Web Analytics Made Easy - Statcounter

 در هفته‌های اخیر پوشش غیرمتعارف متین ستوده بازیگر سینما و تلویزیون، روی فرش قرمز فیلم مسخره‌باز، تبدیل به یک چالش گسترده رسانه‌ای شد. متین ستوده بیش از آنکه در سینما بازیگری را تجربه کند، به عنوان بازیگر سریال‌های تلویزیونی شناخته می‌شود و در واکنشی سریع در گفت‌وگو با یکی از روزنامه‌های صبح، اقدام به عذرخواهی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما کار به اینجا خلاصه نشد و او به دادسرای ارشاد احضار شد.

همزمان با این اتفاق مسعود نجفی، مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی، در ارتباط زنده تلفنی با برنامه «سلام صبح‌بخیر» شبکه سه گفت: «در حال تهیه دستورالعملی هستیم تا چهره‌های هنری، سینمایی و ورزشی که در برنامه‌های مختلف حضور پیدا می‌کنند، اصول و چارچوب را رعایت کنند و این دستورالعمل تا هفته آینده نهایی خواهد شد. برگزارکنندگان مراسم سینمایی باید متعهد شوند اصول و چارچوب‌هایی را رعایت کنند تا شاهد موارد این‌چنینی نباشیم. در چند سال اخیر درخواست ما در جشنواره ملی فیلم فجر این بود که مثل خیلی از رویدادهای معتبری که اتفاق می‌افتد، عوامل با لباس رسمی حضور پیدا کنند تا هم شأنیت مراسم، هم افراد رعایت شود و اگر به این سمت برویم، اتفاق خوبی رخ خواهد داده است.»

احسان قاضی‌زاده‌هاشمی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در این خصوص طی اظهار نظری گفت:  کمیسیون فرهنگی مجلس در حاشیه اتفاقات اخیر درباره مراسم اکران خصوصی برخی آثار سینمایی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین سازمان سینمایی گزارش‌گیری کرده و درباره این مشکل بررسی و کارشناسی دقیقی صورت خواهد گرفت. واقعیت امر اینکه متولیان امروز سینما خودشان از چارچوب‌های خاص و مشخصی پیروی نمی‌کنند و بیشتر مسائل را با اعمال نظریات و سلایق فردی بررسی و حل‌وفصل می‌کنند.

وی  در ادامه اشاره کرد: بدون شک کمیسیون فرهنگی مجلس این مسئله به وجود آمده و نارضایتی مردم را به طور جد پیگیری خواهد کرد، به هر حال نباید فراموش کنیم نسل نوجوان ما خواسته یا ناخواسته تحت تاثیر برخی بازیگران سینما هستند و ممکن است با حواشی به وجود آمده الگوبرداری درستی در میان نوجوانان و جوانان شکل نگیرد.

حجت‌الاسلام سیدصادق طباطبایی‌نژاد، نایب‌رئیس دوم کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در اظهارنظری از تشکیل «شورای سلبریتی‌ها» در وزارت ارشاد خبر داده و می‌گوید: در جشنواره فجر و مراسم‌های سینمایی دیگر پیش از نمایش فیلم، بازیگران می‌آیند، تصاویری می‌گیرند و گاهی در آن تصاویر، شئونات و قوانین جمهوری اسلامی زیر سؤال می‌رود. با توجه به این حاشیه‌ها و هنجارشکنی‌ها، شورایی در وزارت ارشاد تحت عنوان شورای «چهره‌ها و سلبریتی‌ها» تشکیل شده و معاون وزیر هم دبیری این شورا را برعهده دارد. 

مسئله بد پوششی هنرمندان سینما موضوعی نبوده که صرفا به فرش قرمزها و افتتاحیه فیلم‌ها محدود شود و موضوع بشدت فراگیری است. اما با همه این اتفاقات و التهابات رسانه‌های و اظهار نظرهای مدام وابستگان سازمان سینمایی و نمایندگان مجلس،  در فرش قرمز افتتاحیه سریال کرگدن به کارگردانی کیارش اسدی‌زاده، عصر پنجشنبه ۱۶ آبان ماه طی مراسمی در سالن عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی از پدیده کودک مدل در سریال‌های شبکه نمایش خانگی رونمایی شد.

نکته نخست قابل تامل این است که این سریال که تولید شده در شبکه نمایش و بخش خصوصی است چرا در سالن وابسته به سازمان سینمایی، آنهم بنیاد فارابی برگزار می‌شود؟ در شرایط عادی کمتر فیلمسازی موفق می‌شود که رییس محترم این سازمان را ملاقات کند، چگونه افتتاحیه یک سریال در این سازمان برگزاری می‌شود؟ نکته مهمتر این است که بازیگر ۱۰ ساله دختری به نام ترنم کرمانیان که از بازیگران این سریال است، با پوششی غیرمتعارف در مراسم افتتاحیه این اثر، در بنیاد سینمایی فارابی ظاهر می‌شود. بنیادی که زیر مجموعه سازمان سینمایی است و در ابتدای این گزارش به واکنش و اظهارات روابط عمومی سازمان مذکور اشاره شد.

در واقع بدپوششی که در سامانه فرش‌های قرمز و افتتاحیه‌ها ساماندهی می‌شد با مورد خاص متین‌ستوده به شکست انجامید. اما این پروژه با حضور کودک‌مدل‌های اینستاگرامی وارد فاز تازه‌ای شده است.

