Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@14:16:30 GMT

همه راه‌ها به پوتین ختم می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۰۸۸۳۱

همه راه‌ها به پوتین ختم می‌شود

"دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا در حالی که پیش‌نویس اتهامات رسمی علیه ترامپ را مطرح می‌کنند، تمرکز خودشان را در روند استیضاح وی به سمت روسیه معطوف کرده‌اند."

به گزارش ایسنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی می‌نویسد:‌ «نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا می‌گوید، همه راه‌ها به پوتین ختم می‌شود و این مساله را بیان می‌کند که کمپین فشار ترامپ بر اوکراین یک رویداد مجزا نیست بلکه بخشی از پیوند آشفته با پوتین است که به یافته‌های رابرت مولر، بازرس ویژه رسیدگی به پرونده ادعایی دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا بر می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پلوسی روز جمعه گفت: این مساله برای دو سال نیم است که ادامه داشته است. این فقط درباره اوکراین نیست بلکه درباره روسیه هم است. چه کسی از توقف کمک‌های نظامی ما به اوکراین نفع می‌برد؟ خوب معلوم است روسیه.

این چارچوب فوریت و اهمیت بیشتری پیدا می‌کند، هم به عنوان یک موضوع عملی و هم سیاسی، چون دموکرات‌ها به طور جدی به سمت نوشتن بندهای مربوط استیضاح حرکت می‌کنند. این مساله تلاشی برای توضیح این است که چرا آمریکایی‌ها باید اهمیت بدهند ترامپ اوکراین را به سمت تحقیقات از جو بایدن، رقیب انتخاباتی‌اش سوق داده، در حالی که کمک ۴۰۰ میلیون دلاری نظامی را که کنگره آن را برای کمک به این متحد اروپای شرقی خود که با روسیه درگیر است، به حالت تعلیق درآورده است.

پلوسی روز پنجشنبه و پس از اعلام تصمیم برای پیش‌نویس اتهامات رسمی گفت: بعضی اوقات مردم می‌گویند، ما چیزی درباره اوکراین نمی‌دانیم. دشمن ما روسیه است. تمامی راه‌ها به پوتین ختم می‌شود. این را می‌فهمید.

در عین حال، ردیابی شیب رفتاری ترامپ از مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ تا به امروز، همه این‌ها را به هم ربط می‌دهد و این به پلوسی کمک می‌کند تا لیبرال‌های متمایل به چپ خود را که خواستار اتهامات بیشتر علیه ترامپ هستند، از جمله گزارش مولر و دموکرات‌های میانه‌رو که ترجیح می‌دهند این استدلال را با محوریت بیشتر در اوکراین متمرکز کنند، متعادل کند.

پلوسی و گروهش تلاش می‌کنند تا پیامی را ارائه کنند که استیضاح در واقع درباره اوکراین است – مربوط به تماس تلفنی ترامپ با رئیس جمهوری اوکراین که این بررسی برای استیضاح را رقم زده- اما همچنین درباره یک الگوی رفتاری هم است که می‌تواند نگرانی‌ها درباره رویکرد ترامپ را در قبال روسیه پیش از انتخابات ۲۰۲۰ مجدد به وجود بیاورد.

اریک اسوالول، جمهوری‌خواه و یکی از اعضای کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا که گزارش ۳۰۰ صفحه‌ای را درباره تحقیقات اوکراین پیش‌نویس کرده است که به عنوان بنیادی برای روند تحقیقات استیضاح در نظر گرفته می‌شود، گفت: برای کسی غیرممکن است که شخصیت خود را تغییر دهد، حتی اگر خیلی تلاش کند.

در حالی که قرار است بندها و مفاد استیضاح در روزهای آتی ارائه شود و رای‌گیری در مجلس نمایندگان تا کریسمس انجام می‌شود، تیم ترامپ تلاش‌های خود را در راستای اینکه او هیچ کار نادرستی انجام نداده، تشدید کرده است. آن‌ها می‌گویند که رای‌دهندگان در نوامبر آینده با هزینه دموکرات‌ها به ترامپ خواهند رسید.

اواخر روز جمعه، پت سیپولونه، مشاور حقوقی کاخ سفید به کمیته قضایی مجلس نمایندگان اطلاع داد که دولت در جلسات مجلس نمایندگان درباره استیضاح شرکت نمی‌کند و تمامی این روند را کاملا بی‌پایه و اساس خواند.

