Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس، بازار طلای سیاه در کشور با تلاطمات سخیف و گاه ناجوانمردانه ای همراه است. فروش های کم و بیش کشورها اگر با اندکی جا به جایی انجام شود؛ مشکلات متعددی از جمله افزایش نرخ گریبان گیرشان می شود. اما یکی از فواید و یا فرصت های کاهش میزان فروش نفت خام، افزایش تولیدات فرآورده های نفتی و پالایشگاهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محصولاتی نظیر وکیوم باتوم، لوب کات که مواد اولیه تولید قیر و روغن موتور است، از زمره همین فرآورده هایی هستند که باید این روزها در قبال کاهش قیمت نفت و کاهش میزان فروش آن، افزایش تولید را تجربه و با افزایش تولید و عرضه در بازار نرخ آن شکسته و کاهشی می شد. این بین نیز عده ای معتفد بودند دلیل گرانی روغن موتورها کمبود میزان مواد اولیه از جمله لوب کات بوده است.

اما حال با افزایش میزان تولید این محصول، بازار هیچ واکنش کاهش قیمتی به خود ندیده است، البته این مصداق در سایر کالاها با مواد اولیه محصولات پالایشگاهی نیز دیده می شود به همین دلیل به سراغ مسئولان امر رفتیم تا دلیل این روند پر خلاء را جویا شویم؛

حمید حسینی سخنگوی اتحادیه فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران، گفت: مدتیست قیمت نفت کاهش پیدا کرده، اما این کاهش قیمت چشمگیر نبوده است. نفت تأثیر زیادی بر قیمت کالاها از جمله روغن، لاستیک و غیره ندارد و بیشتر قیمت فرآورده‌های نفتی تأثیرگذار است.

او ادامه داد: قیمت محصولات پایین دستی بر اساس قیمت فرآورده‌های نفتی تعیین می‌شود که اکنون بازار فرآورده‌های نفتی مناسب است و باعث می‌شود شاهد افزایش قیمت این دست از کالاها نباشیم. روابط تجاری ایران و چین اکنون در حال بهبودی است و این خوشبینی بوجود می‌آید که جنگ تعرفه‌ها حل شود.

حسینی ادامه داد: اکنون که آمریکا با موضع‌گیری که هونگ کونگ کرده است احتمال دارد آمریکا و چین نتوانند با یکدیگر بر سر تعرفه‌های اقتصادی به توافق برسند و باعث می‌شود چشم انداز رشد اقتصادی چین کاهش پیدا کند در نتیجه تقاضا برای نفت نیز کاهش پیدا می‌کند.

سخنگوی اتحادیه فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی بیان کرد: توافق پیش‌رو عامل تعیین کننده کاهش و افزایش قیمت نفت خواهد بود اکنون قیمت نفت را اوپک تعیین می کند و اوپک با مانور کاهش تولید توانسته‌اند کف قیمت نفت را نگه دارند و اکنون تأثیری در سقف قیمت نفت ندارد.

او گفت: اگر قیمت مواد اولیه محصول کم شود قیمت نهایی آن کاهش خواهد یافت به طور مثال در تولید روغن، لوب کات استفاده می‌شود که اگر قیمت آن کاهش یابد قیمت روغن نیز روندی نزولی خواهد داشت اما اگر در این بین قیمت مابقی محصولات مانند ورق و هزینه‌های جانبی آن کاهش نداشته باشد قیمت کالا شاهد افت زیادی نخواهد داشت چرا که عوامل زیادی از جمله حقوق و دستمزد، حمل و نقل و عوامل جانبی تأثیرگذار است.

حسینی با اشاره به اینکه مشکلی از لحاظ میزان عرضه وجود ندارد ادامه داد: جزو معدود کشور‌هایی هستیم که روغن پایه را تولید می‌کنیم که علاوه بر آن مازاد نیز داریم و آن را صادر می‌کنیم که درسال ۴۰۰ هزار تن روغن پایه را صادر می‌کنیم.

سخنگوی اتحادیه فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی افزود: در نهایت قیمت فرآورده‌های نفتی بسته به قیمت جهانی نفت دارد اما ارتباط مستقیمی بین این ۲ وجود ندارد و اینگونه نیست که اگر قیمت نفت کاهش یابد بگوییم قیمت بنزین نیز به سرعت کاهش خواهد یافت.

او گفت: هم اکنون مدتی است قیمت گازوئیل از قیمت بنزین بیشتر است و دلیل آن نیز افزایش تقاضا برای این نوع سوخت است، اکنون قیمت هر بشکه بنزین A۹۵ سوپر  ۷۵ دلار و قیمت گازوئیل ۷۷ دلار است. عوامل زیادی از جمله عرضه و تقاضا در قیمت محصولات تأثیرگذار است.

نرخ ارز نیمایی تعیین کننده قیمت خوراک است

حمیدرضا خلیلی دبیر انجمن پالایشگاه‌های روغن سازی ایران در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران، درباره کاهش قیمت نفت و اثرات آن در قیمت روغن، گفت: قیمت روغن تابع دو متغیر اصلی است، یکی قیمت مازوت ۱۸۰ خلیج فارس که به آن HSO ۱۸۰ میگویند، و نرخ ارز نیمایی تعیین کننده قیمت خوراک است.

او بیان کرد: هر کدام از موارد گفته شده تغییر کند، قیمت خوراک به صورت ماهیانه اعلام می‌شود، تغییر می‌کند که نرخ HSO ۱۸۰ را نشریه پلت اعلام می‌کند.

خلیلی گفت: اکنون این پلت حدود ۲۰۰ دلار است که در گذشته این عدد خیلی بیشتر بود در نتیجه باعث می‌شود قیمت خوراک کاهش پیدا کند. اکنون خوراک ما از ۵ هزار و ۴۰۰ تومان به ۲ هزار و ۷۰۰ تومان کاهش پیدا کرده است.

