Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها به تناوب اخباری در خصوص اقدامات مسئولان سعودی برای حل و فصل چالش‌های پیش روی عربستان در منطقه منتشر می‌شود.

به نظر می‌رسد سیاستمداران سعودی به این نتیجه رسیده اند که باید کمی از حدت و شدت بحران‌هایی که ریاض در منطقه ایجاد کرده بکاهند و از یک سو وجهه منطقه‌ای و بین المللی خود را نزد افکار عمومی بهبود بخشیده و از سوی دیگر به مسائل مهم‌ترین از نظر ریاض بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از پرونده‌هایی که عربستان به دنبال فیصله دادن به آن است پرونده سوریه به شمار می‌رود. به تازگی خبری در خصوص سفر یکی از مسئولان سوری به ریاض منتشر شده است. موسی عبدالنور رئیس اتحادیه روزنامه نگاران سوریه با سفر به عربستان در نشست‌های دبیر خانه کل اتحادیه روزنامه نگاران عرب در ریاض شرکت کرد.

این دومین بار است که یک مسئول سوری به عربستان سفر می‌کند. پیش از این نیز عماد موفق العزب وزیر آموزش سوریه به مناسبتی به ریاض سفر کرده بود. سفر این مسئول سوری به عربستان حرف و حدیث‌ها را در خصوص بازگشت روابط دیپلماتیک میان دو کشور شدت بخشیده است.

در خصوص پرونده سوریه باید به این نکته اشاره کنیم که به نظر می‌رسد امارات نیز به دنبال بهبود روابط خود با سوریه بوده و در این زمینه از مدت‌ها قبل با تعیین کاردار در دمشق از ریاض جلوتر است. چند روز پیش نیز کاردار امارات در دمشق توصیفی در خصوص بشار اسد رئیس جمهور سوریه بر زبان آورد که توجه محافل رسانه‌های و تحلیل گران را به خود جلب کرد.

عبدالحکیم ابراهیم النعیمی کاردار سفارت امارات متحده عربی در دمشق ابراز امیدواری کرده است که ثبات و امنیت در کشور سوریه تحت رهبری حکیمانه بشار اسد رئیس‌جمهوری این کشور برقرار شود. روابط سوریه و امارات مستحکم، ثابت و مبتنی بر اصول ثابت و واضح بر اساس جمع کردن کشور‌های عربی از طریق سیاست اعتدال است.

امارات و عربستان که تا چندی قبل قائل به ریاست بشار اسد بر سوریه نبوده و برای براندازی نظام این کشور از طریق حمایت مالی و لوجستیکی از عناصر تروریست و آموزش آن‌ها در خاک عربستان و اعزام آن‌ها به سوریه تلاش می‌کردند اینک با بی نتیجه ماندن تلاش‌ها و نقشه هایشان در سوریه و شکست داعش در این کشور در صدد آن هستند تا بی سر و صدا کانال دیپلماتیکی را برای از سر گیری روابط با دمشق ایجاد کنند.

یمن نیز یکی دیگر از بحران‌هایی است که ریاض- که خود عامل ایجاد آن بوده- طی ماه‌های اخیر برای حل و فصل آن به تکاپو افتاده است. جدیدترین موضع گیری مقامات سعودی در خصوص بحران یمن به سخنان اخیر عادل الجبیر وزیر مشاور در امور خارجه این کشور باز می‌گردد. وی به تازگی اعلام کرده که امکان دستیابی به آتش بسی که پس از آن راه حل سیاسی باشد، در یمن وجود دارد. تنها راه حل یمن، راه حل سیاسی است و همه یمنی‌ها از جمله حوثی‌ها نقشی در آینده یمن دارند.

این سخنان الجبیر حاوی چند نکته است: نخست آنکه عربستان که تا پیش از این به راه کار نظامی و بر سر کار نگه داشتن نظام سرسپرده خود در یمن از طریق حمله به این کشور اعتقاد داشت اینک بعد از گذشت چند سال از دستیابی به راه کار سیاسی سخن می‌گوید.

دوم آنکه الجبیر در این سخنان، حوثی‌ها را بخشی از قشر تعیین کننده در یمن توصیف می‌کند و به نوعی با این سخنان حوثی‌ها را به رسمیت می‌شناسد حال آنکه سعودی‌ها تا پیش از این به نیرو‌های حوثی به مثابه عده‌ای شورشی که قصد به دست گرفتن قدرت از طریق کودتا علیه نظام مشروع یمن! را دارند می‌نگریست و تلاش می‌کرد از طریق بازو‌های رسانه‌ای خود این مفهوم تحریف شده را به افکار عمومی جهان القاء کند.

سوم آنکه الجبیر که نماینده مقامات سعودی در عرصه سیاست خارجه این کشور به شمار می‌رود اذعان می‌کند که بعد از ناکامی در عرصه نبرد علیه حوثی ها، اینک آن‌ها باید برای دستیابی به راه کار سیاسی در یمن و حل بحران این کشور به میدان بیایند.