کارزار انتخاباتی ترامپ گردهمایی‌های جدیدی را اعلام کرده و مستقیماً به سراغ رأی‌دهندگان رفته است و همچنین زمینه جمع‌آوری جدید پول از طریق ایمیل فراهم شده است و آن‌ها روی این مساله مانور می‌دهند که دموکرات‌ها "کاملاً دیوانه شده‌اند. ترامپ در ایمیلی برای هوادارنش نوشت: دموکرات‌ها هیچ پرونده استیضاحی ندارند و به دنبال یک کشور بزرگ به هزینه ما هستند. این ما علیه آن‌ها هستیم.

قانونگذاران دموکرات و معاونان آن‌ها در حال تلاش پشت درهای بسته هستند تا مفاد و بندهای استیضاح را پیش‌نویس کرده و اعضای کمیته قضایی آماده می‌شوند تا در جلسات دفاعی حضور یابند و انتظار می‌رود که رای‌گیری در روزهای آتی انجام شود. مفاد و بندهای احتمالی شامل دو مضمون اصلی است – سوءاستفاده از قدرت و جلوی روند استیضاح را گرفتن- چرا که تدوین‌کنندگان این پیش‌نویس به دنبال دستیابی به مسائلی چون خیانت، ارتشاء یا سایر جرایم جدی و تخلفات مطرح شده در قانون اساسی هستند. اما این موارد را می‌توان به چندین بند دیگر تقسیم کرد.

دموکرات‌ها به این مساله می‌پردازند که ترامپ از قدرتش در زمانی که از ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین درخواست کرده تا از جو بایدن تحقیقی بعمل بیاورد، سوءاستفاده کرده است. این موارد احتمالا شامل اتهام ارتشاء، بر اساس تصمیم ترامپ برای تعلیق کمک نظامی به اوکراین و توقف بازدید رئیس جمهوری اوکراین از کاخ سفید می‌شود. زمانی که کنگره تحقیقات در سپتامبر را آغاز کرد، این کمک مالی نظامی در نهایت آزاد شد اما این دیدار هرگز اتفاق نیفتاد.

بندهای مربوط به ایجاد مانع‌تراشی در روند استیضاح شامل کنگره هم می‌شود، زمانی که کاخ سفید دستور داد مقام‌های نباید به احضاریه‌های مجلس نمایندگان آمریکا برای شهادت یا استناد در تحقیقات استیضاح حضور داشته باشند. آن‌ها همچنین شامل ایجاد مانع‌تراشی در روند دادگستری بر مبنای گزارش مولر درباره تحقیقات اصلی روسیه-ترامپ می‌شوند.

همچنان یک مناظره و گفتگوی داخلی بین دموکرات‌های مجلس درباره این است که چه تعداد بند باشد نوشته شود و شامل چه باشد و به ویژه اینکه آیا باید اشاره‌ای ویژه به یافته‌های مولر از دو سال تحقیقش از نقش احتمالی ترامپ در مداخله روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ ریاست جمهوری آمریکا در آن شود یا خیر.

مولر این مساله را تعیین نکرد که کمپین ترامپ با روسیه تبانی کرده یا همکاری داشته است. گرچه مولر گفت که نمی‌تواند ترامپ را از ممانعت در اجرای عدالت در این تحقیقات معاف کند و رسیدگی به این مساله را به کنگره واگذار کرده است. پلوسی به ویژه حامی دیدگاه‌های طبقه جدیدی از قانونگذاران تازه وارد است که در انتخابات ۲۰۱۸ پیروز شدند و اکثریت را به دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان دادند و برای انتخابات مجدد در ۲۰۲۰ آماده هستند.

بسیاری از این دموکرات‌ها که حامی اجرای روند استیضاح ترامپ هستند هنوز می‌گویند که نمی‌دانند به این استیضاح رای می‌دهند یا خیر. جو کانینگهام، یکی از همین قانونگذاران تازه وارد گفت: نمی‌توانم بگویم که آیا به استیضاح رای می‌دهم یا خیر. باید دید. بعضی از موارد مرتبط و برخی هم غیر مرتبط هستند. آنتونی بریندیسی، یکی دیگر از این قانونگذاران تازه نفس نیز گفت: من کاملا بی‌طرف هستم.