دبیر انجمن پالایشگاه‌های روغن سازی ایران  ادامه داد: نیمی از خوراک روغن‌سازی تبدیل به روغن شده که موجب کاهش قیمت این کالا شده و علاوه بر این نیمی دیگر از این خوراک که به محصولات دیگر تبدیل می‌شود افت قیمت داشته است.

او افزود: در نتیجه می‌توان گفت زمانی که قیمت خوراک کاهش می‌یابد قیمت محصول نیز روند نزولی خواهد داشت. اما باید به این نکته توجه داشت که قیمت خوراک تنها تعیین کننده قیمت محصولات نیست، چرا که برخی از این محصولات صادرات می‌شود که ارزآوری خوبی برای کشور دارد، اما اگر دچار افت قیمت شود این ارزآوری کم خواهد شد.

خلیلی با اشاره به افزایش قیمت بنزین و تأثیرات آن بر قیمت کالا گفت: به دلیل اینکه بنزین کالای مکمل ساخت روغن است، اما اکنون قیمت کالا‌ها هیچ افزایشی نداشته است علاوه بر این میزان تولید نه تنها کاهش داشته بلکه افزایش پیدا کرده است و نگرانی بابت کمبود این کالا وجود ندارد.

کاهش قیمت نفت و اثرات آن در قیمت لاستیک

سید محمد میر عابدینی دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک ایران در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران، درباره کاهش قیمت نفت و اثرات آن در قیمت لاستیک، گفت: هم اکنون با توجه به کاهش قیمت نفت، قیمت محصولات ممکن است کاهش داشته باشد اما زمانی این کاهش قیمت را مشاهده می کنیم که مدت زمانی بگذرد. با توجه به کاهش قیمت نفت در هفته گذشته پس از گذشت یک تا ۲  ماه کاهش قیمت محصولات دیگر را خواهیم دید.

او بیان کرد: به دلیل اینکه هر کارخانه ای برای تولید محصولات خود، حداقل تا ۲ ماه مواد اولیه را در کارخانه دارد از این رو این زمان باید سپری شود تا کاهش قیمت در بازار مشهود شود. قطعا پس از کاهش قیمت بنزین شاهد کاهش قیمت مابقی محصولات از جمله لاستیک خواهیم بود.

دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک ایران معقتد است به دلیل اینکه رقابت جهانی بین عرضه کالا وجود دارد، به محض اینکه قیمت جهانی نفت کاهش یابد، قیمت دیگر محصولات نیز روند نزولی خواهند داشت.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۷۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت محصولات سایپا چهارشنبه ۵ اردیببهشت ۱۴۰۳؛ تداوم کاهش قیمت شاهین در بازار

فرارو- قیمت شاهین دنده‌ای و شاهین اتوماتیک امروز چهارشنبه پنجم اردیبهشت به‌ترتیب ۱۵ و ۱۰ میلیون نسبت به دیروز کاهش پیدا کرده است.

قیمت شاهین دنده‌ای در بازار آزاد امروز ۷۶۵ میلیون تومان است و خرید شاهین اتوماتیک ۸۶۵ میلیون تومان آب می‌خورد. کوییک SR نیز که افت قیمت پنج میلیونی را تجربه می‌کند، به‌طور متوسط ۴۵۵ میلیون تومان به خریداران پیشنهاد می‌شود.

اطلس G اما برخلاف روند امروز بازار، حول‌وحوش ۵۹۵ میلیون تومان فروخته می‌شود که به‌معنی افزایش پنج میلیونی درقیاس با دیروز است. قیمت روز محصولات سایپا در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز خودروهای سایپا

مدل چهارم اردیبهشت پنجم اردیبهشت
پراید 151 تیپ DA مدل 1403

340 میلیون تومان

340 میلیون تومان

تیبا صندوقدار مدل 1401

397 میلیون تومان

397 میلیون تومان

تیبا هاچبک مدل 1401

402 میلیون تومان

402 میلیون تومان

ساینا S دنده‌ای مدل 1403

445 میلیون تومان

445 میلیون تومان

کوئیک GX مدل 1403

445 میلیون تومان

445 میلیون تومان

کوئیک SR دنده‌ای مدل 1403

460 میلیون تومان

455 میلیون تومان

اطلس مدل 1403

585 میلیون تومان

595 میلیون تومان

چانگان CS35 پلاس تیپ 2

یک میلیارد و 740 میلیون تومان

یک میلیارد و 740 میلیون تومان

چانگان CS35 پلاس تیپ 3

یک میلیارد و 950 میلیون تومان

یک میلیارد و 950 میلیون تومان

شاهین دنده‌ای مدل 1403

780 میلیون تومان

765 میلیون تومان

شاهین اتوماتیک مدل 1403

875 میلیون تومان

865 میلیون تومان

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • فروش ۷ هزار میلیارد ریالی فرآورده‌های نفتی در خراسان جنوبی
  • ریزش نرخ دلار چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی گذاشت؟
  • قیمت محصولات سایپا چهارشنبه ۵ اردیببهشت ۱۴۰۳؛ تداوم کاهش قیمت شاهین در بازار
  • قهر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی سبزوار به ضرر بردسکن است
  • تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل
  • وزارت صنعت بین تامین مواد اولیه با قیمت مناسب برای خودروساز تعادل برقرار کند
  • ثبت بالاترین رکورد صادرات فرآورده‌های نفتی در بندر خرمشهر
  • کشف ۲ هزارلیترسوخت قاچاق درخرمشهر
  • ثبت بالاترین رکورد صادرات فرآورده های نفتی در تاریخ بندر خرمشهر