بازیگرانی نظیر ستوده پوشش خود را با تصمیم فردی و اختیار انتخاب می‌کنند اما این بازیگر - مدل  ۱۰ ساله که درکی از عرف اجتماعی ندارد با چنین پوششی در مراسم‌ فرش قرمز یک سریال حاضر  و زمینه سوء استفاده از یک کودک ده ساله فراهم می‌شود. این مسئله عوامل سریال کرگدن را در مقابل یک چالش جدی قرار خواهد داد.

آیا آن‌ها قصد سوء استفاده تبلیغاتی با این پوشش را داشته‌اند؟ در حالی‌که مقصر بدپوششی این کودک ۱۰ ساله، شاید هنجارشکنی توصیف شود، اما بسیاری از کارشناسان حوزه اجتماعی آنرا مصداق کودک‌آزاری و سوء استفاده از کودکان می‌دانند و برای اثبات آن می‌توان به اظهار نظر اخیر معاون معاون اجتماعی بهزیستی اشاره کرد.

حبیب الله مسعودی فرید معاون اجتماعی بهزیستی چندی قبل با سوء استفاده یک مهد کودک با انجام اقدامی مشابه و مدل سازی از کودکان،  بلافاصله بعد از انتشار این خبر واکنش نشان داد و گفت:  بخشنامه ای مبنی بر غیر قانونی بودن این کار توسط مهد کودک‌های تدوین و به تمام مهدهای کودک استان تهران ابلاغ شده است. با این وجود باز هم اگر والدین با مواردی از این دست در  مهدهای کودک مواجه شدند می توانند مراتب را به صورت پیامک به شماره ۳۰۰۰۰۱۲۳۳۳ اطلاع دهند.

لازم به ذکر است، مطهره ناظری رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان درباره سوء استفاده از کودک‌ مدل‌ها در ششم آبان ۱۳۹۸ به ایرنا گفت: استفاده کودکان در مدلینگ نقض حقوق کودک است. در بحث مدلینگ گاهی کودکان برای عکس‌برداری و تصاویری که از کودکان تهیه می شود، ساعت ها باید جلوی دوربین قرار بگیرند، گاهی گریم های سنگینی روی کودکان انجام می شود و همه اینها باعث آزار و آسیب به کودک می شود.

و در ادامه این گفت‌وگو اشاره کرد: علاوه براین هنگامی که تصاویر کودکان منتشر می شود و در معرض دید عموم قرار می گیرد، بسیار مخاطره آمیز است. علاوه بر این مورد توجه قرار گرفتن کودک باعث می شود به شخصیت او آسیب جدی وارد شود و به طور ناخواسته مسیر زندگی کودک و آینده شغلی او تحت الشعاع قرار می گیرد.

حالا از سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید سئوال کرد در این مورد خاص و این سوء استفاده از کودکان چه کسی پاسخگو خواهد بود؟

منبع: مشرق

منبع: آخرین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۸۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم‌ های سینمایی آخر هفته تلویزیون + جدول فیلم‌ های امروز جمعه ۳۱ فروردین

شبکه‌های یک، چهار، تهران، نمایش، کودک، امید، افق، سلامت و فراتر سبدی رنگارنگ از فیلم های جدید برای مخاطبان خود به مناسبت روز پایانی فروردین در نظر گرفته‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی و انیمیشن «دریادار»، «داوطلبان: پیش به سوی جنگ»، «خانواده آگلی به شهر بدبو خوش آمدید»، «اوردوز»، «جک گلد»، «صحنه سازی»، «شبح»، «عصر دایناسورها ۱۰»، «جنگل شب»، «طلا و مس»، «مراقبتون هستیم»، «بدون قرار قبلی جمعه بیست‌وچهارم فروردین از شبکه‌های سیما روی آنتن می‌رود.

نام فیلم ساعت
شبکه یک
کلاه سبزها ۱۶:۰۰
شبکه چهار
در قابل حمل ۲۰:۳۰
شبکه تهران
پسر چکش زن ۹:۰۰
روزی در تونگ یانگ ۱۳:۳۰
شبکه نمایش
صاحب مقام ۱۹:۰۰
آهسته آهسته ۲۱:۰۰
بروکلین بی مادر ۲۳:۰۰
شبکه کودک
دوچرخه‌ها ۱۴:۰۰
شبکه امید
تپه هارلی ۱۷:۰۰
شبکه افق
نبرد جبار ۱۰:۰۰
مهاجر ۱۸:۳۰
شبکه سلامت
دکتر ۱۱:۰۰
کد خبر 745856

دیگر خبرها

  • سازمان ملل: هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه زخمی می‌شود یا می‌میرد
  • فیلم‌ های سینمایی آخر هفته تلویزیون + جدول فیلم‌ های امروز جمعه ۳۱ فروردین
  • افزایش نگرانی‌ از نیازهای ۲۵۰ هزار کودک اخراجی از پاکستان
  • دختر ۱۱ ساله فروشنده مزون لباس را با چاقو کشت
  • یونیسف : از آغاز جنگ تاکنون حدود ۱۴۰۰۰ کودک در غزه جان باخته‌اند
  • آمار هولناک کودکان شهید در غزه اعلام شد
  • کشته شدن ۱۴۰۰۰ کودک در غزه از آغاز جنگ تا کنون!
  • بالگرد اورژانس قم به کمک کودک پنج ساله رفت
  • ممنوعیت تبلیغات در شبکه کودک برداشته شد؟
  • فیلمسازی که می‌خواست ایرانی باشد