دموکرات‌ها انتظار دارند دو تا چهار بند استیضاح علیه رئیس جمهوری وجود داشته باشد. ادغام یافته‌های مولر با اتهامات کلی از طریق ایجاد ارتباط مستقیم به اوکراین ممکن است راهی برای دستیابی به همه طرف‌ها باشد. سناتور جیمی راسکین، یکی از اعضای کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا نیز گفت: می‌دانید که ما باید به دنبال بررسی احتمال این مساله باشیم که اپیزود اوکراین شبیه به طغیان انحرافی نیست بلکه بازتابی از یک روند مدام سوءرفتار است.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استیضاح ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۸۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جابجایی «حلقه اول» یاران رئیسی از پُستی به پُست دیگر /اصلاح کابینه، شاید وقتی دیگر! +جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دو سال و اندی از تشکیل کابینه ابراهیم رئیسی می‌گذرد، کابینه ای که تا به امروز تغییر و تحولات زیادی را به خود دیده است، اندک افرادی به طور کامل از کابینه خارج شده اند و اکثریت آنها فقط صندلی هایشان تغییر کرده اما در حلقه یاران رئیسی باقی مانده اند.

برخی دولتمردان چون حجت الله عبدالملکی، حمید سجادی و یوسف نوری که زیر فشار برای برکناری یا استیضاح بودند، زودتر پیشدستی کرده و از ادامه حضور در دولت سیزدهم استعفا دادند اما این نقطه خروج شان از کابینه ابراهیم رئیسی نبود و بعد از مدتی با عنوانی جدید به کابینه رجعت کرده اند تا حلقه مدیران دولت سیزدهم با کمترین تغییر ماندگار باشند. برخی دیگر اما تا این لحظه از دولت کنار گذاشته شده و مناسباتی با دولت سیزدهم ندارند.

فاطمی امین مشاور شد؛ عبدالملکی دبیر شورای عالی مناطق آزاد!

روز گذشته خبرگزاری اصولگرای تسنیم اعلام کرد که یوسف نوری، وزیر سابق آموزش و پرورش استانداری مازندران شد. نوری که سوابقی چون ریاست سازمان آموزش و پرورش استان ایلام، مدیرکل برنامه و بودجه وزارت آموزش وپرورش و معاون اجرائی معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی در کارنامه خود دارد، در فروردین ماه 1402، پس از جنجال ها بر سر حواشی عدم پرداخت حقوق فرهنگیان در اسفندماه 1401 و عدم اجرای قانون رتبه بندی معلمان از سمت خود استعفا کرد. هر چند که برخی رسانه‌ها از عزل او خبر می دادند و استعفا را پوششی برای تلطیف کردن تغییرات دولت عنوان کردند.

سید محمود حسینی‌پور نیز که استاندار مازندران بود و سابقه ریاست هیئت تخلفات اداری دیوان محاسبات کشور را در کارنامه خود دارد، روز گذشته به سمت ریاست دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه به مفاسد اقتصادی منصوب شد و جای خود را به یوسف نوری داد.

پیشتر نیز چنین جابجایی ها در دولت را شاهد بوده ایم، چه آنکه حجت عبدالملکی نیز که سکان وزارت راه را با رأی نمایندگان به دست گرفته بود بعد از چندماه زیر تیغ مجلسی ها رفت و پیش از آنکه از سوی مجلسی ها استیضاح شود یا رئیسی مجبور به عزل او شود، متن استعفایش را در توئیتر علنی کرد. عبدالملکی اما از جمله افراد محبوب همان حلقه اول نزدیک به رئیسی است که خروج کامل از دولت نکرد و اینبار در قالب دبیر شورایعالی مناطق آزاد بر صندلی سعید محمد تکیه زد.

یا در نمونه ای دیگر سیدرضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت از چهره‌های اقتصادی کابینه ابراهیم رئیسی است که دورانی پرحاشیه در این وزارتخانه داشت. او دو بار توسط نمایندگان مجلس استیضاح شد؛ اگر چه فاطمی‌امین اولین‌بار توانست رأی موافق نمایندگان را بدست بیاورد و از استیضاح بگریزد، اما پس از افشای واگذاری خودروهای شاسی بلند به نمایندگان و مسئله واردات خودرو، برای دومین بار نتوانست رأی اعتماد نمایندگان را به دست آورده و استیضاح شد. نکته جالب، این است که 10 روز پس از استیضاح فاطمی‌امین، ابراهیم رئیسی او را به سمت مشاور رئیس‌جمهور در نظارت بر روند اجرای طرح‌های تولیدی منصوب کرد.

در جدول زیر روند تغییرات و جابه‌جایی‌های مدیران دولت سیزدهم را مشاهده می‌کنید.