در همین راستا، اخیرا نیز اخبار و گمانه زنی‌ها در خصوص تلاش‌های ریاض برای رایزنی با نیرو‌های انصارالله در راستای حل بحران یمن شدت پیدا کرده است.

حل پرونده بحران منطقه خلیج فارس و مشخصا مناقشه میان عربستان، امارات، بحرین و مصر با قطر که از سال ۲۰۱۷ با ابتکار عمل ریاض آغاز شد، نیز در جدول کاری سیاستمداران سعودی قرار گرفته است.

وزیر خارجه قطر به تازگی از مذاکرات کشورش و عربستان سعودی برای حل بحران شورای همکاری خلیج فارس پرده برداشت. وی تاکید کرد که مذاکراتی بین این کشور و عربستان سعودی درباره رسیدن به راه حل بحران شورای همکاری خلیج فارس که از اواسط سال ۲۰۱۷ میلادی آغاز شده است صورت گرفته است. وزیر خارجه قطر تصریح کرد: ما از بن بست در بحران شورای همکاری خلیج فارس به سخن گفتن درباره چشم انداز آینده روابط رسیده‌ایم و دیگر درباره ۱۳ شرط سابق سخن گفته نمی‌شود.

وزیر خارجه قطر در عین حال گفت که کشورش سیاست مستقل خاص خود را دارد و قطر درباره امور داخلی خود با هیچ طرفی گفتگو نخواهد کرد.

در همین خصوص سلمان بن عبدالعزیز پادشاه سعودی از شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر برای حضور در نشست شورای همکاری خلیج فارس در ریاض دعوت کرده است.

اخیراً محور سعودی و قطر گفتگو‌هایی را برای کنار گذاشتن اختلافات آغاز کرده‌اند و پادشاه سعودی برای اولین بار از امیر قطر دعوت کرده در نشست آتی شورای همکاری خلیج فارس در ریاض شرکت کند.

اقدامات عربستان برای گفتگو با قطر و سفر مسئولان قطری به عربستان نشان از آن دارد که ریاض در خصوص پرونده بحران خلیج فارس انعطاف بیشتری نسبت به قبل از خود نشان می‌دهد و خواهان پایان دادن به آن است.

در هر صورت باید به این نکته اشاره کنیم که تلاش‌های مقامات سعودی برای حل پرونده‌های مذکور مانع آن نمی‌شود که سعودی‌ها از بار مسئولیت خود در قبال این پرونده و ایجاد این بحران‌ها و تشدید آن‌ها فرار کنند. سعودی‌ها در نهایت باید در قبال حمایت از تروریست‌ها در سوریه، ایجاد بحران خلیج فارس و تحریم قطر و حمله به یمن و به شهادت رساندن تعداد زیادی از مردم بی گناه یمن پاسخگو باشند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عربستان بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۸۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد

سفیر ایران در عربستان سعودی در گفتگویی اعلام کرد که امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی در گفتگو با شبکه العربیه اعلام کرد که امسال در موسم حج 90 هزار ایرانی عازم سرزمین‌ وحی خواهند شد.

سفیر ایران در ریاض درباره اعزام عمره گزاران ایرانی به عربستان تاکید کرد که این اقدام در چارچوب مراحل توافقی است که در ماه مارس میان وزرای خارجه دو کشور در پکن منعقد شد.

وی همچنین در این گفتگو بازگشت پروازهای مستقیم بین دو کشور و چندین پرواز عمره را از جمله مراحل اجرای این توافقنامه ذکر کرد.

عنایتی افزود که این پروازها به مدت 20 روز تا قبل از آغاز موسم حج ادامه خواهد داشت و تعداد کل عمره‌گزاران ایرانی تا آن زمان که پروازهای عمره پایان خواهد یافت به 6000 نفر خواهد رسید.

وی در خصوص حج‌گزاران ایرانی در موسم حج امسال نیز گفت: بر اساس توافق میان سازمان حج و زیارت ایران و وزیر امور اسلامی در عربستان سعودی 90 هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد.

روز دوشنبه 3 اردیبهشت ماه پس از گذشت 9 سال وقفه، نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسئولان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

علیرضا عنایتی سفیر کشورمان در ریاض طی اظهاراتی با ابراز خرسندی از ورود عمره‌گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

سفیر کشورمان با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی براى تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به‌لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذی‌ربط این امر میسر گردید و به‌امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسئولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

استقبال سفارت از ورود اولین عمره‌گزاران ایرانی به مدینهآغاز عملیات حج عمره پس از وقفه 9 ساله

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • (ویدئو) تصاویری پر بازدید از صحرای بزرگ عربستان با عنوان «حومه آخرالزمانی ریاض»
  • سفیر ایران: خاندوزی هفته آینده به عربستان می رود
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