در صحنه هستند/ برگزاری ۱۷۳ کرسی نقد و نظریه پردازی
  • یورش پلیس آمریکا به دانشگاه کلمبیا و بازداشت اساتید و دانشجویان
  • حمایت دانشجو معلمان یزدی از سپاه پاسداران
  • قانون متعهدین به خدمت، منشا مشکلات صنفی دانشجومعلمان / دانشگاه شهیدرجایی خوابگاه متاهلی ندارد
  • نمایشگاه کار دانشگاه تهران برگزار می‌شود
  • زلنسکی به معنای واقعی کلمه اوکراینی‌ها را می‌کشد