ردیف

اسم

سمت فعلی

سمت قبلی

۱

سید محمدآقامیری

استاندار قم

سرپرست وزارت جهادکشاورزی

۲

سید محمود حسینی‌پور

ریاست دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه به مفاسد اقتصادی

استاندار مازندران

۳

محمدهادی زاهدی‌وفا

رئیس موسس عالی آموزش مدیریت و برنامه‌ریزی

سرپرست وزارت کار

۴

حمید سجادی

عضو شورای عالی ورزش

وزیر ورزش و جوانان

۵

حجت‌الله عبدالملکی

دبیر شورای عالی مناطق آزاد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

۶

سیدرضا فاطمی‌امین

مشاور رئیس‌جمهور در نظارت بر روند اجرای طرح‌های تولیدی

وزیر صنعت، معدن و تجارت

۷

سید صولت مرتضوی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

معاون اجرایی رئیس جمهور

۸

محسن منصوری

معاون اجرایی رئیس جمهور

استاندار تهران

۹

یوسف نوری

انتخاب به عنوان استاندار مازندران

وزیر آموزش و پرورش

سعید محمد کاملا از دولت منفک شد /ساداتی نژاد درگیر پرونده های فساد!

در این میان، برخی دیگر از چهره‌هایی هم بودند که پس از آنکه مُهر برکناری بر پرونده شان زده شد، راهشان از دولت ابراهیم رئیسی جدا شده و دیگر همکاری با رئیس دولت سیزدهم نداشتند. مهر ماه 1401، سعید محمد، دبیر شورای عالی مناطق آزاد از سمت خود برکنار شد. سعید محمد که یکی از گزینه‌های پیشنهادی ابراهیم رئیسی برای سکانداری وزارت راه بود، فقط یک سال توانست با دولت سیزدهم همکاری کند و اکنون به یکی از منتقدان دولت تبدیل گشته است.

مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و سید جواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی از دیگر چهره‌هایی بودند که با به صورت ناگهانی با حکم ابراهیم رئیسی تغییر کردند. هر چند که علت تغییر میرکاظمی بیماری وی اعلام شد اما برخی از گمانه‌زنی‌های فعالان سیاسی و اقتصادی حاکی از خبرهای دیگری بود. چنانچه، رضا غلامی یکی از چهره های اقتصادی فعال در فضای مجازی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «پس از آن ‌که رئیس جمهور محترم، حذف ارز ۴۲۰۰ را از علل افزایش شدید تورم در سال ۱۴۰۱ اعلام کردند، آقایان ساداتی نژاد و میرکاظمی برکنار شدند.» این تحلیل از آن جهت قابل تامل بود که میرکاظمی جزو مهم ترین مدافعان حذف ارز ۴۲۰۰ بود.

علت برکناری ساداتی‌نژاد اما افشای پرونده نهادهای دامی و افزایش قیمت‌های کالاهای اساسی عنوان کردند.فساد چای دبش نیز از جمله حواشی پرماجرای دوران وزارت او بود.

حال فارغ از علت برکناری میرکاظمی و ساداتی‌نژاد به نظر می‌رسد دولت ابراهیم رئیسی خواهان حفظ حلقه اصلی دولت بوده و علی رعم تغییراتی که ایجاد کرده است، افراد صرفا در پست‌های درون کابینه جابه‌جا شده و تغییری در حلقه های اولیه نزدیک به رئیسی رخ نخواهد کرد.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898215

دیگر خبرها

  • سوناک: پیروزی پوتین به قیمت امنیت تمام اروپا تمام می شود
  • دیدنی های امروز؛ از دادگاه ترامپ تا تولد لنین
  • رای اعضای شورای شهر به استیضاح شهردار ارومیه
  • ترامپ اوکراین را بخشی از روسیه می‌داند
  • شورای شهر رأی به استیضاح شهردار ارومیه داد
  • جابجایی «حلقه اول» یاران رئیسی از پُستی به پُست دیگر /اصلاح کابینه، شاید وقتی دیگر! +جدول
  • تردید درباره ادامه کمک به اوکراین در صورت پیروزی ترامپ
  • حمله به پایگاه راداری استراتژیک روسیه؛ کی‌یف از خط قرمز هسته‌ای مسکو عبور کرد؟
  • ادعای همسر الکسی ناوالنی در مورد پوتین
  • کلینتون: ترامپ دیکتاتور، مخالفان را به قتل می‌رساند